2008-2009 NBA Şampiyonu LA LAKERS

Re: LA Lakers vs. Orlando Magic

Buyrun, avatar yaparsınız...

1235.bmp

Hidayet_Turkoglu-Alessandro_Del_Piero-11.06.2009.jpg

Maç öncesi: Hidayet Türkoğlu & Alessandro Del Piero

Hidayet yine sırtladı takımı ama, böyle maç kaybedilmez ki... Son otuz saniyeye 87-82 üstün gir, Howard iki serbest atış kaçırsın, Jameer Nelson, kritik üçlükleriyle ün yapmış Derek Fisher'ı son saniyelerde bir metre öteden savunsun, üç sayı öndeyken faul yapmasın ve Fisher üçlüğü atsın maç berabere olsun. Hidayet son hücumda oyunu kenardan başlatırken Pietrus'a verip tekrar topu almak istesin ama, Pietrus kahramanlığa soyunsun topu kendi kullansın! Pietrus, hayatında kaç defa son saniye atışı kullandın diye sormazlar mı?!

Orlando iki maçı öyle basit hatalarla kaybetti ki, artık Lakers'ın bu seriyi vermesi çok zor. Hidayet'in yanında oyun bilgisi yüksek bir-iki oyuncu daha olsaydı seri çok farklı bir gidişatta ilerlerdi.

Özlem ve Gökçe kardeşlerime sevgilerimi gönderiyorum haha.. :)

yazık oldu Hedo ya yine.. insan sevinemiyor da valla o böyle oynadıkça.. 3 maçtan 1 i yetecekti Lakers'a o da dün geceki maç oldu.. 3-2 olur da inşallah kutlamalar Staples Center' a kalır.. Hedo da o yüzüğü Lakers formasıyla yaşar umarım..

batı en iyi takım ve ismin kim olduğunu biliyordu hali hazır da,doğu ve doğunun çocuğu da öğrenmiş oldular böylece.. yürüyedur 24..

@ Levent abimiz :p

şimdi benim kazandığım ilk iddaanın getirisini
senin kazandığın iddaanın getirisiyle sadeleştirdiğimizde zaman hımm
onlar birbirini götürür :D
yani ortada ne alacak ne de verecek var
sen sağ ben selamet :p

Saadet Unal' Alıntı:
[quote="Ali Erdem Güntepe":1u5vi2tb]Ah Howard ah. O serbest atışların 1 ni soksan kazanmıştık maçı.

Fisher insan mısın sen ?

Sen hangi takımı tutuyorsun Erdem ? Ben Lakers diye hatırlıyorum ama...[/quote:1u5vi2tb]

Denver serisinde Lakers'lı olabilir fakat final serisinde Orlando'lu sanırım.. :)

Maçtan sonra Nelson ortalardan kaybolmuş. Orlando Gazetelerinde çıkan haberlere göre Nelson'ın başını getiren 100.000 dolar dirisini getirene 500.000 dolar vereceklermiş. Ayrıca Fisher özel mesajla Nelson'a teşekkür etmiş.

Söylenecek birşey yok Lewis'in gününde olmadığı bir maçta Pietrus, Howard, Hido takımı taşıdı. Bunun yanında Hido müthiş bir maç sonu oynadı ama Nelson geldi hepsinin içine etti. Ya insan bu kadar mı büyük bir hata yapar. Kardeşim yapacaksan faulünü yap ya da adam gibi savunmanı yap. Adamların üçlüğe ihtiyacı var sen geride bekle. Daha çok beklersin Nelson Efendi. Orlando zaten az olan şansını yaptığı bu tarz hatalarla iyice azaltıyor. Karşısında Lakers var. Bu tür hataları kabul etmez bu oyun. 2. maçta Lee, bu maçtada Nelson takımı yaktılar.

Kobe bana göre beklentilerin uzağında bir maç çıkardı. Maçın adamları Fisher ve Gasol.

Nelson'da suç filan yok. Adamı oynatanı yakalayıp ipe dizeceksin. Aylardır top oynamayan adamı maçın sonunda sahada tutmanın anlamı yok. Anlatanı da olmaz zaten. Alston savunma yapamaz diyorsan al Lee'i 1'e yap numaranı. Fisher kişiliksizini adam etme. Ben mi söyleyeceğim İstanbul'dan, Van gundy göreck bunu 1 metre uzaktan elbette. Elleri ile verdiler seriyi. 2.5 kişi ile maç alıyor Lakers. Koç denen herifte doymasın yaptığı hatalara.

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Maçtan sonra Nelson ortalardan kaybolmuş. Orlando Gazetelerinde çıkan haberlere göre Nelson'ın başını getiren 100.000 dolar dirisini getirene 500.000 dolar vereceklermiş. Ayrıca Fisher özel mesajla Nelson'a teşekkür etmiş.

Söylenecek birşey yok Lewis'in gününde olmadığı bir maçta Pietrus, Howard, Hido takımı taşıdı. Bunun yanında Hido müthiş bir maç sonu oynadı ama Nelson geldi hepsinin içine etti. Ya insan bu kadar mı büyük bir hata yapar. Kardeşim yapacaksan faulünü yap ya da adam gibi savunmanı yap. Adamların üçlüğe ihtiyacı var sen geride bekle. Daha çok beklersin Nelson Efendi. Orlando zaten az olan şansını yaptığı bu tarz hatalarla iyice azaltıyor. Karşısında Lakers var. Bu tür hataları kabul etmez bu oyun. 2. maçta Lee, bu maçtada Nelson takımı yaktılar.

Kobe bana göre beklentilerin uzağında bir maç çıkardı. Maçın adamları Fisher ve Gasol.

Uğur Nelson'a bu kadar söylenmemek lazım.Koskoca Howard'sın 2 serbest atıştan 1 ni sokamıyorsun.Yani demek istediğim yenilginin tek suçlusu Nelson değil.

Gökçe Abi çok haklısın zaten bu takımda oyunu ne Alston ne Nelson kuruyor. Yaptıkları iş getirip topu Hido'ya vermek, Hido'nun oyun kurmasını beklemek. Dediğin gibi bu işi pek ala Lee de yapabilir. Çaylak olmasına ve 2. maçtaki gibi şut kaçırabilmesine rağmen cesur. Lee'yi hücumda biraz frenlerse bu işi götürebilir. Zaten muhtemelen Van Gundy son demlerini yaşıyor.

Ali o şuttur kaçar. Tabi Howard orda bir tane atsa olay biter. ama dediğim gibi bu maçta takım olarak çok kötü faul attılar. O yüzden faul yüzdesi normalde de pek yüksek olmayan Howard'a kızamam. Hido bile dün serbest atışlarda kötüydü. Ama Nelson efendi sanki Orlando İzci Kulübü'nde görevli gibi ortalıkta dolaşıyor. Fisher'ı izliyor. Ya faulü yap ya da adamı savunma. Bundan ötesi mi var? Hangi akla hizmet Fisher'ı üç sayı çizgisinin gerisinde bekliyorsun. Ama Gökçe Abi'nin dediği gibi hata Van Gundy'de.

Lakers şu dakikadan sonra şampiyonluğu vermez bu bariz belliydi zaten ama Orlando´nun bu kadar saçma oyun oynayacağını tahmin etmiyordum.Gece de iyi ki maça kalkmadım değmez. Lakers´ı kutlar,Kobe´ye de helal olsun MVP oldu diyebilirim hak etmişti zaten ;)

Lakerslı arkadaşları kutlarım,nice şampiyonluk dolu senelere ;)

Yao sakatlanmasa alırdık o seriyi ama bırakalım şimdi geçmişi.Bizden sonraki her seride seviye atladılar ve 3-1'e geldiler.Buradan şampiyonluk verilmez.Buruk bir şekilde söyleyerek :Şampiyon Los Angeles Lakers,MVP Kobe Bryant