2010-2011 Kadınlar Euroleague

Fenerbahçe Penny ile de yolları ayırdı Fenerbasketli arkadaşlara göre.

Zogota-Angel ikilisi fena değil ama Penny-Diana seviyesi ile alakaları bile olamaz. Eurolague'de de eşleşelim istiyorum artık, saha dezavantajına rağmen. Tamika takıma katılınca bu sefer gerçekten onlardan iyi bir takım olacağız.

Bende kuralı bilmiyorum bunu ciddi anlamda sordum. Yalnız aynı maçta çıakrsa diye bir şart olacağını sanmıyorum. Zaten her maç iki kişiye yapılıyor doping kontrolü.

Mondafinil çıkmaz ''36-48 saat içinde atılıyormuş vucuttan...Başka bir madde çıkarmı bilemem ama Penny nın gitmesi onları çok yoracak...

Selim Cenker' Alıntı:
Mondafinil çıkmaz ''36-48 saat içinde atılıyormuş vucuttan...Başka bir madde çıkarmı bilemem ama Penny nın gitmesi onları çok yoracak...

Eleminasyon ömrü 36-48 saattir (eleminasyon ömrü pratik bir değerdir söz konusu maddenin vücutta hiç kalmadığı tamamen atıldığı anlamı taşımaz ) ama tespit yönteminin duyarlılığına göre daha uzun süre tespit etmek mümkün olabilir.

Kutay Çamcı' Alıntı:
[quote="Selim Cenker":3hggkh27]Mondafinil çıkmaz ''36-48 saat içinde atılıyormuş vucuttan...Başka bir madde çıkarmı bilemem ama Penny nın gitmesi onları çok yoracak...

Eleminasyon ömrü 36-48 saattir (eleminasyon ömrü pratik bir değerdir söz konusu maddenin vücutta hiç kalmadığı tamamen atıldığı anlamı taşımaz ) ama tespit yönteminin duyarlılığına göre daha uzun süre tespit etmek mümkün olabilir.[/quote:3hggkh27]

Demek istediğim İdrar dı...Kan ve Saç telinde 1 senelik olaylar bile çıkar...Ama idrara bakıyorlar...

Kan'dan 1 sene boyunca tespit edilebilir mi ? Bir bilgim yok ama hiç sanmıyorum 1 yıl boyunca kanda tespit edilebileceğini .Ayrıca madem 36-48 saat içiersinde atılıyor aynı zamanda 1 yıl boyunca nasıl tespit edilebiliyor.

Bununla birlikte kanda bulunan bir kimyasalın atılım yolu idrar olduğuna göre x süre boyunca kanda bulunabiliyorsa aynı x süre boyunca idrar yolu ile atılacaktır (kendisi veya metaboliti).İdrarda tespit edilemediği noktada kanda tespit edilebilmeside pek mümkün değil.Zaten eliniasyonun amacı maddeyi kandan uzaklaştırmak.Saç teli ile kan daha doğrusu plazma pek kıyaslanabilir şeyler değil yani tespit süresi konusunda.

Söz konusu ilacın elimiasyon yarı ömrü (10-12) saat yani bu süre zarfında plazmadaki konsantrasyonu yarıya iniyor .Bu durumda 36-48 saat sonrada plazmada halen bulunuyor.

Bu durumda idrar ile de atılım oluyor.İdrarda ne kadar süre ile tespit edilebileceği oldukça teknik bir bilgi ve tespit yöntemine göre değişiyordur.

Dediğim gibi belirtilen süre (36-48) muhtemelen elimasyın ömrüdür oda yarı ömrün 4 katı yaklaşık 40-48 (4*10-12) saat (tanım itibari ile maddenin vücuttan bu süre sonunda tamamen atıldığı kabul edilir pratik bir kabuldür yani tam olarak doğruyu yansıtmayabilir .)Maddenin adını duyduklarında gazateciler blog sahipleri vs netten baktıklarında muhtemelen ulaştıkları bir bilgidir .

Örneğin EI-GC-MS ve ESI-LC-MS-MS ionizasyon yöntemi ile yaklaşık 80 saat sonra dahi tespit edilebiliyormuş.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... ure/F0005/.

Belki daha uzun süre sonrada tespite imkan sağlayan yöntemler vardır.Evdeki pc'den sadece bu makaleyi açabildim diğerleri üyelik gerektiriyordu.Bu oldukça teknik bir konu sonuç olarak

Penny Taylor'da gitse,Nevriye'de gitse butun Fener gitse bizim takım yine şampiyon olamaz.Gerçekler acı maalesef. Ayrıca anlayamadığım nokta Taylor ve Taurasi gidince tamam işte şimdi şampiyon oluyoruz gibisinden sevinen taraftarları görmek düştüğümüz,olduğumuz durumu bire bir yansıtıyor...

Takımda yetersiz yabancılar var.Hodges-Petrontye bilhassa üst seviye oyuncular değiller. Augustus'ta form düşüklüğü var. Fowles tek fayda sağlayan bir isim şu an için..Türk oyuncularda da istikrar yok.

Geçen attığım mesajdan sonra bu mesajın içeriğibaşka bir forum sitesinden alıntı yapmamdı bunun için iki arkadaşımız beni Fb olmakla itham etti olsun.Ama bana doğruyu gösterdiklari için kendilerine çok teşekkür ediyorum.Maalesef öyle bir ortamda yaşıyoruz ki hangi haber doğru hangisi yanlış bilinmiyor hepsi birbirine karışmış.

Konumuza gelirsek artık dee den sonra penny taylorda yok.Bakalım ne yapacaklar.Benim merak ettiğim zagota ve Angel mı doldurcak yerlerini ki Gs taraftarı olarak isterim açıkcası bir turk takımını Avrupada kupa almasını ki onlar ne kadar istemezsede.bu rüyaları sona erdi.rüyaydı kabul edecekler.Bizle eşleşmelerine gelince bu imkansız bu kadroları ile ummc yi yenmeyi bırakın ben f4 kalacaklarına inanmıyorum onun için önce prag maçını kazanalım rakibizmiz ummc olacak.bazı arkadaşlarımız Fb bekliyorlar ama bu olaylardan sonra çok zor.Tamika gelirse ki nasıl geleceği önemli inanın fb liler yerli oyuncular desin dursun ben şampiyon olacağımıza çok inanıyorum hatta tk sınıda alacağız.penny gitmesi bu açıdan önemliydi.

Saygılarımla

Penny giderse eğer onlar başka bir transfer yapmayacaklardır. Bu arada Taurasi Köln'de saç testi yaptıracakmış sözleşmesi henüz fesh edilmemiş. poat6 haberine göre. Ordada yaptırsında görsün acı gerçeği.
eğer üst turda rakibimiz Fb olursa saha ve azda olsa kador avantajları olacak çünkü avrupada tüm yabancılarını kullanabilecekler. Biz Tamika yı ancak Ligde kulllanabiliriz. Ligde şansımızın baya arttığını düşünüyorum. Bu yıl kırabiliriz gidişatı herşey bizim istediğimiz gibi gidiyor sanki.
ligde; tamika, fowles ve Augustos ile onlardan çok daha iyi bir yabancı üçgeni kurabiliriz. onlarda angel olacak bizi çok zorlayan sadece onunda üstesinden hırsıyla Tamika gelecektir.

Aykut Ogut' Alıntı:
Penny giderse eğer onlar başka bir transfer yapmayacaklardır. Bu arada Taurasi Köln'de saç testi yaptıracakmış sözleşmesi henüz fesh edilmemiş. poat6 haberine göre. Ordada yaptırsında görsün acı gerçeği.
eğer üst turda rakibimiz Fb olursa saha ve azda olsa kador avantajları olacak çünkü avrupada tüm yabancılarını kullanabilecekler. Biz Tamika yı ancak Ligde kulllanabiliriz. Ligde şansımızın baya arttığını düşünüyorum. Bu yıl kırabiliriz gidişatı herşey bizim istediğimiz gibi gidiyor sanki.
ligde; tamika, fowles ve Augustos ile onlardan çok daha iyi bir yabancı üçgeni kurabiliriz. onlarda angel olacak bizi çok zorlayan sadece onunda üstesinden hırsıyla Tamika gelecektir.

Yaparlar transfer...Aynı anda 6 oyuncuyla sözleşme yapabiliyorsun 1 sene içinde değil...

Penny-zagota-taurasi-horakova-matoviç-angel-vajda zaten 7 yapıyor...İsterlerse 8. yıde yaparlar...Penny gittiyse...Ama sadece 6 tane sözleşmeli olabilir...

Turkiye liginin talimatlari sudur arkadaslar bizzat TBF sitesinden inceledim durumu.

24.2. Basketbol 1. Liginde (Bayanlar) yer alacak yabancı uyruklu sporcu sayısı;
a. Basketbol Bayanlar 1. Ligi kulüpleri kadrolarında aynı anda maksimum 4 sözleşmeli sporcu
bulundurabilirler. Sahaya çıkan kadrolarında bulundurdukları yabancı uyruklu sporcu sayısından 1
fazla kişi ile sözleşme yaparak lisans alabilirler.
b. Lisanslı maksimum yabancı uyruklu sporcuya sahip olan kulüpler bu sporcularına ilaveten yeni bir
yabancı uyruklu sporcu lisansı çıkarmak istediklerinde bu sporculardan birinin sözleşmesini feshetmek
(Madde 24.2.c hariç) veya geçici transfer ile başka bir takıma vermek zorundadırlar. Bu durumdaki
sporcuların toplam sayısı bir sezon için 2?yi (iki) aşamaz.
c. Basketbol 1. Ligi kulüpleri, yukarıdaki madde kapsamı dışında, sadece Avrupa Kupası
müsabakalarında oynatmak üzere kadrolarında bulundurdukları yabancı uyruklu sporcularıyla da tek
tip sözleşme imzalayarak, Federasyon?a onaylatmak zorundadırlar. Tek tip sözleşme imzalamamış
yabancı uyruklu sporcu bulunan, kulüplerin FIBA ya bildirecekleri oyuncu listesi, Federasyon
tarafından onaylanmaz. Bu sporcuları, ligde oynatmak üzere lisans talep edilmesi durumunda (Madde
24.2.b. şartlarına uygun olarak), bu Yönergenin 7. Maddesindeki şartların yerine getirilmesi
gerekmektedir.
d. Sözleşme imzalama sayısından fazla sözleşme bulundurulması durumunda, Kulüp, disiplin kuruluna sevk edilir.

Turkiye de Fenerbahce spor kulubunun herhangi bir oyuncuyu daha kadrosuna katma hakki falan kalmamistir arkadaslar.Ayrica Fenerbahce nin de diger takimlarda oldugu gibi kadrosunda Turkiye liginde maksimum 5 oyuncu bulundurma,bunlarin 4 uyle maca cikabilme hakki vardir,sene basinda Penny-Horakova-Diana-Matovic-Vajda olmak uzere 5 yabancilari vardi.Bu yonetmeligin ilk maddesi.

Ikinci maddeye gore ise bu 5 liye en fazla 2 tane degisiklik getirilebilir hukmu var.Dee ile yollar ayrildi.Angel getirildi.Simdi de Jakobsene ile sozlesme imzaladilar bu durumda bir oyuncuyu kesinlikle gondermek zorundalar.Bu da doping soru isaretleri tasiyan ve Amerika ya sahte gozyaslariyla kactigi konusulan Penny olacak gibi duruyor.
Cok net goruldugu uzere Turkiye ligi icin Fenerbahce'nin her hangi bir transfer hakki daha bulunmuyor.

Necati paylaşımın için teşekkürler 24-2. madde bizim duymak istediklerimizi özetliyor.

Harakova, Matoviç, Penny, Taurasi, Vajda 5 yabancıları idi. Angel 6. yabancıları oldu. bu yüzden bu 6 yabancıdan biri ile sözleşmelerini feshetmek zorundalar. Hadi o Penny diyelim. Ellerinde kaldı Taurasi, Matovic, Harakova, Vajda, Angel. Şu andan itibaren Taurasi ile kontratlarını feshetseler de etmeselerde bir yabancı daha alamazlar. Alırlarsa ligde kulanamazlar.

Necati Başaran' Alıntı:
Turkiye liginin talimatlari sudur arkadaslar bizzat TBF sitesinden inceledim durumu.

24.2. Basketbol 1. Liginde (Bayanlar) yer alacak yabancı uyruklu sporcu sayısı;
a. Basketbol Bayanlar 1. Ligi kulüpleri kadrolarında aynı anda maksimum 4 sözleşmeli sporcu
bulundurabilirler. Sahaya çıkan kadrolarında bulundurdukları yabancı uyruklu sporcu sayısından 1
fazla kişi ile sözleşme yaparak lisans alabilirler.
b. Lisanslı maksimum yabancı uyruklu sporcuya sahip olan kulüpler bu sporcularına ilaveten yeni bir
yabancı uyruklu sporcu lisansı çıkarmak istediklerinde bu sporculardan birinin sözleşmesini feshetmek
(Madde 24.2.c hariç) veya geçici transfer ile başka bir takıma vermek zorundadırlar. Bu durumdaki
sporcuların toplam sayısı bir sezon için 2?yi (iki) aşamaz.
c. Basketbol 1. Ligi kulüpleri, yukarıdaki madde kapsamı dışında, sadece Avrupa Kupası
müsabakalarında oynatmak üzere kadrolarında bulundurdukları yabancı uyruklu sporcularıyla da tek
tip sözleşme imzalayarak, Federasyon?a onaylatmak zorundadırlar. Tek tip sözleşme imzalamamış
yabancı uyruklu sporcu bulunan, kulüplerin FIBA ya bildirecekleri oyuncu listesi, Federasyon
tarafından onaylanmaz. Bu sporcuları, ligde oynatmak üzere lisans talep edilmesi durumunda (Madde
24.2.b. şartlarına uygun olarak), bu Yönergenin 7. Maddesindeki şartların yerine getirilmesi
gerekmektedir.
d. Sözleşme imzalama sayısından fazla sözleşme bulundurulması durumunda, Kulüp, disiplin kuruluna sevk edilir.

Turkiye de Fenerbahce spor kulubunun herhangi bir oyuncuyu daha kadrosuna katma hakki falan kalmamistir arkadaslar.Ayrica Fenerbahce nin de diger takimlarda oldugu gibi kadrosunda Turkiye liginde maksimum 5 oyuncu bulundurma,bunlarin 4 uyle maca cikabilme hakki vardir,sene basinda Penny-Horakova-Diana-Matovic-Vajda olmak uzere 5 yabancilari vardi.Bu yonetmeligin ilk maddesi.

Ikinci maddeye gore ise bu 5 liye en fazla 2 tane degisiklik getirilebilir hukmu var.Dee ile yollar ayrildi.Angel getirildi.Simdi de Jakobsene ile sozlesme imzaladilar bu durumda bir oyuncuyu kesinlikle gondermek zorundalar.Bu da doping soru isaretleri tasiyan ve Amerika ya sahte gozyaslariyla kactigi konusulan Penny olacak gibi duruyor.
Cok net goruldugu uzere Turkiye ligi icin Fenerbahce'nin her hangi bir transfer hakki daha bulunmuyor.

araştırmalarınız ve paylaşımınız için çok teşekkürler.

Sühan Cem' Alıntı:
Necati paylaşımın için teşekkürler 24-2. madde bizim duymak istediklerimizi özetliyor.

Harakova, Matoviç, Penny, Taurasi, Vajda 5 yabancıları idi. Angel 6. yabancıları oldu. bu yüzden bu 6 yabancıdan biri ile sözleşmelerini feshetmek zorundalar. Hadi o Penny diyelim. Ellerinde kaldı Taurasi, Matovic, Harakova, Vajda, Angel. Şu andan itibaren Taurasi ile kontratlarını feshetseler de etmeselerde bir yabancı daha alamazlar. Alırlarsa ligde kulanamazlar.
Penny gitti Zagota geldi,Vajda gidecek Hoffman gelcek.Serdar Gürel sitesinde yazmıştı,muhtemelen böyle olacak.

Eğer Necati'nin verdiği bilgi TBF'nin kuralları ise (ki öyle olduğu muhakkak) Serdar Gürel yanlış ya da eksik anlatmış. Birileri gelecekse de bu saatten sonra sadece Avrupada oynayabilir (Avrupadaki transfer statüsünü bilmiyorum) Ama şu an FB 4 yabancı daha gönderse elindekilerle oynamaya devam eder.

FB " sporcumda doping çıktı mağdurum" gibi bir çıkışla Dİana transferinin bu tarnsferler içinde sayılmamasını isteyecek derdim ama Dİana hala FB'nin oyuncusu konumunda. Nedir ne değildir. Ne gibi kanuni açık vardır benim kafam şu an absmıyo. Olaya tam hakim olmadığım için. Ama normal şartlarda FB'nin yabancı taransfer hakkı yok artık.

Oguz Yenihayat'da twitterda aynı anda 6 oyuncu ile sözleşme yapabiliyorsun 6 sınırı yok gibi birşey demişti.1 sezonda 6 oyuncu ile sözleşme kuralı varsa Zagota'da oynayamaz heralde ama oynayacak deniyor her yerde.

ligi bilmem bunlar varupada kesin şampiyonluğu istiyorlar bu yıl ve bunun içinde her açığı kullanırlar zira avrupada penny gittyse eğer 2. kıta dışı haklarını kullanma durumu doğar. eksikleri varsada alırlar ki alacaklardır. (avrupa için) hoffman ise hoffman alırlar gözleri dönmüş şampiyonluk için. aziz yıldırım futboldaki rezilliklerini bu şekilde kapatmaya çalışıyor.
hoş bizde her türlü başarızılık devam birşeyleri kapatmaya çalıştıklarıda yok. :) üztüne taraftara yükleniyor zatı muhterem