2007-2008 Transfer Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu arada bişey merak ediyorum...William Avery takıma katıldığı yani İstanbula geldiği zaman resmi sitede yayınlandı bu.Ama onun dışında herhangi bir haber gelmedi...Nedir bunun aslı astarı..
 
Ben mi yanlışım başkalarımı bilmiyorum.Yada Galatasaray'a haddinden çok mu güveniyorum acaba?

Bence buu sene ki transferler çok iyi ya.Geçen sene oturmuş bir kadronun üstüne güzel takviyeler yaptık.Daha asıl yıldızımızda gelmedi.Ama ben şampiyonluğun çokta uzak olduğunu düşünmüyorum.Ki o ben daha bundan 1-2 ay önce bu takımdan hiçbirşey olmayacağını ve ne yaparsa yapsın yetersiz kalacağını söyleyen bendim.Şuan ise yapılan transferlere baktığımda eksik yanımız bile kalmadı.Şampiyonluk için gereken komple takım olgusunu oluşturduk sayılır.

Baksanıza guardlarda Avery ile Cüneyt var.Cüneyt oynamak istediğinde Türkiye'nin açık ara en iyi guardı bence.Avery de keza.Yıllardır Avrupa da hem oynatan hem atan guard profilini çok iyi bir şekilde çizmiştir.Hepte gittiği yerlerde başarılı olmuştur.

Keza 2 numaralarımız.Tufan ve Murat.Özellikle Murat bu sene geçen seneden daha iyi performans gösterirse orada da çok iyi olacaz.Türkiye'nin en gelecek vaad eden 2 oyuncusu kısa pozisyonlarında.İbo ile Ömer ile kaşık atabilecek hatta geçebilecek oyuncular.

3 numaraya yıldız biri gelecek.Orayı ayrı tutuyorum.Ama Erdem'de geçen sene ki Tolga'dn çok daha verimli olacaktır ve özellikle küçük ve pis işleri yaparak görünmeyen katkılar sağlayacaktır bize.

4 numarada Brian Greeen ve Charles Gains var.Süper ikili.Tam birbirini tamamlıyor.Gains savaşçı,atlet uçan kaçanı kovalıyor pota yakınında top aldığında affetmiyor.Green uzaklarda durup bombardımana tututyor potaları.Ribaunta çekiyor yeri geliyor.Geçen sene düşündüğü kurguyu bu sene yapacak Murat hoca ve bu kurgu sayesinde büyük maçlar daha iyi geçcek.

5 numarada Hüseyin var.Şaka değil Hüseyin.Belki 20 dakika oynar ama Türkiyenin en iyi uzunu.Herşeyi var,basketbolu yutmuş adeta.Yedekleri de Cemal,Fatih.Geçen sene 5 numaramızı oluşturan oyuncular.Takıma sertlik kzandıacak oyuncular.Bu da çok önemli.

Takıma baktığımda gelecek pırıl pırıl.Ama bazılarının bu takıma hakkettiklerini vermiyor.Üzülüyorum.

Çabamızın adı Galatasaray...
 
ilk beş şöyle olacak:
1-Avery
2-Tufan
3-Yabancı
4-Gaines
5-Hüseyin

Gelecek yabancının nasıl birşey çıkacağını bilmiyoruz ancak şu ana kadar alınan oyncualra baktığımda bu alınan oyuncular düzeyinde bir yabancının bize çok fayda sağlamayacağını söyleyebilirim. Alınacak yabancı hem iyi şutör olacak, hem drive edecek ve hem de ribaunt katkısı yapacak. Böyle bir adam alırlarsa ancak iddialı olabiliriz ancak 3 numaraya bu niteliklere sahip bir oyuncu bulmamız bence mümkün değil (arda bey'in istatistikler süper ama biraz boydan kaybediyor. o yüzden kendi yerine okulaja'yı önerecektir). ilk sorunumuz kısa oyuncuların drive ve şut zayıflığı olarak akrşımıza çıkıyor ve bunu çözebilecek bir transfer şansımız var.

uzunlara baktığımızda da ilk beş başlayan uzunlarımızın şutu zayıf. Drive yetenekleri yok. Drive yeteneği olan uzun zaten Türkiye liginde pek yok. o yüzden bunu sorun etmesek de ilk beş'in bütününe baktığımızda (yabancı oyuncuyu hariç tutarsak) çok iyi bir şutörümüz yok. Üç numaraya iyi bir şutör alırsak dahi ona pozisyon yaratabilcek drive'ları yapabilecek çok iyi drive eden oyuncu yok buna en yakına day avery olacak.

yedeklere geçtiğimizde iswe cüneyt çok yetenekli bir guard ama savunma açısından büyük eksikleri var. kadroda mücadele edecek oyuncular olduğundan onun bu açığını kapatabiliriz gibi geliyor bana ama örneğin aynı anda murat ve cüneyt'i oynattığımız anda kısa savunmamız çöker. burada koçng devreye giriyor. Geçen sene efes'in benec en büyük handikapı nicholas ve cüneyt'i aynı anda oynatma zorunluluğuydu. kısa pozisyonunda savunma yapanların ikisini birden zayıf olunca rakip kısaların drive'ları takım savunmasını kökten sarsar. murat ve cüneyt bence yanyana oynatılmamalı. Hatta cüneyt ya da murat oyundayken belki Fatih kullanılarak onların savunma açığını kapatmaya çalışmak gerekebilir.

Gökçe Tufan-Murat ikilisinin ibo-ömer ikilisinden daha iyi olduğu görüşüne katılamayacağım. Biraz trarafgil bir bakış gibi. ibo'dan nefret ederim ama Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi şutör. murat'ın gelecei parlaktı ama o zaaflarını gidermek ynünde çaba sarf etmiyor ya da sarf ettiği çaba yetmiyor. Gençliğinden beri takip ederim onu ama hala savunma adına sahada hiçbirşey yapmıyor. Tufan'ı çok severim ama Ömer mi Tufan mı diye sorulkduğunda ben tercihimi ömer'den yana kullanırım. daha çabuk, daha hızlı ve bence daha iyi şutör.

kusura bakmayın lafı çok uzattım ama 3 numaraya çok iyi şut atan, drive eden ve ribaunt alan bir oyuncu alınmazsa işimizin zor olacağını söyleyebilirim.

ed. ayrıca 5. yabancının kullanılması gerek. 2 numarada sorun çıkartmadan kenarda oturacak bir oyuncu gerek. bu oyuncu Mitcell olabilirdi. off-guard olarak oynayabilecek meziyetlere sahipti.
 
Aman abi sen bölee yazılar yazda uzun olsun daha ne isteriz. :) İbo ile Ömer'i günahım kadar sevmem ama Tufan ve Murat'ın onların önünde olacağını düşünmemin temel nedeni ikisininnde Ömer ve İboya nazarnn daha genç ve çevik olamları.İbo'nun ayak yavaşlığı çok daha fazla Murat'a öre.Murat savunmada aksasa da arada elinden geldiğince çabalıyor.Bence özel bir hoca tutulabilir bire bir savunma hocası gibi.Tufan ise tek eksiği olan büyük maçlarda iyi oynama ( taraftarın olmadığı özellikle) özelliğini bu sene daha da geliştireceğini düşünüyor.

Ayrıca dün Vidmar'ı izledim de topu aldığında kafasını aşağı gömüyor.Hiç beğendiğimi söyleyemem.Korolev'i zaten az çok biliyoruz.Bu sene Oguz'a çok iş düşecek.Hala ahlar vahlar içindeyim.Fatih yerine Oğuz'u alsaydık şimdi 5 numara da Hüseyin mi başlar yoksa Oğuz mu diye tartışırdık. :)
 
2 yabancımızın kampa henüz katılmamış olmasına rağmen yeni kuralan bi takım olarak bence bu skor tatmin edici(rakibin güçlü olması şartıyla) :)
 
Sinan Soysal' Alıntı:
[quote="Fatih Erdem":7a5b9]78-69 yenildik arkadaşlar.
kaynak ?
özellikle william avery ve huseyinin skora ne kattığını merak ediyorum :)[/quote:7a5b9]

sevgili kardeşim

hazırlık maçları başlığını takip edersen oraya bu maçla ilgili bulabildiğim detayları koydum.
hertaraaf yazıp kirletmek istemedim.
 
biraz OT olcak ama söylemem gerekiyor. dün o Fenerin büyük "yetenegi" Vidmar'i izledim. Gökca kardesimiz hafif konusmus. o cocuk bize karsi oynasin, tribünde gülmekten karin kasinda yirtik olabilir mazallah. Fatih bunu salonunu disinda kadar kovalara. 4-5 kere post yapip hook atmaya calisti, 3'ünde Jagla topu caldi, 2 sinde blok yedi. gülmekten öldüm ve bi yandan sevindim. diger transfer buna yakindir insallah. 30 dakka Cemal'i koyalim bunlara karsi, ikisini de yer cemal. neyse biz isimize bakalim. umarim 3 numara transferi en yakin zamanda sonuclanir.
 
biz diğer oyuncularla uğraşmayı bırakarak kendi oyuncularımıza bakalım bu sene ülker maçlarında onların oyuncusu değil bizim oyuncularımızın performansı skoru belirleyecek.
 
>ben resmi siteye bir mail attım.eğer daha geniş haber koymaları mümkün değilse,kapsamlı bir açıklamayı gsbasket.org'a yapın herkese ulaşsın diye.umursanacağını sanmıyorum ama en azından denedim.
 
Galatasaray Cafe Crown Basketbol Takımı menajeri Recep Şen, hazırlık maçlarında skorun önemli olmadığını belirterek ''Yeni bir takımız ve tam anlamıyla takım olmaya çalışıyoruz. Yeni transferimiz Brian Greene ve çocuğunun doğumu nedeniyle ülkesinde olan William Avery de kampa katıldı. Yabancı oyuncu arayışımız devam ediyor. İyi bir takım olma yolundayız'' dedi
maçtan sonraki açıklaması...
 
ne kadar saçma iş yaaa mustafa turgunun numarası var babamda onu versem işe yaramı size arasınınz sorarsınız sonra o da basket bölümüne sorar fln filan
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst