2009 - 2010 Transfer Sezonu

Mithat Duran' Alıntı:
Kerem geçen sene biz Baldwin dediğimiz zaman o da hocamı ne işi var diyordun şimdi takdir ediyorsun bence tutarlı ol biraz.

Eee ben Baldwin süper koç diye birşey mi dedim yukarıda :) Sistemine bağlı dedim sadece. Çarpıtmayınız laflarımı Mithat abi :)

FM misali önümüze çıkan boşu istiyoruz takıma. Hani bizim takım pasa dayalı, takım oyununu bnimseyen, paylaşımcı bir takım olacaktı. Sistem var ise sisteme uymayan bir oyuncuyu niye alıyoruz sırf pivot diye.

Hmm bu arada Fatih süper Galatasaraylı. Emekliliğini sağlamak görevimiz.
 
Şuan da alabileceğimiz en iyi yerli 5 numara Fatih Solak'tır.. Bu saatten sonra Yabancı alacaklarını sanmıyorum.. Yerli olarak ta Fatih'i değil de Umut Yenice'yi mi alalılm yani.. :?
 
fatih .fenerbahçe maçlarında .güzel oynuyor pota altını iyi kapatıyor.bence cemalda .daha iyi.gelirse .iyi olur.şutu olmasada .blokları ve ribauntlarda etkili birde.kendisi iyi bir galatasaraylıdır .şavaşır takımı için
 
mesut ışıktürk' Alıntı:
fatih .fenerbahçe maçlarında .güzel oynuyor pota altını iyi kapatıyor.bence cemalda .daha iyi.gelirse .iyi olur.şutu olmasada .blokları ve ribauntlarda etkili birde.kendisi iyi bir galatasaraylıdır .şavaşır takımı için

Hocam bende çok iyi bir Galatasaraylıyım.Pota altına koysan bile savaşırım.Arada blok bile yaparım boyum kısa olmasına rağmen.Ribaundu da bir şekilde hallederiz herhalde.Beni de alsınlar mı takıma ? Yani hakaret etmeye çalışmıyorum ama dayanamadım.
 
Sen değilde bizim Şamil abi gelse pota altında iyi iş yapar.Boy pos desen yerinde,hücum özellikleri iyi, atletizm desen düzenli idmanlara başlayarak bu özelliğini geliştirir.Basketbol bilgisi zaten var.Şamil abide kabul ederse 5 numaraya kendisini getirelim. :p
 
Erdal Avcı' Alıntı:
Sen değilde bizim Şamil abi gelse pota altında iyi iş yapar.Boy pos desen yerinde,hücum özellikleri iyi, atletizm desen düzenli idmanlara başlayarak bu özelliğini geliştirir.Basketbol bilgisi zaten var.Şamil abide kabul ederse 5 numaraya kendisini getirelim. :p

Onunla ben aynı boydayız zaten :d Ben daha kalıplı olduğum için kendimi önerdim :d Neyse kapayayım ben bu konuyu yoksa ceza alacaz :)

Fatih Solak bu takıma yarardan çok zarar getirir görüşündeyim.
 
madem madem madem demekten alamıyorum kendimi madem 5numarada eksiklik hissediyordun madem erenle cemalle olmayacaktı Hüseyin BEŞOKu gönderen zihniyete selam olsun !!
 
Eğer buradaki yazıları gerçekten birileri okuyorsa şunu söyliyelim kaba olmayan kibar bir dille "Erkek Basketbol Takımımızın Yönetim Biçiminden Hiç Memnun değiliz"
 
Arkadaşlar şu an için Fatih Solak'tan daha iyi bir alternatif var mı ??
Milli bir oyuncu, savunma özellikleri de iyi, kalıplı...
Hepimiz şu an pota altına kalıplı bir uzun alınmasından yana değil miyiz zaten ??
Saha da görünmeyen bütün pis işleri de yapar...
Kabullenelim ya da kabullenmeyelim, mutlu değiliz bu duruma eminim ama bu sene şampiyonluğa oynayacak bir bütçemiz yok... Amaç üst sıraları zorlamaksa Fatih iyi bir seçim...
Kimse beni yanlış anlamasın, bende pota altında Hüseyin'i görmek isterdim, (Fatih milli o olmasa da :) ) Ermal'ı görmek isterdim...
Ya da yabancı pivot olarak Ndong'u, Arcilhbad'ı veya Bonsu'yu...
Tamam Fatih sadece görev adamı...Bir yıldız değil, oyunun kader anlarında hücumda sahne alacak bir oyuncu değil...
Ama mevcut koşullar altında faydalı olabilecek, en azından pota altı savunmasında Efes'e, F.Ülker'e,Telekom'a hatta BJK'a ezilmemizi önleyebilecek bir isim...
İstatistik herşey değildir, bir ara Darüşafaka da Vitaly Nossov vardı, hatırlayanlar bilir.Hücum özelliği hiç yoktu,Fatih'den de beterdi (serbest atışı girdiğinde gol atmış gibi sevinen bir adamdı) ama bence o yılın en faydalı pota altı oyuncusuydu.Ben Fatih'i biraz ona benzetiyorum, gelirse zararı olmaz,faydası olur.Ha bize seviye mi atlatır, hayır...
Tehlikenin bende farkındayım, tamamen üç sayıya bağımlı oynuycaz, içeriden oynayacak tek adam Wilkinson var ama zaten ben Shaq'ı da alsak Okan Çevik ile hücumda içeriden sistem kuracabileceğimizi sanmıyorum...
 
Fatih Solak gelsin mi anketi yapılsa yüzde 90 gelsin denir.
Bunu basketbol u bilip bilmemekle alakası yok.
Eksik olan bir bölgeyi tamamlamakla alakası var.
Fatih Solak bize çok şey katmayacak ancak onun yerine alınacak 5. yabancı olsaydı 125 bin dolardan kurtaracak bu da çok net belli.
 
Burak yabancı konusunda haklısın ama Şubat gibi beşinci yabancı gelirse o zaman haklısın der miyim bilemiyorum :)
 
5.yabancı işine artık girmemek gerekiyor.
2 senedir 5. yabancılar yüzünden çok büyük düşüş yaşadığımızı herkes gördü.
Umarım bu sene 5. yabancı alınarak takımın dengeleri, düzenleri ve yabancıların süreleri yine değişmez.
 
Nereyi bırakıp, nereye gidiyoruz Erdal :p ?

Fatih Solak'ın ücretini bugün bende öğrendim ciddi bir rakam var ortada. Bu konuda gereken her türlü bilgiyi en iyi argumanlar ile Ünsal Abi yapmıştır.Fatih, ben GSlıyım diyip bir güzellik yapmıcaksa gelmesi çok fuzili olacaktır.Evet aynı tarzda olsa iki hırçın pota altının olması öyle yada böyle bir kaatkı sağlar ancak bu katkı bizi 1 sıra daha yükseltir mi??? Hiç zannetmiyorum.
 
Hakan Oktay' Alıntı:
Ödemelerde sıkıntı var şu anda. Nasıl Fatih Solak'a ücreti vereceğiz ?


yahu Fatihin oynamak için üste bize para vermesi lazım..Başka Türlü çekilecek dert değil
 
Ünsal Y.' Alıntı:
[quote="Mithat Duran":3kts05sa]Ünsal sen geçen sene Aliağnın,hangi şartlarda mücadele ettiğini bilmiyormusun da !!! soruyorsun.

O takımın sezon başında tam kadro kimleri yendiğini,iyi düşün bakalım,sonrasıda var yabancıları gitmiş,takımın ligde kalmasında pay sahibi olduğunu göremiyorsan bence menejerliği bırak.

Şuan ligde yerli statüsünde alınacak,en iyi uzun Fatih SOLAK'tır.Üç kuruşa beş köfte olmaz.

Basketbolu en az sizin kadar bilirim,o yüzden boşa ahkam kesmenin alemi yok.

Kerem geçen sene biz Baldwin dediğimiz zaman o da hocamı ne işi var diyordun şimdi takdir ediyorsun bence tutarlı ol biraz.

Öncelikle kendi aklım; iyi kötü bana yetiyor hocam, sağolasın lakin basketbolla ilişkiyi ne zaman bırakacağım konusunda ekstra akıla ihtiyacım yok.

Sonrasına gelirsek, her oyuncu takımına katkı yapar. En iyi oynayan yabancısından, kenarda antreman match-upı olan 17 yaşındaki çocuğa kadar. Basketbolda esas önemli olan; para/ verimo ranında yaptığı katkıdır.

Şöyle anlatayım; Aliağa'da geçens ene olanalrı biliyorum. Daha detayını da biliyorum, kontratta yazanlara kadar. Git bir Aliağadakilere sor bakalım ne diyorlar. Fatih o takımda, seçeceğin Reha hariç herhangi 3 yerli oyuncunun toplamından fazla para alıyor. Rehayı da katarsan 2. Mesela şöyle anlatayım; Fatih'in kontratı Hakan Yaparın kontratının 5 ( evet; şaka değil )katı. Gel mesela; inceleyelim, ne yapmışlar, ligin zorlamaya başladığı dönem , yani ligin 2. yarısında neler yapmışlar; Fatih Solak ile, 5 de biri parasına oynayan şu anda da 2. ligde yer alan Hakan Yapar ne yapmışlar:

Fatih Solak: 22 dakika 5.1 sayı 5.2 ribaund

Hakan Yapar : 15 dakika 5.2 sayı 3.7 ribaund

Hakan Yapar adjusted ( Yani Fatih Solak kadar dakika aldığını düşünürsek) : 7.4 sayı 5.4 ribaund.

Rakamlar yeteri kadar anlatıyor. Hayır, rakamlar birşey yansıtmaz diyebilirsin; doğrudur. lakin geçen sezon hiç Aliağa maçını seyretmediğini tahmin ettiğim için rakamlarla özetledim. Çok istiyorsan ortalama bir Aliağa maçı kap gel , Eyüp abide uygulamalı anlatayım ne demek istediğimi. Fatih kusura bakamsın geçen sene, gerçekten takıma maç alırken yardımcı olduğu 2 maç var ( 1. yarı Telekom ve 2.yarı Selçuk) geri kalanında birşey oynamaış falan değil.

Sonuç olarak , eşin dostun vs olabilir lakin Fatih bu ligin ortalama herhangi bir oyuncusudur. Ve para itibariyle de , eğer maaşı yarıya inmiyor ise Galatasaraya gelirken overpaid bir adamdır. Cemalden bir fazlaası yok , maç başına bir blok ekler sadece, eksiklerini tartışırız. Velhasıl; Cemalin rahatlıkla yapabileceği işi yapmak için; bilmemkaçyüz milyar para harcamak doğru iş değildir. Ekonomik olarak ; özetlemek gerekirse, bir lokanta sahibi olarak, bir garsonunuz varsa , aşçınız yoksa ve sadece 1 kişiyi işe alabilecek paranız varsa; aşçı alırsınız, 2. garsonu almazsınız.

Senden de kişisel ricamdır, forum ortamında " Bu işleri bırak sen hacı; ahkam kesme bana " tonundan ayar vermek istersen bir dahakine, en azından anafikrin sağlam olsun ki tartışabilelim. Yoksa bu şekilde olunca, üslup da hoş olmuyor, tartışma da hoş olmuyor, çok iyi bildiğini söylediğin basketbol adına da birşey söylemiş olmuyorsun.[/quote:3kts05sa]

Ünal sen bu yaptığın istatislik değerlendirmeye,inanıyormusun,yok inanıyorsan bayağı şaşırdım doğrusu,öncelikle Fatih kaç para almış ona bakmak lazım,Galatasarayda iken 300 bin dolara ounuyordu fatih aynı zamanda milli takıma giden tek oyuncu idi takımda,Cemal'in sözleşmesi senelik 325 binytl idi senelik.

Bana sallamadan önce kiminle konuştuğuna dikkat,etmeni tavsiye ederim,Fatihlle kıyasladığın adam kaç kez milli olmuş,birinci ligde kaç maç oynamış,avrupa kupaslarında neyapmış??????????????

Sen istediğin bir maçı kap gel maçta fatihin sürelerini birlikte değerlendirelim,görelim bakalım fatih ne yapıyormuş topsuz oyunda.

Sen beni masal anlattığın gençlerden zannettin galiba Ünal ama yanılıyorsun en iyisi yine bildiğin gibi takıl.

Ama sözümün arkasındayım,istediğin maçı kap gel sabaha kadar senle yorumlayalım

Yok eğer vaktin yoksa söyle bilelim,ona göre değerlendirelim.

Fatih SOLAK:Boy=2.16

Kilo=130 kg.

mevkiği Center
Şimdi bu özellikte ki elindeki en kötü adamı kaça pazarlarsın ,fatih ayarındaki adamı kaça pazarlarsın,birde bu özellikte bana bir alternatif aynı paraya yerli statüsünde başka bir bir isim yazarmısın.

O engin basketbol dağarcığında bir ,iki,isim yazman lazım.Yoksa boş yere bir daha sallama bana o zaman bende sallarım.
 

Üst