2007-2008 Transfer Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uğur YILMAZ' Alıntı:
Ayuso'yu istemek olmayacak duaya amin demektir. Murat hoca istemez ve Hite'ı göndermeyiz. ayrıca Ayuso da bizim sistemimize uyarmı bilmiyorum...

Ayuso gercek bir winner....Murat Ozyer sayet takima adapte edebilirse,tek basina mac kazandirabilecek bir oyuncu...Ornek Cibona-Efes maci bu seneki...

NBA'den kadro disi birakilmis,Avrupa'da ilk kez oynayacak USA'lileri almamamiz lazim..Bu tum takimlar icin boyle.Uyum sorunu,farkli basketbol tarzlari vs...Hep diyorum en iyi USA'li Avrupalilasmis USA'lidir..Ornek:M.Batiste,Chris Warren,Langdon vs.

Su takima Deron Williams'i getirin inanin diyorum 1 sene boyunca hic bir sey yapamaz alisana kadar Avrupadaki basketbol,potalara vs.. Karsisinda NBA'de ki gibi light savunma bulamaz. Bulamayacagi icinde ilk periyotta 3 faul alir,hucum fauller vs..Bunun ornekleri mevcuttur.
 
yanliz unutmayinki owens fenerbahce ulker macini kazandiran adamdi ,ve cok iyi bir oyuncu hosleyden daha tecrubeli va tam bir takim oyuncusu, buda benim gorusum ;)
 
prkacın aylık 175 bin dolara pana ya gitmiş . gercekten inanılmaz . başımızda murat özyer olduğu sürece artık kimse transfer beklemesin bence
 
Emir Kalyoncu' Alıntı:
[quote="Uğur YILMAZ":uef98duh]Ayuso'yu istemek olmayacak duaya amin demektir. Murat hoca istemez ve Hite'ı göndermeyiz. ayrıca Ayuso da bizim sistemimize uyarmı bilmiyorum...

Ayuso gercek bir winner....Murat Ozyer sayet takima adapte edebilirse,tek basina mac kazandirabilecek bir oyuncu...Ornek Cibona-Efes maci bu seneki...

NBA'den kadro disi birakilmis,Avrupa'da ilk kez oynayacak USA'lileri almamamiz lazim..Bu tum takimlar icin boyle.Uyum sorunu,farkli basketbol tarzlari vs...Hep diyorum en iyi USA'li Avrupalilasmis USA'lidir..Ornek:M.Batiste,Chris Warren,Langdon vs.

Su takima Deron Williams'i getirin inanin diyorum 1 sene boyunca hic bir sey yapamaz alisana kadar Avrupadaki basketbol,potalara vs.. Karsisinda NBA'de ki gibi light savunma bulamaz. Bulamayacagi icinde ilk periyotta 3 faul alir,hucum fauller vs..Bunun ornekleri mevcuttur.[/quote:uef98duh]


sana 20 defa anlatmaya çalıştım ama anlatamadım galiba.takımımızın bütçesi ortada kardeşim.elimizdeki paraya birden harcayıp sene sonunda maaş ödeyemez duruma geliriz.ayrıca dee ve hite çok iyi arkadaşlar.hite giderse dee ne düşünür kendi geleceğide belli olmaz.

ayrıca madem winner istiyorduk neden fitch gitsin takım oyunu oynuyalım diye bağırdık burdan.
 
Bende diyorum ki,Larry Ayuso BJK'da zamaninda 900.000 euroya oynadi sezonluguna.Zalgris'te 1 milyon 200 bin euroydu sanirsam bu civarlarda anlasma yapmisti.Sayet bu adam BJK'ta oynadiysa bizde neden oynamasin??

2.BJK Drobnjak gibi bir adami benchte degerlendiriyorsa,biz neden bu kalitede bir adam almayalim?

3.BJK'a verilen destek(maddi yonden) bizden daha fazlaysa sen % 500 haklisin derim ve burada bir esitsizlik soz konusudur o zaman derim.

4.BJK'nin kadrosu maddi deger olarak bizden biraz daha fazla gozukuyor.O zaman bu sponsorlarin her takima esit olmadigini gosterir bu.Birde arastirilmasi gereken nokta su,futbola Ulkerden gelen paranin icinde Basketbola harcanmasi gereken kisim varmiydi?Bu bizi etkiliyor mu,bu da buyuk bir etken..

5.Birde oyuncularin bizde kaca oynadiklarini bilmek lazim ki Larry Aysuo,Gurovic vs..kiyaslama yapabilelim bu gelebilir,bu gelemez vs...

6.Gerald Fitch bir keresidne Winner degildi.Ve aslada olamaz...Yedek benchinde oturup muzik dinleyen,lay lay lom yakilan bir oyuncudan sadece kendine oynayan bir oyuncu olur.Winner=Gurovic,Malik Dixon vs gibi oyunculardir,kanimca...Fitch'in gonderilmesi cok iyi oldu sayet Hite ile kiyaslarsak.
 
Arda Öztürk' Alıntı:
peki disiplin açısından ayyusonun farklı biri olduğunumu sabıyorsun.

Larry Ayuso'yu gecen sene Domercant yerine Dinamo Moskova almak istiyordu.Hatta burada gazetelerde Ayuso Dinamo'ya dogru seklinde basliklar cikmisti.Dinamo'nun forumlarinda millet Ayuso'nun cok yetenekli,hirsli,zeki oldugunu yazip cizmisti.Fakat disiplin olarak Ayuso hakkinda Ruslarin unlu Avrupa editorunun bir yazisi vardi gecen sene bulursam linkini yollarim dicem ama rusca...

Aynen soyle diyordu..Larry Ayuso saha icinde cok kurnaz,sinsi gibidir.Sayet oynadigi takimda basarisizlik on plandaysa ve diger oyuncular olsun,coachlari olsun kendisi cok top kullaniyor diye sikayetlerde bulunuyorsa ve Ayuso bunlari takim icinde duymussa,o takimdan kacmak icin zemin hazirlar kendine..(Ya kotu oynar,ya da sorun cikarir..)

Eger oynadigi takim basarilar,sampiyonluklar pesinde kosuyorsa,taraftari mukemmelse iste o zaman Ayuso'yu durdurmak imkansiz otesidir.!
 
Biz tartışıyoruz ama acaba şu an bir transfer çalışmamız olup olmadığı dahi meçhul; var ise bile 2 numara değil 5 numara olacak herhalde. Gerçi sezon başından beri hep sağ gösterip sol vurdular . 3 beklerken 1 ve 2 numara transferi oldu .
 
2 farkli coach turu var.Birincisi takim oyununu benimseyen,herkesi esit goren bir coach,digeri ise Winner oyuncularla oynamayi seven,takimda 1 lider cikarip diger oyunculari takimin askeri olarak goren bir coach. Bu konuda Olympiakos'un coachu Pini Gershon'u ornek verebilirim.Gershon benim Avrupada begendigim en iyi 2-3 coachtan biridir ki bana kalirsa Repesadan,Blatt'ten,Oktay Mahmudi'den cok daha iyidir.Nedeni ise Winner oyunculara bagli bir sistem kuruyor her mac.Yensede yenilsede her sey winner oyuncularinin mac performansina bagli..Larry Ayuso Olympiakos'ta bence cok buyuk islere imza atar.Gershon'la kafa kafaya verirler,2 gun dovusur,3 gun kanki olurlar boyle yani..
 
Aslinda TURKIYE'de Winner oyuncu yok maalesef!

Birazcik Nicholas,biraz da El-Amin var.Gerisi bu 2 oyuncunun bir veya bir kac alt versiyonu.Solomon falan winner degil..

1. Solomon point gard felan değil. Kısa bir point forvet. Zaten point forvetinde Avrupa basketbolünde bi' karşılığı yok. NBA sirkine mahsus bi' durum.

2. Solomon'un kariyerinde iki sene üst üste dikiş tutturabildiği tek takım Fener. Açın bakın...

3. Solomonun başarılı gözükmesi için, maç yorumcularinin da belirtiği gibi, arızasının mazur görülmesi lazım. Arsızlaştıkça coşan bi' tip, olay budur.

Larry Ayuso bir gun Turkiye'de oynarsa 2.bir Solomon olur mu derseniz,iste ihtimaller var...Ya coachuna sadik,taraftarin sevgilisi olacak,ya da 2.bir Solomon..!
 
Arda Öztürk' Alıntı:
transfer kesin olacak.5.yabancının parasını fedarasyona yatırmışız.

Olacak biliyorum ama şu an trasfer çalışmamız var mı ben onu bilmiyoruz dedim . Malum sayın Murat Özyer trasferin zamanlması ile ilgili forumumuza bir açıklama yapmıştı . Bu açıklamayı göz önünde bulundurursak henüz erken o açıdan dedim .
 
Emir Kalyoncu' Alıntı:
Bende diyorum ki,Larry Ayuso BJK'da zamaninda 900.000 euroya oynadi sezonluguna.Zalgris'te 1 milyon 200 bin euroydu sanirsam bu civarlarda anlasma yapmisti.Sayet bu adam BJK'ta oynadiysa bizde neden oynamasin??

2..

Yanlış biliyorsun; Ayuso'nun kontratları genelde konuştuğun paraların yarısı ile 3 de 1'i arasında değişir. Cibona Zagreb'deki kontratı da aylık 37 bin dolar idi.
 
Ünsal Y.' Alıntı:
[quote="Emir Kalyoncu":2no73qvl]Bende diyorum ki,Larry Ayuso BJK'da zamaninda 900.000 euroya oynadi sezonluguna.Zalgris'te 1 milyon 200 bin euroydu sanirsam bu civarlarda anlasma yapmisti.Sayet bu adam BJK'ta oynadiysa bizde neden oynamasin??

2..

Yanlış biliyorsun; Ayuso'nun kontratları genelde konuştuğun paraların yarısı ile 3 de 1'i arasında değişir. Cibona Zagreb'deki kontratı da aylık 37 bin dolar idi.[/quote:2no73qvl]

Ben Zalgrise kaca imzaladigini linki ile birlikte bulursam bilgilendirecegim.Yaklasik 1.200.000 euro civarlarindaydi ama en iyisi kaynaga bakmak lazim!
 
1 milyon 200 bin euro çok uçuk bir rakam doğu ülkesi ve zayıf ekonomisi olan bir ülkenin takımı için çok çok fazla,NBA'den gelip nam salmış oyuncular bile bu paralara kontrat yapamıyorlarken Ayuso için çok fazla bence.


Birde transfer konusunda şöyle bir düşünce oluşmamıştır umarım Yönetici ki onlar çoktan razı takviye için ama neyse ve teknik kadroda ''üstüste alınan mağlubiyetlerden sonra transfer gündeme getirmek doğru değil kadromuza güveniyoruz,gündemimizde takviye yoktur.İlerleyen zamanlarda bu olacaktır ama o zaman bu zaman değil'' Umarım bu tür bir düşünce yoktur.

Bu saatten sonra kaybedilen her hafta bizi hedeften uzaklaştıracaktır bu kesin.
 
Ali Demirci' Alıntı:
1 milyon 200 bin euro çok uçuk bir rakam doğu ülkesi ve zayıf ekonomisi olan bir ülkenin takımı için çok çok fazla,NBA'den gelip nam salmış oyuncular bile bu paralara kontrat yapamıyorlarken Ayuso için çok fazla bence.

Baltik ulkeleri artik eskisi gibi degil.Turkiye'ye bir cok konuda rakip olurlar maddi olarak.Ulkeleri ufak fakat cesur insanlar.Vilnius'ta Siemens Arena vardir Lietuvos Rytas'in..Istediler mi en kral spor salonunu yaparlar.Bizim federasyondaki amator ruhlu yoneticiler gibi bos muhabetleri asla yoktur.

Transfere gelecek olursak Lietuvos Rytas'in,Zalgrisin kadro butceleri 17-13 milyon dolar civarinda sirasiyla.Marcus Brown,Chuck Eidson gibi yildizlari var ki Marcus Brown senelik 1 milyon euroya anlasmisti.Chuck Eidson ise 850.000... Yani litvanyalilar basari icin gerekirse 2 milyon euroya kadar oyuncu alabilir..
 
Ahmet abi nin hep söledigi Owens ve Gaines den birinin yollanıp 3-4 oynayan bir oyuncunu alınması Hosley gibi ve bir 5 numara alınması demesine, Gaines ve Owens dan birinin yollanıp Hosley gelmesi kısmına pek katılmıyordum ama artık hak vermeye başladım ve bence şampiyonluk için böyle bir hamle yapmalıyız . Takım bazen skor skınıtısı da çekiyor Hüseyin olmayınca da içeriden çok az sayı üretiyoruz . Bu durumda yapılması gereken 3-4 oynayan biri ve bir 5 numara , ama Ahmet abi Owens yollayalım demiş ama ben olsam Gaines yollardım .

Ayuso konusunda ise Ayuso gelicegine Fitch kalsa daha iyiydi , Ayuso nerdeyse gittigi hiç bir takımda sezonu tamamlayamıyor bize gelse eline gelen her topu potaya atar , alınması çok dogru bir hamle olmaz .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst