[quote="Gökce Başaran":wxy2c9pk]Beşiktaş'ı yenmek için kendimce düşündüğüm birkaç yol ve yapılması gerekenler var.Yazmak istiyorum.
1-Ergin hoca büyük ihtimal Dee'nin başına Sinan Güler'i verecek.Çok kilit bir eşleşme olacaktır.Dee'nin apması gereken bence durmadan bire biri zorlaması sinan'a karşı.ÜStünden şut atması kolay olmayacaktır Dee'nin.ama bire bir de onu geçebileceğini düşünüyorum.Dee bu maçta atmaktan çok boşa damı kenarlarda görebilirse yada pota altında çok asist yapar kolay sayı kazandırır.Bunu yapabilecek yetenek fazlası ile var Dee'de.
2-5 oyuncumuzda hareketli olmak zorunda hücumda.Daima uuzunlar kısalara perde getirmeli.Bizim kısalarımızla kaln Beşiktaşl uzunlarını çok rahat geçecektir hite,Dee,Cenk v.s.Çünkü ne Nicevic'in,ne Kaya'nın ne de Drob. ayakları hızlı değil.
3-Özellikle 2. maddeyi bol yaparsak Ergin hocanın klasik 4 kısa modeline dönüp Shumpert'i kullanacağını tahmin ediyoruım.Murat hoca 2. maçta yaptığı yanlışı bu maçta umarım yapmaz ve Shumpert'in başına Erdem'i yada CEnk'i de verir.Bence Cenk Shumpert'i iti savunabilecek bir oyuncu.Ribaunt katkıssı da azınsanmamalı Cenk'in.
4-Beşiktaş 4 kısa 1 uzun formülü ile oynarken uzun genelde Kaya oluyor.eğer Kaya uzun olarak olusa Gains tercihimdir sahada.Ama Drob. olursa Owens olabilir onun karşısında.Pek itebileceğini sanmıyorum her ne kdar 2. maçta onu zorlasa da Owens'ın bu maçta çok daha etkili olacağına eminim.Çok daha konsantre tabiki de.
5-Özeelikle ikili oyunları zorlamalıyız.Çok smaç ile pozisyon bitirebiliiz.Kaya biraz bu konuda tembeldir pek savunmaz.Özelllikle onun adamı ile oynanması çok kolay sayılar kazandrırabilir bize.Dee yada Cüneyt bu işi iyi yapacaklardır.
6-Apodaca'ı beğenmesemde özellikle driplingine dikkat etmek zorundayız.eğer gününde olursa stop jumpshotları yüzdeli atabilir ve ekstra sayı yeriz.Hite'ın akıllı savunma yapması lazım.duruma göre 1 adım önden alması bile daha iyi bir çözüm olabilir.
7-Cüneyt üçlüklerine ne akdar güvensede karşısında Mehmet Yağmur var ise dripling etmeyi de unutmamalıdır.İnsanlar pek ondan bunu beklemediği için boş turnike olarak bize geri döneceğine şüphem yok.
8-Oyundaki 3 numaramızı efektif kullanmalıyız ki bu isimde ben Cenk olamlı diyorum.Cenk2in böyle maçlarda hep iyi oynadığını biliyoruz.İyi süre vermesini temenni ediyorum hocadan.Cenk istediği süreleri alırsa maçı bize getirme kapasitesini sonuna kadar zorlayacaktır.
9-Ksısa sürelerde olsa Fatih'i özellikle nicevic savunmasında kullanmalıyız.Kol uzunlu sayesidne şut atmasını bariz engelliyor ve içeriye de sokmuyor önemli bi nokta.
10-Hüseinin durumu nedir bilmiyoeum ama eğer sağlıklı ise her hücumda ona topu değdirmeliyiz.Aklı ile oynadığı için boş adamı rahat bulacaktır.Tabi doğru yerde pas vermek önemli.Son maçlarda 3 sayı çizgisinin orada veriyordu bizim guardlar.EE orada da pek etkin olamıyor ister sitemez.
11-ribauntlara çok çok iyi konsantre olamlıyız.Özellikle bu maçta Gaines ve OWens yan yana iken her ribauntı çekmelilerdir.:Ne kadar az hücum şansı verirsek Beşiktaş'a ritimleri okadar bozulacaktır.
12-Takım konsantrasyonunu asla kaybetmemelidir.Fark açılsa bile her zaman akııllıca oynamalıyız ve topu 20 saniye bir zahmet guardın elinde tutmayalım.Seri top çevirmeli ve en boş adamı bulmalıyız.
Açıkcası bu maddeleri uygulamamız çok zor değil.Takımıma güveniyorum.Başarılar.