2009 - 2010 Transfer Sezonu

Artık transfer ihtiyacımız iyice belirginleşti.

İyi bir yabancı transferine ihtiyacımız var mutlaka,bu kadar kısıtlı rotasyonla olmuyor.

Transferi nereye yapacağımızı da düşünürsek artık Avrupa'dan elendiğimize göre ligi düşünmeliyiz.Darius bu maçta oynamadı ve takım için ne kadar önemli olduğunu gördük ona kızsak da zaman zaman.

Kısa rotasyonuna play-offlara kadar Tufan'ın hazır olarak ekleneceğini düşünürsek orası rahatlar gibi biraz.Darius-Evren-Jasaitis-Tufan 4'lüsü ana rotasyonda Can-Murat-Caner de arkadan gelerek o bölgede kullanılabilir.

Hocamız Fatih Solak'ı pek düşünmüyor rotasyonda.Bu yüzden uzun bir oyuncu alınması düşüncesindeyim ben.Rancik-Wilkinson-Transfer-Fatih 4'lüsü de uzun rotasyonu için gayet iyi bir dörtlü.

Hareketli uzun olarak Rancik ve Wilkinson'ı kullanıyoruz,yeni transferimiz bu isimleri tamamlayıcı olarak uzun ama pota altında etkili bir isim olmalı tercihen.
 
Ben olsam telekom'un yerinde rakocevic'i alırım,hem paralarıda var,ama bize gelmesini istemem tabi disiplinsizliği nedeniyle,ergin ataman'a karşı yaptığı hareketi hiç hoş bulmadım.
 
Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Ben olsam telekom'un yerinde rakocevic'i alırım,hem paralarıda var,ama bize gelmesini istemem tabi disiplinsizliği nedeniyle,ergin ataman'a karşı yaptığı hareketi hiç hoş bulmadım.


şimdi disiplinli bir adam düşünüyorum mesela JASAİTİS ..ergin in yaptıklarına karşılık o bile dayanamaz..her hatada oyuncumu değiştirilir.
 
rakocevic serbest bir oyuncu onu oyun içinde serbest bırakacaksınız ergin ataman daha 1 şut kaçırınca direk kenara alıyor böyle şey olmaz. Yazık şu efesin güzelim kadrosuna şu kadroyu repesa ya verin euroligde final four oynatır.
 
Eren Bekdemir' Alıntı:
[quote="Bayram Kurtulmuş":1aw5wvkt]Ben olsam telekom'un yerinde rakocevic'i alırım,hem paralarıda var,ama bize gelmesini istemem tabi disiplinsizliği nedeniyle,ergin ataman'a karşı yaptığı hareketi hiç hoş bulmadım.


şimdi disiplinli bir adam düşünüyorum mesela JASAİTİS ..ergin in yaptıklarına karşılık o bile dayanamaz..her hatada oyuncumu değiştirilir.[/quote:1aw5wvkt]
Ergin Ataman biraz da suçu kendinde arayacak.O oldu bitti takımın merkezi benim havalarında olduğu için Rakocevici oynatamadı çünkü egoları bazı şeylere izin vermiyor.Rakocevic keşke gelse bu takımı şampiyon yapabilecek kapasite de bir oyuncu.Cem Akdağ gibi koçların elinde çok verimli olur bu tarz oyuncular çünkü Cem Akdağ gibi hocaların en büyük özelliği yıldızlara özgürlük tanımaya çalışmasıdır onları ezmeye çalışmaz.Sahada herkes en iyi yaptığı şeyi yapsın der.
 
Rakocevic haklı olabilir ama hocasına binlerce kişinin önünde yaptığı hareket hiç hoş değildi,Şimdi bir konu daha var Ergin Ataman Kasun'ada fazla süre vermiyor,Oysa kasun'da çok kaliteli bir oyuncu ama o tepkisini rakocevic gibi vermiyor,ne kadar kaliteli oyuncu olursan ol saha içinde antrenör'üne karşı o tür hareket yapmayacaksın.
 
Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Rakocevic haklı olabilir ama hocasına binlerce kişinin önünde yaptığı hareket hiç hoş değildi,Şimdi bir konu daha var Ergin Ataman Kasun'ada fazla süre vermiyor,Oysa kasun'da çok kaliteli bir oyuncu ama o tepkisini rakocevic gibi vermiyor,ne kadar kaliteli oyuncu olursan ol saha içinde antrenör'üne karşı o tür hareket yapmayacaksın.


bayram bence kasun ergini fazla sallamıyor parama bakarım diyor...ama rako sanırım bu ligin en çok para alan oyuncusu adam basketbol oynak istiyor euroleague ortalamsı 7-8 dk ya düştü adamın...düşünsene geçen sene sayı kralı olmuş burada erginin egoları yüzünden ne halde..oda bir yerde patladı bizim bilmediğimiz birşeylerde vardır mutlaka ..yapması tabiki bir hata ama bu zamana kadarda dayanması sabırlı olduğunu gösterir..
 
Ama Efes Pilsen'in kaybettiği bir olympiakos maçı vardı yanlış hatırlamıyorsam rakocevic inanılmaz hatalar yaptı o maçta,bende antrenör olsam öyle bir maçtan sonra oyuncumu biraz cezalandırırdım.
 
Rakocevic sene sonu için Tau Ceramicaya geri dönecek %95 ihtimalle. Efesden ayrılması halinde ise sezonu bilbao da tamamlayacağına dair dedikodular var şiddetli şekilde.
 
Eren Bekdemir' Alıntı:
[quote="Ünsal Y.":kxrrysi6]Rakocevic sene sonu için Tau Ceramicaya geri dönecek %95 ihtimalle. Efesden ayrılması halinde ise sezonu bilbao da tamamlayacağına dair dedikodular var şiddetli şekilde.


birazda bizimle bir oyuncunun dedikodusu çıksa şaşarım..[/quote:kxrrysi6]

Erencim normal böyle şeyler, galatasaray gibi kulüplerde, gelecek sezonda dair transfer planları yapılmaz, bu nedenle de, birileri uydurmadığı sürece böyle haberler göremezin.
 
yok abi mesela rako ayrılacak gibi,alma ihtimali zor olsa bile düşünmez mi yönetim yarım sezonluğuna .hayır düşünmez.cevabıda biliyorum yani.

acaba şubede ne yapılıyor tüm gün merak ediyorum..
 
Erencim, bu işler öyle ha deyince yapıalcak işler değil. Benim bildiğim kadarıyla Rakocevic'în yıllık kontrat 2.1 milyon Euro- bugün bir-iki yerde 1.8 okudum; ama gördüğün gibi 1.8 den az değil- ; bu adamın, yarım sezonluk maliyeti 1.5 milyon dolar. Galatasarayın yıllık bütçesi ne kadar? 3 milyon dolar civarı. E yani, bir tart bakalım, kulübün yarım bütçesi yarım sezon için bir oyuncuya aktarılırsa o takımda sorun olmaz mı? Ha tamam biz de istiyoruz 10 milyon euro paramız olsun, süper adamalr gelsin falan, da realist olmak gerekiyor. herşeyin bir bedeli var, öyle hem Elano gelsin, Rijkaard gelsin, hem Rakocevic gelsin olmuyor. Birinden vazgeçmek gerekecek. Çünkü, bu zihniyetle basketbolda sonuç alamıyorsun, 10 milyon doalr para harcadığında da lig yarı finali geliyor, Cemal olayı olmasa 3 milyona da aynısı olacak. E adam da haliyle 7 milyon doalra bir tane Elano alırım herkes bana tapar diyor. E haklı.
 
Ünsal abi Elano'yla basketbol şubesi arasında hiç bir etkileşim yok.Sen o kadar basketbol dünyasının içinde bulunan birisisin.Yorumlarına merakla bakarım.Ama bu yorumun ciddi anlamda tutarsız olmuş.Futboldan gelen gelirle ve Frank Rijkaard'ın ismiyle transfer ettik Elano'yu.Basketboldan gelen parayı oraya aktarma gibi birşey söz konusu değil.Eğer öyle olsaydı bütçemizin düşüklüğünüde göz önüne alırsak 1-2 ay sonra oyuncularımız paralarını almadığı gerekçesiyle takımdan ayrılabilirlerdi.Geçen yıl Beşiktaş'da Mario Austin,Marcus Faison ve Jovo Stonojevic gibi..

Son kez yazıyorum Futbol gelirleri sadece futbolda kullanılabilir.
 
fenerbahçe ülkerden aldığı paranın üstüne her yıl kulübün kasasından 5-10 milyon arası ilave ediyor...fenerin baskette ülkerden başka gelirimi var.adamlar ya kendi cebinden yada başka bir yerden koyuyorlar.

bizim futbola harcadığımız para sadece futboldan gelen para mıdır acaba?

mesela storenin veya gs tvnin veya gsbonusun gelirini baskete aktarılsa kimse birşey diyemez..
 

Üst