Arkadaşlar, Jalen Rose'den bahsettiğinizin farkında mısınız?!
Jalen Rose geçtiğimiz yıl Phoenix Suns'la 1 yıllık anlaşma karşılığında 1,540,000 dolar kazanmış (Şu an free-agent). Onu geçtim, hem kolej kariyeri, hem de NBA kariyeri Avrupa'da oynayacak bir oyuncu için çok fazla!
Alınabilme ihtimali 1/1000, hatta 1/1000000! Ama alınırsa Türkiye'ye gelmiş-geçmiş en kariyerli ve yetenekli Amerikalı oyuncu olur. NBA'de 35 yaşın üzerinde MVP olmuş ya da ödül almış oyuncular olduğunu düşününce, Jalen Rose ayarında bir basketbolcunun TBL'de 15-20 sayı, 6-7 asist, 5 ribaunt, 1.5 top çalma, 0.5 blok ortalamasıyla oynaması hiç de zor değil! Ben, onun Indiana Pacers'da iken 2,03 boyunda 1 numara oynadığı ve 2000 senesinde en çok gelişme gösteren oyuncu olduğu dönemi hatırlıyorumda, Galatasaray'la isminin yanyana geçmesi hayâlini bile heyecan verici buluyorum. Kendisi "Point Forward" mevkiisine en iyi örneklerden biridir!...
1991-92 ve 1992-93 sezonlarında NCAA'de Michigan Wolverines forması giyen
"Fab Five" diye adlandırılan meşhur bir beşli vardı. (Chris Webber ? Juwan Howard ? Jalen Rose ? Jimmy King ? Ray Jackson) Rose, o beşlinin en önemli parçalarından biriydi ve sonrasında NBA'de eli titremeyen bir "lead" olarak görev yaptı. Bilhâssa Toronto'da Vince Carter ile çok iyi bir ikili olmuşlardı. Şu an eski performansından uzaklaşsada, yinede Amerika dışına kolay kolay çıkmaz. ESPN, Yahoo! veya FOX Sports'da yorumcu olarak da devam edebilir...
Bu isim sadece bir hayâl olarak kalır diyorum... Bu adam bırakın Türkiye'yi, Avrupa'nın birinci sınıf basketbol ülkelerini bile aşar! NBA'de kalmayıp, Avrupa macerası arasa dahi, malaasef Galatasaray'dan evvel onu alacak birçok takım çıkacaktır kanımca.
Kariyer istatistikleri
http://www.jalenrose.com