2007-2008 Transfer Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re:

Arda Öztürk' Alıntı:
dee brown ve tufan ersöz ün sözleşmesi hemen bu gece uzatılmalı lütfen bu konuda sesimizi duyuralım ve bunları elimizden kaçırmıyalım tufan 1 maç daha böyle oynarsa gelecek szon onu görmemiz hayal olur.
Tufan'ın zaten 3 yıllıktı.daha bundan sonra en kötü 1 senesi daha var Arda.
 
dün maçtan sonra gs tv de röportajları dinledim ahmet dedehayır bir amerikalı daha gelecel dedi ve türkiye şampiyonu olacaz ama taraftarda artık neyi bekliyor bu solunu doldurmak için anlamıyorum artık zamanıdır gelip desteklesinler dedi.
 
Arda Öztürk' Alıntı:
dün maçtan sonra gs tv de röportajları dinledim ahmet dedehayır bir amerikalı daha gelecel dedi ve türkiye şampiyonu olacaz ama taraftarda artık neyi bekliyor bu solunu doldurmak için anlamıyorum artık zamanıdır gelip desteklesinler dedi.

salı günü maçımızı saat 18.00 a aldıran zihniyet hala niye taraftar gelmedimi diyor ? fenerin maçı perşembe gününden salıya alındı. fenere karşı yöneticilik zayıflığı gösteren bir yönetim , taraftara karşı niye gelmedi sorusunu yöneltemez. girona maçına kombine alan arkadaşlar bile gelemedi , milleti salak yerine koymasınlar.
 
işi olmayan taraftar gitmiyebilir ama çok samimi bir soru dün maç saatinde evinde yatan 3 bin galatasaraylı yokmuydu?onlar nerdeydi?
 
ortalama bu macın bir kişiye maliyeti 30 ytl(15 bilet+yol+yemek)
eurolig bile bu kadar pahalı değil,neden bilet fiyatları bu kadar yüksek onu anlamıs değilim
 
Re:

Kerem SEÇER' Alıntı:
Malzemeci abimize sordum da 5.yabancı kesin gelecek dedi..Ama daha fazla bilgisi yokmuş ama 5 numara mı diye sordum bişey diyemedi bence 5 numara :)
murat hoca owens transferinden sonra bi programda aynen sunları söylemişti: hüseyinin dinlendirilmesi için bazen rotasyonda gaines 5 numara owens 4 numara oynayacak,sakat fatih ve cemalin de oldugunu düşünürsek pota altında yeterli bir rotasyona sahibiz demişti(burda gerekliliği tartısmıyorum sadece murat hocanın sözleri)
yeni transferimiz 3 numara olacaktır,kesinlikle ribauntlara katkı yapabilecek bir adam düşünülüyor,şu cok acık ki biz bu sene 2 oyun kuruculu sistemle oynayacagız,ve biraz kısa kalacagız o yüzden böyle bir 3 numara transferinin takıma katkısı cok olur diye düşünüyorum
 
Herkes 5 numara istiyor bilmiyorum son durumu ne ama Kmmani Ffriend bu takıma çok yarar sağlayabilir.Düşünülmesi gerekilen bir oyuncu eğer boştaysa kapılmalı.
 
Arda Öztürk' Alıntı:
dün maçtan sonra gs tv de röportajları dinledim ahmet dedehayır bir amerikalı daha gelecel dedi ve türkiye şampiyonu olacaz ama taraftarda artık neyi bekliyor bu solunu doldurmak için anlamıyorum artık zamanıdır gelip desteklesinler dedi.

bu roportajlari izlemek isteyenler resmisiteden de edinebilirler 5. yabanci kesin geliyor
 
5. transfer konusunda şu soruya cevap vermeliyiz. ligde sahada 3 yabancı tutacağımıza göre bu üç yabancının süreleri ne olacak. bu sorunun cevaplarına ilşkin yukarıda bir süre denemesi yapmıştım şimdi başka bir açıdan aynı soruna yaklaşmaya çalışacağım.

kısa oyuncuların 120 dakika oynayacağını ve uzun oyuncuların da 80 dakika oynayacağını düşünürsek optimal süre dağılımını nasıl yapabiliriz? hafta da iki maç yapacağımız da unutmamamız gerekir.
varsayım: ligde büyük bir oranda 2 kısa bir uzun yabancı ile sahada olacağımız:
kısa yerliler: tufan (25 dakika) Cüneyt (10 dakika) Murat (8 dakika) Erdem (7 dakika)=50 dakika
kısa yabancılar: dee (30dakika), hite (25 dakika) =55 dakika
Murat'ı ya da erdem'i oynatmayıp yabancı alınırsa onun süresi: 22-23 dakika olur.

uzun yerliler: Hüseyin (25 dakika), fatih (10dakika) Cemal (5dakika)
uzun yabancılar: Gaines (25 dakika) Owens (15) dakika

Sorunumuzun ne olduğu aslında çok net gözüküyor. 1 transferle bu sorunu çözmemiz (2,08 hem 3 hem 4 hem de 5 oynayan ve savunma yapan birisini bulamayacağımıza göre) mümkün değil. ama optimizasayonu nasıl yapacağız. kolay bir seçim değil. Gaines ve owens pozisyonlarına göre kısa kalıyor. gaines 5-6 cm uzun olsa pivot oynayabilecek olsa işimiz kolay olurdu. transfer döneminde çeşitli hatalar yaptık. gaines ve owens fizik olarak yetersizler. Gaines mücadelesi ile bu açığını kapıyor belki ama boyu yetmiyor. 2,08-2,10'lük pf'lere karşı yetersiz zorlanıyor. bu konuda birşeyer yapılamayacağı belli. bu oyuncularında birisi yerine başka bir transfer yapılmayacağına göre ya 5. yabancı transferi ile ya 3 yabancı uzuna ya da 3 yabancı kısaya sahip olacağız.

Aslında yabancı seçimizmi şu soruya cevap vermemizi gerektiriyor.

1-murat'ın ve hatta cüneyt'in süresinin azalmasına sebep olacak ama fatih'İn süresini arttıracak bir kısa forvet mi?

2-Yoksa Fatih'in alacağı süreleri azaltıp, Murat'ın ve cüneyt'in sürelerini devam ettirecek bir pivot mu?

Zor karar... benim oyum kısa forvete
 
Bence hem Murat hem Cüneyt yararli oyunculari, ayni anda sahada olmadiklari sürece. sürelerin azalmasi taraftari degilim. Fatih'in zaten 10 dakka dan az kullanilmasi makul gibi geliyor bana. kisa sürelerde savunmayi sertlestirme amacli ve iyi drive eden rakiplere karsi önemli bir koz olur. bazi maclarda Hüseyin'nin dakkikalarindan yiyebilir. yeni gelecek oyuncu 5 numara olacak ise ona istedigimiz zaman post up yaptirip sayi bulabilen bir oyuncu olmasi gerekiyor. Hüseyin potaya uzak oldugu zaman zayif kaliyor ve pota altina inemiyor. bence atletik, süratli, cevik, iyi rebountcu ve bitirici bir 5 numara gerekli. aklima gecen yil Besiktas'da oynayan Donnel Harvey geliyor. Bence yararli olur bize. NBA den kesilmisti oda bir kac gün evvel.
 
Nikita Morgunov !!!!!!!!! rusya milli takiminda cosmustu 4 ve 5 oynuyordu takimda bulamamis sov yapamadan basit oyunu cok iyi oynuyor bu arada ribauntcu 3 numara yerine ben 54 veya 5 nemara tercihim dun en cok ribaunt alan isim r.hite hatirlatirim!!!!!!!!
 
"Tam" bir cozumun olmadıgını konusunda hemfikiriz. 3 mu 5 mi alınsın? Her tercihin bir fırsat maliyeti oldugunu hesaba katarsak, olası durumları Ahmet surelerden yola cıkarak yazmıs. Onermeler sekil olarak dogru fakat yaratacagı durumları tamamen gorebilecek miyiz?

Murat ve Cuneyt mi, Fatih mi? Murat ve Cuneytin surelerini sf'ye verdik, dıstaki sorunları hallettik diyelim. Karsılıgında pota altı rotasyonu aynen devam etti ve ribaund sorunuları yasadık, huseyin'in sırtı donuk oyunu ve gaines'in alan bulabilirse pota altı sayıları dısında iceriden sayı bulmamız zor. Owens tipik 4 sayıları uretmiyor. Fatih'i zaten gecelim. Savunma da ise ribaund ve eslesme sorunu yasabiliriz.

Uzun oyuncu aldık, Fatih'in suresini buraya aktardık; dıs oyuncu rotasyonunda dee tufan hite biraz da cuneyt var elimizde. Savunmada fizik dezanavantajını Erdem'le pek kapatamayız (az sure alacagı icin).

Bence kritik soru Owens ne kadar 4 ne kadar 3 ?
- 4 derken Adeleke vb. gibi pota altını (savunmada ve hucumda) domine eden biri mi? Pota altı performansı uleb icin yeterli mi? Bence katkısı olmakla birlikte yeterli degil.
- Owens'ın 3 numara yetenekleri yeterli mi? Topa iyi baskı uygulayabiliyor, ayak cabukluguyla kıvraklıgıyla dıs oyuncular karsısında zorlanmayabilir. Sutu da idare eder(3luk).

Yabancı transferinde diger bir nokta ise bulabildiginiz(bosta olan, paranızın yettigi, gelmeyi kabul eden) oyuncuların kalitesi. 3 mu 5 mi sorusunun yanıtının onemli bir bolumu burada gizli. Oyuncunun seviyesi cok onemli. Yaptıgımız butun tartısmaların, oyuncuların seviyesi esitmis gibi bir onkosul altında gecerli oldugunu unutmamak lazım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst