2010-2011 Kadınlar Euroleague

Gruplardan çıkacak 16 takım arasında, en iyi 8'e girme şansımız, matematiksel olarak da kalmadığına göre her eşleşmede saha avantajı rakipte olacak. 3 maç üzerinden seriler, 2 dışarıda-1 içeride yani.

Onu da göz önüne al Gazanfer :)

O zaman İtalya deplasman sayılmaz :)

Bu arada Aras, Top 16'da rakibimizi elersek onların sahip olduğu saha avantajı bize geçiyor mu?

TBL'de geçmiyor mesela bildiğim kadarıyla.

Eleşteri yapılacaksa en azıdan bilgi vererek yada fikir ureterek eleştiri yapılsın ki bir anlamı, bir değeri olsun. Yoksa gerisi lafıgüzaf başka hiçbir şey deil.

Örneğin şu denebilir; rakip takımın en önemli skoreri Bimbate oynamamışken nasıl oluyoda en yüksek skoru bize karşı buluyorlar. Neden savunmayı bir türlü oturtamıyoruz. Bu maç özelinde neden tempoyu bir türlü elimizde tutamadık. Bunları söylemek, bu konular üzerinden konuşmak önemli bence. Yoksa felaket edebiyatı yapmak bi şey kazandırmıyor.

Genel olarak, takım kuruluş aşamasında yapılan tercih hatalarının sonuçları bunlar. Beş yabancı oyuncu seçiminde 3 abd li tercihi zaten bu sezon için euroleague deil de fb nin türkiye serisini kırmak üzere bir takım kurulduğu mesajını net bir şekilde veriyodu sezon başında ( diğer iki avrupa pasaportlu yabancının bu sene euroleague de ilk seneleri). Bunları görüp eleştiri yapmak gerekir. Tabi bu takımdan yerli uzun sıkıntısı varken Yasemin Horasan'ı göndermek yanlıştı, yunan pasaportlu Katie Douglas ne yapılıp edilip kalmalıydı ( iki numarada cok etkili olurdu euroleague özelinde), tabi bunlar geldi geçti.

Şu anda tüm gemileri yakmaya gerek yok, bu sene euroleague de yüksek hedeflere zaten gidemeyiz mevcut kadro yapımızla. Ama örneğin Tamika Catchings veya Sophia Young transferi ile Türkiye'de sezonu şampiyon bitirebiliriz ( bu iki oyuncu hem takımı hemde ligi tanıdıkları için çok önemli katkılar yapabilirler), bu yönde yoğunlaşmak gerekiyor.

Bide şu unutulmasın, bu sezon euroleague'de ikinci sezonumuz. Yani bazı genç arkadaşlar mevcut tüketim toplumunda tüm başarıların transferler ile sonsuz para harcamaları ile geleceğini sanıyorlar. Oysa ki istikrar en önemli nokta. Son 4 senede 4 coach değişmiş, yeni coach geleli daha 5 ay olmuş ve oda gitsin yenisi gelsin deniyor. Sonu ne olacak???

Gazanfer Tosun' Alıntı:
O zaman İtalya deplasman sayılmaz :)

Bu arada Aras, Top 16'da rakibimizi elersek onların sahip olduğu saha avantajı bize geçiyor mu?

TBL'de geçmiyor mesela bildiğim kadarıyla.

Yok geçmiyor. Hatırlarsan, biz en iyi 2. takımken, Taranto'ya karşı saha avantajı bizdeydi finalde ve onlar 1. Dinamo'yu elemişlerdi.

Bırakalım sıralamayı rakibimizin form syfalarında Taurasi neden oynamadı endişeleri başladı bilindiği kadaraıyla sakat değildi...
Yoksa acabalar gelmiyor değil...En büyük kozları ile olan biten nedir endişe içindeler...

Saygılarımla

Burak Gurcan' Alıntı:
Bırakalım sıralamayı rakibimizin form syfalarında Taurasi neden oynamadı endişeleri başladı bilindiği kadaraıyla sakat değildi...
Yoksa acabalar gelmiyor değil...En büyük kozları ile olan biten nedir endişe içindeler...

Saygılarımla
Hastalığı varmış o yüzden oynamamış.

Kesin mi Mertcan kardeşim bu bir bahane gibi gelsede olay bile olsa hedefleri büyütmüşken ki en büyük silahlarını Sn. YILDIRIM zor ikna etmişken buraya gelmeye benim de aklım kesmiyor bırakılacağını zaten onun için hazır burhaniyeye yakın iken Cumartesi günü salonda olup seyredeceğim penny ile ikisini...

Ummc deplasmanda spartak moscowayi 53-82 yenmis :shock: pokey chatman facebook profilinde istifa sinyali vermis.

Behram Tasdemir' Alıntı:
Ummc deplasmanda spartak moscowayi 53-82 yenmis :shock: pokey chatman facebook profilinde istifa sinyali vermis.
Euroleague'de en kolay gruptayiz diyordum, inanmiyorlardi.

Salih Coskun' Alıntı:
[quote="Behram Tasdemir":2qsrhgqs]Ummc deplasmanda spartak moscowayi 53-82 yenmis :shock: pokey chatman facebook profilinde istifa sinyali vermis.
Euroleague'de en kolay gruptayiz diyordum, inanmiyorlardi.[/quote:2qsrhgqs]

Ha senin tabirinle eğer Spartak UMMC'ye fark atsaydı o zaman da FB kolay grupta oalcaktı.. hımm garip bakış açısı. Bizim frupta iki takımmı vardı? Grup lideri kimdi? Spartak namağlup lidermi grubumuzda?

Salih Coskun' Alıntı:
Euroleague'de en kolay gruptayiz diyordum, inanmiyorlardi.

Hala da inanmıyoruz, A Grubu'nu kıyaslamam bile, istersen D Grubu'na bir bakalım aynı ülkeden takımlara. Spartak Nadezhda'dan, Halcon Ros Casares'ten, Prag Sika Brno'dan daha iyi takımlar. Fenerbahçe'nin grubunda çok başarılıdır, Rusya ve Macaristan deplasmanlarından da galibiyetle dönmüştür ama başka hiçbir grupta tek galibiyetlerini birbirinden alıp, diğer takımları rahatlatan Lotos-Gospic ikilisi yok.

Chatman sinyal değil, direk istifasını versin. Koskoca Spartak'ı ne hallere düşürdü. Bu düzeyde gördüğüm en kötü koç.

Grubumuzun durumunu herkes görüyor zaten farkli bir bakis acisina gerek yok da, sadece bu 30 sayi da bir nevi kanit oldu.

Ben pek kolay bir grupta olduğumuzu düşünmüyorum.
Örneğin Cras Basketin olduğu grup bence gerçekten kolay bir grup.Ayrıca bizim grupta çok güçlü takımlardan ziyade denk güçte takımlar var.

Grubumuza bakarsak hemen her takımın üst düzey oyuncuları var.(Kaunas ve Tarbes hariç) Spartak Moskova güç kaybetsede,Usk prag,Halcon Avenida iyi takımlar.Bizim takımın en eleştirilen yanının yerli oyunculardan fazla katkı gelmemesi ve Fowles ile Augustusa endeksli bir takım olduğumuz gerçeği ortadayken,gruptaki diğer takımlarında iyi yabancıları ve kaliteli yerli yada avrupalı oyuncuları var.

Bu arada bence spartak moskovanın güç kaybetmesindeki asıl sebebin ne taurasi ne fowlesın takımdan ayrılması değil, kıta dışı oyuncu oynatılmasını düzenleyen yeni kurallar olduğunu düşünüyorum.

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
Galatasaray Medical Park eğer 2 maçın 1'ini kazanıp üst tura çıkarsa 16'lı finalde Fenerbahçe ile eşleşmesi yüksek olasılık

Veli Yiğit.
Twıtter

Bilmiyoduk ya sağol.(Lafım Veli Yiğit'e sana değil yanlış anlamayasın) :)

Aman Fenerbahce cikmasin kim cikarsa ciksin.

Cunki fenerbahceye elenirsek 10 kat daha tepki ceker bu takim ( basketbola ilgili olmayanlarda maci izleyecegini dusunursek )