2008-2009 NBA Şampiyonu LA LAKERS

Re: LA Lakers vs. Orlando Magic

Mehmet Yıldırım' Alıntı:
[quote="Volkan Kızıltaş":qpt2sul1]Lakers kazanmıyor maçları,Orlando kendi elliyle Lakers'a veriyor.
Zaten hep öyle olur :) .Lakers aslında bilmiyorda çaktırmayın,şansla geldiler buraya kadar :)[/quote:qpt2sul1]

Evet öyle Mehmet resmen Orlando verdi son kaybettiği 2 maçı. Son 50 saniye 3 farkla öndesin 2 serbest atışı kaçırıyorsun ardından inanılmaz bir savunma hatası ve maç uzuyor ardından yeniliyorsunuz.Daha çok örnekleri var.

Not: Ayrıca Volkan sadece final serisinden bahsetmiş,önceki serilerden bahsetmemiş sanırım.

Orlando'nun üçüncü ve dördüncü maçlarda oynadığı hücum setlerini, yaptığı ball movement'ı Lakers bütün play-off boyunca yapamadı. İkinci yarıya çıkarken disiplinden kopmasalar, maçın sonunda da aldık havasına girmeseler bu seri 2-2 olurdu, hatta 5. maç için de favori olurlardı.

Şu da bir gerçek ki finallerin en zeki, basketbolu en iyi bilen oyuncusu Hidayet. Komple bir oyuncu olmuş. Aslanım benim, gerçek MVP sensin bana göre.

Bu 2-3-2 formatını da bir türlü sevemedim. 3 maç üst üste evinde oynamak çok büyük bir baskı bence. Kesinlikle başka bir alternatif bulunmalı.

Hidayet 'in efsane olacağı, unutulmayacağı bütün maçları kaybetmek zorunda mı bu Orlando !

Şampiyonluğu kaybetmek bu kadar hakedilmez sanırım. Lakers elini 47 dakika bağlamaya çalışıyorsun çoğu zamanda bağlıyorsun sonra serbest bırakıp seni devirişini izliyorsun. Nelson all-star seçile dursun, Gasol'da en beleşinden smaçları vuradursun...

Final serisinde Lakers 3-1 öndeyken hala Houston,Yao vb.. muhabbetlerinin yapılması cidden çok komik oluyor.

Lakers şampiyonluğa yürüyor ama hala kabullenemeyen arkadaşlarımız var.

Orlando öyle oynamış, Hidayet böyle oynamış ya Lakers nasıl oynamış ?
Kusura bakmayın ama 3-1'lik bir final serisinin tesadüf olma gibi bir durumu söz konusu olamaz...

Go Kobe Go Lakers !

...Bazen hayatta öyle istenmeyen durumlarla karşılaşırızki o anda gerçekten saçmalama rekorları kırarız.Aynı sitedeki anti-lakers'çılar gibi...Yao sakat olmasaydı,Orlando elleriyle maç vermeseydi,Lakers şanslı olmasaydı vs.vs....Allah aşkına bir kişi de desin yaa Lakers hakediyor geleni geçeni ezip geçiyor Kobe rakip tanımıyor...Lütfen biraz gerçekçi olun...gerçekleri görün...

Bu işin tesadüfle alakası yok.Bu seriyi Lakers'ın üstün oyunu veya takımı kazanmıyor tamamen tecrübesi kazanıyor.

Takımlarının her parçası çok tecrübeli.

Orlando ise bu durumda çok heyecan yapıyor ve dikkatinizi çektiyse hiç bir maçın sonunu getiremiyorlar.

Yinede tebrik etmek lazım.

Hido mu Kobe mi muhabbeti dönüyor hala ntvspor da.
Cidden ayıptır.

Tamam Hido da cok başarılı ama Kobe çok farklı bir oyuncu ve Kobe mi Hido mu demek
Hagi mi Selçuk Şahin mi demek gibi birşey oluyor.

Duygusal milletiz hoşumuza gidiyor bu tip sözler ama Kobe için hiç bir oyuncu ile kıyaslama yapılmamalı şu an.
Jordan basketbola dönmediği sürece tabii...

Evren YILMAZ' Alıntı:
Hido mu Kobe mi muhabbeti dönüyor hala ntvspor da.
Cidden ayıptır.

Tamam Hido da cok başarılı ama Kobe çok farklı bir oyuncu ve Kobe mi Hido mu demek
Hagi mi Selçuk Şahin mi demek gibi birşey oluyor.

Duygusal milletiz hoşumuza gidiyor bu tip sözler ama Kobe için hiç bir oyuncu ile kıyaslama yapılmamalı şu an.
Jordan basketbola dönmediği sürece tabii...

Tabiki Hido'yla Kobe karşılaştırılmaz ama çok hafife almışsın Hido'yu.2.maç son saniyede bloğu yapan ve mükemmel bir pas atan,bunu değerlendiremeyen Lee ve 4.maçta 7 saniye kala Howard'a çok iyi topu indirip kendisine yapılan faulden doğan serbest atışlarda 0/2 atan Howard.Hidayet tartışmasız bu serinin en iyi 4 oyuncusundan biridir ve Orlando biraz şanslı ve tecrübeli olsaydı şu an seride Orlando 3-1 öndeydi.Ayrıca Selçuk&HAGİ benzetmesi de çok yanlış.

Hido, çok değişik vasıfta bir oyuncu.Şu anda NBa'deki her takımda gözü kapalı oynayacak yeteneğe ve olgunluppa sahip durumda.
Ama ona görevini iyi belirtmek lazım ve kendine uygun bir takım olmalı.

Misal onun Cavs'ta yada Lakers'ta yani yıldızlarının 24 sn içinde 15-20 sn top tuttuğu takımlarda bukadar başarılı olma ihtimali kendini gösterme ihtimali çok düşük.

Fakat Celtic gibi yıldızlarının daha çok şutör ve 5 numara olduğu takımlarda muhteşem işler başarır.

Şu anda saha görüşü nash ve Kidd'ten sonra en iyi olan oyuncu Hido'dur.

Ama her şeye rağmen onu Kobe,Lebron,vs ile kıyaslamak çok boş işler.

Mehmet Yıldırım' Alıntı:
[quote="Volkan Kızıltaş":2sd04q27]Lakers kazanmıyor maçları,Orlando kendi elliyle Lakers'a veriyor.
Zaten hep öyle olur :) .Lakers aslında bilmiyorda çaktırmayın,şansla geldiler buraya kadar :)[/quote:2sd04q27]
Mehmet bilemiyorum nereden cıkardın ama dikkat ettiysen ben buraya kadar şansla geldiler demedim.Sadece final serisinden bahsettim.İlk maç hariç,Lakers aldığı maçları Orlandonun acemiliğinden ve şansından kazandı.

Lakers'ın maçlarını kazanması şans değil fakat çoğu maçta Lakers bizim deyimimiz ile kendi göbeğini kesme şansı bulamıyor. Çoğunlukla Orlando'nun yapacağı hataları değerlendirmek için bekliyor. Böyle maç kazanmak tabiki şans değil çünkü maçı o noktaya kadar getirirken çok emek veriyor iki takımda. Yinede kazananı belirleyen hep Orlando'nun hataları oluyor. Şans demek sert olur ama maçları salt Lakers'ın kazandığını söylemekde güç.

Bence de şans demek ağır olur kazananı belirleyen Orlando'nun hataları ve bu hataları tecrübesi ile değerlendiren takım yani Lakers oluyor.

Birileri Orlando'ya acilen tecrübe enjekte etsin yoksa Lakers'ın şampiyonluğu bazıları tarafından anlamsız,saçma olarak adlandırılacak...

hidoo.jpg

Eren Aydın' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":1rly89jf]Eren, amaç ne abi ? :)
Tugay, Türk olan birinin Lakers aşkı bu kadar gözlerini kör etmemeli...[/quote:1rly89jf]

Ben birşey demedim ki, sadece amacı sordum...

Güzel ülkemizde Hidayet mi, Kobe mi diye saçma sorgulamalar ve karşılaştırmalar yapıldığı sürece gözüm de kör olur kulağım da sağır...

Beni Hidayet ilgilendirmiyor, kimse kusura bakmasın.

Tamam abicim Hidayet seni ilgilendirmiyorsa resmin birşey ifade etmemesi doğal. Ayrıca Hedo Kobe karşılaştırmaları kim son saniye basketi atacak veya kim el üstünden daha çok şut sokacak veya kim daha iyi ortalamalara sahip olacak diye değil dar açıdan bakmamak lazım. Oradaki amaç hangisinin önderlik yaptığı takım şampiyonluğu kazanacak. Polonya'da da Gortat mı Kobe mi alacak diye düşünüyorlardır kupayı. Bu kadar sorun etmeyin bunu.

Tugay,

Hidayet seni ilgilendirmiyorsa cevap yazma kardeşim.Burada her yazılan yazı sana bir atıf,gönderme,vs bir şey taşımıyor.
Biz Hidayet'i takip ediyoruz Eren'e bizle paylaşıyor bunu oldu mu?