2008-2009 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mert bey biliyor mu 4 numarayı

zizicle imzalamadık mı daha???
 
Mithat bey dediklerinize katılıyorum. Çok fizikli ama bunun yanında şut atabilen bir uzun. Son senesinde pana da çok süre alamadı, bu çok normal çünkü uzun rotasyonunda tomaseviç,batiste,prkacin, dikoudis, tsartsaris ile paylaşıyordu süreyi. Hırvatistanın euro2009 eleme kadrosuna alınmadığını gördüm bunun nedeni panadaki çok parlak geçmeyen sezonu ya da bir sakatlık olabilir. prkacin ve nicevic çağrıldı kadroya ama ben zizicin daha iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca panada center pozisyonunda oynuyordu. açıkçası bana inanılmaz geliyor . umarım imza atılır rüya gerçekleşir.
daha da iyi denen öbür 4 numara kim olabilir. fikri olan var mı?
Zizic olduktan sonra benim aklıma Felipe Reyes, Esteban Batista gibi isimler geliyor.
 
arkadailar heyecanıma bağlayın ama

bilen birine soruyorum. Engin olayı nedir?? Yabancı alacağımız guard 1.sınıf mı olacak. 2VEYA 3 numarada aynen öyle 1.sınıf mı? 4 numara belli galiba bilen biri var mı biliyorsa nasıl biri

kısaca çoşturun bizi
 
Ali Demirci' Alıntı:
[quote="Semih Tuna":3a0tgogf]Sabah'ta Telekom'un Olympiacos'un oyun kurucusu Bulgar pasaportlu Blakney'in işini bitirmeye çalıştığı yazılıyordu.Sabahın haberlerine pek inanmam açıkçası ama olursa 1 numarada;

Blakney,Tutku ve Barış olacak

Barışla daha yeni imzaladılar Blakney'de gelirse Tutku'nun kalacağını zannetmiyorum.Bi hamle yapılırsa çok güzel olabilir..


Telekom kadroyu olabildiğince geniş tutmaya çalışıyorlar.Geçen yıl sakatlıklardan canları yandı.Lig,Avrupa,TÜrkiye Kupası bu yüzden 2 kişinin sırtına yüklenmeleri gereksiz olur maç içinde bunları değişimli kullanarak maç sonlarında daha diri bir 1 umara ile girmeyi düşüneceklerdir.

Bizde imkanlar dahilinde ne kadar geniş rotasyon sağlayabilirsek hedeflerimizede o kadar yaklaşma imkanımız doğar.[/quote:3a0tgogf]



Orasını her klüp öle düşünür fakat Tutku da 15 dk civarı süre almayı kabul edeceğini düşünmüyorum.Ntv'nin programında İspanya ve İtalya'dan teklifler var demişti yanlış hatırlamıyorsam belki orayı da düşünebilir..
 
zizic transferi inş.gerçekleşir.imzalar atılmadan kesin olarak görmüyorum.ama zizic transferi ile avrupda ses getireceğimiz bir gerçek.buda ilgileneceğimiz yabancıları galatasaraya bir adım daha yaklaştıracağını düşünüyorum.özellikle hüseyini az çok bilen,zizicli ve süper 4 numara alınacağına göre takımın guardı bence fazla düşünmedem cimbomuza gelir. pota altına yapacağı asistler ile rekor kırabilir bence.buda bir guard için çok cazip olur.zizic transferi gerçekleşirse her konuda süper transfer olur..
 
arkadaşlar ben yeni üye oldum forumu uzun zamandır takip ediyodum
öncelikle zizic süper oldu
yeni gelecek 4 numara daha iyi olucak diyolar doğruysa süper olur
engin de gelirse başarılı olucağına inanıyorum
yabancı guard dışında 2 numarayamı 3 numarayamı trasfer yapılacak
yoksa her ikisinedemi?
 
Ben şöyle bi rotasyon yaptım kafamda..

Engin geldiyse,ve bir şekilde Serhat'ı alabilirsek;

Yabancı Guard-Engin Atsür

Tufan Ersöz-Murat Kaya

Yabancı forvet-Serhat Çetin-Erdem Türetken

Zizic-Yabancı uzun forvet-Yerli uzun forvet

Hüseyin-Cemal Nalga

4 yabancı alacağız sanırım şimdilik..Süre dağılımı ve doğru yabancı seçimi ile rotasyon oldukça güzel olur..Herkesten verim alabiliriz.

Hadi hayırlısı bakalım gerçekleşir umarım herşey..
 
Timur Saglam' Alıntı:
[quote="Fatih Hısım":15bwjv0k]Pana Kennedy Winston ı bırakmış. aklıma hemen bir acaba geldi 8) hayırlısı..
Harika bir oyuncudur. Normalde Pana'yla bir yıılık daha sozlesmesi vardı. Eger serbest bırakmışlarsa mutlaka alınmalıdır. Cok az oyuncu için bu kadar kesin bu kadar olumlu konusmusumdur.

Panionios- Telekom maçlarını seyretmisinizdir. Bir guard kadar mukemmel oyun zekasına ve top kontrolune sahiptir. Bilekleri yumusak. ''Dogal skorer'' ama bu tur oyuncular gibi sadece sut/sayı becerisi olan biri degil. Fundamentali cok iyi, 24 yasında. Panionios'ta o sezon A.Hutson'la beraber oynamışlardı. Farklı pozisyondalar ama soyle diyeyim, Winston'ı Pana aldı, Hutson'ı Efes. Zaaf olarak agresif bir oyuncu degil ama bundan oyundan koptugu anlamını cıkarmayın. 2-3 oynayabilir aslında skorer-sutor sg. fakat 1.98m olmasına ragmen, 1.88lık guard kadar topa hakim ve kıvraktır. Pana'nın devasa rotasyonunda istedigi sureleri bulamadı. Sutor bir oyuncu için oyuna ısınamamak, kopuk kopuk sure almak, oyununu etkileyen bir durumdur takdir edersiniz. Eger dev takımlardan birine (ya da rus takımları) gitmeden alabilirsek buyuk iş basarmış oluruz. Asla kucuk takımların buyuk oyuncusu ya da buyuk maçlarda ortada gozukmeyen tipte biri degildir. Zaten hoş G.Saray, Pana'ya gore kucuk takımdır. (yanlış anlamayın) Yunan liginde ve Panionios ile BBL ve G.Saray hemen hemen aynı captadır.

Umarım, dilerim, dua eder(l)im gelsin. istedigi ucreti karsılayabiliyorsak K.Winston'dan iyisini zor buluruz. Piyasada bilinen biri, M.Ozyer ve yonetim biliyordur oyuncu ama yine de akıllara gelmeyebilir. Sozlesmesi surdugu için, Pana tarafından bırakılması beklenmemiş olabilir. Bu yuzden baska adaylarla gorusmuslerdir. Kısacası onceden ongorulemeyen bir adaydır kendisi. Bu sebeple yonetime yakın arkadaslar, bu ismi bir sekilde soyleyin (hatırlatın) lutfen. Peçeteye istek yazmak gibi oldu ama :)[/quote:15bwjv0k]
bu arada bu konuda timur çok haklı murat hoca winston ın bırakılacağını beklemediği için başka oyuncularla görüşülüyor olabilir yönetime yakın 1 arkadaş bu oyuncunun şu an boşta olduğu bir şekilde yönetime hatırlatılsın
 
Oyun kurucu olarak Cuneyt ve Engin yeterli olur. Yanlarına Engin'in savunma ve fizik zaafını kapatabilecek, savunmacı, atletik bir yabancı bulabilirsek (hite tipinde) 1 numara için yeterli olur. Turkleştirme olursa bunu pota altı için kullanmak daha mantıklı geliyor bana. Drobnjak fena olmaz ama vatandaslıga gececek oyuncunun 3-4 sezon bize katkı saglamsı gerekli diye dusunuyorum. Drobnjak'ın onunde 1-2 senesi var.

Cuneyt Engin
Yabancı(savunmacı) Tufan Murat
Yabancı(skorer) Erdem
Yabancı(vatandaslıga gececek) Yabancı
Huseyin Zizic gibi

Hoş bence rotasyonu vatandas yapacagımız yabancı belirleyecek. Hangi sartlarda kimi yapabilirsek. Unutulmamalı biz birisini vatandaslıga geciririsek, Telekom Dudley'i, Fb Kinsey'i gecirir. Dudley - Kinsey - (mesela Drobnjak) bu üçlüde en zayıf halka Drobnjak. Hem kullanım suresi kısa. Diger ikisi kalitesinde bulmalıyız.
 
Andrija Zizic transferi resmiyet kazanmadan oyuncu hakkında yorum yapmayacağım. Yalnız sadece şunu söyleyebilirim; bu adam bize gelecekse ULEB Cup'taki final four'un bunda çok büyük payı vardır. Zira, Zizic bugüne dek hep Euroleague takımlarında oynadı. Cibona, Barcelona, Olympiacos, Panathinaikos gibi büyük kulüplerden basketbolda yeni yeni atılım yapmaya başlayan Galatasaray'a gelmesinde ortaya koyulan hedefin rolü büyüktür. Bunun yanı sıra ödemelerde sorun yaşamamız da oyuncular için çok önemli.

Dün Murat Özyer'in bahsettiği pasör-şutör, oyun bilgisi yüksek 4 numara modeli gayet isabetli bir tercih olur. Fakat böyle oyuncu bulmak hakikaten çok zor. Esasında bana göre pota altında blok tehdidi oluşturacak, ayakları çabuk bir oyuncuya çok ihtiyacımız var, zira ne Hüseyin, ne de Zizic kesici oyuncular değil. Cemâl Nalga kendisini biraz geliştirebilseydi, şutunu biraz düzeltebilseydi, hem blok tehdidi oluşturur; hem de yerli uzun ihtiyacımız kalmazdı...

Engin Atsür kendisinden beklenen çıkışı bir türlü yapamadı. Geçen sene Benetton'da iyi bir sezon geçirmedi. Yetenekli, ama özgüven sorunu var gibi... Bize ne verir tahmin etmek güç...

Telekom, yabancı oyun kurucu arıyor, fakat Tutku'yu bırakacaklarını hiç sanmıyorum. Geçen sezon El-Amin-Tutku ikilisiyle oynadıkları gibi, yeni yabancılarıyla çift point guard oynamaya devam ederler. Barış Ermiş ve Serkan Erdoğan ile dönüşümlü oynatırlar.
 
timur bey açıkçası 1 numaraya tecrübeli winner yabancı almamak olmaz olamaz

bi de alacağımız yabancılar eğer şampiyonluk isitioyrsak hücumu da defansı da birbiriyle orantılı olmalı şampiyonlu için solomon gibi. yani sadece defası iyi bi adam almamalıyız. Ve fizikli oyuncular almalıyız
 
guard konusunda kesinlikle yabanci ve avrupa tecrubesi yuksek bir oyuncu olmasini bekliyorum cuneytle bu is gitmez !!! kahraman oldugu maci hatirlarsak 8/1 atti. bu onemli degil tabiki ama diger guardlar karsisinda dee ve cucu ezildiler. 2 ve 3 numaraya oyuncu nasilsa bulunur ama guard konusunda secici olup en onemli transferimiz buraya olmali !!!
 
berkancatal' Alıntı:
timur bey açıkçası 1 numaraya tecrübeli winner yabancı almamak olmaz olamaz

bi de alacağımız yabancılar eğer şampiyonluk isitioyrsak hücumu da defansı da birbiriyle orantılı olmalı şampiyonlu için solomon gibi. yani sadece defası iyi bi adam almamalıyız. Ve fizikli oyuncular almalıyız

Hak veriyorum da piyasada (bize gelebilecek) ust duzey pg var mı? Fb ve Efes'in seçimleri ortada. Butcemiz gecen seneye gore daha iyi olsa da yine de 1m-1.5m$ verebilecek durumumuz oldugunu sanmıyorum. Eger verebiliyorsak tamam.

Diger taraftan genel kadro kalitesi geregi, Cuneyt ve Engin gibi kaliteli yerli oyuncu varken, gorece daha zayıf yerli oyunculara sahip oldugumuz pozisyonlara yabancı almak daha mantıklı. Yani, Murat Kaya ve Erdem'in pozisyonlarında cok daha zayıfız bence. Keza içeride yalnızca Huseyin var. Cemal bildigimiz Cemal. En az 2 hatta 3 uzun gerekli. Yerli uzun kalmadı piyasada. Cemal, Erdem vaya Murat'a daha fazla sure vermektense Engin, Cuneyt ya da vatandaslıga geçmiş Dobie'yi tercih ederim.

Uzun konusunda A.Salih'in altını çizdigi nokta onemli. Zizic ve Huseyin'in yanına onlardan daha hızlı, atletik, blok tehditi olan biri koyulsa iyi olur.
 
Umut erdem' Alıntı:
Dün murat özyerin owens yerine gaines demesini o kadar isterdimki.. :( :(
gaines sadece savaşçı ama owens herşeyi yapıyor atletik sayı yapıyor kendi pozisyonunu yaratabiliyor gaines in yaptığı herşeyi yapıyor belıkide fazlasını yapıyor owens ın neyini beğenmiyorsunuz
 
istikrarsızlıgını begenmiyorum....bi mac 20 sayı atıyor bi mac 6 sayı 8 sayı atıyor...Ama gaines her mac bi 10 sayı ortalamasını tutturuyor...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst