2007-2008 Transfer Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re:

Burak Barut' Alıntı:
Valla Gökçe isim her ne kadar da büyük olsa da daha iyi isme gerek olduğunu düşünüyorum.4 numarada efektif değilde görev adamı alınca 3 numaranın değeri daha da arttı gözümüzde.O yüzden 3 numara Tarıq Kirksay tarzı adam şart oğlu şart :)

Tarıq Kirksay'ı İspanya'da ki oyunundan sonra bize yedirmezler...
 
Orası açık bir gerçek.Gökçe bu işini sevmiyorum malesef bize varsayımlar değil gerçekci görüntüler gerekli kardeşim ;) İzlemediğin adamın bizim en iyi transferimiz olduğunu söylemen hissi olmandır.Görev adamı iyi transfer olduğunu kabul edebiliriz fakat bizi ayağa kaldıracak oyuncu mu bunu izledikten sonra görmek gerek.Yalnız 3 numara artık açıklamak gerekir.
Bu arada Efes'in kadrosunda 6 yabancı bulunmakta ne ayak :)
 
Re:

Burak Barut' Alıntı:
Orası açık bir gerçek.Gökçe bu işini sevmiyorum malesef bize varsayımlar değil gerçekci görüntüler gerekli kardeşim ;) İzlemediğin adamın bizim en iyi transferimiz olduğunu söylemen hissi olmandır.Görev adamı iyi transfer olduğunu kabul edebiliriz fakat bizi ayağa kaldıracak oyuncu mu bunu izledikten sonra görmek gerek.Yalnız 3 numara artık açıklamak gerekir.
Bu arada Efes'in kadrosunda 6 yabancı bulunmakta ne ayak :)
Hayır Greene'ğin bireysel yeteneğine bişey demiyorum ama gece gece anlatamıcam şu kadarını sölim Brian'ın gelmesi ile tüm oyuncular çok daha rahat skor bulacak özellikle de Hüseyin ve Gains.
 
Olabilir Deniz Kılıçlı'da kadroda arkadaşlar o çocupu iyi takip edin geleceğin Kaya Peker'i oalcak.90 doğumlu şu anda Pertevniyalde oynuyor 2.05 boy var.
 
Re:

Burak Barut' Alıntı:
Olabilir Deniz Kılıçlı'da kadroda arkadaşlar o çocupu iyi takip edin geleceğin Kaya Peker'i oalcak.90 doğumlu şu anda Pertevniyalde oynuyor 2.05 boy var.

Doğuşhan var ayrıca Efes'te.Oda 2.10 civarı bir boya sahip,devşirme oyuncu.
 
Alt yapılarda iyi oyuncular var.Malesef GS'NİN en kötü yanı.Yıllardır umut bağladık İsmet'e bekliyoruz :? Doğuşhan'dan haberim yok ama Deniz patlar 3-4 seneye ;) Daha 17 yaşında 2.05 boy nasıl oluyor anlamış değilim ya neyse :) O çoçuğun büyüme doping midir hormon mudur nedir kullandığını duymuştum ama ne kadar doğrudur bilinmez.
 
Hormon kullanmışlarsa Fatih Solak'tan ileriye gidemez.Keza Asım Pars'ta hormonludur.Galatasaray altyapısında hormon ilacı verdiler.Normal hali iyi bir forvet oyuncusuydu ancak hormonu basınca maç başına 10 steps yapan bir adam çıktı ortaya.
 
Valla hormon konusunda yeterince duyarlı değiliz.Eskiden bi hormonlU Sergen vardı şimdi neredeyse basketçilerin bir çoğuna hormon basıyorlar :? Boyu uzarken ağzını burnunu eğriltiyorlar :?
 
Arkadaşlar, Jalen Rose'den bahsettiğinizin farkında mısınız?!

Jalen Rose geçtiğimiz yıl Phoenix Suns'la 1 yıllık anlaşma karşılığında 1,540,000 dolar kazanmış (Şu an free-agent). Onu geçtim, hem kolej kariyeri, hem de NBA kariyeri Avrupa'da oynayacak bir oyuncu için çok fazla!

Alınabilme ihtimali 1/1000, hatta 1/1000000! Ama alınırsa Türkiye'ye gelmiş-geçmiş en kariyerli ve yetenekli Amerikalı oyuncu olur. NBA'de 35 yaşın üzerinde MVP olmuş ya da ödül almış oyuncular olduğunu düşününce, Jalen Rose ayarında bir basketbolcunun TBL'de 15-20 sayı, 6-7 asist, 5 ribaunt, 1.5 top çalma, 0.5 blok ortalamasıyla oynaması hiç de zor değil! Ben, onun Indiana Pacers'da iken 2,03 boyunda 1 numara oynadığı ve 2000 senesinde en çok gelişme gösteren oyuncu olduğu dönemi hatırlıyorumda, Galatasaray'la isminin yanyana geçmesi hayâlini bile heyecan verici buluyorum. Kendisi "Point Forward" mevkiisine en iyi örneklerden biridir!...

1991-92 ve 1992-93 sezonlarında NCAA'de Michigan Wolverines forması giyen "Fab Five" diye adlandırılan meşhur bir beşli vardı. (Chris Webber ? Juwan Howard ? Jalen Rose ? Jimmy King ? Ray Jackson) Rose, o beşlinin en önemli parçalarından biriydi ve sonrasında NBA'de eli titremeyen bir "lead" olarak görev yaptı. Bilhâssa Toronto'da Vince Carter ile çok iyi bir ikili olmuşlardı. Şu an eski performansından uzaklaşsada, yinede Amerika dışına kolay kolay çıkmaz. ESPN, Yahoo! veya FOX Sports'da yorumcu olarak da devam edebilir...

Bu isim sadece bir hayâl olarak kalır diyorum... Bu adam bırakın Türkiye'yi, Avrupa'nın birinci sınıf basketbol ülkelerini bile aşar! NBA'de kalmayıp, Avrupa macerası arasa dahi, malaasef Galatasaray'dan evvel onu alacak birçok takım çıkacaktır kanımca.

Kariyer istatistikleri
rosejy8.jpg


http://www.jalenrose.com
 
Gelir, gelmez ya da ilgileniliyor, ilgilenilmiyor konularına girmeye gerek yok ama NBA kariyeri Avrupa için cok fazla yorumlarına katılmıyorum. Kariyeri cok iyi diye Avrupa' da oynayamaz demek sacmalık.

Gecmiste; Dominique WILKINS Panathinaikos' a geldiginde NBA' de sayı krallıgı sıralamasının ust sıralarında yer alan bir oyuncuydu. Yani Jalen ROSE gibi unutulmaya yuz tutmus, takımında sure alamayan bir isim bile degildi. Buna ragmen adam bir sene geldi Panathinaikos' a Stojan VRANKOVIC ile beraber Avrupa Sampiyonlugu' nu kazandırdı ve NBA e geri donup kaldıgı yerden devam etti.
 
Ahmed Salih Bey olayın bizim için imkansızlığını çok güzel özetlemiş. bizden önce onu tercih edecek takımlar olur. İspanya ya da yunanistan liginden bize sıra gelmez. ben 40 yaşında bile olsa ben alınmasını isterim.

Geçen seneyi düşündüğümde takım konusunda ciddi tereddütlerim var. Yapılan transferlerden sonra uzunlarımızdan sayı yükünü çekmesini beklediklerimiz: hüseyin, gaines ve greene olacak. bu oyuncualrın farklı özellikleri var. Hüseyin sırtı dönük oynar, greene'nin şutu görece daha iyi ve gaines ise yüzü gönük, mücadeleci bir oyuncu. bu oyuncuların ortalama 35 sayılık bir oyun ortaya koyarlar ve hepsi farklı işleri yapar. Ama hiçbirinin drive özelliği yok. Kısa oyuncualra baktığımızda da benzer şekilde hepsinin farklı işler yaptığını görüyoruz. ama bazılarının savunma bazılarının ise hücumda zayıf kalması söz konusu. Timur Beyin vurguladığı üzere tüm zaaflarımızı kapatacak bir 3 numara arıyoruz. ama böyle bir oyuncu bulmak mümkün değil. kaldı ki böyle bir oyuncu bulsak bile asıl sorunla yüzleşmemiz gerekli. tamamlayıcı parçaları olan bir takımın iyi performans göstermesi için iki şey çok önemlidir. (dünyanın en zeki ama çirkin erkeğine, dünyanın en güzel ama aptal kadınıyla evlendiğinde ortaya çıkacak çocuğun dünyanın en güzel ve zeki insanı olacağı söylenmiş. Dünyanın en zeki erkeği: "ya güzelliğini benden zekasını annesinden alırsa ne olur" demiş.) takımımızın, güzelliğini annesinden zekasını ise babasından alabilmesi için önemli iki şey var. bir tanesi, saha dışındaki "akıl" (murat özgül) ikincisi ise saha içindeki "akıl" (avery-cüneyt). ben her iki "akıl"ımızın da yetersiz kalmasından çekiniyorum ve ortaya güzelliğini (çirkin) babasından zekasını ise (aptal) annesinden almış bir takım çıkmasından çekiniyorum.

ed. anladığıım kadarıyla orada ahmed salih avrupa için bile ekstra bir oyuncu anlamında kullanıyor ve asıl vurguyu bizden önce alacak takımlar olduğunu söylemek için kullanıyor. ben öyle anladım.

yine haddim olmayarak bir konuya değinmek istiyorum. Beğenmediğimiz ve kolaylık çürütebildiğimiz görüşlere bile "saçmalık" demesek bence iyi olur. herkes yazdıklarına emek harcıyor. muhtemelen ben de beğenmediğim görüşelere saçma demişimdir. öyle hitap ettiğim görüşler olduysa görüş sahiplerinden özür dilerim.
 
Rose gelirse iyi.. jeff bize yaramaz.. 3/4 aldıgımız oyuncu bircok acıdan diger oyuncuları rahatlatacaktır, oyun kurgusu acısından.Daha skorer degisken yıldız biri alınsaydı forvete gorev adamı birini alabilirdik burak'ın dedigi gibi.Sanırım Murat hoca fatih ve cemal'e guvenemedi ki 4 e daha yakın birini tercih etti. 3.5 birini tercih ederdim.
Not : benda ve roziç'i begendim 3.5 için cok iyi olurdu.Avrupada transfer buyuk oranda bitti.İlgilendiklerimizin çoğu rekabet edemeyecegimiz takımlara gittiler.Bakınca olabilirmiş diyebilecegim transferlerden Dijon Thompson'ı alabilirdik diye dusunuyorum.
 
Açıkçası Rose'un zamanında kaptığı kol gibi kontrattan sonra para kazanmaya ihtiyacı olduğunu sanmıyorum.Eğer liderlik yapmak için Avrupa'ya gelmek isterse,Euroleague takımlarında birine kapağı atacaktır;ancak maddi açıdan Rose'u buraya getirmek,hem geçmişte kazandığı büyük meblağlardan hem de NBA'de bir takım bulduğu anda ,alacağı veteran minimum kontratta yazan rakam bildiğim kadarıyla milyonun üzerinde olup Avrupa basketbolu için çok ciddi bir rakam olduğundan böyle bir transfer zor görünüyor.
 
Arkadaşlar o gelmez bu gelmez diye yazıp durmayın sonra gelirse mahçup düşersiniz.
Değilmi GÖKÇE :D :D :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst