2010 - 2011 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Murat Sari' Alıntı:
yelena leuchanka gibi avrupa pasaportu olan bir oyuncuyu nasil tutmadik kadroda anlamadim.
sopiha young türk yapamadik daha dogrusu kendisi istemedi amerika sevdasi yüzünden.

tamika kesin gelecek gibi konusuyoruz burda.babamizin usagi sanki hadi atla gel kurtar bizi hesabi.
ayrica takikanin final serisinde kac tane bos turnike kacirdini herkes unuttu sanirim
bu takima guard lazim guard.baska caresi yok

Cantu maçında Tutku boş turnike kaçırdı Murat, gönderelimmi onu? Unutuyormuyuz Tutku'nun boş turnike kaçırdığını? Açalımmı bir başlık Tutku'nun boş turnike kaçırdığını unutma unutturma !!! diye ha ne dersin?

Ne Turnikeymiş arkadaş yahu ballandıra ballandıra anlattınız. Bu tarz taraftarların gerçekten psikolojik sorunalrı var. aykut derim aa unuttunmu Steau Sivas maçını derler. Tamika derim unnuttunmu kaçırdığı turnikeyi derler ahahaha

Tamika'nın geleceğini söylemedik zaten. Bakarsan orda bend eısrarla parantez açtım ki anlamak istemeyenler anlasın diye. Gelebilrise ve gelmek isterse anlamında. Tamika gelemzse veya o tarz bir 3-4 arası oynayacak bir oyuncu gelemzse takıma ben bunun sorumlusu olarak önce yönetim sonra Ceyhun Yıldızoğlu olarak görürürm eleştirimi yaparım.

Leuchanka'yı ben severdim. sayı atamazdı ama iyi savunma yapardı. Ama forumdaki tüm başlıkalrı okursanız Leuchanka hakkında ne olduğunu da öğrenmiş olrudunuz. Ceyhun hoca ile yapılan röortajda hoca söylüyor zaten. "Ben kalmasını istedim ama o kalmak istemediğini belirtti" diye.

Hala da Guard guard diye konuşuyorsunuz. Çünkü tıkanıp kalmışsınız. Sezon başı eleştirisi olsa bu dediklerinize hak vereceğim ama tek yabancı transferi yapacaksak ve ülkede iyi 3 numara olmadığına göre bunu 3-4 numara arası oynayan birinden yana kullanmalıyız.

sühan ben sana demedimki kardesim:)üzerine alinma:)
genel olarak transfer bekliyor herkes ve o ismin tamika olacagini konusuyor herkes.
eger tamika gelirse onu khalid elamine benzetecegim,cünkü oda sürekli bi kurtarici olarak sonra dan takima geliyor besiktas,telekom,rytas:)

Sühan Cem sen seviyorsun bir tek bu takımı belli.Sevmek bazı şeyleri görmemem anlamına gelmez.

FBTV deki yorumcuları mi dinliyosun sen neler saçmalıyorlar.Ratgeberi sor bugun Avrupa basketbolunda tanımayan mı var?Ya bizim maçın son Periodu?

Adama soruyorlar Taurasi 15-0 attı çok eleştirildin uzatmada oyuna aldın Panküp maçında diye...Ben bütün oyuncularıma çok güvenıyorum maçı onlar kaybetmedi ben kaybettim dedi.Bizim hoca ise....

Neyse sen seviyorsun bu takımı birtek.Yolladığımız Leuchankanın yuzde 10 u olamaz bu GİNTARE onu alan kim?Ceyhun Hoca.Al sana.Madem yolladın Al bari Matoviçi kaptırma rakibine!

Bence senin iş tam Tamika Gelecek dertler bitecek olayına dönmüş.Aynen zamanında keklıklerın solomondan medet umdukları gibi.Ya tutarsa ama tutmuyor işte.

aynen selim

ikinci solomon dönemi tam faciaydi takimin ritmini bozmustu.
zaten hep öyle oluyor ikinci dönemler
futbolcu olsun td olsun

Sühan Cem' Alıntı:
Şimdi sen anlamadığına göre ben açıklayayım Selim. Anlamamakta ısrarlısın.

1- Bynum ve ışıl örneğini verdim. Çünkü Işıl gerçekten büyük bir sakatlık geçirdi ve 15 ay uzak kaldı salonlardan (arada oynadığı 4 maç var sadece geçen sene sezon başı) Bynum'un ise sakatlığı o derece ciddi değil. Ama bynum sakatlığından döndüğünde insanlar yahu adam sakatlıktan yeni çıktı tabii kötü oynama hakkı var diyor. Aynı adamlar Işıl ile ilgili konuştuğunda ise yahu sakatlıkta bir yere kadar onun iyileşmesinimi bekleyeceğiz diyip sonuna bolca ünlem koymayı görev biliyor. Bak bunu bile çözümleyemedin bana gelmiş Bynum'u dünya yazıyor gibi garip bir yanıt vermişsin.

2- Sana ordan sühan Cem nostradamus gibimi gözüküyor Selim? Senin gibi kinlerimi kusmuyorum takımı seviyorum tabiiki burda takımın yanında yer almamız gerektiğini söyleyeceğim. Lütfen hadi baka bakalım neler yazmışım. Ben herkese karşı aynı mesafdeeyim dediklerim çıkmadı diye de burda ağlayacak değilim. En azından terbiyesizlik yapmıyorum (anlayana). sizler ise ona buna gider yapmayı terbiyesizlik yapmayoı matah bişi görüyorsunuz. Basketbol hakkında bir şey bilmeyip bildiğiniz 3-4 kelime ile ukalalık yapıyorsunuz. Tekrar söylüyorum " ukalalık yapmak için bile biraz bilgin olması gerekiyor" Sen boş boş konuşuyorsun. Bak şimdi boş konuştuğunu ispatlayacağım sana

3- Hani dmeişsin ya bu takımın bu sene alacağı tek yabancının oyun kurucu olması gerektiği. Ve bunun için isimde vermişsin. Harding.

Hemen senin içni GS takımını kuruyorum Selim.

PG- Harding- Işıl-Yasemen- Hodges- Nihan- Tuğba
SG Seimone- Tuğba-Hodges
SF Seimone (ceyda bu bölgeyi kaldıramıyor- Gülşah sakat)
PF Melisa Bahar (Melek sakat)
C Fowles Gintare

Şimdi güzel kardeşim takımda 3 numara eksikliği ampul gibi gözükürken. Sen sezon başı eleştirisi mantığı ile neden boş konuşuyorsun? Senin verdiğin örnekle devam edersek Harding, Tuğba, Seimone Bahar Sylvia 5'inin şampiyonluk için yeterli olduğnumu düşünüyorsun? Ya Seimone yorulursa maçta ne yapacaksın? Ki Seimone'un 3 numaradan ziyade 2 numara da daha iyi oynadığı bilinirken onu 3 numarada tutmanın hatasını?

Şimdi aç bak bakalım sezon başı ben takımı eleştirirken neler demişim? Bu başlığın başına bakarsan da görürsün. Takıma oyun kurucuistemişmiyiz istememişmiyiz? 3 numara için takımında şansslızğı Wiggins sakatlanmadı mı?

4- Hoca diye tutturmuşsun. Bak bakalım bu sene kaç oyuncumuz 2 senedir GS'da oynuyor? Geçen seneki kadrodan Tuğba Bahar ve Yasemen dışında kim var takımda? Geçen sene hücum oyunu olmayan takım artık hücumda bir kaç alternatif ile oyun yapıyor, bunu görmüyormusun? (kime diyorumki görme ihtimalin yok) Takımın savunmada sorunalrı var evet. Bunun en büyük etkisi 3 numarada Seimone'un maçın sonunda ayakta duracak halinin kalmaması. Bahar'ın savunma diye bişi yapmaması. Tamam Bahar da sakatlıktan yeni çıktı omzunu net kullanamıyor. Bunu da aşacak hem Bahar hem Takım. Bahar da o potansiyel var çünkü. İşte bu yüzden Tamika gibi biri lazım 3 numaradan takımın savunmasını başlatabilecek yeteneği var (geçen seneki gibi 5 numara oynatmazsak görürüz o savunmayı). Takımın gündne güne adım attığı belli. Eskiden ilk açılan farkda yeniliyorduk. şimdi tepki koyuyoruz. Yakında galibiyetlerde gelir.

Ha tabii sizin gibi adamlar Miami sezon başı maçlarda yenilince daha takım yeni alışacakalr bu sezon olmaz ama seneye şampiyon olur derler. Ama iş GS'a geldimi bildiğiniz dört kelimeyi ötersiniz bık bık bık

5- Ratgeber demişsin macar deplasmanında ne güzel yönetti takımı demişsin:) Yahu kendi TV'leir ekaterinburg maçında adama demediğini bırakmadı. Bu maçı ise ayrı tutmak lazım çünkü adamın hedef maçı. aç bak bakalım intrnette FB kimle oynamış dün akşam. Ve o takım Ratgeber için ne ifade ediyormuş bir gör. Boş konuşma.

Sühan Ağabey,
Galatasaray geçen sezona oranla bu sene daha zayıf bir takım konumunda.Dikkat ettiyseniz "takım" diyorum.Bireysel olarak Seimone,Fowles ve Bahar gibi kaliteli oyunculara sahibiz. Belki ligdeki performansımız özellikle savunma açısından iyi olabilir. Ancak bu özelliğimizi bize göre çok aşağı kalitedeki Vici gibi takımlara yansıtamazsak, maalesef her hedef maç sonu hüsran yaşayacağız. Aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen Galatasaray'ın hala oturmaması gerçekten çok kötü bir durum.Sen takımın bir kaç tane oyun alternatifi olduğunu söylemişsin.Ben kesinilikle buna katılmıyorum.Halen bu takımda çok kaliteli bir oyunkurucu yok. Tamam Işıl diyoruz, onu çok seviyoruz,büyük Galatasaray'lı kaptanımız diyoruz.Formda olduğu bir zamanda sakatlandı ve bu sakatlık, çok net söylüyorum 2 sezon önceki şampiyonluğumuza mal oldu. Işıl maalesef sakatlıktan sonra kendini bir türlü toparlayamadı.Yani çok kaliteli bir oyunkurucuya ihtiyacımız var.Kim ne derse desin Doneeka Hodges bu takımın oyuncusu değil. Spartak ve Samsun maçlarında çok iyi bir performans göstermesi bana göre bir ölçü değil.Halbuki bence Türkiye bayan basketbol liglerinin en iyi yerli guardlarından biri olan Ceyda Kozluca'yı bu takıma monte edebilseydik, sonuç daha iyi olmazmıydı?Şimdi Catchings transferinden bahsediyoruz. Hani derler ya denize düşe yılana sarılır misali...Sakın yanlış anlaşılmasın Catchingis transferini ben de istiyorum. Ancak artık günü kurtarma peşinde koşmayalım. Galatasaray futbol takımı kötü gider, daha önce yollarımızı ayırdığımız(istifaya davet ettiğimiz) Fatih Terim ve Hagi'yi isteriz. Bayan basketbol takımımız kötü gider, daha önce şube içi olumsuzluklardan dolayı görevi bırakan Cem Akdağ deriz.Keşke bu iyi temelli yapılanmalar sene başında daha iyi bir düzeyde yapılsaydı. Şimdi devre arasında hangi yabancılarımız gidecek ,onların yerine kim gelecek ,kim avrupa vatandaşı olacak bunları tartışıyoruz.

Ya Murat aslında Tabiiki Tamika değiştirir birşeyleri ama hala biz seneye o gelsin o gitsin olayındayız...Rakip 3 sene Tammy-Hoffman-Cappy-Ajavon-ile oynadı Türkler 4 senedır aynı kadroda.Yardımcı antronorleri Menejerleri hep aynı değişmedi.2 koç değiştiler.Biz her sene bir tane.Takım olmaktan bahsediyoruz meded umduğumuz oyuncu belli 34 yaşında 2 sene sonra bırakacak bır kadın.Çok iyi oyuncu ama 15 yaş civarı 5 sene bızı sırtlayacak oyuncu almamız gerekirken hala YAMA larla devam ediyoruz...

O da değil Rakip Penny Gibi bir oyuncuyu tutuyor kadrosunda ve yollamıyor hatta Türk yapabılseler TAMMY kalacaktı onu demek istiyorum.İskelet var organları ekliyorlar...Bunu mu yapmalıyız yoksa onu bunu alıp burada hava mı atmalıyız?

Selim güzel bir konuya değinmişsin. Fakat olayın özü şurda.Parayı veren düdüğü çalar.Olay bu kadar basit.Fener Ceyhun Yıldızoğlunu getirip veya eski coachlarını tutamazmıydı? Büyük düşünüp büyük hareket ettiler. Taurasi ve Penny ile iki büyük tehlike oluşturup yanlarına Avrupalı kaliteli uzun oyuncularla şampiyonluk için Avrupada yola çıktılar. Coachları kıyas bile edemem. Ratbeger 20 kat daha iyi bir hoca.Yönetim ilk önce Shumpertı zamanında Türk yapabilmenin marifetini göstersin de diğer konuları sonra halletsinler.

Ceyhun Hoca, Fenerbahçe'nin tekliflerini kabul etseydi, (altını çizeyim teklifini demiyorum; tekliflerini) şu anda bu forumun kahramanıydı. Ah keşke bizde olsa, niye biz almadık, yönetim istifa şekillerinde.

Hata yapmış hoca, ben fark ettim. O fark etmez inşallah.

Aras Kafkaslı' Alıntı:
Ceyhun Hoca, Fenerbahçe'nin tekliflerini kabul etseydi, (altını çizeyim teklifini demiyorum; tekliflerini) şu anda bu forumun kahramanıydı. Ah keşke bizde olsa, niye biz almadık, yönetim istifa şekillerinde.

Hata yapmış hoca, ben fark ettim. O fark etmez inşallah.

Valla Aras Bey bilemeyeceğim artık Zafer Gidince Fb den Haydar Gelincede bizi bir sevinç kaplamıştı burada ama sonuçta kazanan yine onlar oldu...Bu iş böyledir Düzenini kurarsan sen kazanırsın...Biz daha bir duzen kuramadık ne yazıkkı.Kurarsak aramızda fark olmaz..

Augustusu kim istemez!!! Ama Curry de alan hoca Gintare yide Hodgesi de...Eleştirmemek elde değil.

M.Furkan Şenbabaoğlu' Alıntı:
[quote="Murat Sari":3nsy2di5]birsey sormak istiyorum
augustusu kim aldi? hocami aldi yoksa yönetim kafasina göremi geri getirdi?
Hoca gelmeden önce anlaşılmıştı,yanlış hatırlamıyorsam hoca da ben olsam onu tercih etmezdim dedi bir röportajında.[/quote:3nsy2di5]
ozaman ben burda hocayi elestirmem.adam gelmeden sen nasil oyuncu aliyorsun?
yönetim hatasidir bana göre.

Sezon başında sanırım Gintare'yi hoca istedi aldı ve sonra zayıf olduğu için istemedi gibi muhabetler vardı. Augustus konusunda binlerce farklı düşünce var.Kimi geçen seneden söz verildi diyor kimi Ceyhun hoca istedi diyor.

Bir futbol takımında transferleri Futbol şube sorumlusu yapıyorsa,antrenör pas geçiliyorsa istediği isimler alınmıyorsa, Ceyhun hocaya tek burada hak vermek lazım. Sorsalar GS Basketbol şubesini kim yönetiyor kimse bilemez.Oysa ki her klüpte az çok Efes,Bjk,Fener bir yönetici vardır işin uzmanı.

Mert, dediklerinin çoğuna aktılıyorum. Ceyda'yı neden değerlendirmediğini en azından 2 numara alternatifi olarak faydalanamdığını bende düşündüm burdan da belirttim. Takımın eksiklerine gelirsek oyun kurucu anlamıdna 4 numara anlamında ve 3 numara anlamında oyuncu lazım olduğuda belli. Ama bunlar sezon başı eleştirisi. Ki sezon başıda bu eleştiriyi herkes yapmıştır sanırım. Bir ben yaptım ben gördüm demiyorum herkesin gördüğünü bende gördüm. Ama şu an takıma takviye yapılacaksa yerli olarak alacak oyuncualternatifi de pek olmadığına göre yabancı olacak. Yabancı oyuncu da sadece bir tane alabiliyoruz.

O zaman elimizdeki tek yabancı transferini oyun kurucu pozisyonunda kullanmak hiç mantıklı değil. Takımda çok net gözüken eksiklikler var. yeterli yetersiz tartışılır ama 1 numarada laternatiflerimiz varken alternatifimizin olmadığı alanalra transfer yapılması gerekir. Bu yüzden ben 3,5 numara diye tarif edebilecğeim bir oyuncu istiyorum. Tamika o oyuncuya tam örnek olduğu için Tamika diyoruz. Dünyada bu tarz oynayan tek oyuncu Tamika yoktur sanırım. sonuçta takıma alınacak öncelikli oyuncunun bu olduğunu söylüyorum. Tamika yada başka bir oyuncu veya hoca ile herhangi bir yakınlığım yok. Hatta Ceyhun hoca her maç 1,5 metre önümde olmasına maç öncesi ve sonrası bir çok defa yanyana olmamıza rağmen selam bile vermişliğim yok. Doneeka konusunda da sana katılıyorum bende beğenmiyorum kendisini. Zaten son mesajımda da sene sonuna kadar demiştim Doneka için. Seneye kadroda tutulması anlamsız olur.

Selim arkadaşım sen yazıları okuyormusun yoksa kendi hayal dünyandamı yaşıyorsun? Şu forumda GS'ın bu sene bayan basketbolda şampiyon olacağını belirttiğim bir yazı göremezsin. Tamika gelecek dertler bitecek dediğimi nerde okudun. Bana kopyalada benimde haberim olsun. Sen midenden konuşuyorsun ben nesnel konuşuyorum. Benşmle konuşurken eğer beni suçlayacaksan ortaya done koy alıntı yap yada terbiyesizce ithamlarda bulunma.

Senin gibi mesnetsiz eleştiri yapacaksak buyrun eleştirelim. O zaman yönetimden başlayalım sezon başı Becky Hammonu nasıl ellerinden akçırdıkalrının hesabını isteyelim onlardan. Ya da hocaya sormadan nedne Seimone alınmış onu konuşalım. Hepimiz yıldız 5'imizi yapalım koyalım kenarlarını çiçeklerle süsleyelim. Olmuşa çare yok bunu önce aklına kazıyacaksın. Sana sınrısız yetki verelim hadi takım kur desem burda apışıp kalacan. FM de transfer yapmaya benzemez transfer yapmak. Hadi yaz buraya GS'da görmek istediğin hayalindeki takımı? Ama rakibinden oyuncu almayacaksın. İstediğin oyuncularla bana bir GS takımı kur Selim takımı kur susacağım. (kuramayacağına adım gibi eminim)

Sen FBTV'deki yorumcularımı dinliyorsun demişsin. E senin kadar fanatik adamalrın kendi özel kanallarında kendi oyuncu ve hocalarına yaptıkalrı eleştirileri dikkate almayalımmı? Ha senin değerli görüşlerin bize yetsinmi yani? Hadi Selim kur bana 12 kişilik bir GS takımı 5 yabancı koy 7 tane yerli bekliyorum. Bakalım boş boş konuşmaların devam edecekmi ondan sonra.

Takımda en iyi iki oyuncumuz Hoca gelmeden alınmış oyuncular. Hocalık olarak ciddi bir sorun görmüyorum ama oyuncu seçimi konusunda ciddi sıkıntılar var.

O zaman şu var. Ya + ya -.. Ya takım kötü coachun yapabileceği bu kadar. Ya da takım çok iyi coach bu takımı yönetemiyor. 2 nedenden birisi. 3.'su yok.

ya yönetim bakti fener taurasiyi aldi bizde fowlesi alalim ona karsilik.
baktilar augustusu da alalim nasil olsa eski cocgumuz sakatligi gecti falan.
bu kita disi kurali olmasa fener fowlesi de alcakti.

Murat Sari' Alıntı:
ya yönetim bakti fener taurasiyi aldi bizde fowlesi alalim ona karsilik.
baktilar augustusu da alalim nasil olsa eski cocgumuz sakatligi gecti falan.
bu kita disi kurali olmasa fener fowlesi de alcakti.

Taurasi veya Fowles ikilisinden birini keşke seçme şansımız olsaydı da Taurasi'yi alsaydık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...