2007-2008 Transfer Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şimdi insan düşünüyor bu kadar paran var ise niye Pana'lı Becirovic'i almıyorsun diye düşünürüm...

Ama gene de çok sağlam kadro olduk.Belki bir 3 numara alsaydık Dee'nin yerine hala Fener den Efes'ten bir gömlek aşağıda olurduk.

Ancak Dee'nin gelişi ile Avery de top getirme derdinden kurtulabilir ve maçları almak için yeterli oyuncumuz var.Bu sene her maç 10 sayının üstüne cıkacak en az 5 oyuncumuz var.

Bu da büyük bir artı.GEçen sene bu ancak 2 veya 3 tü.Ayrıca Murat hoca Gains ve Greene'i hazırlık maçlarında yeterli bulmuş ki onlara destek getirebilecek 3 numara almak yerine guardlara destek olacak bir oyuncu getirmiş.Bu da önemli bir hamle.

Artık herşey coaching başarısına ve takımın bunu nasıl uygulayacağına kaldı.
 
Sitesinin blogunu okuduğum kadariyle üzgün gözüküyor bir şekilde destek verilmeli hatta biraz saçma gelebilir ama bir karşılama yapılsa moralinin yerine gelmesi açısından çok iyi olurdu... böyle bir organizasyon düşünenler varsa Bakırköy'de buluşup AHL ye gidebiliriz
 
Dee Brown' ın Galatasaray'ı tercih etmesine hem çok şaşırdım hem de çok sevindim.Daha önce kolej maçlarında izlerken çok beğeniyordum.Tabii kolej için fizik NBA kadar önemli olmadığından pek sıkıntı yaşamıyordu. Biraz da pasörlükten çok skorerliğe yakın bir oyunu vardı kolejde.Bu yüzden hem NBA draftında hem de NBA de beklediğini bulamadı.Ama TBL için süper bir guard olabilir.Hayırlı bir tramsfer olur inşallah.Para konusuna gelince Dee şu an her hangi bir NBA takımında 700.000$ a oynayabilir.Eğer siz böyle bir oyuncuyu Türkiye gibi bir ülkeye getirecekseniz değerinden biraz daha fazlasını vermek zorundasınız.O yüzden para konusuna bir eleştirim yok.Normal bir bedel bence.
 
Re:

Fatih Hısım' Alıntı:
bu sene heralde Beko Ligin'nin Phoenix Suns'i olacagiz. small ball. tribünleri costuran bir oyun tarzi.
Phoenix Suns'tan çok, golden state desek daha dogru olur:)
gökcen de becirovici alsaydık demiş ama adam panatinaikosda oynuyor(basketbolun real madridin de) neden bize gelsinki o parayı zaten alır ve de en üst takımda ve euroligde oynamak varken bize gelmesi abes olur , biz 1 milyon dolarlık avrupadan hiçbir oyuncu alamayız,o paranın cok altında kazanan birini ancak alabiliriz yani adam 500 bine oynar biz 1 milyon verirsek gelir ancak,o yüzden şansımızı NBA den(ya tutarsa hesabı) yaptık.zaten avrupadan istediğimiz hiçbir adamda bizi tercih etmedi,bizi tercih etmeyenler acaba bizi sadece para içinmi tercih etmedi bence hayır,marka olmalıyız bunun içinde daha cok yol katetmeliyiz,kenny gregory sizce efesle ne kadara anlaşmıstır bence para olarak onu rahatlıkla alabilirdik ama adam kariyerini tercih etti,bu sene adımızı duyurmaya baslamalıyız marka olmak için...
 
Aslında Dee Brown'la beraber Giricek'i de alsaydık o da pek mutlu değildi Utah'da :D :D Ama ona paramız yetermiydi orasını bilmem.Şutör 3 numara olarak da oynardı bizde boy zaten 1.98:D Hem de Avrupalı olduğundan biraz da fiyatta indirime gidebilirdik :) .
 
