Kutay zaten sen mesajında vermişsin kendi yanıtını. o 10.000 verecek adamı çekmek lazım tribüne. Basketbol seyircisi yaratılmadan o adamın cebinden alamazsın onu. Ha bir loca yaparsan o adam verir bunu dışında vermez. Türkiye burası. Bak Ülker Aslantepede sponsor oluyor hatırlamıyorum iyi bir rakam veriyor ama 3000 koltukda alşıyor
Yanialdığı koltukların değerini o bölgenin kombine fiyatı ile çarpıyorum Ülker ucuza almış o bölgeyi. Yani biz de sponsorlar bile böyle. Kİ konu futbolken böyle. Basketbolda çok daha dikenli o yollar. Kime neyi anlatıyoru. Sen benim kadar, hatta benden daha iyi biliyorsun durumu. Şurda seninle kafa klafaya versek 100 kişi sayarız saha içi kombine alacak rakam ne olrusa olsun o fiyatı verecek adam. Ama 200 den sonrası yok. Para önemli. Bak GS tarihinde ilk defa bir FB futbol maçında bilet kaldı kulübün elinde biliyorsun değil mi? Bu ülkede FB maçına hemde kale arkası bilete 1000 Tl veren adamlar varken 700 TL'lik Batı tribün biletleri satılmadı kaldı elde. Çünkü herkesin harcı değil. Ama takım iyi osla gene verilirdi bu o da ayrı.
Şimdi yapılması gereken seyirciyi tribüne sabitlemek. Sana restoran örneği vereyim. Mİsal Restoranıma müşteri geldiğinde adam yemeğini istediğinde ben ona önce arzusuna göre alkollü hafif bir içki (şarap gibi) ve ön soğuklaır verip adamı oalbildiğince masada tutmaya çalışıyordum. Çünkü dolu mekana müşteri gelir. öyle 2 masayı buldummu o gün 15 masayı rahat buluyordum.
Neden bunu anlatıyorum. GS bu sene 7000-8000 ortalamayı yakalarsa seneye dediğin şeyler yapılabilir. O istediği zaman davetiye bulan tipler davetiye bulamayıp tribünde maçs eyredince bu ne lan!! diyip ertesi sene için ön hazırlık yapabilir. Ama şu an hala, istediğim an o davetiyeyi bulurum diyen adam, yılda geleceği 5 bilemedin 6 maç için o parayı vermez. Kaldı ki bize, kombinesini alan kadar o kombineyle maç kaçırmayacak adam da lazım. Sen doluluk oranını arttırırsan o politikaya gecebilrisin. Bu sene EL'de başarılı olsak (kadın-Erkek ikisinden biri olabilir veya ikisi) Şampiyon olursan, zaten o seyircinin üzerine katlarsın.
İkinci bir grup daha var ayrıca, başka şehirlerde oturmasına rağmen kombine alıp burada bir genç arkadaşımızın maça gitmesini sağlayan grup. Şimdi o arkadaşlar kombine fiyatları artınca, gitmeyeceği bir organizasyon için daha yüklü bir parayı cebinden vermeye devam edebilir mi? Sanmıyorum. Verirlerse tabii ki noların ayrı güzelliği.
Basket kombinesi 100 lira lay lay lom bileti 5 lira hoh hoh hoh değil durum. Sonuçta Futbol maçına giderken 30 lira bilet gidiş geliş derken 40 lira harcıyorsun (minumum) Basket maçına giderken 5 lira bilet + yol parası 20 lira harcıyorsun. Tabii ki taraftar olmanın unsurlarından bu. Ama İstanbul'da yaşamanın da cefaları var. Misal hafta içi maçlara yetişmek için harcanan extra paralarda var
Anadolu'nun hangi şehrinde olsan bu extra paraları ödemezsin.
Neyse olayı dramatize etmeye gerek yok. Kulüp herkesin ortak paydada buluşacağı bir fiyat politikasını oluşturmalı. Bu önümüzdeki 2 seneyi (şampiyon bile olsak) tribüne seyircinin yerleşmesi için harcamalı. Sonra zaten istediğine satar o kombineyi. Ha kulüp bilmeli ki senin benim gibi rakam ne olursa olsun o kombineyi alacak adamlarda var. Ama o adamların branşı değil bu, tüm GS'lıların branşı. Herkesi buna ortak etmek lazım. Fİnal serisinde biliyorum tüm sezon maçlara geldiği için takım üzerinde daha çok hak iddia eden insanlar da vardı. Bu takım üzerindeki hakkım diğer GS'lılardan daha fazla değil. Kulüp hepimize eşit mesafede olmak zorunda. 10000 verene de 100 verene de.