2011-2012 Basketbol Sezonluk Kombine Kartları

• Konbuyu başlatan Necati Başaran
  • Başlangıç tarihi
Onur Bey,güzel yazınız için teşekkür ederim.Benim bu konuyu açma sebebim farklı görüşlere yer verilmesini sağlamaktı,buradan bir sinerji yaratmaktı.Cevap veren tüm arkadaşlardan ricam benim konuyu açan kişi olduğum için olayı benle ikili diyaloglara dökmeden fikirlerini söylemeleri.Benim düşüncelerim o yönde,herkesin kendine göre fikirleri var ve herkes birbirine saygı duymalı..

Normal tribün tamama ama Ortada bir ürün varsa o ürünü satmak için fiyat kırmak dışında da birşeyler yapılabilir.O bedava girenler her kimse bu durumu ortadan kaldırmaya yönelik tedbirlerde yapılacaklar içersinde olabilir.En azından ben siz bizim oğlan biraz daha katkı yapabiliriz şubeye.Saha içi kombineler elde kalsa bile zaten bilet olarak satılıyor ayrıca.

Saha içi geçen sezon Avrupa kupasında oynamayacağız gibi gözükürken dahi 300'dü bu sezon daha pahalı iki takımımız var en azından saha görüşü iyi olan bloklar biraz dişi dokunur fiyata satılmalı.

Normal tribün içinse öğrenci 100'de olsa olur ..

Ben bu kulübün kazıkçı pazarlama müdürü değilim,maddi durumu iyi olmayan insanlara 'paran yoksa maça gelme'diyecek kadar vicdansız biri de değilim.200 tl vermek yerine 400 tl vermeyi istiyecek kadar enayi biri de değilim.Ama ben Avrupa'da bile yer almayan futbol takımımız için bu kadar fahiş bilet fiyatları alınıyorsa,iki ayrı takımımız için(Kanının son damlasına kadar mücadele eden iki takımdan bahsediyorum.)100 tl fiyat biçilmesini de acı verici buluyorum.Açıkçası ortada konuşulan bu rakamlar aslında bu takımlarımızı yüceltmek için konuşulan rakamlar,yine tekrar ediyorum.İkili diyaloglar için açmadım ben bu başlığı,fikirler için açtım.

En ucuz fiyat 150 lira olacak, saha içi biletleri ise 400 lira olacak diye yazmıştı bugün Eyüp Abi. Zaten geçen seneki fiyatlar 100-150 ve 300'dü dolayısı ile Euroleague'e katıldığımızdan, 2 takımımızın iyice güçlenmesinden hedeflerin büyümesinden dolayı bu fiyatlar gayet iyi bence. Hatırladığım kadarı ile geçen sene öğrenci için ayrı fiyat yoktu, bu sene olursa güzel olur tabi.

Basketbolda (Türkiye sınırları içerisinde) biletten para gelmez. Onun için sponsor daha önemli. Nerden bakarsak bakalım amatör branştır basketbol. Tamam ben çok seviyorum , pahalı olursa küfrede küfrede de olsa yine alırım ama dışardaki adam için öyle değil. O adam 5 liraya 2-3 saat eğlenem hem tribün yaparız mantığıyla geliyor ve öyle adama da ihtiyaç var yani yok değil. Herkes buradaki insanlar gibi basketbol delisi değil bunu da hesap etmek lazım sonuçta. 150-200 idealdir. Fazlası hoş olmaz bana göre. Saha içi ayrı bi durum onu ben tam bilemem. Ama Sühan abi saha içiyle ilgili ne yazdıysa altına imzamı atarım. Oranın müdavimi o çünkü...

Bilet fiyatları dışındaki diğer önerilerin güzel bence ama asgari ücretin 750tl olduğu bi ülkede malesef fiyatlara takılıp kalıyoruz

Normal tribün tamama ama Ortada bir ürün varsa o ürünü satmak için fiyat kırmak dışında da birşeyler yapılabilir.O bedava girenler her kimse bu durumu ortadan kaldırmaya yönelik tedbirlerde yapılacaklar içersinde olabilir.En azından ben siz bizim oğlan biraz daha katkı yapabiliriz şubeye.Saha içi kombineler elde kalsa bile zaten bilet olarak satılıyor ayrıca.

Saha içi geçen sezon Avrupa kupasında oynamayacağız gibi gözükürken dahi 300'dü bu sezon daha pahalı iki takımımız var en azından saha görüşü iyi olan bloklar biraz dişi dokunur fiyata satılmalı.

Normal tribün içinse öğrenci 100'de olsa olur ..

Kutay tamam o zaman bence saha içi 1000 lira olsun. Verecek durumum da var. Ki bu sene futbol kombinesine para da vermiyoruz malum. Olsun düz hesap 1000TL. İsterlerse birde forma versinler vermezlerse de canları sağolsun. Ne de olsa kendime göre yontmam senin için sorun değil. 2000 de ben veririm dersen böyle ağırlıklı ortalamayı alıp bir noktada buluşuruz kulüp için.

Geçen sene kombine satışı başladığında en azından kadınların EL'de olduğu garantiydi. Erkekler evet sürpriz oldu. Ama zaten kombine alacak kadar kişi aldı o kombineyi. Bu sene rakamlar aynı kalırsa geçen sene satılanın bir kat daha fazlası satılır saha içinde. 700 yapılırsa Geçen seneki rakamı gene yakalarız. Zaten geçen sene satılan saha içi kombine adedi, bu sene rakam ne olursa olsun satılır. Belki bir %10-20 eklenir buna.

Burada birincil ihtiyaçları belirlemek gerekiyor. Salona parasını vererek gelecek basket seyircisi mi yaratılmak isteniyor, yoksa üç beş kuruş daha para kazanılmaya mı çalışılıyor? Malum 400TL olsa 840 saha içinin 400'ü satılsa 160.000 olacak gelir. 700 TL olsa 300 tane satılsa 210.000 liraya geliyor. 50.000 lira ile kulübe bişi olmaz. Ama o fark boş beleş davetiye arayacağıma alayım kombinemi diyecek insanların kombine almasını sağlar. Tribün için ikimizde aynı görüşteyiz zaten. Zaten bu fiyat politikası 2 sene devam ederse ondan sonra fiyat politikan oturur. O zaman kombinelerden para kazanmak için çalışma yapabilir kulüp. Şu an ki ilk amaç beleş gelenlerin para ile gelmesini sağlamak olmalı (beleş gelen derken herkesin tersine tribüne beleş girenleri kastetmiyorum)

Bu arada kulüp para kazanmak istiyorsa İpekçiye locavari yerler yapabilir. Zaten mimar ile anlaştıklarını duymuştum. bunun çalışması da oluyor olabilir. Misal ilk aklıma gelen yer, protokolun üstündeki bloka bir kaç loca kondurulabilir. Bu localarda gene sponsorlara verilebilir. Ben kulübün bu anlamda bir çalışma yapacağına inanıyorum zaten.

Sonuç olarak beni bağlamıyor kombine fiyatı diyecek değilim. "Ben"cil olarak düşünmüyorum durumu. Ben 1000 lira verebilirim diyorsam 10.000 verebilirim diyende rahatlıkla çıkar. Ama genel basketbol seyircisidir önemli olan.

Salanun yüzde 90'ı normal tribün oranın fiyatının oldukça cüzzi olması konusunda bende hemfikirim zaten ayrıca Saha içinde de bazı bloklar yine görece daha iniirmli fiyata satılabilir ama bazı bloklarda yavaş yavaş biraz daha değerinden satılmaya başlanabilir.Bu kısır döngünün bir Şekilde kırılması lazım.

Madem kurumsalalışıyoruz şubenin de bu işle ilgilelenen profesyonelleri olmalı ve kombine satışlarının artılması için fiyatı düşük tutmanın dışında neler yapılabilir neler yapılırsa optimum fiyat yükseltiebilir bunun üzerine birileri kafa yormalı sadece fiyatı kırarak satış yapmak çok kolay bir yöntem bunun dışında neler yapılabilir düşünülmeli.

O 100000 tl verebilenler kimlerse onların bir kısmını salona nasıl çekebiliriz diye düşünülmeli sayıca daha fazla olan 1000 Tl vrebilecek gruptan bir 500 kişi nasıl çıkar diye düşünülmeli en azından bunun için çaba göstermek gerekiyor.Farklı şeyler de denenmeye başlamalı.

Taraftarın salonda olması tabi ki birinci öncelik normal tribün biletlerinde her türlü kolaylık sağlanmalı hatta öğrenci için 100 TL'nin altını bile anlarım ama bir yandan da sembolikde olsa Galataray basketbolunun ürünün değerini gösteren kategoriler olmalı.

Belki 50-100 kişilik tek bir blok daha özel bir fiyatla ve kombine card olmanın dışında avantajlarla satılabilir başka bir yerlerde yazmıştım GSBASKET gold card gibi birşey.Ürünün değeri yavaş yavaş artar böylece.

Madem belirli bir atılıma başladık bu sezon kombine konusunda da daha titiz daha ayrıntılı bir çalışma yapılmalı bir yandan satışı artırıken bir yandan da ürünümün değerini artırmaya çalışmalıyız.

Bence geçen seneki fiyatlardan devam edilmeli, 2-3 binlik bir satış rakamı bize çok şey kazandırır.

Önerim:Tribün 150 Saha içi göbek ve bench arkaları 400 kenarlar ise 300 olması yönünde, birde bolca taksit lazım.

Taksitlendirme gerçekten de önemli bir unsur,bence de taksit sayısı olabildiğince çok tutulmalı.

Tribün 200, saha içi de 400 olmalı diye düşünüyorum ben. Bu fiyatlarla birlikte kombine alana basketbolla ilgili bir forma ya da yeni çıkarılacak bir ürün verilebilir.

50-60 civarında maç oynanacak, bunların bir kısmı da Euroleague maçları olacak ki Kadın Takımımız da çok iddaalı olduğu için o maçlarda da bayağı dolacaktır salon. 150 lira gerçekten çok çok ucuz olur bu maçlar için. En azından 200 lira olsun da şubeye de adam gibi bir gelir gelsin.

Geçen seneki gibi Biletix üzerinden olmamalı ayrıca Taksit açısından da sorun yaratıyor zaten.

Bence de 200 lira gibi bi civar olursa özel bi tshirt versinler,veya iki adet olabilir(kombinelerin yarısına sarı,diğer yarısında kırmızı renkte) böylece büyük maçlarda o tshirtler giyilir ve güzel bi görüntü oluşur..

Hakan Üstünberk okumasın bu konuyu mazallah 700 veya 1000 falan yapar fiyatları sonra koca sezon bedava sokar insanları içeri :)

Ticarette her zaman en karlı rakam satabildiğin rakamdır, 150-400 arası iyidir yani :)

Ayrıca bu şubede bir gelenek var, 200-300 kombine bağış karşılığında sağa sola gider, yani paralı kongre üyelerine yöneticilere vs.. gider, onlarda bedelinin üzerinde alırlar kombineleri, gelenektir bu şubede.

Kısaca 200-300 kombine 2-3 binden satılır yönetime diğerlerinide 150-400 e biz alırız totalde 2-3 bin satılırsa efsane oluruz :)

Şöyle düşünün Akatlar, Kara Ali Acar, Mimar Sinan Arena gibi bilumum salon kapasitesi kadar kombine satmış oluruz, iyice açarız makası diğer takımlarla FB ve Bjk başta olmak üzere diper takımlar bizi rol model alırlar kopar gideriz hop :)

Kutay zaten sen mesajında vermişsin kendi yanıtını. o 10.000 verecek adamı çekmek lazım tribüne. Basketbol seyircisi yaratılmadan o adamın cebinden alamazsın onu. Ha bir loca yaparsan o adam verir bunu dışında vermez. Türkiye burası. Bak Ülker Aslantepede sponsor oluyor hatırlamıyorum iyi bir rakam veriyor ama 3000 koltukda alşıyor:) Yanialdığı koltukların değerini o bölgenin kombine fiyatı ile çarpıyorum Ülker ucuza almış o bölgeyi. Yani biz de sponsorlar bile böyle. Kİ konu futbolken böyle. Basketbolda çok daha dikenli o yollar. Kime neyi anlatıyoru. Sen benim kadar, hatta benden daha iyi biliyorsun durumu. Şurda seninle kafa klafaya versek 100 kişi sayarız saha içi kombine alacak rakam ne olrusa olsun o fiyatı verecek adam. Ama 200 den sonrası yok. Para önemli. Bak GS tarihinde ilk defa bir FB futbol maçında bilet kaldı kulübün elinde biliyorsun değil mi? Bu ülkede FB maçına hemde kale arkası bilete 1000 Tl veren adamlar varken 700 TL'lik Batı tribün biletleri satılmadı kaldı elde. Çünkü herkesin harcı değil. Ama takım iyi osla gene verilirdi bu o da ayrı.

Şimdi yapılması gereken seyirciyi tribüne sabitlemek. Sana restoran örneği vereyim. Mİsal Restoranıma müşteri geldiğinde adam yemeğini istediğinde ben ona önce arzusuna göre alkollü hafif bir içki (şarap gibi) ve ön soğuklaır verip adamı oalbildiğince masada tutmaya çalışıyordum. Çünkü dolu mekana müşteri gelir. öyle 2 masayı buldummu o gün 15 masayı rahat buluyordum.

Neden bunu anlatıyorum. GS bu sene 7000-8000 ortalamayı yakalarsa seneye dediğin şeyler yapılabilir. O istediği zaman davetiye bulan tipler davetiye bulamayıp tribünde maçs eyredince bu ne lan!! diyip ertesi sene için ön hazırlık yapabilir. Ama şu an hala, istediğim an o davetiyeyi bulurum diyen adam, yılda geleceği 5 bilemedin 6 maç için o parayı vermez. Kaldı ki bize, kombinesini alan kadar o kombineyle maç kaçırmayacak adam da lazım. Sen doluluk oranını arttırırsan o politikaya gecebilrisin. Bu sene EL'de başarılı olsak (kadın-Erkek ikisinden biri olabilir veya ikisi) Şampiyon olursan, zaten o seyircinin üzerine katlarsın.

İkinci bir grup daha var ayrıca, başka şehirlerde oturmasına rağmen kombine alıp burada bir genç arkadaşımızın maça gitmesini sağlayan grup. Şimdi o arkadaşlar kombine fiyatları artınca, gitmeyeceği bir organizasyon için daha yüklü bir parayı cebinden vermeye devam edebilir mi? Sanmıyorum. Verirlerse tabii ki noların ayrı güzelliği.

Basket kombinesi 100 lira lay lay lom bileti 5 lira hoh hoh hoh değil durum. Sonuçta Futbol maçına giderken 30 lira bilet gidiş geliş derken 40 lira harcıyorsun (minumum) Basket maçına giderken 5 lira bilet + yol parası 20 lira harcıyorsun. Tabii ki taraftar olmanın unsurlarından bu. Ama İstanbul'da yaşamanın da cefaları var. Misal hafta içi maçlara yetişmek için harcanan extra paralarda var ;) Anadolu'nun hangi şehrinde olsan bu extra paraları ödemezsin.

Neyse olayı dramatize etmeye gerek yok. Kulüp herkesin ortak paydada buluşacağı bir fiyat politikasını oluşturmalı. Bu önümüzdeki 2 seneyi (şampiyon bile olsak) tribüne seyircinin yerleşmesi için harcamalı. Sonra zaten istediğine satar o kombineyi. Ha kulüp bilmeli ki senin benim gibi rakam ne olursa olsun o kombineyi alacak adamlarda var. Ama o adamların branşı değil bu, tüm GS'lıların branşı. Herkesi buna ortak etmek lazım. Fİnal serisinde biliyorum tüm sezon maçlara geldiği için takım üzerinde daha çok hak iddia eden insanlar da vardı. Bu takım üzerindeki hakkım diğer GS'lılardan daha fazla değil. Kulüp hepimize eşit mesafede olmak zorunda. 10000 verene de 100 verene de.