2007-2008 Transfer Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fitch stilinde bir adam şart.geçen sene basketbol maçlarına fitch için gelen insanlar vardı.adam takım oyuncusu değil ama bu kadar bütçemiz var ses getireceğiz diyorlarsa bu tip hemde takım oyununa yatkın birini bulsunlar...
 
>hido'lu,memo'lu takımın ne hallere düştüğünü gördük.kağıt üstünde maç kazanılmıyor.takım olmak başarı için 1.şart.savunma yapan.hızlı oynayan,her iki potada yardımlaşan takımlar başarılı oluyor.iyi basketbol iyi oyuncularla oynanır,bu doğru.ancak şunu unutmayalım forumda adı geçen üst düzey oyuncular öncelikle euroleague'i tercih ediyor.kabul edelim ki Galatasaray ismi bu oyuncular için tanıdık değil.iyi bir basketbol organizasyonunu oturtmamız,sponsorluk gelirlerimizi arttırmamız halinde daha iyi oyuncular için bir cazibe merkezi olabiliriz.bu arada ligde final ve şampiyonluk hedeflerine ulaşıp sonrada euroleaguede kendimize yer edinmeye çalışmalıyız.bunlar sihirli değnekle olacak işler değil.sabretmek lazım.daha geçen sene bu yola çıkıldı.alınacak iyi bir 3 numara ile,takım olmayı başarabilirsek herşey çok güzel olacaktır.transferde olduğu gibi sezonla ilgili de uçuk hayallere kapılmamak lazım.evet geçen sene 4.olduk.bu sene rakiplerimize bir de bjk eklendi.geçen yıl fülker,efes,telekom gibi rakipler karşısında ezildiğimiz maçlar oldu.bu sene en azından yine ilk 4 içinde yer almak,bu rakiplere karşı kolay teslim olmamak,avrupada en azından gruptan çıkmak başarı sayılmalıdır.herşey yolunda giderse 2.yılımızda bir final de oynayabiliriz.dev bütçeli rakiplerine kafa tutan,savaşan bir takım milyonlarca taraftarı da harekete geçirecektir.spor sergide ki kuyrukları,a.ipekçide ki izdihamları hatırlayan biri olarak,bu sezon istikrarı korumanın uyuyan devi uyandıracağına inanıyorum.ondan sonra gerisi gelir.sponsor gelirleri artar,daha iyi oyuncular gelmeye başlar.evet biz Galatasarayız,hedef her zaman şampiyonluktur demek populist bir yaklaşım olur.gönül ister ama herşey zamanla.yeter ki girdiğimiz yoldan sapmayalım.bu sırada klüp genel mali yapısını düzeltebilirse,beklediğimiz sihirli değnek değebilir.kendimize ait bir salona kavuşabilir,özlemini duyduğumuz yıldız oyunculara daha erken kavuşabiliriz.topu topu 200 kombine satabilmişken,sponsorun koyduğu parayla nacak bunlar alınır.siskauskaslar,smodisler bir başka bahara....
 
bir kere Tanjevic faktörü Ülkeri tek basina yerle bir etmeye yeterli. ayrica o aldiklari slovenlerin fos cikma ihtimali cok yüksek. solomon, mirsad, mrsic, ibo gibi takimi tasiyan oyuncular Tanjevic ile 100% sorun yasayacaklardir. tanjevic yine gencleri oynatma tutkusunu gösteririr ve takim sarampolden asagi dogru gider. baska bir ihtimal göremiyorum ben.
 
en iyi yabancı oyuncuların şu an itibariyle efesde olduğunu düşünüyorum.ama efesinde türk rotasyonunun çok iyi olduğunu düşünmüyorum.bence de fenerbahçe geçen seneden çok fazla güç kaybetmedi.bütün sene yokları oynayan clark gitti.ama basden gerçekten büyük kayıp.ama bence bu fbyi fazla etkilemeyecek.burada preldziçe dikkat bu çocuğun ne kadar kaliteli olduğunu lig ilerledikçe göreceğiz.içeri drive var.dış şutu var ve 2,06lık boyuyla ribauntlarda da etkili.ayrıca fb2 numara içinde beciroviç ile görüşüyormuş.eğer gelirse beciroviç bence uyum sorunu yaşamayabilir.vidmar,preldziç ve beciroviç üçü de sloven bence bu avantaj olur.bu sene şampiyonluk yarışı telekom,efes,fb arasında geçer bence.gs de zorlar.bjk ye pek şans tanımıyorum.çünkü türk rotasyonları dar.bence en şanslı olan takım türk rotasyonu en iyi olan takım.
 
: Berat Akbaba tarih Cmt Eyl 08, 2007 17:54 pm

en iyi yabancı oyuncuların şu an itibariyle efesde olduğunu düşünüyorum.ama efesinde türk rotasyonunun çok iyi olduğunu düşünmüyorum.bence de fenerbahçe geçen seneden çok fazla güç kaybetmedi.bütün sene yokları oynayan clark gitti.ama basden gerçekten büyük kayıp.ama bence bu fbyi fazla etkilemeyecek.burada preldziçe dikkat bu çocuğun ne kadar kaliteli olduğunu lig ilerledikçe göreceğiz.içeri drive var.dış şutu var ve 2,06lık boyuyla ribauntlarda da etkili.ayrıca fb2 numara içinde beciroviç ile görüşüyormuş.eğer gelirse beciroviç bence uyum sorunu yaşamayabilir.vidmar,preldziç ve beciroviç üçü de sloven bence bu avantaj olur.bu sene şampiyonluk yarışı telekom,efes,fb arasında geçer bence.gs de zorlar.bjk ye pek şans tanımıyorum.çünkü türk rotasyonları dar.bence en şanslı olan takım türk rotasyonu en iyi olan takım.

arkadaşım sen efesin türkleri çok iyi olduğunu düşünmüyormuşsun ama söyle bana serkan ermal cenk ender kerem gibisi hangi takımda var
 
bence fenerbahçenin türk rotasyonu daha iyi ibrahim,mirsad,oğuz,ömer,semih ve diğerleri.efeste ise ender ve cenk ikisi de iyi oyuncular değil bence.
 
Geçen sene yabancılarımız tam bi faciaydı
şu an gelen 3 yabancıda kariyerli oyuncular + huseyin ve cuneyt erden ile kadromuz geçen seneden çok daha kaliteli
ancak şampiyonluk için yeterli mi orası tartışılır :)
 
Gokcenin uzun rotasyonu ve huseyini yedekleme sorunu icin onemli nokta Cem'in tarif ettigi 3.75lik oyuncunun Greene olup olamayacagıdır.Sutu varmıs anlasılan umarım biraz drive'ı ve oyun bilgisiyle zaman zaman 3'e kayabiliyordur.
İlk tercihlerimizi alamadık dedik ama bu ongorulemez birsey miydi?Sınıf atlamaya calısan her kulubun basına geliyor bu.Cıkabilecek sorunlar belliydi.Karar almada acemice davrandık.Bir aya yakın sponsor olayıyla vakit kaybettik Murat hocanın yeri bile bir an supheye dusmustu.Sube yoneticilerinin olayı hafife aldıklarını dusunuyorum yalnızca parayla hallederiz diye dusunduler sanırım.(kariyerli yabancı derken de benzer tavrı goruyorum - yoneticilerin demeclerini begenmiyorum alt metni hos gelmiyor bana).
Huseyin transferi dısında gelecek oyuncuların pozisyonları ve gorevleri belliydi.Hatta Cuneyt biraz piyango oldu.Yaz ligi tblde oynamıs yabancı derken sıkısınca iyi kotu kalan oyuncular icinden uygun ve avrupada oynamıslara yonelmek zorunda KALDILAR.
Ahmet beyin dedigi o esik basına dert acıyorsa, ya bastan planımı gercekci yapar o arada ince bir cizgiyle ayrılmıs oyuncuları almaya calısırdım, alamazsam yıl ici seyredip begendim kariyersiz -genc yada rest of world liglerden- oyuncuları alıp riske girerdim.
 
şu ana kadar transfer edilen oyuncuların bir coğunun avrupa tecrübeli olması hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar sizce bu galatasarayımıza uleb cub taki mücadelesinde bir artı katabilir mi?? ayrıca bu milli takımı izzledikten sonra ben tanjeviçin fülkere gelmesini bizim acımızdan tbl de bir avantaj olarak değerlendiriyorum ancak yine de son yabancı hakkımızı cok doğru kullanmalıyız bence
 
bizim busunu en büyük özelligimiz 4 ve 5 numara daki oyuncuların farklı özelliklere sahip olması bu en büyük artımızz olacaktırr zaten ligdeki şampiyonlugu hedefleyen takımların 3 numaralarından iyi biroyuncu alacagımızı düşünmüyorum... şampiyonlugu pota altı çözerr...
 
başiktasın yabancıları bizdeimkilerden daha iyi diyoruz ama . beşiktaş ' ı zayıf takımlar karşısında ve hazırlık maçlarında izledik . oyuncular kendilerini sıkmıyolar kendini biraz sıkan oyuncu o macın yıldızı olur nicevic te öleydi. ayrıca bizim yabancıları izlemedik. daha 3 numara gelmedi . bundan kimin yabancıları daha iyi olup olmadıgını anlayamayız... gerçek gücünü iki takımda ligde ve avrupada gösterecek. o zaman kimin yabancıları daha iyi (galatasaray) görecegizzz. ayrıca bizim oyuncularımız daha kariyerli oyuncular...
 
Yusuf Ertan' Alıntı:
[quote="Hüseyin Öztürk":0415c]efes bjk fulker telekom hepsı sıenaya yenılmıs bıde bız oynasak ıyı olcak yenı yabancılarla 8)
vay be ne sienaymış :) geleni yenmiş gideni yenmiş bizde oynasak biz yeneriz aslında[/quote:0415c]kesin :)
 
aldığımız breene iyi bir oyuncu gaines'in yerine benchten geleceği için iyi bir transfer oldu.. ama alacağımız skorer 3 numara oyuncu Galatasaray'ımızın şampiyonluk yolunda kaderini belirleyeceğine inanıyorum... Ersev abicim sana katılıyorum fitch gibi bir oyuncu lazım skorer cok zor atısları basarabilen bir oyuncu alırsak eğer... GALATASARAY kesinlikle şampiyonluk yolundaki en büyük aday diyebilirim ! yaptığımız transferler su ana kadar cok doğru .. ilk defa Galatasaray'ın basketbolda şampiyon olacağına inanıyorum !! ve bilmiyorum ama seneler sonra eğer skorer kaliteli bir 3 numara alırsak GS tarihte en iyi kadrolarından birine sahip olacak diyebilirmiyiz?
 
BI cok arkadasımızında belırttıgı gıbı fıtch gıbı bır oyuncu takıma sart ama fazla bencıl olmamak sartıyla :) Bence taraftarı salona cekmesıne gerek yok cunku Galatasaray seyırcısı her zaman takımına destek oluyor bu sene takım ıyıy bır ıstıkrar yakalarsa ayhan sahenk doalr dıyorum ben.
 
fitch elinde çok top tutuyodu bencildi kendisi atmak istiyodu ama bize şütöratletik 2,5 değil 3 numara lazım 3 numara diyosunuz ficht gibi olsun bize grenger tarzı bi 3 lazım dışardan iyi atan ribaunt alan savunmacı
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst