Re: 2007-2008 Transfer Sezonu.
Herkesten açık ve net bir isteğim var, lütfen menajercilik oynamayalım. Daha ligler bitmeden kimleri aldık kimleri yolladık. Yıllardır gözlemlediğim birşey var, biri bir duyumunu bir foruma geçer ondan sonra o forumdaki X kullanıcı (sözüm Murat'a değil) bunu "duyduğuma göre Çamaltıspor'dan Ziya'yı alıyormuşuz" diyerek sanki kendi bu transferin işleyişinde yer alıyormuşcasına başka forumlara yazar. Zaten 3-5 tane ana basket forumu vardır ki aynı şey aslında futbol transfleri için de geçerli, aynı haber farklı kullanıcılar tarafından "gizemli" bir şekilde paylaşılır. Tabii ki bir haberi, bir duyumu paylaşalım ama o zaman da en azından X forumdan Y kullanıcının iddiasına göre, yada Z sitesinin veya W gazetesinin haberine göre diyelim. Bugüne kadar bu hassasiyeti gösteren arkadaşlarıma abilerime teşekkür ederim ki en son Batıkan arkadaşımızın yaptığı uygulama gibi yapalım lütfen.
Size şunu söylemekte de fayda görüyorum. Bilen biliyordur kendime sporla ilgili bir kariyer çizdim, spor yöneticiliği adı altında, ve bunun kollarından biri de menajerlik. Ama bugüne kadar hiçbir zaman tam anlamıyla aktif olarak bu işi yapmadım. Lakin yıllardır tanıdıklarım vasıtasıyla bu dünyayı gözleme fırsatım oldu. Spor dünyasında "imza" atılana kadar hiçbirşeye inanmayın!! Daha pazartesi günü futbol dünyasıyla ilgili sonuna kadar güvendiğim, yıllarca 3 büyük kluplerin birinde transferin en önemli isimlerinden biri olmuş bir tanıdığımızın "kesin" dediği 2 olay vardı 2si de olmadı. Bunun nedeni o insanın yanlış duyum alması değil, transfer borsasının saniyeler içinde değişebilme özelliği göstermesidir.
Yine birebir bildiğim bir başka olay ise bizim bir süre 2. başkanlığımızı da yapmış, futbol şubesine bakan bir eski yöneticimiz kendi zamanındaki gelişmleri kendi öz oğlundan bile saklardı genellikle. Yani özellikle "önemli" transferler öyle yürütülür, yada yürütülmelidir.
Ayrıca özellikle kendi sitemiz için bir şeyi daha söylemekte fayda görüyorum, bizimle ilgili %100 emin olsanız bile transfer haberlerini "imza" yada "protokol" olana kadar açık ortamlarda yazmamanın klubümüze fayda getireceği kanaatindeyim. Böylece işler daha pürüzsüz, daha kolay be belki de daha "ucuz" çözülebilir.
Uzun yazımdan dolayı beni mazur görün sevgili arkadaşlarım ama önümüzde uzun bir yaz ve bol bol dedikodu var. Bunların sistematik ve düzenli bir şekilde işlenmesi için, ve de önceden belirttiğim gibi haberlerin kaynaklarına saygı göstererek ilerlersek hepimiz için daha yararlı olacaktır.
Sabrınız ve ilerideki iş birliğiniz için şimdiden teşekkür ederim...