Gerçekten çok kafa karıştıran bir transfer olacak eğer gerçekse.Murat hocamız yine büyük risk alıyor.Geçen senede aynısı olmuştu yaklaşık olarak.Bambaşka bir yere transfer beklerken Fitch çıkmıştı.Neden olarakta böyle bir oyuncu alaibliyorsak tabiiki alırız denmişti.Bu sefer daha düşünülerek alındı gibi geliyor.Çok ilginç bir rotasyon olacak, hatta nasıl altından kalkarız bilemiyorum.
Şu bir gerçek artık herşey Murat hocanın ellerinde ve disiplininde.En önemli kelime disiplin.Kadroya baktığımızda 2 tane ayrı beş çıkarabiliyoruz.Ve süre dağılımını dert edicek baya bir oyuncumuz var kadroda.Umarım korktuklarım başımıza gelmez.

1-Brown-Cüneyt
2-Avery-Murat
3-Tufan-Erdem
4-Gaines-Greene, cemal
5-Hüso-Fatih

Gerçekten ilginç.İlk 5 Brown-Avery-Tufi-Gaines-Hüseyin olsa ikinci beşimiz Cüneyt-Murat-Erdem-Greene-Fatih olur.Geçen seneki 5imze benzer bir ikinci 5imiz olacak bu bile geçen seneyle olan farkı ortaya koyuyor aslında.

Yarından itibaren takımımızı izliyebileceğiz rahat rahat.Ondan sonra daha sağlıklı yorumlar yaparız sanırım.Brownda transferi gerçekleştiyse bir an önce katılır takıma umarım.Artık süre olarak cepten yiyoruz çünkü.
 
avrupada üst düzey oyunce getirmek için para değil katıldığınız turnuva veya geçmişte aldığınız başarılar önemli.bizim takımında marka olmaması avrupadan oyuncu getirmemeizi engelledi diye düşünüyorum.eğer bu sene avrupa kupasında iyi bir başarı gösterirsek gelecek sene için avrupadan çok iyi oyuncular getirebilirz.

başka transfer olacak mı??????ben halen bir 3 numara alınacak diye düşünüyorum.yönetim ve hocaya yakın kişilerden istihbarat bekliyoruz.

galiba 14.30'da gsbasketin tüm üyeleri radyosporu dinliyor olacak.arkadaşlar bi şekilde programa katılıp yeni oyuncumuz hakkında bilgi alalım.herkes elinden geleni yapsın..(email,telefon,sms ile)programı kilitleyelim.....herkese kolay gelsin....
 
Az evvel aldığım bilgiye göre Dee Brown'u Olympiakos'da istemiş ve 1 milyon dolar teklif etmiş. Ancak Brown, o dönem NBA'de kalmak istiyormuş. Sonrasında Olympiakos aradan çekilince, Murat Özyer çok istediği çift point guardlı sistem için Dee Brown' gündemine almış ve transfer gerçekleşmiş.
 
Re:

Ahmed Salih' Alıntı:
Az evvel aldığım bilgiye göre Dee Brown'u Olympiakos'da istemiş ve 1 milyon dolar teklif etmiş. Ancak Brown, o dönem NBA'de kalmak istiyormuş. Sonrasında Olympiakos aradan çekilince, Murat Özyer çok istediği çift point guardlı sistem için Dee Brown' gündemine almış ve transfer gerçekleşmiş.


evet Olympiakos'un gündemindeydi onlarda para harciyacak yer ariyor zaten 20 oyuncu var kadrolarinda. yalniz bizim kadro da baya sisti simdi. Cüneyt, Murat, Erdem gibi oyuncularin da süresi baya azalacak gibi. kabul ederler mi mechul. bu yil özellikle Uleb de uzun yol almaliyiz bence. iste ozaman bu derin kadro avantaja dönüsür.
 
1-2 gun yine foruma girmedim oyuncu gelmis, iliski yok ama.. bir kez daha deneyeyim de 5.yabancı gelsin :) Murat hocanın aklında ne var seyretmeden bilemeyecegiz fakat 3 numara da green, jagladan daha faydalı olacak gibi gelse de, hareketli oyun ve drive konusunda zayıf kalabilir.Bu goruslere katılarak orta sınıf 3 numara bir yabancı alınmalıdır derim.
Biz 125bin$'ın hesabını yaparken iyi para vermisiz brown'a, butcemiz ya cok genis yada sınırlarını bayagı astık.Başaltı hedefler icin FAZLA para harcadık,bu noktaya geldikten sonra hedefler kesin belirlenmeli gerekende yapılmalı, o yuzden 5.yabancının olası 400-500bin$lık maliyetine katlanılmalı.Zamanlama olarak biraz daha bekleyebiliriz.
Savunmada gecen yıl gibi undersize kalacagız hem 1-2 pozisyonunda hem de tufan 3 oynarsa 3 numarada Erdem hareketli 3ü kolaylıkla savunamaz.5.yabancının bu konuda buyuk katkısı olacaktır.Yine onceden uzerinde durdugumuz bir nokta olan rotasyon ve sure dagılımı konusunda Murat Ozyer'in kararlılıgı becerisi one cıkacak.Hele 5.yabancı gelirse, Murat Kaya -kendini asamazsa- sure alamayacak gibi keza Cemal ve Fatih de..
 
bence çok iyi bir transferr bu transferle çok hızlı ve atletik bir takıma sahibiz nba ' in phoenix i olacagız bence. zaten 3 numarada tufan var erdem var. ayrıca bir takımın basarılı olması için 3 numarasının çok üst düzey olması gerekmiyo .. 4-5 numaradaki oyuncularımız çok iyi ayrıca oyun kurucularımızda iyi.. sayı üretmeke sıkıntı çekmeyiz. greene de dahil olmak üzere dış oyuncularımız çok iyi 3 lük kullanan oyuncular... ayrıca brown nba den geldi...
 
Sevgili Timur, Fatih her hal-ü karda en az 14-15 dakika süre alacaktır. Hüseyin'in arkasında süre sorunu çıkartmaz. Hedefi şampiyonluk olan bir takımda Cemal ve Murat haliyle az süre alır. Cemal'i, Green üç numaraya geçtiğinde daha sık görürüz, ama Green, Gaines ile değişmeli oynarsa Cemal 5-6 dakika civarında süre alacaktır. Daha öncede belirttiğim gibi, Tufan ve Murat bu sezon ceza atıcısı gibi oynayacak, daha doğrusu oynamalı! Onların görevi boş şutları yüksek yüzdeli kullanarak, oyunu rahatlatmak olmalı. Esasen Dee Brown hiç beklemediğimiz bir oyuncuydu, ama Murat Özyer'in ne yapmak istediğini tahmin edebiliyorum... Diğer arkadaşların da dediği gibi Phoenix Suns ya da Golden State Warriors tarzı bir oyun sistemi kurmak istiyor. Fakat, hâlâ dış savunmada soru işaretleri taşıyorum... Daha evvel iyi bir 3 numara alınırsa gereksiz bulduğum beşinci yabancı transferini şimdi bende istiyorum. Madem takım şampiyonluğa oynayacak, o zaman biraz daha zorlayıp; orta kalite, görev adamı şutör bir kısa forvetle bu işi götürürüz...
 
G.Saray Cafe Crown şampiyon!

Yeni sezon hazırlıklarını Sırbistan'ın Belgrat kentinde katıldığı turnuva ile sürdüren Galatasaray Cafe Crown Basketbol Takımı, Lasta Cup'ın son maçında Almanya ULEB takımlarından Alba Berlin ile karşılaştı.

Sezon öncesi yaptığı transferlerle dikkat çeken ve güçlü bir kadro oluşturarak lig öncesi rakiplerine gözdağı veren Galatasaray Cafe Crown Basketbol Takımı, Sırbistan'da katıldığı Lasta Cup'ın son maçında Alman ekibi Alba Berlin'i 79-78 yenerek turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

Galatasaray'ın yeni transferi Hüseyin Beşok, Berlin ekibi karşısında oyunda kaldığı 31 dakikalık süre içerisinde 23 sayı atarak takımının en skorer ismi oldu.


Maçta 32 dakika süre alan guard William Avery ise eski takımı karşısında 14 sayıyla takımını galibiyete taşıyan isimler arasında yer aldı.


Galatasaray'da ayrıca Tufan Ersöz ve Charles Gaines maçı 10'ar sayıyla tamamlayarak skora katkı sağladılar.

ne transfermiş be millet maçı unutmuş :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst