2008-2009 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gerçekten Zizic forumun havasını birden değiştirdi... Umarım %1'lik bir ihtimal gerçekleşip bir felaket ortaya çıkmaz. Bundan sonra da olacağını sanmam. Zizic'i tartışmaya gerek dahi olmadığını düşünüyorum. Her ne kadar istatistikleri düşüşte olsa da Pana gibi bir takımda süre almak o kadar kolay değildir. Bizde ona daha önemli görevler verilecektir. Kullanacağı top sayısı artacaktır. Bu da istatistiklerine yansıyacaktır. 4 numaraya gelecek ismin Zizic gibi bir isim olması beni dah da heyecanlandırdı. Eğer sayılan özelliklerde olan bir uzun bulunursa çok iyi olur. Fakat o uzunun şutör-pasör ve oyun sezgisinin olmasının yanında içeride bir tehdit oluşturabilecek bir isim olması da önemli. diğer türlü pota altında biraz yumuşak kalırız. bu da bizi üst düzey maçlarda zorlar.
Guard pozisyonuna ise Engin'in alınması iyi bir hamle olur. her ne kadar beklenilen patlamayı yapamasa da yetenekli bir oyuncu. Şutu olan ve saha görüşü yerinde bir isim. Belki de Cücü'nün boşluğunu kapatabilecek en iyi oyuncu(yedek guard olarak). Engin'in yanına winner özelliği olan ve takımı oynatan bir oyuncu alınması son derece yerinde olur. O ismin de takımı oynatmayı seven, şutu olan ve asist özelliği ön planda olan bir isim olması gerekli. 2 numaraya alınacak isim ise komple bir oyuncu olmalı. Savunma yönü ön planda olmalı. Ateltik ve ceza şutlarını çok rahata atabilecek biri olmalı. 3 numaraya alınacak veya alınması gereken oyuncu ise takımın ana skoreri olabilir. Ama bu oyuncu kesinlikle undersize olmamalı...
Umarım Murat Hoca ve Ahmet Dedehayır planladıkları isimleri alabilirler...
***************
Ben Zizic'i sarı-kırmızılı forma ile sahada oynarken görürsem gözüm açık gitmez. Umarımm en kısa sürede iş resmileşir...
 
Bence alacagımız guard dan istegimiz kesinlikle sayı olmalı..asist o kadar önemli degil iyi üclük ve iyi penetre bize yeter..oyun görüşü filan hikaye bence..
 
Umut erdem' Alıntı:
Bence alacagımız guard dan istegimiz kesinlikle sayı olmalı..asist o kadar önemli degil iyi üclük ve iyi penetre bize yeter..oyun görüşü filan hikaye bence..


O zaman tut getir Amerika'dan bir sokak basketbolcusu :)

Bu saydığın olmasın dediğin özellikler olmasa zate o kişiye Guard denmez.Düşüncene saygı duyuyorum ama bence yanlış.


Bizim 1 numaramız ''komple'' bir oyuncu olmalı.Sayı,asist,savunma,tecrübe,liderlik bunların harmanlanmış halini bulmalıyız ve ben bu Zizic transferinden sonra bulacağımıza olan ümidim arttı.
 
Ali Demirci' Alıntı:
[quote="Umut erdem":d7ujikdg]Bence alacagımız guard dan istegimiz kesinlikle sayı olmalı..asist o kadar önemli degil iyi üclük ve iyi penetre bize yeter..oyun görüşü filan hikaye bence..


O zaman tut getir Amerika'dan bir sokak basketbolcusu :)

Bu saydığın olmasın dediğin özellikler olmasa zate o kişiye Guard denmez.Düşüncene saygı duyuyorum ama bence yanlış.


Bizim 1 numaramız ''komple'' bir oyuncu olmalı.Sayı,asist,savunma,tecrübe,liderlik bunların harmanlanmış halini bulmalıyız ve ben bu Zizic transferinden sonra bulacağımıza olan ümidim arttı.[/quote:d7ujikdg]

bence de ama öle biri olmacak galiba
 
Bir guardın ana görevi takımını yönetmektir. takımına yön vermek, arkadaşlarının performansını arttırmak vs. Bunun yanında şutu olması gereklidir. Eğer bir de winner özelliği ve savunması da varsa işte o zaman iş tamamdır. Ben alacağımız oyuncuların içinde önemi guard pozisyonuna vermemiz doğru olur. Hani diyorduk ya ''Bir takım oyun kurucusu kadar konuşur'' diye. Son iki senedir guardlarımız koş-koş basketbolu oynamayı seviyorlar. Bu sefer guardımız oyunu okuyabilen, sete set oyunda oyunu kurabilecek, asist özelliği olan bir oyuncu olmalı. Tabi şutu ve winner özelliği de olursa takım birkaç gömlek üste çıkar...
 
Galatasaray Cafe Crown ile yollarını ayıran Dee Brown, Washington Wizards ile sözleşme imzaladı.



Hakları Utah Jazz'da bulunan Brown, bu yaz kısıtlamalı olarak serbest kalmıştı. Mehmet Okur'un da formasını giydiği Jazz, 7 gün içinde Wizards'ın önerdiği anlaşma ile eşleşen bir kontrat önermez ise, Brown önümüzdeki sezon başkent temsilcisinin başarısı için ter dökecek.



Konuyla ilgili açıklama yapan Wizards'ın Başkanı Ernie Grunfeld, "Dee, takımımıza çabukluk ve enerji getirecek bir oyuncu, ayrıca oyun kurucu rotasyonumuzu da genişletecek" dedi.



2006 draftında 46. sırada Utah Jazz tarafından seçilen Dee Brown, geçtiğimiz sezon Galatasaray Cafe Crown formasıyla 12.3 sayı ortalaması tutturmuştu.
 
POLAT KOCAOĞLU GALASATARAY'DA

Galatasaray Cafe Crown, geçtiğimiz sezon Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde forma giyen Polat Kocaoğlu ile sözleşme imzaladı. Efes Pilsen ise, Hırvat pivot Mario Kasun'u kadrosuna eklemek görüşmelere devam ediyor.


NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 16:38 TSİ 11 Temmuz 2008 Cuma

Beko Basketbol Ligi'nde takımlar transfer çalışmalarını sürdürüyor.



Galatasaray Cafe Crown, geçtiğimiz sezon Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde oynayan Polat Kocaoğlu ile anlaşarak dış transferdeki ilk imzasını attırdı. Efes Pilsen de ünlü hırvat pivot Mario Kasun ile görüşmelerini sürdürüyor.



Antrenör Murat Özyer ile yeniden anlaşan Galatasaray Cafe Crown da transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-kırmızılılar, NBA takımlarından Washıngton Wızards ile anlaşan Dee Brown'ın yerine bir oyun kurucu arıyor. Pota altını da güçlendirmek isteyen Galatasaray, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Polat Kocaoğlu ile anlaştı. 2005 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Hırvatistan Milli Takımı formasını giyen 28 yaşındaki pivot Andrija Zizic'le de görüşmeler sürüyor. Barcelona ve Olympiakos gibi önemli takımların formasını giyen Ziziç geçen sezon Panathinaikos ile Yunanistan Ligi şampiyonluğu yaşadı.



Beko Basketbol Ligi'nde transferin en hızlı takımı Efes Pilsen ise pota altına takviye yapma peşinde. Barcelona'dan 2.15'lik pivot Mario Kasun ile görüşmelerini sürdüren lacivert-beyazlılar yıldız oyuncuyla imza aşamasına geldi. Geçtiğimiz sezon kalp sorunları sebebiyle uzun bir süre parkelerden uzak kalan Kasun, NBA takımlarından Orlando Magic'te de forma giymişti.
 
haberde görüşmeler sürüyor deniyor birkaç televizyon kalında(haber) Andrija Zizic' imzaladı gibi haberler çıkmış(arkidaşım soledi ben şahsen görmedim) ?
 
Ahmet Kıraklı' Alıntı:
polat kocaoğlunu alarak ilk transferimizi yaptık.
ne diyelim hayırlı olsun...

zizic ve profilini çizdikleri 4 numarayı alabileceklerse itirazım yok bu transfere, ama bahsedilen transferler yapılmadan kaya diye yola çıkıp polat alınıyorsa yazık olacak...
 
Yerli bombamız Polat kocaoglu hayırlı olsun :)

Telekom birleşmesi,Erman kunter derken(yaklasık 1.5 ay cope attık)
takımlar yerli piyasasını süpürdü ..eh bizede Polat kaldı... üc sayı cizgisinden cok iyi tuğla atıyomuş :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst