2011-2012 Basketbol Sezonluk Kombine Kartları

• Konbuyu başlatan Necati Başaran
  • Başlangıç tarihi
N

Necati Başaran

Misafir
Hem erkek takımımızda,hem de bayan takımımızda son senelerde yapılan yatırımlardan sonra beklentiler iyice yükseldi ve her iki branşta da hedefler en üst noktalara taşındı.bu doğrultuda kadın basketbolda rüya kadroya yakın bir kadro kuruldu.Erkek basketbolda da şu ana kadar yapılan hamleler gerçekten olağanüstü.Daha da 1 veya 2 flaş transfer olacağı konuşuluyor.

Şimdi artık sıra bizde.Yönetim;özellikle Hakan Üstünberk beyefendi elinden geleni fazlasıyla yapıyor,Oktay Hoca ve Ceyhun Hoca ile beraber mesaisini bu takımlara harcıyor.Bu emeklerin karşılığını geçen sene Banvit ve hem erkek hem kadınlarda Fenerbahçe serilerinde,takımlarımızı hiç susmadan destekleyerek verdik ama yetmez.Kaldı ki bu sene hem erkek hem de kadınlarda Avrupa'nın en büyük kupalarında mücadele etme olasılığımız gayet yüksek..

Dolayısıyla bu sene kemik seyirci sayısı kesinlikle artacaktır diye düşünüyorum,bunu arttırmanın da en güzel yolu kombine kartlarıdır.Bu sene kombine kart satışlarında ben basketbol şubesinde patlama yaşanacağını düşünüyorum.Bu bağlamda tez elden bu kartların satışa çıkacak olması,kulübün de elini güçlendirecektir ve daha çok satış yapılmasını sağlayacaktır.

Konuyla alakalı kulaktan dolma da olsa fikir sahibi olan arkadaşlarımız olduğunu düşünüyorum.Acaba bu sene kombineler yine geçen senelerde olduğu gibi tek bir kartla hem erkek hem de tüm kadın maçlarını beraber izleme şansı doğuracak mı?Saha içi için kombine kartlar satılacak mı?Kart fiyatları ortalama ne kadar olacak?Öğrencilere herhangi bir indirim sağlanacak mı?

Geçen sene erkek basketbol takımımız iç sahada 25 maç civarı oynadı.Kadın takımımız ise 30 maça yakın bir ev sahipliği yaptı.Toplamda eder mi 55 maç,hadi bu sene bu sayı 60 a çıkacak diyelim.60 maç normalde 300 tl yapar bu normal tribün için.Saha içi ise 600 tl yapar.Bu bağlamda benim önerim,normal koltuklar kombine kartlarının kadro kalitesi artan takımlara sahip olduğumuz için 400 tl olması,saha içi satılacaksa onların da 700 tl olması.Öğrencilere bu fiyat üzerinden %50 indirim sağlanabilir diye düşünüyorum.Fiyatların yüksek olduğunu düşünerek kombine kart alana basketbol forması hediye edilebilir,böylece gelişen basketbol kültürüne;basketbol formasıyla maça gelen taraftarlarla bir katkıda daha bulunabiliriz gibi düşünüyorum.

Diğer bir konu da maç öncesi-arası-sonrası organizasyonları.Daha önce bu konuya çok değinildi.Cafe Crown un tribünleri susturarak yaptığı garip organizasyonların özellikle kadın basketbol takımımızı olumsuz etkiledeğini düşünüyorum.Ben artık daha kaliteli,daha şık organizasyonlarla bunun sağlanması gerektiğini düşünüyorum.Bu takımın kesinlikle ve kesinlikle profesyonel dansçılara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.Ayrıca hep aynı adamların atış attığı organizasyonlar yerine,her hafta farklı bir grubun katıldığı ve yeteneklerini sergilediği organizasyonlar yapılabilir diye düşünüyorum.

Bu konuyla,fiyatlarla ve organizasyonlarla alakalı fikirlerimiz belki de yönetime ulaşır ve onlar da bunları değerlendirmeye alır.Bu bağlamda herkesin fikirlerini yazması önemli bence.

Saha içi kombinelerin 700 tl olmasımı?

Allah aşkına editle şu yazını!

Tribünler 150 tl saha içleri 300-400 tl olmalı 700 liradan satamayız kombine vs....

Geçen sene erkek basketbol takımımız iç sahada 25 maç civarı oynadı.Kadın takımımız ise 30 maça yakın bir ev sahipliği yaptı.Toplamda eder mi 55 maç,hadi bu sene bu sayı 60 a çıkacak diyelim.60 maç normalde 300 tl yapar bu normal tribün için.Saha içi ise 600 tl yapar.Bu bağlamda benim önerim,normal koltuklar kombine kartlarının kadro kalitesi artan takımlara sahip olduğumuz için 400 tl olması,saha içi satılacaksa onların da 700 tl olması.Öğrencilere bu fiyat üzerinden %50 indirim sağlanabilir diye düşünüyorum.Fiyatların yüksek olduğunu düşünerek kombine kart alana basketbol forması hediye edilebilir,böylece gelişen basketbol kültürüne;basketbol formasıyla maça gelen taraftarlarla bir katkıda daha bulunabiliriz gibi düşünüyorum.

Bu bölümü olmamış bence. Bu fiyatlara kombine satılmaz basketbolda.

Kombine'ye pek takılmaya gerek yok ayrıca. Almayanlar sene içinde bilet bulamazsa ah vah der ;)

Özellikle normal tribün için 400 alıcı çekmek açısından fazla ama Euroleague yer alma ihtimalimiz olan Bayan takımııznın kadrosunda DÜnyanın en iyi basketbolcularının olduğu yıl için her iki takımın kombine fiyatının geçen seneki ile aynı olması içimie sinmez açıkcası.Eğer sorun direk maliyetse futboldaki minimum kombine fiyatı ne kadar ve kaç kişi alıyor diye düşünmek gerek.Klüp basketbola gereken önceliği versin diyorsak bizde vermeliyiz.

Normal tribün için ilgiyi tabana yaymak adına geçen sezona göre çok fazla artırılmayabilir (TAm 200-öğrenci 100-150 gibi )ama Saha içinde en azından sahaya çok yakın blokların en azından 500-600 TL civarına alıcı bulması gerekiyor bence .

İnsanların başlayan ilgisini böyle büyük rakamlarla söndürmek yakışıksız olur. Kombineden fazladan kazanılacak parada olmayaversin bu sene. Herkes kombinesini alsın salonda yerini alsın. Kutay Abi'nin dediği gibi geçen sene ile aynı olması mantığa aykırı olur ama Eurolig maçları zamanı salona gelecek seyirci arayacağımıza kombineler ile aidiyet duygunu gerçekleştirebiliriz.
Yine geçen seneki fiyatlar olsun, güzel rakama ulaşılsın sonrası zaten gelir.

Bnce hafiften hafiften en azından maaşlı kesiminde basletbol takımı için birşeyler yapma zamanı geldi bu yüzden taban geçen seneye yakın olabilir ama saha içi biletler (zaten sayıca az) ederinden satılmalı az yada çok şubeye katkı sağlanmalı.Zaten saha içi salonun en fazla yüzde 10'u kadar olur yeni düzenlemelerle falan satılmayan yerlerde bilet olarak satılır.Tribün için geçen seneki fiyatlar devam ettirebilir .

Biliyorum bu parayı vermekte zorlanacaklar olacağını,ama bir kişi her maça gelmek istiyorsa zaten cebinden çıkacak para 300 tl değil mi?Kombineler her maça gelmek isteyenler için değil mi?Artı saha içinden izlemek zaten bir lüks başlı başına bu bağlamda 600-700 tl bence hiç de fazla değil sınırlı sayıda koltuk da olacağını düşünürsek.5 Tl bence zaten başlı başına komik bir rakam,artık 5 tl ye yemek vermiyorlar adama Türkiye'de.En dandik futbol maçlarına 35 lira alıyorsan,en kötü yerden kombineye 700 lira veriyorsan en iyi şartlarda,en iyi yerde 700 lira vermen ki verdiğinin karşılığı olarak kadın basketbolda dünyanın en iyilerini izlemen,erkek basketbolda çok çok kaliteli senelerdir kurulmamış bir kadroyu izlemen olasıyken biraz da bizlere fedakarlık yapmak zamanı gelmedi mi sizce?Ayrıca öğrenci arkadaşlarımız için bence yüzde 50 indirim de yapılmalı.Bu durumda 200 tl normal tribün-350 tl saha içiye yararlanabilir öğrenciler.Ayrıca bir kategori daha açılıp normal tribün alt ve üst diye ayrılabilir daha da ayrılıp pota arkası ön-arka,saha yanı ön-arka yapılabilir fiyatlar bu kategorilere göre bölmelendirilebilir.

Belki vicdansız bir yaklaşım olmuş gibi duruyor ama ben bu takımları (Taurasi'yi-Fowles'ı-Charles'ı-Prince'i-Alba'yı-Lakovic'i ve kaliteli Türk oyuncuları iki ayrı kategoride izlemenin bir ayrıcalık olduğunu ve fedakarlık sırasının biz de olduğunu düşünüyorum.

Saha içi kombinelerin 700 tl olmasımı?

Allah aşkına editle şu yazını!

Tribünler 150 tl saha içleri 300-400 tl olmalı 700 liradan satamayız kombine vs....

Görüşünüze saygı duyuyorum,zaten bu konunun açılış amacı da bunları tartışabilmek,kim ne kadar düşünüyor,sebepleri nelerdir bunları tartışabilmek.Ben gerekçelerimi gösterdim.Siz de içi dolu bir yazı yazarsanız size de katılanlar,katılmayanlar olur ama şu anda bu sırf yazmak için yazılmış bir yazı gibi duruyor.

p.s:Fenerbahçe serisinde karaborsacılara verdiğim para ne yazık ki 3 maç için 100 tl.Onlara vereceğime tüm sezona kulübüme veririm,daha iyi..

ı.Bu durumda 200 tl normal tribün-350 tl saha içiye yararlanabilir öğrenciler.Ayrıca bir kategori daha açılıp normal tribün alt ve üst diye ayrılabilir daha da ayrılıp pota arkası ön-arka,saha yanı ön-arka yapılabilir fiyatlar bu kategorilere göre bölmelendirilebilir.

.

Bu teorik olarak ideal bir yöntem olmakla beraber Apdi İpekçide normal tribünde numarasız oturma alılnalığı tamamen oturduğu için fiilen mümkün değil.

Normak tribünü geçtim saha içine bir şekilde kombinesi hatta muhtemelen bileti olmadığı halde (klipte çalışan birileri tarafından içeri sokulmuş 2-3 kişi idi biletleri sorulduğunda bizde değil eşimde demişlerdi) kombine sahibinin yerinde oturup kalmamakta direnenler oluyordu.En zonunda adam illalah etti seneye kombine almamaya karar verdi

Aynı şeyi ben de bizzat Ayhan Şahenk'te Dee Brown'lu,Charles Gaines'li EuroCup'ta F4 yaptığımız zaman yaşadım.Koltuğumu kırdılar önce,sonra da zaten herkesin malumu o pembe koltuklara seyirci alınmamaya başlandı.Böyle sorunlar her zaman olacaktır.Saha içinde düzenlemelere gidiliyor diye bir haber aldık.Belki de kombine hedef sayısı vardır ve bir bölge oraya ayrılır komple,bir bölge de biletli taraftarlar için düşünülmüştür.Teknolojilerde çareler tükenmez yani :)

Aynı şeyi ben de bizzat Ayhan Şahenk'te Dee Brown'lu,Charles Gaines'li EuroCup'ta F4 yaptığımız zaman yaşadım.Koltuğumu kırdılar önce,sonra da zaten herkesin malumu o pembe koltuklara seyirci alınmamaya başlandı.Böyle sorunlar her zaman olacaktır.Saha içinde düzenlemelere gidiliyor diye bir haber aldık.Belki de kombine hedef sayısı vardır ve bir bölge oraya ayrılır komple,bir bölge de biletli taraftarlar için düşünülmüştür.Teknolojilerde çareler tükenmez yani :)

Saha için koltuk sayısı az olduğu için sorun yok normal tribün için farklı kategoriler olamaz geçen sene 150 ve 100'lük iki ayrı kategori oldu 150 vereneler yerlerine oturabildi mi mesela .

Bench arkası tribün potansiyelimiz en ateşli olduğumuz yer,o bölge bilet satışına açık tutulur ,pota arkaları ve diğer poa yanı tribünleri için kombine çıkartılabilir.Güvenlik artırılarak herkesin sahip olduğu yere oturması sağlanmaya çalışılabilir ki bunun zor olduğunu ben de biliyorum.Artı kendi adıma şunu söyleyebilirim.Eğer saha içi kombinesi alamazsam tribünde nerde oturduğumun benim açımdan bir değeri de olmaz,sadece biri 100 veriyorken ben 150 veriyorsam ben neden 100 vermedim diye sorarım yönetime.Zaten maksat da bunun için ne gibi şeyler düşünüyorlar,bilgi sahibi abilerimizden,kardeşlerimizden bu bilgileri çekebilmek.

futbolda pegasus 550 tl iken basketbolda 400 e kimse kombine almaz
çok abartılı olmuş...

Ben en düşük kombine fiyatlarımızın futbolda 700 tl olduğunu sanıyordum.Ayrıca ben alırım,benim gibi düşünen bir çok arkadaşım var,onlar da her halukarda bu sene kombine biletler ne kadar olursa olsun alacaklar,bu takımlar (2 takım)desteği sonuna kadar hak etti.Elinden gelenin çok daha fazlasını yaptılar.Bununla da yetinilmedi,dünyanın en önde gelen oyuncuları getirildi.400 tl gibi düşünmeyin isterseniz,200 tl gibi düşünün bir takımın kombinesini zira tekrarlıyorum ben bu fiyatları iki takımımızın tüm iç saha maçları için dile getirdim.Bayan takımımız Euroleague'de mücadele edecek.Erkek takımımız da Euroleague için aksilik olmazsa ön elemeleri geçip gruplara kalmak için hamlelerini yapıyor.En kötü ihtimal Eurocup'ta şampiyonluk parolasıyla sezon açılacak.

Sizin karşılaştırma kriteriniz nedir bilmem ama bence artık basketbol son senelerde özellikle futbolun popülaritesini sarsmaya başladı,inanılmaz yatırımlar yapılıyor.Ayrıca ben futbola 550 tl kombine parası vereceğime ve o bana zülum çektiren adamları izleyeceğime,400 lira verip(ki ben öğrenciyim 200 lira olmalı diyorum öğrenci için) sonuna kadar mücadele eden bu aslan parçalarını izlemeyi tercih ederim.

Geçen sene erkek basketbol takımımız iç sahada 25 maç civarı oynadı.Kadın takımımız ise 30 maça yakın bir ev sahipliği yaptı.Toplamda eder mi 55 maç,hadi bu sene bu sayı 60 a çıkacak diyelim.60 maç normalde 300 tl yapar bu normal tribün için.Saha içi ise 600 tl yapar.Bu bağlamda benim önerim,normal koltuklar kombine kartlarının kadro kalitesi artan takımlara sahip olduğumuz için 400 tl olması,saha içi satılacaksa onların da 700 tl olması.

bütün maclara bilet alsak kombineden daha ucuz enteresan fikir valla
kombinenin biletten pahalıya geldiğinide ilk sende görüyorum

Kombinenin biletten pahalı olması olayı yazımı daha iyi okusaydınız bu sene biletlerin de 5 Tl olmaması fikrinden yola çıkarak ortaya çıkan bir durum ;)

Her ne kadar basketbol son yıllarda öne çıkan şubemiz olsa da Türkiye gerçeğini unutmamak gerek. Türk insanı futbol maçı için gerekirse karaborsaya 100 TL verip en kötü tribünde maç seyreder ama basketbol maçına gelince cebine akrep girer. Umarım bunu aştığımız günleri görürüz yakın zaman içinde ama şimdilik zor.

Türk Telekom ile Galatasaray kıyaslaması bire bir örnek olamaz ama yıllar önce biletler 1 TL´den satılırken tribünde ciddi sayıda basketbolsever geliyordu. O zamanlar Ankaragücü taraftarı yer edinmemişti Telekom tribünlerinde. Telekom yöneticileri baktı ki taraftar geliyor bilet fiyatlarını 5 TL´ye çıkardı. Taraftar sayısında çok ciddi düşüş yaşandı. İki sene sonra hatasını anladı Ankara ekibi ama toparlaması 4-5 seneyi buldu.

Basketbol kültürü iyice oturmadan macera aramaya gerek yok...

Basketbol kombinesi maximum 200 TL olur hadi bilemedin öğrenciye de 150 yapsınlar. Tribüne gelen insan potansiyelinin farkına varamıyormusunuz arkadaşlar. 5 milyonla maça gelen var. 1,5 gidiş 1,5 dönüş param 2 lira da simit alırım mantığı ile geliyor çocuk. Hatta Topkapıdan kışın bile maça gelmek için yürüyen çocuklar biliyorum. Metrobüsle topkapıya kadar gelmiş oradan salona yürüyen. Bunu demogoji olarak söylemiyorum. Aslında isim bile verebilirim kimler yürüyor Topkapıdan İpekçi'ye.

Sonuç olarak hayatı kendimize göre yontmayalım. Ha diyeceksiniz ki saha içi kombineleri paralı olsun :)) Yahu arkadaşlar parası olan kesim sizden daha aç. GS'a kuruşu geçse canı sıkılır o adamların. Fİnal serisi oralar doluydu sanki parasını verip bilet aldılarmı sanıyorsunuz? Hepsi beleş davetiye peşine düşmüştü. Yani saha içi kombine de pahalılaştırılıp kulübe bir şeyler kazandıralım desek gene sen ben bizim oğlan alacağı o kombineyi. O adamlar aman o kadar para vereceğime ne de osla gitmek istediğim maçlar için beleş davetiyemi buluyorum moduna geçecek.

Bütün bunları ortaya koyunca Kulübün de pahalı yapacağını sanmıyorum. Cİn olmadan adam çarpmaya gerek yok. 3 maç İpekçi doldu diye milletin salonlara akacağını düşünüp buna kota koymaya çalışmanın manası yok. Salona gelemeyecek adamın bile kombine almasını sağlayabiliriz. O da bu 400-700 lü rakamlarla olmaz. Bence ideali Tribün için Öğrenci 100 Tam 150 veya Öğrenci 150 Tam 200 Saha içi için de 300-400 arası bir rakam idealdir. Çünkü şu an için önecelik salonlara dönmek üzere olan Basket seyircisini salonda tutmak olmalı. Hepi topu 3 maça gelmiş adamı absketbol seyircisi olarak düşünüp onun Aslantepe kombinesi kadar para vereceğine inanmasın kimse. Kendinize göre yontmayın hayatı. Genel düşünün...