Şayet haber doğruysa, Dee Brown, bu sene TBL'de yılın transferi oldu. Ama bize geleceğini, daha doğrusu bizim almak isteyeceğimizi hiç beklemiyordum. Zaten elimizde iki tane kaliteli oyun kurucu varken (Avery, Cüneyt), üstelik bu iki oyuncuda bu sezon transfer edilmişken, Dee Brown'a 1.2 milyon dolar vermek yerine iyi bir 3 numara getirilemez miydi diye de düşünmekten kendimi alamıyorum...
Anlaşılan William Avery iki numara oynayacak, ama 3 numarada kimin oynayacağını çok merak ediyorum. Erdem Türetken iyi bir oyuncu, ama dış şutları yeterli olur mu tartışılır. Tufan fizik olarak çok zayıf kalıyor. Zaten Tufan oynarsa çok kısa bir takım oluyoruz. (Dee Brown 1.83, Avery 1.88, Tufan 1.97) Önceleri iyi bir 3 numara alınması durumunda beşinci yabancı hakkının kullanılmasını gereksiz ve diğer oyuncuların önünü kesecek bir durum olarak görüyordum; fakat bu transferden sonra, mutlaka orta sınıf bir yabancı kısa forvet daha alınması gerektiğini düşünüyorum. İçeriye drive edecek, şutu düzgün bir üç numara alınırsa şampiyonlukta çok iddialı oluruz...
Böylesine önemli bir transfer yaptıktan sonra, bu ismin gerekliliğini tartışmak istemezdim, ama maalesef şartlar bunu gerektirdi. Bu sezon bol bol fast break izleriz artık...
Hayırlı olsun