2008-2009 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ünsal anladım demek istediğini. ;)

Aslında ikimiz de aynı şeyi söylüyoruz ama ben sanki savunur gibi olmuşum ama senin dediğin gerçekler mevcut. Hüseyin çok da yaşlı değil ama fiziksel olarak kötü durumda. Ayrıntılarını öğrenmek lazım bu konunun. Sonuçta az da para almıyor.
 
Kurulan takımın baştan beri yanlış oldugunu düşündüm belki isim isim hepsi çok iyi oyuncular ama savunma yapabilecek sadece 3 oyuncu var takımda Graves , Erdem , Cemal ayrıca Graves de her maç yaptı saçma sapan faullerel faul hakkını yükseltiyor ve sonra faul yapmamak için savunma yapmıyor. Sene başı istedigimiz Kakiousiz alsak şu ana kadarki en istikrarlı oyuncumuz Milojevic yerine alsak durum daha kötü olucaktı muhtemelen .
Zizic ve Milojevic takımın en formda 2 oyuncu ama 2 sinin aynı takıma olması bence büyük yanlışlık pota altına blokçu atletik bir oyuncu almalıydık kesinlikle .Graves içnse çok olumlu görüşlerim vardı ama 2 Buducnost maçında yaptıgı çok kötü tercihler zorluk seviyesi maçlarda hiç bir şey yapamayacagına işaret ti . Gurovic set hazırlamamak elbette Murat hoca nın bir hatası ama Gurovic inde bu kadar geri planda kalması onun gibi bir oyuncuya hiç yakışmıyor sadece gelsin boş 3lük atayım modunda oynuyor zaten savunmada çok kötü . Ama yine hiç bir şey için çok geç degil degiştirilecek 2 yabancı ve sakatlarımızın düzelmesiyle çok iddialı konuma gelebiliriz .
 
Misafir' Alıntı:
Aslan strickland top süremezsin,turnike atamazsın seni bu takıma alanı da geçtim seni kim basketbolcu yaptı.Basketbol takımının İorfası bu adam..


adam alpellada iyiydi gs ye geldi kariyerinin belkide en kötü sezonunu geçiriyor.Bence bir stricklnad-crispin takası yapılmalı...ne dersiniz??
 
Yoluna Eurochallenge'da G.Saray Cafe Crown'da coach Murat Özyer, İstanbul'a ayak basar basmaz sitemizin sorularını yanıtladı.


Uzun bir yolculuktan sonra İstanbul'a dönen G.Saray Cafe Crown'da Buducnost'a elenmenin üzüntüsü yaşanıyor. Sarı - Kırmızılıların coachu Murat Özyer İstanbul'a ayak basar basmaz Basketdergisi'nin sorularını yanıtlarken Galatasaraylı taraftarların yüreğine su serpti. Yenilginin sorumluluğunu tamamen üzerine aldığının altını çizen Özyer, "Kısa rotasyonumuzda sorunlar oldu ve bu nedenle oyuncularımız yorgun düştü. Bu düşüşün olacağını tahmin etmiştik. Cüneyt'in de belindeki sakatlık verimli olmasını engelledi. Biz nerede yanlışların olduğunu biliyoruz. 1.5 aydır kısa rotasyonuna katmak istediğimiz oyunculara bakıyoruz. Transfer yapacağız. Ama bunu yaparken oyun sistemimizin bozulmamasını, rollerin dışına çıkılmamasını istiyoruz. Acele etmiyoruz. Doğru oyuncuyu bulup takviyeyi yapacağız. Artık yolumuza Eurochallenge'da devam edeceğiz. Kura cumartesi günü çekilecek. Bizi Mert Uyguç Münih'te temsil edecek. Gruplardan başlayacağız. Burada başarılı olacağımıza inanıyoruz" dedi.


www.basketdergisi.com
 
Murat Hoca'nın transfer yapacağız demesi güzel de niye bu kadar geç kalındı bunun cevabını vermeli önce !

Strickland'ın yerine yabancı veya yerli bir guard .
Murat Kaya ve Polat'ın 1-2 hafta içinde aramıza dönmesi .
Hüseyin'in güçlenmesi .

Bunlar heralde takıma sınıf atlattırır ...

Saygılarımla
 
bugün bir arkadaşım kulübe yakın kaynaklardan aldığı bilgilere göre Zalgiristen Willie Deane ile anlaşılmak üzere olduğunu söyledi doğruluğunu bilen varsa bilgilendirirse sevinirim.
 
Willie Deane inşallah doğrudur ne diyeyim . Bilgisi olan varsa lütfen yazsın . Strickland yerine bu isim güzel işler yapar . Türk Telekom'da da oynamıştı kendisi . Ligimizde 16 , geçen sezon Uleb'te de 18 sayı ortalamaları tutturmuştu . 5.5 asistin altına da hiç düşmedi nerdeyse ... Top çalma krallığına da oynayan çok iyi bir oyuncu . Ligde 5 yabancı oynatma gibi bir ihtimal yok ama yine de bu isim bizi bir anda şampiyonluğun favorisi yapabilir . Sonuçta Deane , Graves , Gurovic , Milojevic , Zizic gibi yabancılarınız olursa otomatikman şampiyonluğun en büyük favorisi olursunuz bence ...

Saygılarımla
 
Gelir mi bilmem ancak eskiden Telekom gibi büyük bir takımın formasını giydiği için kimse itiraz etmez sanırım gelmesine.Skorer bir oyuncudur kendileri.
 
Willie Deane M.s 4 5 kat büyük beden bir oyuncu inşallah haber dogrudur
 
Ya şu sitede transfer hakkında yalan yanlış konuşmayın sonra herkese ayıp oluyor..Willie deane daha geçenlerde acıklama yaptı yabancı bir basket sitesine sezonu kapatana dek takımında kalacagı adına..
 
Willie Deane 2-3 maçtır Zalgiris Kaunas da oynamıyor ayrıca dün Zalgiris Kaunas ın Euroleague de oynadıgı Sluc Nancy maçında da oynamadı bir sakatlıgı var mı bilmiyorum ama bir kaç hafta önce takımdan ayrılabilir deniliyordu .
Bizim takıma gelirsede her ne kadar geçen yıl asist ortalaması yüksek olsada önce atmayı düşünen bir oyuncu ama gelirse bizim takıma iyi katkılar saglar diye düşünüyorum .
 
Dean çok iyi olur bana kalırsa takıma katkı sağlıcağı yada düzeltiyim M.Sye göre kat ve kat yararlı olacağı kesin.
Doğrudur yanlıştır bir belli olsun bakalım.
 
Şampiyonluğun yolu bana kalırsa TÜRK rotasyondan geçiyor.

Bakınız Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen..

Türk rotasyonu son derece güçlü olan takımların yabancılarıyla uyumu sonucunda müthiş işler ortaya çıkabiliyor. Türk rotasyonunuz ne kadar iyiyse şampiyonluk şansınızda o kadar yüksek..

Örneğin Fenerbahçe'nin uzun rotasyonu taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan hatta TÜRKİYENİN EN İYİ UZUN ROTASYONU olarak görülen bir derinliğe sahip.. Vede A Milli Takımımızında rotasyonunu bu isimler oluşturuyor.

FBÜ

Semih Erden
Mirsad Türkcan
Oğuz Savaş
Damir Mrsic
Ömer Aşık
Ömer Onan

Neredeyse hepsi Milli Takım oyuncusu..

Efes PİLSEN

Kerem Gönlüm
Barış Hersek
Kaya Peker
Engin Atsür
Ender Arslan
Sinan Güler
Cenk Akyol

Bu oyuncularında çoğu Milli Takım oyuncusu..

Galatasaray'ımızın TÜRK rotasyonuna baktığınız zaman yukarıdaki isimlerle kıyaslanacak sadece bir kaç isim var.

Hüseyin Beşok
Cüneyt Erden
Cemal Nalga
Murat Kaya

Fakat şurada sadece 2 oyuncumuz Milli.. Rakiplerimize baktığımız zaman kadrosunda 2009 Avrupa Şampiyonası elemelerinde adeta şov yapan Türk oyuncularımız var. Hedo, Tunçeri, Ersan ve Ersin dışında diğer oyuncular rakibimizden..

Eğer transfer yapılacaksa bu transfer mutlaka bir TÜRK olmalıdır. Türk rotasyonu biraz iyileştirilmeli bana kalırsa.. Ve bu TÜRK, Efes'te çok az forma bulan Engin,Cenk veya Sinan olabilir veya Tutku olabilir.

Yoksa basketbol dehası ve uzmanı Sayın Özyer, Britton gibi muhteşem ve kalburüstü (!) birisini bulup getirebilir başımıza YABANCI diyerek.. 6 ay oynayacak bir yabancıya 1 milyon euroya yakın para vermektense bir TÜRK oyuncu ile 2,3 yıllık sözleşme imzalamak daha iyidir o parayla belkide biraz daha fazlasıyla..

O yüzden ben diyorum ki; YABANCI TRANSFERİNDEN ÖNCE TÜRK TRANSFERİ ŞART..
 
Willie Deane, geçen sezon sonundan itibaren kadromuzda görmek istediğim oyunculardan biriydi. Belki ilgilenmişizdir bilemiyorum ama, tercihini Euroleague'de oynayan bir takımda kullanmış olması normal.

Zalgiris Kaunas ile anlaştıktan sonra Zalgiris'in mali kriz yaşaması sonucu takımdan ayrılma noktasına geldi. Hatta Marcus Brown ve Loren Woods ile birlikte ayrılacakları söylentileri ayyuka çıkmıştı. Zalgiris, krizi bir nevi aştı fakat, Marcus Brown'u kaybetti.

Willie Deane'in iki hafta evvel burnu kırıldı, bu sebepten oynamıyordu. Takımdan ayrılma ihtimali hâlâ yüksek. Transfer edebilirsek çok kaliteli bir oyuncu kazanmış oluruz.

Willie Deane ne yapar?

Skorer bir oyuncudur, sorumluluk almaktan kaçmaz. Şutu iyidir, kolay adam geçer ve içeriyi zorlar. Rakibe kolay faul aldırır fakat, bazen serbest atışlarda sorun yaşar. Willie Deane hem oynayan, hem oynatan bir oyuncudur. Bodoslama penetre etmez, akılcı oynar. Savunmada etkilidir.

Willie Deane gelirse yaşanabilecek handikaplar!..

3+2 sınırlamasından ötürü diğer yabancıların, bilhassa Graves ve Gurovic'in süresi azalmak zorunda kalır. Willie Deane'i 28-30 dakikadan az oynatmak verimini düşürür.
 
Deane bilindiği gibi Telekom'da da oynamıştı. Telekom'dan sonra da kendini oldukça fazla geliştirdi. Geçen sene Lukoil ile ULEB'te oldukça iyi ortalamalar tutturdu. Ahmed Salih Abi'nn dediği gibi sorumluluk almaktan kaçınmayan, oynayan-oynatan, savunma yapan ve kalibresi yüksek bir guarddır...
 
Deane bizim takımın oyuncusu degil...Bu kadarını söyleyeyim..Bizim takıma asist yapan misal bir macta 8 asist bekleyecegimiz bir oyuncu gelmemeli hep sayı atacak ama hep sayı atacak bir oyuncu gelmeli willie deane de öle müthiş bir skorer degil..Onun için bence nbdl den çok skorer bir oyuncu getirmeliyiz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst