2010 - 2011 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Anlatayım Murat. Ceyda'nın sadece 2 maçını seyrettim. Bu yüzden değerlendirmem sağlıklı mı bilmem. İpekçideki maçta canlı olarak seyrettim. Tribün Ceyda diye bağırınca haliyle ilgi odağı oldu ve nasıl oynuyor diye baktım. Bir kere bir guard için olmazsa olmaz sahayı geniş görüş açısına sahip olmalı kafası havada olmalı. Ceyda arkadaşlarının pozisyon takiplerini yapmıyordu ve (belki tribünün gazına da gelmiş olabilir) gereksiz şut tercihlerinde bulundu hemde üçlük ve uzak mesafelerden.Ki maçın koptuğu bizim baskılı savunmayı bıraktığımız dakikalardı artık bunlar. Bu da benim açımdan elimizdekilerden iyi olmadığı fikrini doğurdu. Dediğim gibi ben böyle düşünüyorum.

Eğer sen "hayır iyi" diyorsan neresi iyiymiş söylersen belki öyle değerlendirme imkanımız olur. Tabii elimizdeki 1 numaralarla karşılaştırarak söylersen daha iyi olur.

bişey sorucam gündemimizde olan michelle campbellın pozisypnu nedir çünkü pozisyonuyla ilgili bişey bulamadım ama bayaa bi skorermiş ve geçen sezon ligin sayı kraliçesi olmuş

En büyük transferimiz Yasemin Horasanın yollanmasıdır nokta

yaseminin kalması intihar olurdu.iyi oldu bu.kaptana bjkde başarılar.

şubelerde iyi işler yapılmaya başlandı.ceydada alınsa hali hazırda ışıl,nihan ve tuğbada olsa bana göre 1 numara eksiğimiz hala var.kaldı ki ışılın nasıl döneceğini bilmiyoruz.

Ben 4-5 maçını seyrettim sezonda.
Öncelikle 2 konu var. Birincisi Ceyda Kozluca 1 numara değil. 2-3 oynuyor.
İkinci konu Kocaeli takımının belli bir hücum setini bu 4-5 maçta görmedim ben zaten. Sezon başı dağılan kadro yapısı sonrası sakatlıklarla beraber 5 oyuncu başlayıp 5 oyuncu bitirdiler maçları. Guardları bücür, Meryem, Ceyda, Meriç, Aslı. 3. period sonunda nefes alacak halleri bile olmuyordu bu yüzden değerlendirmek yanlış olacaktır. O takımda şutuna güvenilen tek isimdi bir de böyle bir durum vardı.
Bizim takıma gelirsek. Hedefler nedeniyle belki starter olması düşünülemez ama bence yararlı bir rotasyon elamanı olacaktır. Ceyhun hoca bu transfere onay verirse savunmasını arttıracağını düşünebiliriz.(el-mecbur) Bir de uzun zamandır yerli şutör sıkıntısı çekiyoruz. Esra ilk senesini ne yazık ki yakalayamadı, Tuğba sakatlıklar ve diğer etkenler nedeniyle beklediğimiz şut yüzdelerini yakalamadı (umarım bu sene yakalar).
Bahsettiğiniz konuda ilgi çekeceği de aşikar. Artık bunu da takımın ilgi odakları düşünsün ben değil :)

Sühan Cem' Alıntı:
Anlatayım Murat. Ceyda'nın sadece 2 maçını seyrettim. Bu yüzden değerlendirmem sağlıklı mı bilmem. İpekçideki maçta canlı olarak seyrettim. Tribün Ceyda diye bağırınca haliyle ilgi odağı oldu ve nasıl oynuyor diye baktım. Bir kere bir guard için olmazsa olmaz sahayı geniş görüş açısına sahip olmalı kafası havada olmalı. Ceyda arkadaşlarının pozisyon takiplerini yapmıyordu ve (belki tribünün gazına da gelmiş olabilir) gereksiz şut tercihlerinde bulundu hemde üçlük ve uzak mesafelerden.Ki maçın koptuğu bizim baskılı savunmayı bıraktığımız dakikalardı artık bunlar. Bu da benim açımdan elimizdekilerden iyi olmadığı fikrini doğurdu. Dediğim gibi ben böyle düşünüyorum.

Eğer sen "hayır iyi" diyorsan neresi iyiymiş söylersen belki öyle değerlendirme imkanımız olur. Tabii elimizdeki 1 numaralarla karşılaştırarak söylersen daha iyi olur.

Kocaeli dinamikleri(?) içerisinde Ceyda'yı izlediğimiz 2-3 maçta değerlendirmek doğru değil zaten. Ben de izledim 1-2 maçını ama nasıl bu kız anlat deseler, birşey diyemem. Saha görüşü demiş mesela Sühan Bey, Kocaeli'de sahayı görse nolur görmese ne olur. Dil dışarda tamamlıyorlar maçları..İstatistil üzerinden ya da 1-2 maçlık performanslar üzerinden konuşmak doğru değil bence bu açıdan. Gelip de Işıl'ın-Wiggins'in yerine 25-30 dakika sahada kalsın demek mantıksız zaten, iyi bir rol oyuncusu olabilir burada. Mersin'de bu şekilde pek çok rol oyuncusu yaratmıştı Ceyhun Yıldızoğlu. Burada da Ceyda ile yapabilir bunu. Hocanın bu konulardaki başarısını bildiğimiz gibi Ceyda'nın da o potansiyeli fazlasıyla var.

Çağlar, öncelikle bey demene gerek yok bana.:)

En başta söylediğim gibi benim söylediğim benim görüşüm. Ben GS'da yeri olduğunu düşünmüyorum. Benim izlediğim maç, sezon başıydı bu yüzden süresi sezon sonu gibi 40 dakika değildi büyük ihtimalle. Ki maç çok rahat bir tempoda geçti öyle yorulabileceklerini sanmıyorum. Saha görüşü diyince de, Bizim takım resmen son periyot maçı bırakmıştı 30 sayıdan fazla fark vardı. Maçın sonlarında topu getirdiğinde pota altında boş arkadaşları varken bunu görmedi yada göremedi. Bu arada Kocaeli'nde sahayı görse ne görmese ne gibi bir laf basketbolu bildiğini düşündüğüm sana yakışmamış bir kelime. Saha görmek için oynadığın takımın ne olduğu önemli mi? Bizim iyi bir oyun kurucuya ihtiyacımız var çünkü rakip pres yaptığında topu getiremiyoruz. Getirdiğimizde de hücumun bitmesine az saniye kalıyor. Bu arada büyük sorunlarımızdan biri de pota altına top indiremememiz. Elimizdeki 1 numaralar Nilay,Nihan, Yasemen ve Işıl. 2 numaralar Wiggins ve Seimone ve Tuğba şimdi buraya Ceyda uygundur diyorsan Yasemen'i göndermemiz lazım Oysa takımda 4 numarada büyük boşluk var Pota altında Sylvia dışında şu an kimse yok (leuchanka kalıyormu bilmiyorum) E bu durumda 1-2 numarada 7 oyuncu varken Ceyda diyorsan, ki elimizdekilerden belki Yasemenden iyi olan bir oyuncuyu almak ne derece mantıklı?

Sühan Cem' Alıntı:
. Elimizdeki 1 numaralar Nilay,Nihan, Yasemen ve Işıl. 2 numaralar Wiggins ve Seimone ve Tuğba şimdi buraya Ceyda uygundur diyorsan Yasemen'i göndermemiz lazım Oysa takımda 4 numarada büyük boşluk var Pota altında Sylvia dışında şu an kimse yok (leuchanka kalıyormu bilmiyorum) E bu durumda 1-2 numarada 7 oyuncu varken Ceyda diyorsan, ki elimizdekilerden belki Yasemenden iyi olan bir oyuncuyu almak ne derece mantıklı?

Öncelikle, Yasemen'in Nilay'dan bana göre daha iyi oyuncu olduğunu söylemek isterim. İşin sadece saha içi boyutunda söylüyorum ki, Nilay seneye kesinlikle takımda olmamalı. Pivotun Fowles eyvallah; ama guard eksikliğinden ne çektiğimizi gördük önceki yıllarda. Mutlaka guard almak lazım.

Kısa transferi konusunda çoğu insanla aynı düşünmüyorum.

Belirtilmiş ama tekrarlamakta fayda var, Nihan da Ceyda da 1 numarada oynamayacak asla.

Hali hazırda;

Işıl-Yasemen
C.Wiggins-Tuğba-Nihan
S.Augustus
Bahar
S.Fowles

kadromuz var. Ceyda gelirse Seimone'u yedekleyebilir. 2 ve 3 numaralarda sorunumuz kalmaz böylece ama guard, uzun forvet ve pivot mevkilerine 3 sağlam oyuncu daha almak lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...