2010 - 2011 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sue bird sezon ortasinda spartaki birakacak ve avrupa da hedefsiz takima gelecek ha?
bu isleri yaz döneminde yapacaktin simdi is isten gecti
anca tamika gelir oda belki sayi farkini indirir ondan öte gitmez

Murat Sari' Alıntı:
sue bird sezon ortasinda spartaki birakacak ve avrupa da hedefsiz takima gelecek ha?
bu isleri yaz döneminde yapacaktin simdi is isten gecti
anca tamika gelir oda belki sayi farkini indirir ondan öte gitmez

Hani eğer gerçekten şu takımın iyiliğini istediğinizi bilsem size cevap veririm, tartışırım bu konuyu ama gerek yok.

24 tane mesajınız var, hepsi fenerli oyuncuların performansı ile ilgili neredeyse, bir tane olumlu cümleniz yok.

Avrupa'da hedefi olmayan takım dediğiniz takım Edirne ötesinde Türkiye'de tektir ;)

Eleştiriyi yapın tabiki ama renginizi belli etmeyin en azından.

bu kafayla devam edin daha cok ahlara vahlara oynariz bu forumda
koymusum fenere ben dogrulari konusuyorum.
millete sirrin görünmek icin hodgesi curie gibi cacik oyunculari mi öveyim taurasi karisinda?
birakin artik bu isleri
ben bayanlar basketbolu cok iyi takip ediyorum ve sürekli buraya yazarim.
erkeklerle fazla ilgim yok bayanlar kadar.ben objektif bakarim herseye.

Murat Sari' Alıntı:
bu kafayla devam edin daha cok ahlara vahlara oynariz bu forumda
millete sirrin görünmek icin hodgesi curie gibi cacik oyunculari mi öveyim taurasi karisinda?
birakin artik bu isleri

Bu kafayla diyorsunuz da Currie hakkında ne demişim ben bir bakın isterseniz? Takımın şuan fenerden bir kademe aşağıda olduğu belli oldu bu maç ama Tamika gibi bir takviyeyle dengelenebilir herşey.

Hedefsiz takım demişsiniz de o takım şuan Avrupa'nın en yüksek bütçeli 5-6 takımından biri bunu unutmayın. Bu takımın Fowles'ı alacak gücü varsa Sue Bird'i de alabilir, Lauren Jackson'ı da alabilir, yeterki oyuncular istesin.

Oyuncu bazında kimi eleştirirseniz eleştirin ama Galatasaray'la ilgili hedefsiz takım gibi sıfatlar kullanmayın.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
[quote="Murat Sari":2lihk4df]bu kafayla devam edin daha cok ahlara vahlara oynariz bu forumda
birakin artik bu isleri

Bu kafayla diyorsunuz da Currie hakkında ne demişim ben bir bakın isterseniz? Takımın şuan fenerden bir kademe aşağıda olduğu belli oldu bu maç ama Tamika gibi bir takviyeyle dengelenebilir herşey.

Hedefsiz takım demişsiniz de o takım şuan Avrupa'nın en yüksek bütçeli 5-6 takımından biri bunu unutmayın. Bu takımın Fowles'ı alacak gücü varsa Sue Bird'i de alabilir, Lauren Jackson'ı da alabilir, yeterki oyuncular istesin.

Oyuncu bazında kimi eleştirirseniz eleştirin ama Galatasaray'la ilgili hedefsiz takım gibi sıfatlar kullanmayın.[/quote:2lihk4df]
Abi su an öyle ama malesef.bu takim avrupa icin kurulmadi bunu sende biliyorsun.F4 yapacagina inaniyormusun?
türkiye ye endeksli olarak kurulmus.orda da belki feneri zorlarim gibisinden kuruldu.

Tamika tarzı bir takviyeden ziyade, bir guarda ihtiyacımız var. Elbette, Tamika-Currie gibi bir değişikliği ayrı tutuyorum.

Kadronun kurulması aşamasında yanlışlar yapıldığı konusundaki şüphelerim daha d akuvvetlendi benim, sanırım katılanlar da var.

Burada yanlış anlaşılan nokta ise; sabır kavramı. Sabır şart, istikrar şart; ancak doğru hamlelerin doğru yapının olduğu yerde. Şu 1 no sıkıntısıyla ve potaaltı rotasyonuyla Euroleague'de üst seviye takımlara karşı koymamız zor. Ceyhun Hoca belli bir sistem oturtma konusunda elbette yol alacak; ancak tıpkı erkek takımındaki gibi kadro bazındaki sıkıntılar çözülmeden antrenörden bu seviyelerde sadece iyi bir sistemle iş yapmasını beklemek hayal olur. Murat Bey'in üslubu sert olabilir, kendisini tanımıyorum yanlış anlaşılmasın fenerbahçe taraftarıdı burada maytap geçiyor olabilir; ancak mevcut kadroyla F4 adayı olmamız şu aşamada bana göre de zor. Ya oyuncular sezon içinde sınıf atlayacaklar ki bunu yapan Darius ve Petra'yı hatırlıyorum sezon içinde ya da kadro yapısında bazı değişikliklerle coacha daha iyi imkanlar sağlanacak. Tersi durumda üst seviyelerde tıkanma olacağı kanısındayım.

bende katılıyorum oyun kurucu sıkıntısı konusuna. Sue Bird alınıp hodges ve Currie gönderilse yerine tamika veya Louren Jackson alınsa takımda bazı şeyler oturur. Ama Ceyhun hoca nedense 3 numaraya kilitlenmiş durumda. Varsın Taurasi atsın tek başına 40 dakika atamaz ya bu kadın sayı. İçeriden dışarıdan takımı güçlendirmiş olurdun. Sue bird olmaz coco miller olur Backy Hammon olur. Ki backy avrupa vatandaşı olarak oynayacağından avantajı daha fazlaydı. Hayal değil bunlar çünkü bizdeki bütçe avrupada bir kaç klüpte var.

Sarp dediklerine katılıyorum tamamen.

Zaten senin de söylediğin gibi 1 guard hamlesi ve Tamika-Currie değişikliği sınıf atlamamıza yeter de artar bile.

Kim olabilir bu guard? Gönül ister Sue Bird olsun ama olmazsa da şuan hiçbir takımla anlaşması olmayan WNBA'in üst düzey guardları var piyasada.

Sabır konusunda ise, Türk oyuncular için elbette sabır gerekiyor Birsel-Esmeral-Nevriye'ye karşı direk 3 isim öne atamayacağımıza göre.

Bu arada burası transfer başlığı, umarım altyapılarda dikkat çeken oyuncular altyapımıza dahil edilmeye çalışılıyordur.

Bu sene Augustus ve Fowles hariç diğer transferlerin nerdeyse tamamı yanlış seçim. Gintare çok genç onu potansiyelli diyerekten çıkarıyorum diyelim. Doneeka Hodges, Currie falan gerçekten çok vasat oyuncular. Sponsorumuz yokken bile daha iyi oyuncular getiriyorduk milyondolarlık anlaşma imzaladık gelen oyunculara bak tam bir fiyasko. Mersin BŞB'ye transfer yapar gibi kadroyu şişirdi hoca ama içi boş oyuncularla. Bu kadar gereksiz oyuncu alınacağına bir tane çok iyi bir guard birde 4 numara alsak yeterli olurdu. Sophia'nın takımda tutulamamasını da anlayamadım bir türlü. Rakibinde Taurasi var sen Currie'lerle Hodges'lerle başa çıkmaya kalkıyorsun Onlar Taurasi'yi aldıysa sende git Pondexter'ı Sue Bird'i B. Hammon'u al. Bu sene ne EL'de nede Türkiye'de başarı beklemiyorum takımdan.

Onur Abi maç başlığına yazmış, ben buraya cevap yazayım.

Adnan Polat'ı kesinlikle istemiyorum ama basketbola özellikle bayan basketbola gereken önemi vermediğine katılmıyorum.

En basitinden bütçe olarak rakibimizle aynı durumdayızdır diye düşünüyorum.

Horakova-Penny-Taurasi-Vajda-Matovic 5'lisinin aldığı para ile Hodges-Seimone-Monique-Gintare-Fowles 5'lisinin aldığı para yakındır diye tahmin ediyorum.

Onların 3 Türküne karşı bizim ise 9 tane kullandığımız Türk oyuncu var ki burada da daha fazla para harcayan biziz kesinlikle.

Bunlardan sonra naparız durumları eşitleriz?

Monique-Tamika değişikliği mutlaka olmalı bir kere. Hodges yerine ise yine çok iyi bir guard getirmeliyiz. Kim olabilir bu, ikna edilirse, kesenin ağzı açılırsa Sue Bird, sene başında anlaşmanın ucundan döndüğümüz Becky Hammon, Gökçe'nin ana sayfaya yazdığı Lindsay Whalen, Ticha Penicheiro, Edwige Lawson-Wade diye uzar gider bu liste.

Yabancılarda bariz bir üstünlüğümüz olmalı ki Türkler baş ağrıtmasın ama sadece bunu yapmak da yeterli olmaz.

Sue Bird-Seimone Augustus-Tamika Catchings-Sylvia Fowles 4'lüsünü sağlayabilirsek, onlara karşı bir adım öne geçeriz.

Bilmiyorum neler yapılacak ama en az 1 çok iyi hamle şart şu takıma.

Gazanfer yapma, Whalen yazısı bana ait değil, Gökçe'nin yazısı. Whalen'i pek tutmam ben kanıma dokundu :)

Ayrıca aynı parayı harcadığımızı da düşünmüyorum. Diana Syl'den, Horakova Hodges'dan, Matovic Gintare'den her şekilde pahalıdır Penny+Vajda da üç aşağı beş yukarı Augustus+Currie ile aynı parayı alıyordur.

Aslında kaynak olarak Fenerbahçe ile yakın bir harcama bütçesi planlıyoruzdur ama hamle şansı yok. Ticha, Tamika Avrupa'ya gelmiyor, Sophia Türk olmayı kabul etmiyor, gözünü karartıp Birsel-Meral-Nevriye üçlüsünü bozmaya çalışsan hem bize yakışmaz hem de ikna etmek zor. Orada da iyi paralar kazanıp, şampiyonluğa oynuyorlar ve senelerdir oluyorlar sonuçta. Sue Bird desen Seimone'dan vazgeçmek zorunda kalacaksın filan baya zor işler.

Adnan Polat'a yatırım konusunda yapmak istesem de fazla eleştiride bulunamam. En büyük hatası, Galatasaray'ı Okan Çevik ve Zafer Kalaycıoğlu gibi hak etmeyen isimlere teslim etmesiydi. Ne kadar kendi tasarrufudur ne kadar yanındakiler etkilemiştir onu bu konularda bilemiyorum tabii.

Hodges'i daha hiç seyretmedim. Bu yüzden onun için ne desem havada kalır. Ama 1.4 asist ortalaması ile oynayan Guard olurmu onu size bırakıyorum. Yasemin Horasan'ın asist ortalaması daha yüksektir:))

Acaba bizimkiler Becky Hammon'u almaya gidip takım menageri ile konuştuktan sonra Hodges'i almış olabilirlermi:)) Backy Hammon'un avantajı daha iyi bir guard olması dışında yüzdeli attığı üçlükleri ve Serbest atışları kadar Avrupa vatandaşı olarak Euroleague'de bize avantaj sağlayacaktı. Yanına Currie yerine Sophia geldimi de zaten, takım arkadaşı olduklarından çabuk uyum sağlayacaklardı. Tamika'yı da Gintare yerine alabilirdik. Syl dinlendiğinde Tamika Bahar uzun rotasyonuna yardımcı olurlardı. Ki yerli rotasyonu da Işıl Tuğba Gülşah Melis Bahar Yasemen Ceyda şeklinde hayet rahat olabilirdi.

Evet Gazanfer, yatırım denince insanın aklına ilk önce maddiyat gelir ama maneviyatını da gözardı etmemek gerekir.

Manevi anlamda da yatırım lazım şubeye. Gelen taraftarı onore edeceksin, koruyacaksın, takımın gözbebeğine sahip çıkacaksın... Gerektiğinde küfür başladığı anda salonu terk edeceksin. Bu hareketi farklı yorumlayana, konuya art niyetle bakana en sert cevabı vereceksin resmi siteden.

Kaldı ki maddi anlamda da yeterli hamlelerin yapıldığını düşünmüyorum. Geçmişe oranla daha iyi bütçeler var ama bu yeterli olduğu anlamını doğurmaz ki.

Aras Kafkaslı' Alıntı:
Gazanfer yapma, Whalen yazısı bana ait değil, Gökçe'nin yazısı. Whalen'i pek tutmam ben kanıma dokundu :)

Editledim :)

Aras Kafkaslı' Alıntı:
Sue Bird desen Seimone'dan vazgeçmek zorunda kalacaksın filan baya zor işler.

Sue Bird'ün Avrupa pasaportu yok muydu?

Onur Yavuz' Alıntı:
Evet Gazanfer, yatırım denince insanın aklına ilk önce maddiyat gelir ama maneviyatını da gözardı etmemek gerekir.

Maneviyat konusuna katılıyorum ama sıkıntımız para değil bence şuan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...