Re:
Ahmet Arif' Alıntı:
[quote="Timur Saglam":07889]Bir soru daha, Owens'ın 3 savunması mı 4 savunması mı daha iyi? Yani Gregory'i mi daha iyi tutar yoksa Hutson yada Dudley'i mi?
Aslında boşa kafa yoruyoruz. ?büyüklerimiz? kararı vermişler. Uzun oyuncu alınacak. Tüm rakiplere (efes-tt-bjk-fb) göre rotasyonları tek tek değerlendirmek gerekir. Ama bu çok zahmetli bir iş. Bir günden fazla süre alabilir. Vaktim olsa yapmak isterdim. Pota altına takviyenin olması gerektiği konusunda hepimiz hem fikiriz. Ben bunun yanı sıra kısa forvete de takviye yapılması gerektiğini savunuyorum. Timur ise anladığım kadaırla Owens?ı kısa forvete kaydırılmasının en azından kısa vadede çözüm olabileceğini düşünüyor.
Owens kısa forvette verimli olabileceğini ben düşünmüyorum? Timur güzel bir soru sormuş: ?Gregory'i mi daha iyi tutar yoksa Hutson yada Dudley'i mi?? Ben de soruya küçük bir ek yapayım. Owens gregory?e karşı mı daha iyi hücum eder yoksa Hutson ve Dudley?e karşı mı? Owens bence gregory, Dudley ve de Hutson savunmalarında başarılı olamaz. Gregory ve diğer olası s.f?ler owens?a göre hızlı kalacaktır ve penetre ederek onu zorlayacaklardır. İbo?yu örneğin perdelerde tutamaz. Owens?ı görünce muhtemelen ibo 3?e kaydırılır. Owens?ı üçe kaydırdığımızda rakibin alacağı hamleleri de göz önünde bulundurmamız gerekir. Hücumda da Owens?ın verimliliği azalır. Hücumda owens büyük oranda pozisyonuna göre eşleştiği oyunculardan hızlı olduğu için sayı üretebiliyor. İçeri penetre ederek potalı atışları ya da yüksek posttan yine kendisine yarattığı şutlar ile sayı buluyor. Kendi fiziğinde yani 1,98?lik adamlara karşı da post up ile çok büyük bir avantaj elde etmez. Zaten post up oyunu olan bir oyuncu değil. Ama onlara karşı penetresi de güçleşir ve şu andaki kadar bile verim alamayız gibi geliyor. Ama dudley ve Hutson?a karşı dışardan hareketli oyunları ile daha etkili olabilir görüşündeyim.
Son tahlilde owens?ı kısa forvet olarak denendiğinde en azından Timur?un belirttiği üzere süre sorunu azaltabilecek bir çözüm olarak düşünülebilir.
Ama her şekilde kısa rotasyonunda 2 ve uzun rotasyonunda bir yabancı ile oynayacağız. Yani her şekilde Hüseyin, Fatih ve Cemal?in 40 dakikayı çıkartması gerekiyor. Alınacak yabancı Hüseyin?in yerine oyuna girecekse uzun yerli olarak kimi oynatacağız? Cemal?i mi? öyle bir tercih şu görüntüde pek mümkün olmadığından iki yabancı uzunla oynamak zorunda kalacağız. Zaten asıl sorunumuz yerlilerden kaynaklanıyor. Cüneyt, Murat, Fatih ve Cemal?in eksikleri fazla. Görece Tufan ve Hüseyin en iyi oyuncularımız. Tufan 30 dakikayı kaldırır ama Hüseyin ancak 25 dakika oynayabileceğinden onların oynayamadıkları 25 dakikalık yerli rotasyonunu nasıl paylaştıracağız? Hüseyin?in olmadığı 15 dakikada Tufan?ın mutlaka sahada olması gerekiyor. Tufan sahadayken iki yabancı uzunu oynatmayı belki deneyebiliriz. Ama iki yabancı uzun sorunumuzu çok halletmez. Rakip uzunlara karşı savunmada ciddi sıkıntı çebebiliriz. Ben Fatih?in süresinin azalmasını doğru bulmuyorum. Faith?ten yararlanamak mecburiyetindeyiz. Her ne kadar hücumda top tutamayarak bizi çileden çıkartsa da , fiziği sayesinde ortayı kapatabiliyor. Hele bir de gaza gelip bloklamaya başlarsa önemli bir savunma silahı haline geliyor. Bence Fatih?e takımın çok fazla ihtiyacı var.
Ama şu aşamada daha önce Timur'un da bellirttiği gibi alınabilecek kısa forvet ve pover forvetin aynı kalitede olması varsayımının geçerli olması mümkün gözükmemekte. En azından piyasada daha kaliteli p.f bulmak daha kolay. zaten "büyüklerimiz"de bu yönde bir transfer olacağını ekranlardan beyan ettiler... e bize de beklemek düşer...[/quote:07889]
Federasyonun 3+2 kararını sonuclarını özetleyen bir yazı,ne kadar ince detaylar var,o girerse bu cıkmalı su oynarken acaba buda oynarmı,oynarsa hangi yabancı çıkmalı,kim kac dakika alır...
bu federasyon takımların ahengini bozmak,takımların oyunlarını baltalamak içinmi böyle garip bir +2 kararı aldı acaba...
ya 3 olur ya 5(burda yabancı sayısını tartısmıyorum ama bu +2 takım rotasyonlarını paramparça ediyor)
hep geriye dönüyoruz ama,owensın yerine keşke hem 4 hem de 5 oynayabilen bir oyuncu alınsaydı o zaman pota altı için 3 yabancı almazdık,yaptıgımız her yeni hamle geçmişte yaptığımız transferi sorgulatıyor bize ne yazık ki...