2009 - 2010 Transfer Sezonu

Ben de kimin neye göre oy verdiğini çok iyi biliyorum atıp tutmuyorum öyle yönetimden de çeşitli derneklerden de neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz liselilerin endişelerini izlemek benim de çok hoşuma gidiyor.
 
Onur bey öncelikle size cevap vereyim.Sapla samanı karıştırıyorsunuz,milliyet ve hürriyet koca başlık attı,liseliler ayaklandı diye,hatta o maçta ezeli rakibimizden fark yediğimiz zamana denk gelir.

Doğan kardeşim sana sormak isterim kaç tane kongreye katılıp izledin,bu kulüpte satılık adamda olmaz oyda olmaz,Ali bey hiç bir zaman başkan olacağını söylemedi aksine hiç biz zaman aday olmayacağını deklare etti.

Şimdi siz bana basketbol camiasında Okan hocanın transferlerini sistemini kabul edilemiyeceğini söyleyebilirmisiniz.

Bakın transfer doğru veya yanlış demiyorum ama günümüz basketbolunda böyle bir sistem içersinde oynayan takımlar var ve başarılı oldukları da aşikar.

İki hoca arasında bütçe orantılarına bakarsanız başarılının hangisi olduğunu anlarsınız.
 
Mithat Duran' Alıntı:
Bakın transfer doğru veya yanlış demiyorum ama günümüz basketbolunda böyle bir sistem içersinde oynayan takımlar var ve başarılı oldukları da aşikar.
Mithat Abi orası öylede birde bu sistemde başarılı olan takımların oyuncularına bakmak lazım.Bizim oyuncularımız başarılı olanlara göre 2-3 beden küçük.Ve şunu kabullenmeliyizki bizim pivota ihtiyacımız var.
 
Bu sene amatör şubeler adına çok şey beklemek anlamsız ekilenlere baktığın zaman fazla birşey biçilmeyeceği belli bu sene futbol'da ektiğini biçecek Galatasarayımız önümüzdeki yılda amatör şubelerde patlama yapacağız diye düşünüyorum.

Çünkü;

-Herşey birden olmaz aynı anda tüm branşlarda Şampiyonluğa oynayacak kadro kurmak çok zor ... Bu yıl futbol'da rüya takım kuruldu önümüzdeki yıl basketbol'da kurulur yeter ki yönetimimiz görevine devam etsin ... Mart ayındaki kongre herşeyi belirleyecek ... Adnan Polat giderse emeklerde boşa gidecek ...
 
Murat ÖZYER yaptıkları ile değil maalesef enkazı ile konuşuluyor. Bunca yıl yapılan yatırımlara verilen emeklere yazık! Böyle asistan adama 15-20 milyon $ yatırım yapanlarda şuç!

Hâlâ savurduğu paraların, ağırlığını kaldıramadığı Şubenin etkilerini konuşuyoruz!
 
Mithat Duran' Alıntı:
Doğan kardeşim sana sormak isterim kaç tane kongreye katılıp izledin,bu kulüpte satılık adamda olmaz oyda olmaz,Ali bey hiç bir zaman başkan olacağını söylemedi aksine hiç biz zaman aday olmayacağını deklare etti.

Ali Dürüst'ün niye hiç bir zaman aday olmayacağını açıkladığını çok iyi biliyorum.Bunu Evren ve Onur Abi ilede paylaştım.Önceki yazılarımdada değindim.Bu borcun altında başkan olmak cesaret ister bu yeti Ali Dürüst'te yok.Tabiri caizse korkak bir adam kendisi.

Biraz vizyon sahibi adamları aday yapsalar keşkede bu işten kazanan GS olsa.Ama burda amaç uzaktan kumanda seçmek.
 
burdaki arkadaşlar ne isimler yazmış kadroda kimleri görmek istemiş bide gelen oyunculara bak tabiiki taraftar olarak hep düzey hep yıldız oyuncu beklentimiz var napalım suçmu bunu istemek ne bileyim navarro,rakocevic,jasikavicus,domercant,siskauskas gibi isimleri görmek istiyoz ama herşeye rağmen desteğimiz ve kalbimiz herzaman galatasarayımızla....
 
Bak Doğan kardeşim,madem bilmiyorsun,o zaman bilene saygı göster,Ali beyin başkan olmamak istememesinin ardındaki gerçek kulübün borcuyla alakası yok.

Çünkü kulübün taşınmazlarının değeri,borcun yaklaşık 50 katı değerinde ,yani senin yazdığın gibi,Ali bey 238 mil.dolardan korkmuyor,kendisinin sebebleri kişisel,bunada saygı duymak zorunda insanlar.

Yani senin atıp tuttuğun gibi değil hadiseler,Ali bey bu kulübe hizmetini yapmış bir insandır.

Eğer uzaktan kumanda bir adam seçmek isteseydik seçerdik, buna ne geçmiş dönemlerde izin verildi,nede bundan sonra,biz izin veririz.

Yaşın çok genç ama yazdıklarının,ve hakaretlerinin anlamı ağır,kulaktan duyma bilgilerle yazacaksan sana abi tavsiyesi yazma,gün gelir bu yanlış bildiklerini yüzüne vururlar çok utanırsın.
 
Mehmet Yıldırım' Alıntı:
[quote="Mithat Duran":kqd33dd0]
Bakın transfer doğru veya yanlış demiyorum ama günümüz basketbolunda böyle bir sistem içersinde oynayan takımlar var ve başarılı oldukları da aşikar.
Mithat Abi orası öylede birde bu sistemde başarılı olan takımların oyuncularına bakmak lazım.Bizim oyuncularımız başarılı olanlara göre 2-3 beden küçük.Ve şunu kabullenmeliyizki bizim pivota ihtiyacımız var.[/quote:kqd33dd0]


Sevgili Mehmet kardeşim ben zaten pivota ihtiyaç yok demedim.Ben her yanlışta dillerine liseyi dolayan arkadaşlara basketboldan örnekler verdim.

Sıkıntı bu arkadaşların dün söylediklerini bu gün farklı söylemesi,dün muhalif oldukları konulara bu gün savunur vaziyette olmaları.

Her zaman nokta gibi sabit olman dileğiyle,asla virgül gibi kıvrılmaman temennisiyle iyi geceler.
 
Bazılarının düşüncesinin aksi bir bilgiler genelde 'kulaktan duyma' olarak adlandırılıyor demek ki.Sizinde bana sunduğunuz argumanların hiç biri ile utanacak ,bozulacakta değilim zira bilgilerime güveniyorum.Sizin 'abi' diye adlandırdığınız bazı kişilerle ben doğmadan öncesinden beri iş yapıyor benim ailem.Zaten lise konusu açıldığında objektiflikten milyon kilometre uzakta bulunduğunuz için aksi yorumlar beklemiyorum en azından bimeyenler sözlenenlerin aksine şeyleride duymuş olsunlar elbet gerçek belli olur.
 
Biz istemesek şu olmazdı biz istemezsek bunlar yapılmaz biz istemezsek Adnan Polat Başkan seçilmezdi...yani Pentagon tarzı konuşmalar hiç hoş ve yakışı değil açıkçası..şunuda belirtmekte yara var artık lieli lisesiz dengeside kurulmuş vaziyette kuruda..biz ne istersek şu olur olayı kalmadı..

birincisi Canaydın sayesinde Polat seçim kazanmadı..aksine son anda Polatı listesine dahil eden Canaydın Adnan Polat sayesinde seçimi kazanmıştı..

Yani dilenciye sadaka verilmiş gibi Adnan Polata Canaydın lütuf etti başkanlığı yakıştırması çok yanlış..Adnan Polatın Canaydına seçim kazandıran ve İkinci Başkanlığı kabul etmesinin nedeni bir sonraki seçimde Polatın Başkanlığında Canaydının onu destekleme şartı idi...Şart koyan adam nasıl oluyorda Başkanlığı liseliler lütuf ederek vermiş sayılıyorr anlamakta güçlük çekiyorum

Şimdi Polat yeniden Martta aday olursa Başkan seçilecek diyoruz..bunun kaçarı yok nedenini bilen biliyor aslında Polat oradan indirmek ulu malibu Özhan Abiyide aşan bir iş

A.Polat seçimi kazanır kazanmaz yaptığı ilk ihracat neydi hatırlayan var mı? Hıhı aynen öyle : Riva için onay almak. Onay alındıktan sonra görsel ve yazılı basın Riva hakkında yazmaya başlayınca konuyu soğuttu ve rafa kaldırdı. Ancak geçenlerde ettiği "üçüncü köprünün geçeceği yeri daha önceden biliyorduk" lafı ile neden Riva'yı soğumaya bıraktığı anlaşıldı.

Özhan Canaydın'ın başkanlık döneminde Riva'nın satışı için verilen teklifler arasında bir tanesi 90 milyon amerikan doları peşin, diğer bir teklif ise peşin ödeme yok ama villalar yapıldıktan sonra satışından G.Saray'a verilecek para yaklaşık 150 milyon amerikan doları idi.

Bu iki teklif o dönem Özhan Canaydın'ın borçları kapamak için suspanda tuttuğu bir nevi çıkış yolu idi. Ancak A.Polat bunu henüz kullanmadı. Gitti stada sponsor aldı, büyük gelir sağladı. Sponsor anlaşmalarını yenileyerek bazı futbolcuları bedavaya yakın rakamlara mal etti. Yeni stad bir duruyor bir yürüyor ama o en pahalı locaların bir çoğunu satıp nakit sıcak paraya da kavuştu.

Bunlara rağmen elinde hala atmadığı 2 çok önemli kurşunu var. İlki Sami Yen'in yanındaki çadırın kurulu olduğu 2.800 m2'lik alan ve buraya yapılacak binanın kiralanmasının kulübe getireceği büyük gelir. Ve ikincisi de tabi ki Riva projesi. Bugün dünyadaki kriz hafifleyip konuta talep orta seviyeye gelse Galatasaray'ın Riva'dan kazancı sadece arazi satışından nakit 100 milyon dolardır. Eğer villaları kendi yapıp satma işine girerse bu rakam neredeyse ikiye katlanacak.

Sonuç olarak G.Saray bunca borcuna rağmen A.Polat'ın henüz kullanmadığı 2 kurşunu sayesinde bunların paraya döndüğü anda borçsuz hale gelecek, yeni stadı bitecek, takımdaki oyuncuların kalitesi ve isimleri geçen yıllara oranla çok daha yüksek bir seviyeye gelecek. Eh tabi ki kulübün borçsuz olması durumunda bu takıma dünyanın en önemli isimleri bile transfer edilebilir zira kulübün kredibilitesi tavan yapar ve kredi kuruluşları kulübe kredi vermek için kulübün kapısında yatarlar.

Adnan Polat'ın orta vade planı bu gibi görünüyor. Eğer bunu başarırsa kulüp dikmese de taraftarlar onun heykelini dikerler ve gerçek anlamda unutulmaz bir başkan olur. Bekleyip göreceğiz ama bana göre Adnan Polat bunların planını zaten Canaydın yönetimine girdiğinde yapmıştı bile...


son bölüm alıntı
 
Erdem Bey´in yazdıklarına katılmamak elde değil.

Ben inanıyorum ki Polat´a camiadan tam destek gelse, kongre kaygısı olmasa basketbolda da büyük atılımlar gerçekleştirebiliriz.
 
Şu mart bi geçsin hayırlısı ile Başkan değişmezse eğer görün amatör branşlara yapılan yatırımı. İçim her ne kadar acısada Adnan Polat'a kızamıyorum zira her fırsatta arkasından iş çeviren insanlar var neymiş Galatasarayı sokağa bırakmayacaklarmış gülermisin ağlarmısın.
 
Mart Ayında Adnan Polat'ın karşısına çıkabilecek bir isim yok çıksa bile ona rakip olabilecek bir isim yok.Sadece dedikodular olacaktır seçim zamanında 3-5 isim çıkacak adı duyulmamış kendilerini rezil edip adaylıktan çekilecekler ve İnşallah Adnan Abimiz 2.Kez Rekor oyla başkan seçilecek.
 
Öncelikle yanlış bilgiden kaynaklanan bilgi kirliliğini ortadan kaldıralım.

1-Riva arazisinin değeri 90 mil. dolar değildi,o teklif devamınıda yazmalısınız,90 mil. dolar yalnızca boş arazi idi,üstüne çivi bile çakamdınız.İmar izni yoktu!!!

2-150 mil.dolarlık teklifin tamamınıda yazın,bu teklif arap şirketinden geldi,150 mil. dolar peşin,üstüne yapılacak villalardanda,120 tanesi,galatasaray spor kulübüne verilecek.

3-İnsanları bilgilendirirken doğruları verelim 3.köprü beykoz tarabya arasında yapılacak,yani riva ile bağlantısı yok,yaklaşık köprü ile arazi arasında 40 km. mesafe var.


4- Başkanın asıl hedefi florya yani istepnesi,100 dönüm arazi bunun bir kısmı milli emlağa ait ama satın alınabilecek durumda,işte bu arazinin değeri başkanın istepnesi.

5-Özhan CANAYDIN döneminde kulübe kazandırılan B. çekmece gölünün hemen yanında ki! 250 dönüm arazi kulübün bütün tesislerini oraya taşımasını bekliyor.

6- Kulübün taşınmazlarını satmak öyle kolay değil,buna başkan karar veremiyor,bu satışı divan onaylaması lazım,o yüzden şuanda sizin söylediğiniz gibi rivanın divandan alınmış bir satış onayı yok.

7-Liseli lisesiz dengesi nasıl kurulmuş anlamadım şuan oy kullananların %75 lise kökenli siz nasıl bir denge buldunuz bu oranda.

Buraya kadar olan cevaplar Erdem kardişime !!!

Doğan kardeşim belki senin ailenle bende iş yapıyorumdur,bu demek değil kulübün bilgilerini paylaşıyorum.Ben senin bizzat katılıp izlediğin kongre sayısını sordum.Bunuda senin ifadelerindeki keskinlikten sordum.

Şamil,şimdi açtıracaksın kutuyu söyleteceksin kötüyü,sokağa bıraktık kelimesini kimden duydun sen?

Onur bey siz şimdi başkanın futbola bunca yatırımının kongre kaygısından mı ? olduğunu söylüyorsunuz.Yoksa kulübün başkanının asıl görevi olan kulübü ileriye taşımaktan öte günü kurtarmakmı.

Mart ayında başkanın karşına öyle kişiler çıkar ki? ağzınız açık kalır,inanamazsınız.Tıpkı menejer Mert'in jasaitis transferine inanmadığı gibi!!!
 
G.Saray - 4 Bosman - E Hani Pivot?
Transfer döneminde kadrosunu 8 yeni oyuncuyla güçlendiren G.Saray Cafe Crown'da dünkü Mike Wilkinson transferiyle birlikte yabancıların sayısı 4 oldu. 1996-98 yılları arasında 2 yıl üst üste G.Saray forması giyen Sherron Mills'ten sonra başka hiçbir yabancıya 2 yıl üst üste sarı kırmızı formayı giydirmeyen ekipte bu yıl da alışıldığı üzere tüm yabancılar değişti. Geçen sene sezona 3 Yugoslav kökenli isim ve bir de Graves ile girilmişti. Bu yıl ise 2 Amerikalı, 1 Slovak, 1 de Litvanyalı var kadroda. Ama kağıt üstünde 2 gibi gözüken Bosman oyuncu sayısı, G.Saray Cafe Crown için aslında 4. Amerikalı oyuncular Washington ve Wilkinson'ın Makedon vatandaşlıkları bulunuyor. Milli Takım'da da oynuyorlar zaten. Hoş o memleketin nasıl bir Milli Takım'ı var onu da çözebilmiş değilim ya neyse (Washington, Wilkinson, Massey). Uzun lafın kısası takımlarımız 1 Bosman bulayım diye kılı kırk yararlarken G.Saray 4 yabancısının 4'ünü de Bosman tercih etti. Hoş bir detaydı bu. Peki dünkü Wilkinson transferinin açıklanması esnasında Mert Uyguç'un yaptığı '5. yabancı hakkımızı kullanmayacağız' açıklaması dikkatinizi çekti mi? Şimdi şöyle bir geri çekiliyorum, kadroya bakıyorum, e hani bu takımın pivotu? Cemal Nalga var, bir de ucundan azıcık Eren Beyaz var. Hüseyin bırakıldı iyi hoş, ama yeri doldurulamadıktan sonra ne olacak? Ha yoksa yine Zizic'te ve Milo'da olduğu gibi 4'ten bozma 5'lerle mi oynayacak G.Saray? Biraz Rancik, biraz Wilkinson, değişmeli doldururlar artık beş numarayı. Elde imkan var, para var, e kontenjan da var, çeksene oraya sağlam bir pivot. Yok. Sanki yemin etmişler. Ben yakın zamanda G.Saray forması giymiş öz be öz bir pivot hatırlamıyorum yabancı olarak. Koul vardı sanki, haydi biraz da Whisby. Başka?
 
Mithat Bey, Adnan Polat şu anda Canaydın döneminde unuttuğumuz ana hedefler (Avrupa´da başarı) doğrultusunda hareket ediyor. Günü kurtarmak isteseydi futbol takımına bir senede bu kadar yıldız oyuncu transfer edilmezdi.

Basketbol şubesindeki gidişattan kimse memnun değil, bu su götürmez bir gerçek. Futbolda yaptığımız atılımın basketbol ve voleybol olmak üzere diğer branşlarda devam etmesini diliyorum.

Neyse delinin biri -burada deli ben oluyorum- kuyuya bir taş atmış, 40 akıllı çıkaramamış. Konunun amacından uzaklaşacağını düşünmemiştim. En iyisi transfer konusuna kaldığımız yerden devam edelim.
 
Konu başlığı 2009-2010 transfer sezonu son birkaç sayfadır yazılan kaç gönderi bu konu başlığı ile doğrudan ilgili acaba ?

5.yabancı alınacaksa (bunun için bütçe varsa) eğer fazla vakit geçirmeden alınmalı öle sezon ortası-sonu beklenmemeli kaldı ki kaç yabancı ile mücadele edileceği belli bir tarihte bildiriliyor 5. yabancı ile oynayacağımızı bildireceksek 125.000 USD yatıracağız nasıl olsa sezon başında da alsak aynı ücret sonunda da alsak aynı ücret yatmış olacak zaten.
 
Karşınızda Wilkinson

Galatasaray Cafe Crown'un yeni transferi Mike Wilkinson, ikili oyunlarda oldukça başarılı... Sarı - Kırmızılıların 1 yıllık sözleşme imzalattığı Wilkinson (videoda 13 numaralı oyuncu) bir ABD'li olmasına karşın özellikle pick'n roll oyunlarındaki etkisiyle dikkat çekiyor.

İşte BC Khimki'de 5 numara oynadığı maçlardan biri olan Azovmash karşılaşmasından görüntüler:

http://www.basketdergisi.com/Haber.aspx?ID=221&CatID=1
 

Üst