2007-2008 Transfer Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Devlet güvencesi verilmiş, ayrıca Efes te güvence vermiş buna rağmen oraya gitmiyorlar vede koca bir seneyi bütün emekleri çöpe atıyorlar bizde profesyonellikmi diyeceğiz????
Profesyonellik bu değildir!!!
Bu Amerikan cahilliğidir, onlar bir fanusta yaşıyorlar çünkü!!!
Kimse bana ırkçı demesin keza en nefret ettiğim düşüncedir!
abd hükümeti güvence veremiyor ama türk hükümeti verdi diye gidecekler mi?ben olsam giderdim orası ayrı ama admlara haksızsınız da diyemem
 
oncelikle ortada hayati bir risk olan durumlarda,can guvenligi,spordan once gelmelidir..

ancak,bu konu bizim tartistigimizin otesinde,daha onemli bir soruna da isaret etmekte.globallesen dunyada profesyonel sporlarda yabanci oyuncu sayisi,oldukca yuksek oranlara ulasmis durumda,bu noktada karara baglanmasi gereken husus,hukuksal anlamda,yabanci bir ulkede spor hayatini surduren oyuncu,kendi ulkesinin mi,yoksa yasadigi ulkenin mi hukuksal sureclerini takip etmelidir.

konuya tam olarak hakim olmamakla beraber,yoruma da acik bir konu oldugunu dusunmekteyim.keza bu surecin bizi ilgilendiren kismi,sporcu yasanan hukuksal problemde hangi merciiyi karar organi olarak almalidir.

turk buyukelciliginin verdigi guvenceye ragmen,kendi ulkesinin disisleri bakanliginin yayinlidigi sirbistana abd vatandaslarinin gitmemesi tavsiyesini gormezden gelmelerini beklemek zannimca bu oyunculara haksizlik olacaktir.

fakat sunu da belirtmek isterim ki,kendi adima boyle bir durumda sirbistana gitmeyi tercih ederdim,hem takim arkadaslarimimi yalniz birakmamak,hem de acikcasi boyle adrenalini yuksek bir musabakayi kacirmamak adina..
 
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Devlet güvencesi verilmiş, ayrıca Efes te güvence vermiş buna rağmen oraya gitmiyorlar vede koca bir seneyi bütün emekleri çöpe atıyorlar bizde profesyonellikmi diyeceğiz????
Profesyonellik bu değildir!!!
Bu Amerikan cahilliğidir, onlar bir fanusta yaşıyorlar çünkü!!!
Kimse bana ırkçı demesin keza en nefret ettiğim düşüncedir!
Sana katılıyorum ama koca forumda sadece ikimiz aynı fikirdeyiz :(
 
Penn'le Gregory'nin gitmesi olayın en ilginç yanı.Hutson ve Nicholas çok çok büyük kayıp.Woods ve Wright bence de hayırlı olmuş.
Yalnız yine saçma bir sebeple Final Four hayali bitti."Ben senin Final Four'a kalma ihtimalini sevdim." :)
 
Bide Penn ve Gregory gitti hiçbir şey olmadı sahada sadece onlara ıslık vardı başka birşey yoktu oda heryerde oluo yani bunda bu kadar büyültecek bir şey yok.Bence herşeyin hayırlısı bundada bi hayır vardır!
 
Efes 3 oyuncuya yol verdi
Efes Pilsen'in ULEB Avrupa Ligi'nde deplasmanda Sırbistan'ın Partizan Igokea takımıyla yaptığı maçta kafileye katılmayan 4 ABD'li oyuncunun durumu netleşirken, Genel Menajer Engin Özerhun Andre Hutson'ın ağır bir para cezası verilerek takımda kaldığını, Nicholas, Wright ve Woods ile yollarını ayıracaklarını bildirdi.

Özerhun A.A muhabirine yaptığı açıklamada Hutson'ın yaşananlar süresince gösterdiği yaklaşımın kabul edildiğini belirterek, ''Hutson'ın olaylar süresince gösterdiği yaklaşım tarafımızdan kabul edildi, bu yaklaşım takım tarafından da benimsendi. Ağır bir para cezasıyla kalmasına karar verildi'' diye konuştu.

Belgrad'a gitmeyen diğer oyuncular Drew Nicholas, Rashad Wright ve Loren Woods ile yollarını ayıracaklarını kaydeden Özerhun, Nicholas ile sözleşmenin sona erdirilmesi konusundaki detaylarda anlaştıklarını Woods ve Wright ile de görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi.

Özerhun, yarın Beşiktaş Cola Turka ile yapacakları önemli maçta Hutson'ın takımdaki yerini alacağını, diğer 3 oyuncunun kadroda olmayacağını sözlerine ekledi.
 
Nicolas Dışında Ki oyuncular Pek Bi Kayıp Sayılmaz.. Nicolas'ın Boslugunu nasıl doldurcak Efes buda merak konusu , Gary Neal Barca'ya Gitmeseydi Eminim Şu an Efesteydi :)
 
rasgad'ın yerine lamar butler da alınır pertevniyalden...gurovic ise nicholas'ın yerine iyi bir oyuncu şu şartlara göre...woodsun yerine ise bir pivot bulunur pek sorun olmaz sanırım fakat woods'u nasıl yollayacaklar onu bilmiyorum baya bir tazminat ödeyecekler heralde
 
oldukca basit bir tespit;

takimimizin basina gectiginden beri,teknik anlamda bazi sorunlar yasadigini dusunsemde,hem karakter hem de durus olarak galatasaraya oldukca yakistigini dusundugum sayin murat ozyerin onunde cok kritik bir viraj bulunmakta..

galatasaray klubunun basketbol subesi,tarihinin en onemli gunlerini yasamakta ve bu surecte alinacak her turlu karar,verilecek performanslar tarih sayfalarinda kendilerine yer bulacaktir..

gelelim tespitimize;neredeyse takimi takip eden her seyircinin mutabik oldugu uzere,gosterilen basarili performansa ragmen galatasaray rakip kim olursa olsun hemen her macta belli sureler skor acisindan oldukca kisir periyodlar yasayip,kitlenebiliyor ve boyle durumlarda,solomon,el amin,nicholas gibi belli bir sayi potansiyeline sahip takimi sirtlayabilecek bir oyuncuya sahip olmamamiz sebebiyle buyuk sorunlar yasamaktayiz,ozellikle ofansif anlamda..

bu noktada takimimiza katilmis olmasi gereken 5.yabanci oyuncunun nasil ozelliklere sahip olmasi gerektigide kendiliginden ortaya cikiyor zaten,kisa zaman dilimlerinde skor patlamasi yasatacak,belli bir sut yuzdesini istikrarli bir sekilde tutturabilen,skorer bir oyuncu..

fakat kabul etmemiz gerekir ki boyle bir oyuncuyu,hele ki sezon ortasinda galatasaraya getirmek oldukca zor,ki oyuncunun 20 dk civarinda sureyi de kabul etmesi gerekiyor ayrica..

fakat sartlar ne olursa olsun,bu takimin aradagi seyin britton olmadigi da gun gibi ortada,hem yetenek,hem de karakter acisindan..

artik oyle bir noktadayiz ki,20 gun icinde cikacagimiz iki mac,bir kac seviye yukariya cikarabilir galatasaray markasini ve dolayisiyla bunu basarabilmek icin de gerekirse risk alinmali ve bu problemin uzerine gidilmelidir,birazcik tarih okuyanlarin bildigi uzere,tarih sadece olaganustu durumlarda risk almayi goze alanlari sayar,saygi gosterir..

evet belki maddi anlamda oldukca zor,belki bu riskin oldukca olumsuz yan etkilerle donmesi de ihtimaller dahilinde,ancak bugun dacka karsisinda bir kez daha gordugumuz uzere,tek atimlik kursunumuz varsa eger,tam zamani..
 
Ah be Murat hoca Hosley'in şu performansını görüyormusun acaba..

Sadece Fenerbahçe maçı üzerine yazmadım kesinlikle bu yazıyı..

Ama Fenerbahçe maçı istatistiklerini versem sanırım iyi olacak;

43 sayı 19 ribaund 2 asist 4 top çalma.
 
Semih Tuna' Alıntı:
Ah be Murat hoca Hosley'in şu performansını görüyormusun acaba..

Sadece Fenerbahçe maçı üzerine yazmadım kesinlikle bu yazıyı..

Ama Fenerbahçe maçı istatistiklerini versem sanırım iyi olacak;

43 sayı 19 ribaund 2 asist 4 top çalma.
koçumuzun tasarrufları tartışılmaz..isterse 1000 sayı atsın..britton demişse britton..muhteşem ya
 
Aman Allahım!!!!!!!!!!!

43 sayı-19 Ribaunt tek başına takım..............

Murat Hocayı bu tercihsizliği için eleştirmemek imkansız......

Aldığı Owens ve Britton su ana kadar istenilen düzeyde değiller,hele Owens tam bir istikrarsızlık sembolü :?

Bu adamı böyle görüpte ah vah etmemek imkansız........................

Bu tip bir eleman olsaydı kesinlikle ikinci yarıda su ana kadar 5 mağlubiyet almazdık.
 
Quinton Hosley - 43 Sayı / 19 Ribaund / 2 Asist / 4 Top Çalma / 3 Faul

--

Hosley'i zamanında bize vermek için can atan KSK yönetimini dinlemeyip, haftalar sonra Britton'u aldık..
Britton'u almak için uğraşan, çaba sarfeden herkesi takdir ediyorum..
Ne güzel bir takım rotasyonu oluşturma ama öyle değil mi?
Yorum sizin..
 
britton da bi ışık bile yok...mesela denham brown da ilk başta kötüydü ama ne biliyim fade away filan atmıştı fakat britton sanki topu eline istanbul'da almış gibi...en azından bi boddicker olsa çok müthiş bir opsiyon kazanırdık...şimdi boddicker savunma yapmıyor filan demeyin britton'un savunmasını da görüyoruz
 
Britton'u Beşiktaş maçında çok merak ediyorum.. Karşısında Kaya , Sandro, Drobjnak gibi adamları görünce neler yapabilecek... Çok yumuşak bir oyuncu hiç sertliği yok..

Bu adamı neye göre, neden aldık anlamış değilim hala.. Bir an önce sözleşmesi fesh edilmeli diye düşünüyorum. Çünkü bizde adaptasyon problemini aşıp, form tutupta bir kaç ay sonra adam olacak oyuncu değil, skora katkısı olan, maçı çevirebilecek kapasitede oyuncular lazım..
 
ben bugün salondan izledim ksk-fülker maçını ve hosley gerçekten mükemmeldi semih'in üstünde yaptığı smaç arka arkaya attığı üçlükller 3. periyotta 21 sayıya kadar cıkarmasını sağladı farkın ksk adına insan böle performanslar sergilediğini gördükçe içini çekmeden edemiyor.
 
bu efeslilerden aldığımız biri mi var? niye bu kadar tartışıldı anlamadım. zaten bu tip sorunlar daha takım kurulurken konuşuluyordu bütün yabancılar abd li sorun çıkar diye. ayrıca adamlardan hiç biri mesela gaines karakterinde biride değil. ama bi nicholas kötü mü olur ya da woods?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst