2011-2012 Basketbol Sezonluk Kombine Kartları

• Konbuyu başlatan Necati Başaran
  • Başlangıç tarihi
Bu arada Semih'e katılıyorum. Kesinlikle geçen sene kombine alanlara bu sene öncelik verilmeli. Bu da benim bencil isteğim olsun. Ama o kadar ayrıcalığı hakkedeyim. Başka hiç bir ayrıcalık istemiyorum zaten...

Taban fiyat konusundaki örneklere gerek yok aslında orada herkes hem fikir gibi..Başka şehirde oturanlar da sanırım bu kategoriden bilet alıyordur mesela o konuda da sıkıntı olmaz.Yol parasından etkilelen grup içinde aynı durum geçeri zaten.

BAsketbol seyircisi yaratmak denilen tabi oldukça muğlak teorik olrak bu kültür yıllarca da oturmayabilir.Yada başarı geldikten sonra öyle olur böyle olr diyoruz geçen sene başarı geldi aslında.Sonuçta saha içindeki koltuk sayısı belli ve oldukça az pota arkadalır dediğim gibi geçen seneki gibi satılır ama onun dışındaki yerler için fiyatın bir miktar daha artamasının sakıncası yok.Seney yapılabilir demişsin başka biride seney bu sene erken birşeyler otursun önünüzdeki seneye başlarız diyebilir.

Dediğim gibi ben belli sayıda ve az sayıda yerden bahsediyorum en azından oralar ederinden satılsın 100 kişi mi 200 kişi mi kaç kişi çıkacaksa katkı sağlasın zaten saha içindeki iyi yerler maç maç bir şekilde satılılır o kategorinin fiyatını yüksek bulanlar için zaten alternatif kategoriler olacaktır.Zaten makul fiyatlı kategoriler salonun çok büyük ksımını oluşturacağı için benim önerdiğim durumun seyircinin yerleşmesine de olumsuz bir etkisi olmaz ülkenin gerçekleri ile bağdaşmayan bir tarafıda olmaz.

Salonun oturma düzeni değişmeyecek mi öncelik nasıl olacak olsa iyi olurda ?

Tamam bu dediğinde hem fikir oalbilirim. Bu geçen sezon 004 olarak bildiğimiz blok ve protokole kadar uzanan onun üst tarafını yapsınlar 700 olmadı 1000 TL. Ama tüm saha içini 700 yapmanın manası yok. Oranın kombinesini 1000 tl yaptığın için sezon içinde de oranın biletlerini daha pahalıya satarsın. İllaki dediğin gibi oralardan alacak kişilerde çıkacaktır.

Ama bu sene birden 300 olan saha içini 700 yapmak oppurtunist politikadır. Ve o taraftar bunun karşılığını almak ister. Sİndire sindire değilde birden arttırsan insan psikolojisi gereği beklenti ve tepki de artar. Takım bu sene şampiyon olamadı ama alkışlandı. Ama dikkat et saha içi maçın yarısında boşalttı tribünü. Ki o kadar para verirse o adam tepkisai bu keez çıkmak yerine farklı platformlara yönelebilir. Ki bu sene finalde hem de FB'ye yenilmek dahada delirtir insanları. Geçen iki sezon extreme sezonlardı. Bunun farkında olmak lazım. Bu sezon transferlerden sonra takım şampiyon olamazsa tepki çok farklı olur o parayı veren adamlardan özellikle. Ki Ceyhun Hoca için çok daha zorlu bir yıl yaşanacak. Kimse yanlış anlamasın ama Işıl'ı Birsel'i oynatmaya benzemez Dİana Sylvia Tina Alba'yı oynatmak. Yıldız oyuncu yönetimini yapamadıkça, saha kenarındaki oyuncu huzursuzlaştıkça tribünde gerilecek. Bunları absorbe edecek politikalar hazırlanmalı. GS seyirci profilini hepimiz biliyoruz. 15 sene önceki seyirci yok artık. Extreme durumları hiçe sayın.

Tamam bu dediğinde hem fikir oalbilirim. Bu geçen sezon 004 olarak bildiğimiz blok ve protokole kadar uzanan onun üst tarafını yapsınlar 700 olmadı 1000 TL. Ama tüm saha içini 700 yapmanın manası yok. Oranın kombinesini 1000 tl yaptığın için sezon içinde de oranın biletlerini daha pahalıya satarsın. İllaki dediğin gibi oralardan alacak kişilerde çıkacaktır.

Ama bu sene birden 300 olan saha içini 700 yapmak oppurtunist politikadır. Ve o taraftar bunun karşılığını almak ister. Sİndire sindire değilde birden arttırsan insan psikolojisi gereği beklenti ve tepki de artar. Takım bu sene şampiyon olamadı ama alkışlandı. Ama dikkat et saha içi maçın yarısında boşalttı tribünü. Ki o kadar para verirse o adam tepkisai bu keez çıkmak yerine farklı platformlara yönelebilir. Ki bu sene finalde hem de FB'ye yenilmek dahada delirtir insanları. Geçen iki sezon extreme sezonlardı. Bunun farkında olmak lazım. Bu sezon transferlerden sonra takım şampiyon olamazsa tepki çok farklı olur o parayı veren adamlardan özellikle. Ki Ceyhun Hoca için çok daha zorlu bir yıl yaşanacak. Kimse yanlış anlamasın ama Işıl'ı Birsel'i oynatmaya benzemez Dİana Sylvia Tina Alba'yı oynatmak. Yıldız oyuncu yönetimini yapamadıkça, saha kenarındaki oyuncu huzursuzlaştıkça tribünde gerilecek. Bunları absorbe edecek politikalar hazırlanmalı. GS seyirci profilini hepimiz biliyoruz. 15 sene önceki seyirci yok artık. Extreme durumları hiçe sayın.

Normal kombine için ben bile :) 1000 demedim aslında 1000 TL'lik birşey olursa en iyi yerden saha içi seyretmenin dışında başka avantajlarıda olan bir card olabilir diye düşünmüştüm.Ne bileyim takımla etkinlik vs yada sponsordan indirim (kimsenin ihityacı olmasın ama ) GSstore'dan basket ürünlerinde indirim vs vs.Burada tek amaç net kar da değil aslında ürünün değerinin de yavaş yavaş sembolikde olsa artmasını sağlamak.

Hakan üstünberk'in yaptıklarına MAhnuti'nin yaptıklarına karınca kararınca bu şekilde teşekkkür edebilecek insanlarında bu yönde bir katkısı olması

Saha içinde de geçen seneye yakın yerler olmalı salonun köşesindeki bloklar için 300 makul mesela görüş açısını göre adım adım artar fiyatlar

Birde en azından bizin tarafta büüyk olasılık saha içinde boşaltanlar senin davetiyeli deidğin tiplerdi tek tek mimledim hepsini kombinelileri az çok tanıyoruz zaten .

Ayrıca bilmemde derneğine öncelik vs gibi iki seferdir yapılmaya çalışılan ama bağdattan dönene saçma girişimler bu sezon başlamadan bitirmeli insanların şevki kaçıyor.

Öte yandan taban fiyat için bence 200 bile fazla öğrenci için max. 100-150 ama burada bile fiyat indirmenin dışında da promosyon politikamiz olmalı.Geçen sene final serisinde bilet bulunamamaı iyi kullanılmalı.Mahmuti'nin karizmatik kişiliğinde ve rol modeli olabilecek yapısından yararlanılmalı.

Ben artık uzlaştığımızı düşünüyorum Kutay :))

Bu arada ne olursa olsun pota arkası sahaiçilerini kombine olarak satmalıyız. Çünkü orada kombineliler olursa ligin en önemli maçında oraya seyirci alınamaz gibi bir saçmalığa giremez emniyet. Kİ basketbolda bence en önemli tirbünlerdir orası. Ben Ayhan Şahenkde hep pota arkasında seyrederdim maçları. :))

Sonuç olarak öğrenciye 100-150 Tam 150-200 olsun Ya da Öğrenci değil yaş sınırı konsun misal 30 yaş altı ne bileyim 25 yaş altı ucuza olsun. Yani bu sene üniversiteyi kazanamamış çocuğun ne suçu var öğrenci değil işçi değil. Ya da okuyamamış okula gidemeyen çocuğun ne suçu var. Ki bu da bu ülkede bir ilk olur. Unutmasınlar bu ülkenin 3te biri işsiz.

Protkolün yakınındaki koltukları da pahalı yapsınlar. Eee başkanla foto çektirmek paha biçilemez:))

Anlatşık evet :)

İpekçi ile ilgili protolkol yapıldı mı şimdi kullanım hakkı bize mi geçti ? Federasyonun hala etkinliği olacak mı ?

Benim de çok sorum var. Bİr kere kendi kendimize gelin güvey mi oluyoruz? Yani Öğrenci indirimi olacak mı? Yapmayı düşünüyorlarsa. Benim az önce önerdiğim gibi bir yaşa bağlı indirim yapsınlar. 17 yaşında okula gidemeyen veya 24 yaşında işsiz insanlarda var bu ülkede. Bu gençlerin salona gelmesi önemli bence. Salona gelip spor sevgisini alırlarsa enerjilerini farklı yerlere taşımazlar.

Ayrıca salona girişteki zorlukların aşılması lazım tüm kağılar işler halde olmalı. Salonun büfesinin koyduğu şartlar varsa onlar esnetilmeli. Polisin tek görevi salona simitle geleni engellemek gibi bir anlayış yerleşti. Dramatize etmiyorum ama akşam 19:00'daki maça 5 de gelip 11'e kadar orda aç açına duran insanlar var. 4 TL'ya tost satılıyor bırak alan alsın almayana engel olunmasın. Hayır büfeyi o aşrtlarda işletmeyeceklerse çıakrsınlar ihaleye biz alalım ;)

Arkadaşlar Hakan Üstünberk'te Ali Türsan'da tıpkı Oktay hocamız gibi oyuncular gibi bu forumu takip ediyorlar, oyüzden fiyat ile ilgili olan kısımları editliyorum, insanları yanlış yönlendirmek olmaz. Hedef 5000 kombine buna ulaşmak için kulüp fiyat olarak fedakarlık yapacak bizde her ortamda sesimizi duyuracağız çalışacağız bu kartların astılması için. Galatasaray taraftarı bir kez daha büyüklüğünü gösterecektir.

700 tl basketbol kombinesi alan adam "defence defence" diye bağırır bizide çıldırtır kendinide

Defence diye bağırması çakmak fırlatmaktan iyidir be abi, Galatasaray diyoruz aristokrat kuüptür, centilmen kulüptür. nasıl olacak bunlar? mesele kim daha çok bağıracaktan ziyade doğru yerde doğru tepkiyi vermek ve bunu maçı sabote etmeden kurallar dahilinde yaparak takıma destek olmk. umarım fiyatlar makul olur ve taraftar en az defence diyen seyirci kadar basketbolun içinde olur...

ayrıca önerim olacak: kombine alana kırmızı yenilmez armada t-shirti hediye edilsin ve maça bununla gelmesi şart koşulsun :))

700 liraya ben alırım diyenleriniz var sizle birlikte kaç kişinin alabilecek gücü var ki ? bence 200 lirayı aşmamalı adam gibi kombine satılmalı daha saglıklı olur hem sayısı artar hem kemik seyirci oluşur . futbolda en kötü yer öğrenciye 350 lira bu arada

Aslantepe'de 325 liraya kombine satılıyor 700 falan neden bahsediyosunuz.

Akıllı bir yönetimimiz var Hakan bey Ahmet Dedehayır'ın yaptığı hataya düşmeyecektir

İpekçi ile ilgili protolkol yapıldı mı şimdi kullanım hakkı bize mi geçti ? Federasyonun hala etkinliği olacak mı ?

Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum açıkçası. Eğer kullanım haklarını aldıysak Lakovic'den bile daha büyük transfer olur.

Ayrıca derbi maçlarda pota arkası koltuklarıda kaldırılamaz.

Benim de çok sorum var. Bİr kere kendi kendimize gelin güvey mi oluyoruz? Yani Öğrenci indirimi olacak mı? Yapmayı düşünüyorlarsa. Benim az önce önerdiğim gibi bir yaşa bağlı indirim yapsınlar. 17 yaşında okula gidemeyen veya 24 yaşında işsiz insanlarda var bu ülkede. Bu gençlerin salona gelmesi önemli bence. Salona gelip spor sevgisini alırlarsa enerjilerini farklı yerlere taşımazlar.

Ayrıca salona girişteki zorlukların aşılması lazım tüm kağılar işler halde olmalı. Salonun büfesinin koyduğu şartlar varsa onlar esnetilmeli. Polisin tek görevi salona simitle geleni engellemek gibi bir anlayış yerleşti. Dramatize etmiyorum ama akşam 19:00'daki maça 5 de gelip 11'e kadar orda aç açına duran insanlar var. 4 TL'ya tost satılıyor bırak alan alsın almayana engel olunmasın. Hayır büfeyi o aşrtlarda işletmeyeceklerse çıakrsınlar ihaleye biz alalım ;)

Hem bilet satışlarından,hem içerdeki hizmetlerden kazanılan para ile kulüp için tarihi değişiklik olmaz..Senin de daha önceden söylediğin gibi abi fiyatları artırmaları veya azaltmaları durumundaki fark ile ne kulübe aşırı zarar verilir ne aşırı yarar sağlar..O yüzden fiyatların oldukça düşürülmesi taraftarıyım ben..

Parası olmayan adamlar,hatta işi gücü olmayan adamlarda salona çekilmeli,önceleri küfür eden bi profil oluşturur ama eninde sonunda basketboldan anlayan kişiler kazanırız..1000 tlyi bastırıp gelebilecek insanlar yerine az önce bahsettiğim tarzda insanların gelmesini tercih ederim..

700 liraya ben alırım diyenleriniz var sizle birlikte kaç kişinin alabilecek gücü var ki ? bence 200 lirayı aşmamalı adam gibi kombine satılmalı daha saglıklı olur hem sayısı artar hem kemik seyirci oluşur . futbolda en kötü yer öğrenciye 350 lira bu arada

İnatla 700 liraya alırım diyenler,siz 200 lira kombineye verin,500 lira ile de doğrudan bağış yaparsınız veya Gs storedan bişiler alırsınız..Ha daha da güzeli fazladan 2-3 kombine alın da benim gibi alamaycaklara hediye edin :)

Ortada büyük bir yanlış anlama var yada ciddi bir egzejerasyon var sanırım

Salon 10000-12000 kişilik ve görece daha pahalı olsun denilen koltuklar 500 adet ya var ya yok.Yani bir taban bir de tavan fiyatlar ki koltuk sayısı zaten taban fiyatda çok daha fazla 5000 kombine satılacaksa bunun 4000 tanesi zaten tribün olacak.

Normal tribün biletleri için 200 TL bile çok pahalı hele saha içi 400 olacaksa çok çok pahalı bir tarafta maçı sahanın dibinde izleyeceksin ,maça girerken kuyruk çliesi çekmeyeceksin,her maçı aynı yerde izleyebileceksin.İşinden okulundan çıkamayacığın günlerde 5 dakika önce gelsen yerine oturabileceksin.Tuvalet için bile daha az sıkıntı çekeceksin ama arada sadece iki kat fark olacak bence pek adil değil.

Normal tribün biletleri için 100 en fazla 150 Tl makuldur zaten hedeflenen rakamı buradaki satışlar oluşturacaktır ama saha içindeki iyi yerler için 400 TL'nin az olduğunu düşünüyorum en azından 500 belki biraz daha fazla olmalı.Hele normal tribün 200 olacaksa kesinlikle olmalı.Geçen sene normal tribün 100 TL iken oraya yüzde yüz zam yapıp saha içine yüzde 33 zam yapmak pek adil olmaz ve bu maça daha büyük fedakarlık yapıpda gelen insanların alehine bir adaletsizlik doğurur.

normal tiribün 150-200. saha içide 300-400 lira arası olur.

geçen sene abdi ipekçide oluşan mükemmel sinerji, takımın eroleugue katılma ihtimali, yapılan yeni transferler( yapılacaklar) ve bu sene futbol takımının avrupa kupalarına olmaması gibi bi çok etken galatasaray taraftarına kombine bilet aldıracaktır. seneye müthiş bir takım bizi bekliyor

Valla 700 tl'de , 1700tl'de verecek durumum var çok şükürde o fiyatlardan çıksın iki dünya bir araya gelse belki düşünürüm almayı, ben ayrıca saha içi koltukları o denli elitleştirp salon içinde burjuva sınıfı yaratılmasınada oldukça karşıyım ki öyle fiyat farkları ile bu kombineler satılırsa kesinlikle oluşacak olan bir ortamdır bu.

Sühan Abi daha önce demişti çok isteniyorsa loca yapılır orası satılır ama gecen sene en büyük silahımız olan tribülerin öncelikle kendi içindeki bütünleşmesini bozacak, antipati ve kıskançlık yaratacak bu tarz bir fiyatlandırmaya sonuna kadar karşıyım.

ben ayrıca saha içi koltukları o denli elitleştirp salon içinde burjuva sınıfı yaratılmasınada oldukça karşıyım ki öyle fiyat farkları ile bu kombineler satılırsa kesinlikle oluşacak olan bir ortamdır bu.

.

Elitlik para ile olan birşey değilki , gerçi elitlik bir şey de değildir ya neyse ama o burjuva denilebilecek sınıf geçen sezonda vardı protokol önü orta blokta yani üçüncü blokta muhtemelen kombineleri dahi yoktu.Kendi oturduğum blok'u bir tarafa bırakırsak kendimi nişantaşında gibiymiş gibi hissediyordum.BAri aynı tipler yine olacaksa biraz daha katkı verip gelsinler .

İlla saha için 400 olacaksa normal tribün 100 TL'den fazla olmasın Saha içi 400 Normal tribün 200 olursa Normal tribün kombinesi satmak çok kolay olmayakacaktır geçen sezon fiyat üçte biri olduğu halde satılan kombileleri hep 300 TL'lik yerler oldu daha ucuz olduğu halde normal tribüne rağmet olmadı makas daha da daralırsa hiç olmaz bence.

Bu arada futbol kombinelerinde kaç farklı kategori var ?