2010 - 2011 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sühan Cem' Alıntı:
Wiggins hiç resmi maça çıkmadığı için sanırım o transfer geçerli olmamıştır TBF gözünde Alperen.

abi yabancı oyuncularla ilgili şunlar yazıyor lig yönetmeliğinde.

"25.3. TKBL? de yer alan takımların, aynı anda tasdik ettirilmiş olarak bulundurdukları en fazla beş (5) sözleşmeli ve lisanslı yabancı uyruklu oyuncudan, en fazla dört (4) tanesi on (10) veya on iki (12) sözleşmeli sporcudan oluşan resmi müsabaka kadrolarında yer alabilir.

25.4. Her ne koşulda olursa olsun, kadroda bulunan yabancı uyruklu sporcuların en fazla üç (3) tanesi aynı anda sahada yer alan beş (5) kişi arasında, dördüncüsü ise yedek statüsünde olacaktır. Uygulamanın sorumluluğu takımın antrenörüne aittir."

yani en fazla 5 tane olabilir yabancı . birilerini almak için mecbur birilerini göndereceğiz.

1 sezon boyunca sözleşme imzalayabileceğimiz toplam oyuncu sayısı 6.

Buradan yola çıkarsak Hodges-Seimone-Currie-Gintare-Fowles ile sözleşme imzaladık bu sene. Geriye sadece 1 hakkımız kalıyor bu sene için.

Kısacası, istersek tüm yabancılarımızı gönderelim, sadece 1 yabancı daha alabiliyoruz bu sene için.

Bunun için de oyuna en çok alanda katkı verecek oyuncuyu seçmek önemli. Tamika'dan daha komple oyuncu yok şuan alabileceğimiz.

Tamika gelirse lig için çok güçlenmiş oluyoruz. Seimone-Tamika-Sylvia 3'lüsü müthiş 3'lü lig için. Eğer Euroleague'de de ilerleyebilirsek orada da Seimone yerine Tamika'yı tercih ederim ben olsam.

Su an icin diger bölgelerdeki eksikliklerimiz nedeniyle mümkün degil ama Avustralyali Elizabeth Cambage nasil bir oyuncu izleyen var mi?

Avustralya Ligi'nde (kalite seviyesi ne kadar yüksek bir lig bilmiyorum) son macinda 31 dakikada 34 sayi ve 12 ribaundla oynamis. Boyu da 2.03. Ve 19 yasinda.

Cambage Lauren ile birlikte dünya şampiyonasında çok iyiydi ve artık bu sene wnba yapar kesinlikle. Şu ncaa'deki 2.03lük uzunla birlikte 2 iyi uzun geliyor bu sene wnba'e dengeler değişebilir.

Gelecek sene euroleague'de başarı için 2 kıta dışı+3 avrupalı oyuncu olması gerekiyor bence...Çok pahalı olacak ama başarı için gerekeyor bence bu,Örneğin:Hammon-Augustus-Bibrzckaya-Wauters-Fowles...

Currie,Hodges,Gintare üçlüsünden iki tanesinin gitmesi lazım.Şu anda bu takımdan bir şey olacağını zannetmıyorum.

Balık Cumhurbaşkanlığı kupası maçında baştan koktu.

Spartak Moskova da bir ton Siyahi vardı da ondan merak ettim. Avrupalı olsaydı Sylvia'nın yanına alınmasını çok isterdim onun. 3-4-5 her yerde oynuyor.

Yerli oyuncularımızdan skor olarak ciddi bir katkı alamıyoruz. Acaba diyorum ki şu anda Samsun Basketbol da oynayan daha önce de formamızı giymiş olan ve lig de daha önce sayı kraliçeliği bulunan,Türkiye'nin bence en iyi skorer oyuncusu olan Gülşah Akkaya'yı en geç devre arasında kadromuza katabilir miyiz? Bu sene ki istatistikleri:

34.36 dakika,16.38 sayı,%42.2 2 sayılık isabet yüzdesi,%24.13 sayılık isabet yüzdesi,%76.9 serbest atış yüzdesi,4.1 ribaunt,1.8 asist,0.6 top çalma,3.0 top kaybı ve 0.5 blok ortalamalı ile oynuyor...

Ben bize geldiği takdirde ciddi anlamda katkı vereceğini,yerli skorer yükümüzün ciddi anlamda artacağını düşünüyorum...

Gülşah'ı bende sezon başında önermiştim Samsun'da oturduğum için çok fazla maçını izledim bence bizdeki birçok oyuncudan daha fazla iş yapar 33 yaşında olsada. Paralarını alamadıkları için idmanlara çıkmıyorlardı geçen hafta. İstersek alabiliriz bence Gülşah'ı.

Yalnız forumda bir takıntı oluştu...Sophia ve Tamika gelirse çok iyi takım olucaz diye ben bunu anlamıyorum...Çıkarıyorum Fowlesi Tamika-Augustus-Sophie bunları yanyana oynatmak yeni bir sistem demek.Yeni sistem yeni zaman demek.Bizim koç 5 aydır normal sistemi oturtamamışken buna ben asla inanmıyorum.Bizdekı sorun skorer sorunu değil OYUN KURUCUSU olmayan bir takımımız var kimse Işıl falan demesin ben ona güvenmiyorum.Fb Esmeral ve Birsel varken buram buram tecrube kokan skor yapmayan ama oyuna etkı edebılecek bır Avrupalı olan Horakovayı almaya akıl etti neden çünkü en onemlı olan şey OYUN KURUCU bunlar onu çözmüşken biz ligde uzun zaman Hodgesi kenara aldık...Zaten bence Hodges de tam anlamıyla bır point guard değil.Hani 1,5 numara olayı varya o bence Doneka.Tuğbada bence oyun kuramıyor kim kalıyor.Işıl....

Işıl zaten bence Yetersiz EL için.Bırakın Tamikayı,Sophia yı...Takıma adam gibi savunma yapacak ve oyun kurup rakıp guarda baskı yapacak tam anlamıyla bir POİNT GUARD Lazım.Savunma yapamıyoruz.Işıl oyuncuları 1 metre uzaktan aldı dün akşam...Sıraladılar Guardlar 3 lukleri.Sonra da ''BU Ne her attıkları girdi Bal mal dedik''.Ya Simone de zaten savunma -lerde.Kim basacak rakip guardlara baskıyı.Sonuç olarak hem Tamika,sophie,simone ve fowles bu takıma çok ama çok luks.Bence Augustus varken tamıka ya gerek yok.Malum o zaman Tamıka gelecekse Simone a gerek yok.Guard lazım guard.Biz bu 4 luyle çıksak FB karşına yine onlar 1 adım önde neden dersenız Penny-Taurasi 2 lisi aynı anda sahada olacak çünkü Türk Rotasyonları buna el verıyor.Biz her zaman 1 inden vazgeçmek zorunda kalacağız malum bizim turk oyuncular takımın ZAYIF HALKALARI...Guard lazım Guard...

İsim veriyorum LİNDSAY HARDİNG...

Lindsay Harding'i kesinlikle bence şiddetle tavsiye ediyorum. Işıl EL'i kaldıracak kapasitede değil.Bu takıma en az 1 kaliteli oyun kurucu gerekiyor.

2 numarada ise büyük bir eksiklik var.Bu takımın yıllardır yaptığı yanlış transfer politikası var.4-5 numaraları uzun rotasyonunu hep yabancılardan oluşturuyoruz. Oysaki Fener daha çok 2-3 numarasını,dış atış atan yıldız skorer guardlar,forvetler ile mücadele ediyor.

Belki seneye bir Nevriye alınıp 2 numaraya ve 1 numaraya 2 tane kaliteli dış atış tehdidi olan yabancı alabiliriz.

Devre arasında Catchings'ten önce kaliteli bir oyun kurucu lazım.

Guard olarak Birseli istermisiniz arkadaşlar madem Işıl yetersiz?

EL İstatistik ortalamları
Birsel 5.1s 3.9r 3.3a
Işıl 5.5s 3.1r 3.3a

Maçların sonuçlarını ve kadrodaki oyuncuları da hiç düşünmeyin!

Gülşahı isteyenlerede tavsiyem forumun güzel bir arşivi var, önceki senelerdeki konuları bir okuyun bakalım neler olmuş. Bol keseden bilgisiz atışları bırakın artık. Biri de Nevriyeyi istemiş! Pondexterı da alalım, Aziz Yıldırımda başkan olsun hazır Polatta bu adar kötü giderken. Yetmez taraftar da transfer edelim ordan!

Tamika'nın gelemsi zaten savunmayı sertleştirir. Dün bizim takımın sorunu dış oyunculara baskı yapmak dğeildi. Gerçektende dış oyunculara iyi baskı yaptık ve atışlar gerçekten çok bal idi. Zaten bal olmamasına imkanmı var? Bırakın bomboş bu kızları üç sayı çizgisi gerisinden %40 atamazlar. WNBA'i geçtim NBA'de yok %40 üzeri üçlük atan oyuncu. Bunlar takım halinde %45lerde üçlük attılar. Yok savunma yokmuş boş bırakmışsınız bu yüzden boş laflar. Bizim savunma evet kötü idi ama dış savunma değil iç savunma kötü idi. Bu yüzdne maçın en iyi üç oyuncusuna Bahar yazanalra gülüyorum. Bahar son periyor 2 üçlük atmış bir turnike girdi diyemi maçın oyuncusu? Peki rakibin dış oyuncuları tutulunca içeri attığı toplarda ne yapıyordu Bahar? Bakın bakalım Melisa oyunda iken rakip içeriden basket bulmuşmu? Bahar oyunda iken rakip ne yapmış peki? Sylvia ikili sıkıştırmalara geldiğinde 4 numaranın pota altının öbür tarafını en azından kapatması gerekmiyor mu? Sonra Bahar süper oynadı. Seimone'un dili dıaşrıdaydı içeride dışarıda baskı yapmaktan maç boyu. Dün Gintare 12-13 dakika süre aldı akımın en çok ribaunt alan oyuncusu oldu. İçeriyi dar etti onlara. Neden? Çünkü Sylvia ile birlikte oynuyordu Sylivia'yı iyi tamamladı. Onun sorunu da skora etkisi yok. Maç sertleştiğinde sayı atması imkansız gibi. Onun biraz kalınlaşması yada güçlenemsi lazım o anlamda.

Tamika olayına gelince evet Tamika gelirse takım savunması düzleeceği için istiyoruz Tamika'yı. 3-4-5 numaralarda oynayabiliyor. Sylvia'yı tamamlayıcı unsur oalcaktır. Üstüne Melisa-Sylvia, Bahar-Sylvia oynadığı zaman Tamika 3 numarada oynayıp dışarı ve içeri savunmasını güçlendirecektir (Geçen sene Simas'ın yaptığı gibi). O zamanda Augustus esas mevkisine dönüş yapacaktır. Işıl-Seimone-Tamika-Melisa(Bahar)-Sylvia beşlisi dengeli bir 5 li olacak. Currie takımda iken Seimone 2 numarada oynuyor bu yüzden ligde nasıl verim veriyordu. Avrupada ise genelde 3 numara gibi oynadığından biraz yadırgıyor yerini. Bu yüzden Tamika transferini istiyorum.

Işıl olayı ise artık ben yazmaktan yoruldum sizler eleştirmekten bıkmadınız. Dün maçı seyretseydiniz görürdünüz. Şut kullandı baskı yaptı top çaldı İçeri penetre etti. Eski Işıl'a dönmek üzere. Kız hala maç esnası dizini tutuyor bazı anlarda. Siz ise çıkıp hemen oynamasını istiyorsunuz. A.Bynum maça çıkıyor Lakers'da ben kötü oynadı dedimmi yahu adam sakatlıktan yeni çıktı düzelir deniyor ama aynı adam ışıl kötü oynadı düzelmez diyor :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...