2008-2009 NBA Şampiyonu LA LAKERS

Re: LA Lakers vs. Orlando Magic

gece teze calismam gerekiyordu, maci kaydedip sabah izledim..

oncelikle turkoglu; sanirim biraz farazi olacak ama, sanki maca iyi baslamak yaramiyor hidayete, play-off da orlandonun kazandigi maclara dikkat edersek eger, mac basinda israrla howard uzerinden oynadiklarini gormek mumkun..

maalesef ki, orlando ikinci bir pota alti skorerine sahip degil, lewis match-up problemi olustursa da, karsisinda gasol u bulunca 4 numara olarak, hem ofansta hem de defansta katki almak cok zor.. bir de sanirim simdiye kadar, 4 ve 5 numarada bu kadar iyi olan bir takimla oynamadi orlando..

uzerine pietrusun oldukca kotu sut performansi, lee nin caylak tedirginligi ve de alston un daginik oyunu eklenince fark kacinilmaz oldu..

aslinda bu noktada, van gundy nin, nelson tercihinin de hatali oldugunu dusunuyorum, oyuna girdigi ilk uc dakikada 2 sayi, 3 asistlik katki verse de, orlandonun oyun duzenini bozdugu da asikar, ve hatta alston in bu kadar kotu performans gostermesinde de payi olabilir diye dusunuyorum..

bu kadar olumsuzluktan bahsediyoruz orlando cephesinde ama, maci kendi kendilerine kaybetmediler tabii.. lakers komple bir takim, zaten kobe ile lbj arasindaki fark da burada ortaya cikiyor, gasol, odom ama en onemlisi finallerde phil jackson a sahipler.. yani ibre baya bir agir..

bir de bynum un katkisini unutmamak lazim tabii, macin baslarinda, howard a verdigi cevaptir, ilk yariyi lakers in onde kapatmasini saglayan..

kissadan hisse, orlandonun isi zor gorunmekte, howard +30 ve +20 civarlarinda dolasmadikca, ama bir yandan da orlando bu, makinenin tum carklari islerse, renk gelebilir finallere..

ki dilegim de o, alsinlar ikinci maci, kiran kirana bir final izleyelim. yoksa seri 5. macta biter..

Başarı için, şampiyonluk için, en iyi olmak için ter akıtmak gerekir...

MVP . . . MVP . . . MVP . . .

4316.jpg

Kobe'nin alt çenesini bu maçtada görünce içime bi karamsarlık çöktü :? Hiç değilde gelecek seneki Nba2k serisi Orlando-Lakers olarak başlayacak. Orlando'yu bulma derdine son :)

O MVP'nin yanında Gasol yahut Shaq yokken zat-ı alileri değil finalleri play-off ları bile televizyondan seyrediyorlardı Tugay Abi... :)

Alperen Kaplan' Alıntı:
O MVP'nin yanında Gasol yahut Shaq yokken zat-ı alileri değil finalleri play-off ları bile televizyondan seyrediyorlardı Tugay Abi... :)

Aynı nakaratları okumaya devam edin siz Alperen, birşey demiyorum...

Önümüze kim geldiyse devirdik ve devirmeye devam ediyoruz. İnşallah şampiyonlukla beraber çok kişiyi üzeceğiz burada...

Alperen Kaplan' Alıntı:
Bir kez cevap ver abi şu soruya ya lütfen, bir defa olsun cevap ver...

Alperencim soruların cevaplarını ;

5 Haziran Cuma 04:00
8 Haziran Pazartesi 03:00
10 Haziran Çarşamba 04:00
12 Haziran Cuma 04:00
15 Haziran Pazartesi 03:00
17 Haziran Çarşamba 04:00
19 Haziran Cuma 04:00

Bu tarih ve saatlerde NTV'de bulabilirsin...

Öpüyorum gözlerinden. ;)

Gsbasket.org muhabiri: Tugay bey neden kaçıyorsunuz,kaçamak cevaplar veriyorsunuz?

Tugay Aktepe: Sonra arkadaşlar lütfen. . .

Gsbasket.org muhabiri: Tugay bey, Alperen bey Kobe shaq,gasol yokken kobe playofflara bile kalamamıştı diyor ne söylüyorsunuz bu konu hakkında?

Tugay Aktepe: Arkadaşlar Alperen bey hakkında yorum yapmak istemiyorum, biz önümüze kim geldiyse devirdik ve devirmeye devam ediyoruz şampiyon olunca üzülenleri göreceğiz.

Gsbasket.org muhabiri:

sezon 2004-2005; Kobe Bryant - Caron Butler - Chucky Atkins - Lamar Odom - Chris Mihm - Jumaine Jones - Brian Cook - Tierre Brown - Brian Grant - Luke Walton - Stanislav Medvedenko - Devean George - Sasha Vujacic - Vlade Divac - Kareem Rush - T. Bobbitt oyuncularından kurulu bir Lakers var ve o sezon L.A Lakers 34 galibiyet,48 mağlubiyet ile sezonu noktalıyor! Ayrıca Alperen beyin dediği gibi playoffa bile kalamıyor...

sezon 2005-2006; Sasha Vujacic - Kobe Bryant - Von Wafer - William "Smush" Parker - Devin Green - Aaron McKie - Laron Profit - Luke Walton - Devean George - Lamar Odom - Brian Cook - Stanislav Medvedenko - Kwame Brown - Andrew Bynum oyunculara sahip L.A Lakers. Playoff ilk serisinde phoenix´e 4-3 boyun eğerek sezonu kapatmıştır.

sezon 2006-2007; philly jackson dönüyor ve yine aynı kadroyla playoff ilk serisinde phoenix'e 4-1 boyun eğerek elveda diyor!

sezon 2002-2003; philly jackson antrenörlüğünde shaq o´neal da var o sezon konferans yarı finaline kadar çıkıp spurs´a 4-2 elenmiş...

...

Tugay bey hâlâ bir açıklama yapmayacak mısınız geçmişe yönelik size Lakers´ın bu sezon şampiyon olacağını sormuyoruz zaten olacağını da biliyoruz. Yanında yıldız oyuncu varken şampiyon olmak sizce büyük bir başarı mıdır? Ayrıca yıldızlardan yoksun bir takım bile bu sezon sizin gibi şampiyonluğun en güçlü adayına hiçbir yıldızı olmamasına rağmen 4-3 mağlup oluyor. Burdan anlaşılıyor ki Gasol olmasa Lakers playoff dahi oynayamayacak.Ayrıca Lakers 3 yıl üst üste (2000, 2001 ve 2002) şampiyon oldu. Karl Malone ve Gary Payton`ın da şampiyonluk isteğiyle takıma katılmasıyla takım daha da güçlendi fakat beklenenin aksine 2004 finalinde Detroit Pistons`a 4-1 elenildi.2004 yazında takım kadrosu parçalandı. Shaq ve Kobe arasındaki kavga iyice su yüzüne çıkmaya başlamıştı. Shaq takımdan ayrıldı, Malone emekli oldu, Payton Boston`a gönderildi ve Phil Jackson takımdan ayrıldı ve 4 sene bir hüsran sezonu geçirdi Lakers ama Kobe´nin MVP´liğini malesef ama malesef göremedik.

Bunca şeye rağmen Tugay bey ne düşünüyorsunuz hâlâ?

Tugay Aktepe: ?

Kardeşim yerinde olsam bu sezon şampiyon olacağız demezdim...

steplas ne lan :D

yahu bir sürü yerde gördüğüm bu genellemelere uyuz oluyorum.. lebron tek başına süpürür dediler.. neredeyse süpürülüyordu cavs.. sonra lebron tıraş diyenler çıktı.. lebron daha napsın diyenler çıktı.. orlando bu gazla lakersa koyar diyenler oldu.. kobe lebron değil diyenler oldu falan.. milletçe rüzgar nerdeyse hemen onu arkamıza almayı seviyoruz..

yok lebron 30una gelince gücü tükenecekmiş falan.. otomobil mi bu ya.. ki hep böyle tek başına götüreceği kadrolarda olmayacağı bu kadar barizken.. şu an 1 numara yani bu tartışmasız.. kendisini hiç sevmesem de,kimseyi kutlamadan içeri girmesine delirsem de bu böyle yani..

şimdi bunu okuyanlar kobe'yi sildiğimi falan düşünürler hemen.. kafalar düz çünkü.. bir rengi övenler başka bir renge sempati duyamaz asla..! düz adamlık kötü şey.. yahu kobe zamanında 1di.. şimdi lebron 1 diye kobe şudur budur demek de yersiz.. popülerlik,heyecan vs hepsini bir düşünmek lazım.. evet kobe maçı adeta tek başına aldı ama bu performansın her maçta sürmeyeceği de gerçek.. daha fazla sayı da atabilir mesele bu değil.. ama oyuna girdiği anlar farklıdır,takımı etkilediği dakikaların önemi vs derken iş değişir..

orlando'da maçın en etkili adamı sakatlıktan yeni çıkmış nelson ve gortat idi işte düşünün gerisini.. kobe iyi hoş süperdi,önünde de saygıyla eğilmeyenin allah belasını versin ama bir anda orlando süpürülecekmiş gibi gaza geldi gene yurdum insanı.. çok saçma yani.. ne gaz milletiz ya.. barcelona chelsea'ye son dakikada koyunca da milleitn msn iletileri katalunya nidalarıyla dolmuştu.. niye rüzgar o yönde esti.. iyi tamam biz de coştuk da o an herşeyin bir sınırı var ya.. sevinmenin,abartmanın,coşmanın falan.. biraz temkinli olmak lazım..

hedo'dan dolayı orlando'yla süper bir gönül bağım var bu gerçek.. ve onlar kazansın istiyorum.. ama bu lakers'a kızmama,rezil olmalarını istememi neden sağlasın ki.. ne kadar salak bi düşünce ya.. kobe coşunda ben de zevk aldım ya ne var bunda.. bi dahaki maç orlando kendi oyununu oynar koyar,lakers destekçileri neden karalar bağlasın ki ya anlamıyorum.. bunca sayfa millet birbirine laf sokmak için deli gibi kasmış,gereksiz ayar çabaları falan.. iğrenç ya.. şöyle bi rahat olabilsek.. kosova-kural gibi karşı tarafı övebilsek..

şimdi bir de lakers süpürse nolacak ki yani oldu diyelim.. allah millet uçar gene.. "orlando anca bu işte" "kobe or not kobe" "işte la ruhuuu" "çömezler havalanmasın" vs.. kesin yani.. bir de yakın zamanda o orlando yüzlerce milyonu kıç üstü oturtmuşken bu gaz,sinir,hırs vs.. dehşetle izliyorum valla.. ha bir de bu bizli konuşmalar falan.. "koyacağız,eleyeceğiz,alacağız kupayı,geçeceğiz turu" siz kimsiniz olm :D gene barcelona örneği burada da devrede..ok sahiplenmek güzel de fazlası aşırı komik..

öff yazması bile gerdi be :D

Savas Karadag' Alıntı:
oncelikle turkoglu; sanirim biraz farazi olacak ama, sanki maca iyi baslamak yaramiyor hidayete, play-off da orlandonun kazandigi maclara dikkat edersek eger, mac basinda israrla howard uzerinden oynadiklarini gormek mumkun..

dün kaan kural güzel bi nokta tespit etti senin bu yazdığınla orantılı.. hedo genelde ilk period'un son 4-5 dksı çıkar 2. period başı girer, yedek takımın lideri olup takımı Howard ve Lewis girene kadar ayakta tutardı..

Lakers maçında Nelson gelince ilk period Hedo yu 12 dk kullandı.. 2. period o yedek takımın liderliğini Nelson'a verdi.. iyide oynayıp 1-2 asist yapınca çıkaramadı.. bu sefer Hedo girince rotasyon sorunu oldu buda Hedo'nun ilk periottaki etkisini çok düşürdü.. maçta 20 olunca 2. yarı koptu zaten Hedo da..

serinin kalan maçların da bu hataya düşmez sanırım Orlando.. son 3 aydaki planlarına geri dönerler.. ayakta kalabilmeleri için dönmeleri de gerekli..

Tugay Abi tez sinirlenebilen bir kişi olsa da karşı tarafın niyetini bildiği zaman sinirlerine hakim olabiliyor. Biz eşeklik ederiz o affeder, büyüğümüzdür abimizdir Saadet.

Tugay Aktepe Oleeey!!! ;)