2007-2008 Transfer Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bencede bir Turk Telekom daki wright gibi ama 5 numara oynayan bir uzun alinmali.Owens ve hite gerektiginde 3 numaraya kaydirilip orasi kapatilabilir.Ama bir 5 numaramiz eksik.Bence Cemal kiralanip bir 5 numara alinmali (Cemal gonderilmesede olabilir :) )
 
Arkadaş belirtmiş yukarda Ahmet Dedehayır maç sonu verdiği demeçte pota altına uzun bir ABD'li daha alınacağını belirtti ve oldukça iddalıydı hayırlı diyelim artık
 
İlginçtir Ahmet Dedehayır hite transferiden önce de bir kısa bir de uzun alacağımızı söylüyordu. Murat Hoca ise ısrarla bir3 numara alacağımız söylüyordu. Hite transferinden sonra ise "bakacağız duruma göre ya uzun ya da kısa forvet alacağız" dedi. Takımın uzuna ihtiyacı konusunda gördüğüm kadarıyla herkes hem fikir. Ama 3 yabancı uzun durumunda ligi düşündüğümüzde bence süre sıkıntıları doğar. 80 dakikalık uzun rotasyonunda bunun 35 dakikasını hüseyin ve fatih'e versek kalan 45 dakikayı 3 yabancı arasında oynaatcağız ve en az 5 dakika iki yabancı uzunu yanyana oynaatcağız. bunun anlamı 5 dakika iki yabancı kısa oyuncumuzu yanyana oynatamayacağımızdır. 4-5 oynayabilen iyi bir oyuncuya da ihtiyacımız var. Timur'un dediği gibi gelen oyuncunun niteliği önemli. Aslında şuun hiç düşünmemiştim. Şimdi Düzgün bir kısa forvet bulsak bugüne kadar alırdık zaten. 1,98-2,00 metrelik bir kısa forvet istiyorum ben ama istediğim kalitede bir oyuncu bulabilsek zaten alırdık. 2,08'lik iyi bir oyuncu bulmak daha kolay.
 
45 dakikayı 3 yabancı (Gaines Owens gelecek yabancı) arasında paylastırmamız , Owens'ın sadece 4 oynadıgı varsayımıyla dogru, eger Owens'ı 10 dk civarı 3 e kaydırabilirsek, 5.yabancının atıl kalmasının onune gecebiliriz.

Owens 3 e gecerse Gaines/g.yabancı donusumlu oynar, kısa pozisyonunda da 1 yabancı oynar. Bu durumda kısa savunmasını bozar diyor Ahmet yanılmıyorsam. Hite/Dee 'den biri ve Tufan kalıyor geriye. Bu sartlar altında mecburen Cuneyt/Murat ikilisinden biri bayagı sure alacaktır. Bu senaryo istenilen bir durum degildir. Bunun cozumu var mıdır? Bence vardır.

Soyle ki, tblde uzun rotasyonu zayıf takımlar karsısında (bjk tt efes fulker dısında) 1 yabancı uzun sahada kalır, gaines/g.yabancı donusumlu oynar. Boylece Dee ve Hite yanyana oynatılır.
Efes tt fulker bjk maclarında yabancı rotasyonu tam anlamıyla bizi zorlayacak 3+2 asıl bu maclarda sorun cıkaracak.
Uleb maclarında ise kontenjan sorunu olamadıgı icin problem gozukmuyor.

Kısacası yalnızca 4 buyukle yapacagımız maclarda sorun olabilir. 4 buyukle karsılastırdıgımızda sf 'de de pf/c 'de de geri sayılabiliriz.

sf : gregory/haluk/white/shumpert

2.10 civarı yada genis uzunlar : woods hutson ermal / dudley wright / semih oguz / nicevic jaacks(?)

Erdem ve Huseyin/Fatih dısında bunlara cevap verebilecek oyuncumuz yok. Tufan'ı 3 icin karsılastırdıgımızda undersize kalır. Gaines ve Owens da diger 4/5 lere gore kısa yada ince kalıyor.

3 mu 5 mi sorusu, efes tt fulker ve bjk kadrolarına karsı 3 e mi, 5 e mi takviye yapılmalıya donusuyor..

Bir soru daha, Owens'ın 3 savunması mı 4 savunması mı daha iyi? Yani Gregory'i mi daha iyi tutar yoksa Hutson yada Dudley'i mi?
 
herkeze slm

yenı uye oldum

bu sezon daçkada ki 4 maçada gıttım

konbınemı de aldım

burak sezgın
mıttat demırel

nereye gıttı bbılen varmı
 
Bence tercihimizi 5 numaradan yana kullanamlıyız. Gökçe Abi'nin dediği gibi Kimani buna uygun. 4-5 karışımı bir adam. Ayrıca taraftar gazına gelen bir oyuncu. Eğer havasını bulursa durdurulması çok güç bir oyuncu. Oldukça atletik, ribauntçu... Gelecek oyuncu bakalım kim olacak...
 
Slava Medvedenko; ukranyali club bulamamis gibi gozukuyor ama bulmus olabilir.
DerMarr Johnson; benim takimimizda en cok gormek istedigim oyuncu 2.06 , 3 ve 4numara oynayabiliyor oyunun hucum ve savunma yonunde de iyi.
 
Fatih Hısım' Alıntı:
Bence hem Murat hem Cüneyt yararli oyunculari, ayni anda sahada olmadiklari sürece. sürelerin azalmasi taraftari degilim. Fatih'in zaten 10 dakka dan az kullanilmasi makul gibi geliyor bana. kisa sürelerde savunmayi sertlestirme amacli ve iyi drive eden rakiplere karsi önemli bir koz olur. bazi maclarda Hüseyin'nin dakkikalarindan yiyebilir. yeni gelecek oyuncu 5 numara olacak ise ona istedigimiz zaman post up yaptirip sayi bulabilen bir oyuncu olmasi gerekiyor. Hüseyin potaya uzak oldugu zaman zayif kaliyor ve pota altina inemiyor. bence atletik, süratli, cevik, iyi rebountcu ve bitirici bir 5 numara gerekli. aklima gecen yil Besiktas'da oynayan Donnel Harvey geliyor. Bence yararli olur bize. NBA den kesilmisti oda bir kac gün evvel.

Donnel Harvey çok iyi bir uzun gerçekten takımda yer alması süper olur fakat ben Fatih'in , Cemal'in durumunu merak ediyorum... :roll:
 
Danny Fortson; 30 yasinda ribauntlarda cok etkili keske getirebilinse.
Vitaly Potapenko; kings birakti 2.07 boyunda 6.5 sayi ortalamasi varmis.
Linton Johnson; 2.04 boyunda, 3 numara oynuyor.
Pops Mensah-Bonsu; 2.06 boyunda, dallas birakti
 
Re:

Murat Aykırı' Alıntı:
herkeze slm

yenı uye oldum

bu sezon daçkada ki 4 maçada gıttım

konbınemı de aldım

burak sezgın
mıttat demırel

nereye gıttı bbılen varmı
Hayırlı olsun kombinen!

Mithat yurt dışında bir takımla anlaştı.

Burak kaptan ise ataşehirde bir basketbol okulu kurdu.
 
Re:

Dogan Ucar' Alıntı:
Danny Fortson; 30 yasinda ribauntlarda cok etkili keske getirebilinse.
Vitaly Potapenko; kings birakti 2.07 boyunda 6.5 sayi ortalamasi varmis.
Linton Johnson; 2.04 boyunda, 3 numara oynuyor.
Pops Mensah-Bonsu; 2.06 boyunda, dallas birakti
fortson gelmez...potapenko rezil bir adam...6.5 sayı ortalaması ise benim takımımdaki olaylardan ötürü...(artest yok,bibby yok,miller pek kasmıo,thomas potaya bakmıo vs.)
linton zaten 3-4 arası tamar slay türü bi katkı sağlar avrupada...bonsu ise alınabilir fakat 5. transfer için kötü bir seçim olur...olowakandi yi getirmek ise intihar olur..he gaza gelir oynar o zman garanti şampiyon oluruz ama oynamazsa paramızla rezil oluruz... :D ben olsam kimani yi alırdım...seneye ise sam clancy alınabilir...fransada iyi performans çiziyor...bizim ligde shaq konumunda oynar ve süper etki yapar...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst