2008-2009 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar bence hemen ümitlenmeyin solomon,shumpert tam aradığımız özelliklere ve kaliteye sahipler ama şu da var.yanlış da olabilir ama Ben solomon veya shumpert olsaydım iyi bir sezonun ardından eurolig takımlarından birinde oynamak isterdim.gelirlerse çok büyük iş olur ama zannetmiyorum geleceklerini(inşallah bu laflarım sonradan bana kapak olur :) )
 
solomonun bir röportajını okumuştum istanbulda oynamayı çok sevidiğini söylemişti istanbul için her takımda oynayabilirim demişti bjk de dünyaca ünlü bir point guards alıcaz diyor belki solomon olabilir bu
 
ben solomonun dinamo moskovayla sezon ortasında anlaştığı,daha sonra blatt gelince solomonu istemediğini o yüzden israile gittiğini bliorm solomon hakkında ama bu konu hakkında tam bilgisi olan biri aydınlatırsa sevinirim
 
Sozlesmesi devam eden, 4 yerli oyuncuyu saydı. 1-2 yerli oyuncu transfer edecegimizi soyledi. Buna gore Cuneyt veya Erdem gidici. Kaya dısındaki surpriz yerli Ender olabilir. Acıkcası Ender mi Cuneyt mi derseniz oyumu Cuneyt'ten yana kullanırım. Caner Topaloglu gelmeyecekse de Erdem gitmemeli. Belki Serhat Çetin'i dusunmuslerdir.

-Velhasıl, Cuneyt - Ender, Erdem - Serhat degisiklikleri cok anlamlı ya da buyuk fark yaratacak transferler olmaz.

- Ender'i alıp Cuneyt'i de takımda tutup yabancı pg almak yerine sg ve sf almayı dusunuyor olabilirler mi? Cuneyt-Ender ikilisi ve belki oyun kurucuya yardımcı olacak bir yabancı sg ile 1 numarayı halledebilir miyiz? Ender'i almamız cok zor degil, pek isteyeni yok. Fb istiyordu ama...

- Arkadaslar iki yıl ust uste aynı yabancıyla oynayamamamız komplekse donusmemeli, hedef/performans olcusune gore iyiyse kalır, yetersiz gorulmusse degisir. Son iki yılda illa da kalmalı denen yabancımız olmadı. Bence bu sorun degil.
 
Timur Saglam' Alıntı:
- Ender'i alıp Cuneyt'i de takımda tutup yabancı pg almak yerine sg ve sf almayı dusunuyor olabilirler mi? Cuneyt-Ender ikilisi ve belki oyun kurucuya yardımcı olacak bir yabancı sg ile 1 numarayı halledebilir miyiz? Ender'i almamız cok zor degil, pek isteyeni yok. Fb istiyordu ama...

- Arkadaslar iki yıl ust uste aynı yabancıyla oynayamamamız komplekse donusmemeli, hedef/performans olcusune gore iyiyse kalır, yetersiz gorulmusse degisir. Son iki yılda illa da kalmalı denen yabancımız olmadı. Bence bu sorun degil.

Timur Abi senin görüşünü de alabilir miyiz bu konuda?

Ben zor olacağını düşünüyorum,sonuçta Ender'in artıları olsa da oyun kurma konusunda zayıf olduğunu sölemek yanlış olmaz.Cüneyt'in saha görüşü,oyun bilgisine laf söylesem çarpılırım;ancak baskı geldiğinde ilk pası çok geç yapması zaman zaman yanış tercihlere yönelmesi bana bu ikilinin bu mevkiyi götürebilmesinin zor olduğunu düşünüyor.
 
Yahu biz Erdem ile sözleşme yenilemedik mi?

Cüneyt tecrübe olarak kalmalıdır,M.Özyer'in onu bırakacağını sanmıyorum.Saha içindeki beyniydi.

Ender ise Efes'de üzerindeki baskıdanmıdır nedir tam oyununu oynayamıyor,dışarıya gittiğinde iyi işler yapmıştı ama oyun okuma,savunma ve şut istikrarı olarak güven veren birisi değil savruk oynuyor.



Yabancılarında Gaines dışındakilerin gitmesine üzüldüm desem yalan olur.Ama bakalım yine sil baştan başladık,sonumuz hayırlı olur inşallah.

Ama biraz ellerini çabuk tutsalar çok iyi olacak.Kay kaybediyoruz çünkü.Derhal kadroya müdahale etmeleri gerekir.
 
Alen Hekimbas' Alıntı:
GS tv'de Ahmet Dedehayır konuşuyordu tüm yabancılarımız gönderilmiş!
hiçbiri vazgeçilmez değildi ama iyi oyunculardı ... Şimdi yönetimin çok ama çok iyi yabancılar alacağını düşünüyorum ... çok iyi transferler yapacağız arkadaşlar çok iyi ...
 
Emre,ben de goruslere katılıyorum. Ender oyun kurucu sayılamaz. Son derece savruk bir oyuncu içgudusuyle oynuyor. Cuneyt gibi dıs atısları seviyor, sut secimleri hep tartısılır olmustur. Gunundeyse sutunu sokuyorsa cosar sokamıyorsa oyundan kopabilir. Gerek oyun içerisinde gerekse sezonda dalgalı bir performansı-yapısı var. Ama calıskan candan oynayan bir oyuncudur.

Cuneyt biraz farklı. Cuneyt aslında oyun temposuna cok iyi ayarlayabilecek oyun ve saha gorusu gelişmiş oyuncudur ama M.Ozyer'in istegi midir, takımın hucum setleri zayıf oldugu için midir, sut atacak baska oyuncu olmadıgı için midir bunları yapmak yerine (biraz kolayca) 3 luklere donmeyi seviyor. Ender'i kontrol edebilecek biridir Cuneyt. Ama bunu mu yapar yoksa Ender'le birlikte 3luk yarışına mı girer, bilmiyorum.

Aslında burada koç faktoru ortaya cıkıyor. Hucum organizasyonlarımızı genişletebilirsek bu kadar kolay şuta yonelmezler. Tabi bir de takımdaki diger oyuncularında oyun gorusu ve pas yeteneklerinin iyi olması gerekir. Gaines gibi Fatih gibi pasa yatkın olmayan fundamentali dusuk oyuncularla bu zordu.

Ender'in asıl katkısı +1 kaliteli Turk oyuncu katkısı olacaktır. Bu sayede hem 2 hem de 3 numaraya yabancı alabilecegiz. Oyun zekası yuksek iki dıs yabancı bulursak (2 ve 3 numaraya) Cuneyt-Ender ikilisi 1numara için yeterli olur. Oyun illa 1 numaradan kurulacak diye bir şey yok. Bakınız, Karşıyaka...
 
Ya ben anlamıyorum bütün yabancılar gitmiş,yerli zaten kalmadı daha neyi bekliyoruz?
acaba ahmet dedehayır çıkıp kendimi oynuyacak
 
Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Yönetimi eleştirenlerin yüzünü kızartacak transferler olacak bunu çok kısa bir zaman sonra göreceğiz hep birlikte ...
biz yönetim başarısız diye eleştiri yaptık diye transferler yapılınca yüzümüz mü kızaracak sezon içinde birkaç iyi oynayınca mı yüzümüz kızaracak ayrıca transferler yapılsın takım başarılı olsun kupaları kaldırsın şampiyon olsun biz yanılalım
 
Alper Gülgen' Alıntı:
arkadaşlar kaya peker %90 efesle anlaşmış :( daha önce arkadaş sölemişti ve skyturk basketbol panoramada'da söylediler
Alper merak etme, geçen sezon Hüseyin Beşok BJK ile sözleşme imzaladı haberleri çıkmıştı forumlarda. birçok kişi buradan yönetimi topa tutuyordu. N´oldu, toplar boğazda kaldı ve Hüseyin Beşok geçen sezon Galatasaray forması giydi.

Bu külüp bizi sabır taşı yaptı ama biraz daha sabredelim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst