2010-2011 Kadınlar Euroleague

Selim Cenker' Alıntı:
[quote="Yiğit Çelebi":qhkid11m]Galatasaray taraftarlarının sevgilisi konumunda bulunan Sophia Young, 2010-2011 sezonun geri kalanında İtalyan temsilcisi Cras Basket Taranto formasını terleticek.

Yolu açık olsun...

Önce bir çıkalım da f16 ya...Sonra bakalım kimle eşleşeceğiz...Adamlar 1. sırada biz hala çıkmayı garantılemeden yine eleriz derdine dustuk yıne aynı şeyleri yaşıyor her Fener maçı öncesini...[/quote:qhkid11m]

Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum eskiden üye olmadan takip ediyordum ama sanırım forumu kapatmışlar üye olmayanlara üye olmak zorunda kaldım ilk yorumumda buraya olsun.

Yukarıdaki Selim Cenker arkadaşa katılıyorum biz daha son 16ya kalmayı garantilemeden rakip seçmeye başladık hele hele şuanda 1 numaraları favoriyi rakip olarak istiyoruz bence hayal kuruyoruz yeneriz diye 2 ay içinde 2 maç yaptık ikisindede yenildik. Yeneriz diye konuşmamız için çok erken bu benim düşüncem tabiki herkese iyi geceler dilerim saygılar sevgiler.

Salih Coskun' Alıntı:
Bu dakikadan sonra Cras Basket de yabana atilacak bir takim degil artik. En iyisi Fener ile esleselim

Cras Basket Fenerden daha iyi bir takım diyorsunuz yani? Peki öyle olsun :)

Cidden bana bir şu Fener çıksın sevdasını bir anlatırmısınız, nasıl eleyeceğiz, neler yapılması gerekiyor bu seneki en büyük hedefi Avrupa Ligini almak olup ona göre kadro kuran bir takımı? Ha fenerliyseniz o zaman ayrı tabi.

4 numarada istediğimiz verimi alamazken currie sakatlanmışken, sophia düşünülebilirdi bence.

Fb ile eşleşmek isterim ben. En azından mucize olur da elersek bu senenin en önemli başarısı olur gözümde

Aras Kafkaslı' Alıntı:
Genel olarak söylüyorum; bundan sonra delinin biri kuyuya bir taş atmış, 40 akıllı çıkaramamış misali iletilerinize izin veremeyeceğimi belirtmek isterim. Koça 'yetersiz' diyorsanız; sebebini açıklayın, nerede yanlış yapmış söyleyin. Bir oyuncunun performansını beğenmiyorsanız, önce neleri yanlış yaptığını sonra yerine istediğiniz oyuncunun adını ve özelliklerini de yazın ki biz de bilelim, öğrenelim, üstüne tartışabilelim. Dün ilk maç günüm olduğu için biraz çekingen davrandım maçı izlemeyen beyefendilerin bile spesifik görüşlerini okumak zorunda bıraktım sizleri. Forum yönetimi güvenip, bana bu bölümün düzenli yürümesi için bir görev verdiyse bunu kullanacağım. Ayrıca, diğer kullanıcılardan da şikayet mesajları aldım. Ben burada, 3-5 kişinin kendini tatmin etme hevesleri yüzünden, kimseye karşı mahcup olmak istemiyorum. Rica ediyorum, izlemediğiniz maç için -en azından maçı izlemediğinizi belirtmeden- takımımızın bireyleri hakkında kırıcı yorumlar yapmayın, Galatasaray için çalışan insanlara karşı saygılı eleştiri yapmayı deneyin ve temcit pilavı gibi "Birsel-Esmeral-Nevriye-Pondexter" isimlerini her mağlubiyetten sonra karşımıza sürmeyin.

Daha önceden belirtmiştim, o yüzden içim rahat. Belli bir bilgiye dayanmayan yazıları burada kimseye okutmaya hakkımız yok. Ne yazık ki cehalet ve ukalalık gibi ceza sebeplerimiz yok. Neyse ki onu çekmeme gibi bir lüksümüz var.

Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
[quote="Salih Coskun":1kjrwhdu]Bu dakikadan sonra Cras Basket de yabana atilacak bir takim degil artik. En iyisi Fener ile esleselim

Cras Basket Fenerden daha iyi bir takım diyorsunuz yani? Peki öyle olsun :)

Cidden bana bir şu Fener çıksın sevdasını bir anlatırmısınız, nasıl eleyeceğiz, neler yapılması gerekiyor bu seneki en büyük hedefi Avrupa Ligini almak olup ona göre kadro kuran bir takımı? Ha fenerliyseniz o zaman ayrı tabi.[/quote:1kjrwhdu]
Cevap yazdim ama silindi Aras bey tarafindan :)
Görüsümü belirtmeme izin verilmiyor forumda.

Salih, Cras Basket´le eşleşeceğimize Fener´le eşleşelim demenin nedenlerini yazabilir misin?

Fener´in Cras Basket´e göre ne gibi dezavantajları var?

Ben şöyle açıklayım sebebini (kendi adıma) biz bu turu geçsek bile ilerleyen turlarda eleneceğimizi düşünüyorum. En azından şu ilk turda Fb'yi eleme şansı elimize geçsin istiyorum. Evet imkansız gibi olabilir (her ne kadar takım kötü olsa da ben umutluyum eğer fb çıkarsa) ama elememiz durumunda Feneri içinden çıkamayacak bir kaosa sürüklemiş olacağız çünkü kadro seçimi hoca seçimi herşey euroleague içindi. Onları "dağıtmak" elimizde olacak yani. Tekrar söylüyorum her ne kadar zor olsa da. Sonuçta bir fikir yani.

Fenerbahçe en iyisi olabilir onların ama benim düşüncem mantık boyutlarında değildi duygusal boyutta biraz. Tabiki diğer takımı eleme şansımız daha yüksek ama onu elesek bile eleniriz başkasına diye düşünüyorum. Fb ile eşleşirken olası bir turu geçme durumunda diğer takımları elediğimizdeki durumdan çok daha fazla getirisi olacak (fb tepetaklak gider ve biz daha da ivmelenebiliriz mesela)

Fenerin kadrosuyla kıyaslanamaz bizim kadromuz üstelik avrupada çok daha ciddiye alıyorlar işi. Eğer öyle bir eşleşme olacaksa mümkünse finalde olsun yada olmasın. Şu anki kadro kalitesiyle Feneri geçmemiz zor.

Berkan, sana katılmıyorum. Eğer karşımıza FB çıksa ve onları eleme başarısı göstersek de dağılmazlar. Hocaları Haydar Kemal Ateş değil ki göndersinler tek çırpıda. Bu durumda lige olanca güçleriyle asılırlar. Biz Avrupa´da yolumuza 1-2 tur daha devam ederiz belki. Sonra, eski tas eski hamam.

Ama tarih Galatasaray kupanın favorilerinden Fener´i eledi diye yazmaz. Yazsa da pek bir önemi olmaz. Bugünlerde kendimizi tatmin etmiş oluruz ancak.

Bence amaç play off başlayana kadar takımda bazı şeylerin oturmasını sağlamak olmalı. Bunun için de üst düzey maçları ne kadar fazla oynayabilirsek o kadar iyi.

Fener ile karşılaşmak ayrı motivasyon olur ama fenerin en büyük hedefi avrupa..Bence Ç.finalde fenerle karşılaşmayı hayal edelim..Ayrıca deplasmanlarda ezilmemiz hep devam edecek hali yok..Cras Basket keşke çıksa diyorum bence zorlayabiliriz..

Kadro kalitemizde sorun yok. Sorun kadronun beraber oynama alışkanlığını kazanabilmesi. FB'de Nevriye Birsel Penny Nevlin Esmeral gibi bir arada oynamayı bilen oyuncular var. Bizim takım ise yeni alışıyor. Ağustos'dan beri deidğim bir şey var. Ceyhun hocayı eleştirecğeim ama mart ayına en azından şubata kadar beklerim bunun için. Kolay değildir takım olmak. Hadi bakalım eller havaya demekle olmaz. Bu yüzden FB ile karşılaşacaksak bile bunun şubat ayından önce olmasını istemiyorum.

Onur Yavuz' Alıntı:
Berkan, sana katılmıyorum. Eğer karşımıza FB çıksa ve onları eleme başarısı göstersek de dağılmazlar. Hocaları Haydar Kemal Ateş değil ki göndersinler tek çırpıda. Bu durumda lige olanca güçleriyle asılırlar. Biz Avrupa´da yolumuza 1-2 tur daha devam ederiz belki. Sonra, eski tas eski hamam.

Ama tarih Galatasaray kupanın favorilerinden Fener´i eledi diye yazmaz. Yazsa da pek bir önemi olmaz. Bugünlerde kendimizi tatmin etmiş oluruz ancak.

Bence amaç play off başlayana kadar takımda bazı şeylerin oturmasını sağlamak olmalı. Bunun için de üst düzey maçları ne kadar fazla oynayabilirsek o kadar iyi.

Tarih yazmaz tabiki Onur abi ama dediğin gibi kendimizi tatmin etmek de lazım şu aralar. Takıma moral gelmesi lazım. Fbyi eleyip bir sonraki turda elensek bile fenere karşı psikolojik üstünlük kurabiliriz ligde de. Tarantoya elenme ihtimalini daha fazla görüyorum ben. Fbye karşı ekstra motivasyonla falan neden olmasın diye düşünüyorum. Hocaları gitmez belki ama bayan takımları kesinlikle çalkalanır. Taurası şimdiden sorun olmaya başladı herşey süper giderken. Avrupadan elenen bir fenerde daha başka ummadığımız sorunlar da ortaya çıkabilir.

Ayrıca kadro olarak üstümüzde oldukları da yadsınamaz bir gerçek. Hem yabancuları hem de türk oyuncuları bizden üstün, onu kabul ediyorum ama kendi adıma istiyorum fb ile eşleşmel kısacası.

Kupa statüsü nasıl 2 maç oynanıyor bir içerde bir dışarda averaja mı bakılıyor?

Şunu da ekleyeyim kaç senedir avrupa liginde oynuyoruz bir dikkat edin bence. Fenerbahçe bu noktaya bir anda gelmedi, senelerdir oynuyorlar. Biz daha ikinci senede 4 galibiyet 4 yenilgi aldık diye yerden yere vuruyoruz takımı. Nedir bu sabırsızlık?

Uzun zamandır yazmıyordum buradaki bazı sıkıntılardan dolayı ama bu konulara yorumda bulunmak istiyorum bir Fenerbahçeli olarak.

Diana-Penny ilişkisi birçok Amerikalı da olduğu gibi normal aslında. Bu çok fazla sorgulanmamalı çünkü her takımda bu tip ilişkiler mevcut. Galatasaray' da da hem yabancı hem de yerli oyuncular arasında bu tip insanların olduğu biliniyor. Basketbol için normal sayılabilecek bir olay ve çokta fazla kurcalamamak lazım bu durumu. Sonucta insanların özel hayatı.

Euroleauge' e gelince bizim bayanların bu kulvarda çok daha ciddi oynadıkları bir gerçek. Özellikle yabancılar orayı daha fazla önemsiyor çünkü asıl piyasara yeri orası. Fenerbahçe' nin kadrosu tamamen bu kupayı almak için derin kurulmuş bir kadro ve senelerdir bir arada oynayan oyuncular var. Galatasaray kadrosu ise sınırlı ve yeni kurulmuş bir kadro diyebiliriz. Şahsen ben Galatasaray'lı olsam böyle bir takıma karşı o kulvarda oynamak istemezdim. Bunu isteyen arkadaşların görüşlerine de saygım var tabi. Ama ne olursa olsun Ceyhun Yıldızoğlu iyi bir hocadır, geçen sezon Haydar Kemal Ateş sendromu öncesi bizde almaya çalıştık ama olmadı. Ceyhun koça sabretmenizi tavsiye ederim.

Umarım görüşlerimi hiçbir yanlış anlaşılmaya sebep vermeden anlatabilmişimdir.

Ahmet Bey, öncelikle hoşgeldiniz.

"Henüz ikinci yılımızdayız" bakış açısında bana göre sıkıntı var.

Eyvallah, zank diye silip süpürelim ortalığı demiyorum; ama bütçe olarak hiç fena yerde değiliz. Bu bütçenin karşılığı, daha yukarılar olmalaı yine de. İstikrarı savunurken, bu noktayı da unutmamalıyız. Taraftar olarak en başta bizim işlerin iyi gitmediğini kabullenmemiz lazım. Elbette, bu durumu aşmak için klişe çözümler sunmaktan bahsetmiyorum.

Ahmet Bey'in yazdığı gibi, Taurasi olayı kapanacaktır bir şekilde. Zaten, bilinen şeylerdi bunlar. Smith - Harding zamanı da yazılıp çizilmişti. Kimseyi ilgilendirmez sonuçta.

Ahmet Bey'in teknik anlamda yazdıklarına da katılıyorum,ü takım olarak Fenerbahçe'nin bizden önde ve daha potansiyelli bir kadroya sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Onur Yavuz' Alıntı:
Salih, Cras Basket´le eşleşeceğimize Fener´le eşleşelim demenin nedenlerini yazabilir misin?

Fener´in Cras Basket´e göre ne gibi dezavantajları var?
Abi Önder Cicekoglu bey ile ayni soruyu sordun. Fikrim degismedigine göre yine ayni seyi yazmak zorunda kalirim ve yine mesajim silinir :)

1. HALCON AVENIDA SALAMANCA 7/2 16
2. ZVVZ USK PRAGUE 5/4 14
3. SPARTA&K MOSCOW REGION - VIDNOJE 5/3 13
4. GALATASARAY MEDICAL PARK 3/6 12
5. VICI AISTES KAUNAS 3/6 12
6. TARBES GESPE BIGORRE 3/5 11

Tarbes bugün 20:00 de oynayacak daha.....