2011-2012 Basketbol Sezonluk Kombine Kartları

• Konbuyu başlatan Necati Başaran
  • Başlangıç tarihi
Seyrantepe kombine satışta görevli bir arkadaşımdan bu sezon basketbol VIP kombinelerinin 400 TL olacağını öğrendim. Doğru bilgi mi, taban kaç olacak vs. bilmiyorum...

Öncelikler herkese selamlar, yıllardır dışarıdan takip etmeme rağmen üye olmak gibi bir durum olmamıştı, bu güne kısmetmiş yanlış anlaşılmasın finale çıktık, başarılar geldi de biz de ondan buraya ahkam kesmeye gelmedik yani. GSBasket gerçekten sadece Galatasaraylılar için değil tüm basketbol camiası için çok önemli bir yer teşkil ediyor şüphesiz çok kaliteli insanlarla dolu burası. Ancak gelgelelim ki bazı yorumları okurken hayretler içerisinde kalıyorum. Aslantepe'nin kombineleri ortalama 500 - 700 TL arasında satılırken, Abdi İpekçi'de kombinelerin 1000 lira olmasını savunmak vicdanlı bir iş midir sizce? Tamam takımımız son iki senede müthiş bir mücadele vermiş, hepimizin göğsünü kabartmış olabilir ancak bu maçlara gelenlerden kaçı Ahmet Cömert'e gitti, kaçı Darüşşafaka yokuşundan yürüdü kaçı bu maçlara kadar Kazlıçeşme'yi Zeytinburnu'nu bilirdi?

Elbette ki hepimiz basketbolun da futbol kadar cazip ve popüler olmasını isteriz ama sonuçta NBA'de de yer almıyoruz, avrupa piyasası için satış & pazarlama kriterlerinde bu konuşulanlar olağandışı, onun için de kimsenin aklını karıştırmamak gerekir. Şu anda biraz geç kalınmış olsa da basketbol adına bir geçiş dönemi yaşanıyor ve bu geçiş döneminde standartları yukarı çekerken aynı zamanda da taraftara ters orantıda bir kolaylık sağlanmalı. Bu bir seneyle olacak bir iş de değil, gerekirse 3 sene boyunca aynı fiyat politikaları, stratejiler devam etmeli -tabi ki sürekli üstüne katarak, gelişerek- kemikleşen seyirci sayısı her maç için binlerce olduktan, gerekli bilinç oluşturduktan sonra bu tarz ileri seviye projeler için söz söylenmeli. Zaten VIP kombineleri de çıkacak bildiğim kadarıyla oralar tercih edebilir isteyen taraftarlarımız ve bu kombine fiyatlarını az bulan taraftarlarımız kombinelerinin yanına da sınırsız GS Store ürünüyle kulübümüze destek yaparak gönüllerini rahatlatabilirler. Biraz uzattık ama yazılanlara seyirci kalmak da istemedim.

Elbette ki hepimiz basketbolun da futbol kadar cazip ve popüler olmasını isteriz ama sonuçta NBA'de de yer almıyoruz, avrupa piyasası için satış & pazarlama kriterlerinde bu konuşulanlar olağandışı, onun için de kimsenin aklını karıştırmamak gerekir. Şu anda biraz geç kalınmış olsa da basketbol adına bir geçiş dönemi yaşanıyor ve bu geçiş döneminde standartları yukarı çekerken aynı zamanda da taraftara ters orantıda bir kolaylık sağlanmalı. Bu bir seneyle olacak bir iş de değil, gerekirse 3 sene boyunca aynı fiyat politikaları, stratejiler devam etmeli -tabi ki sürekli üstüne katarak, gelişerek- kemikleşen seyirci sayısı her maç için binlerce olduktan, gerekli bilinç oluşturduktan sonra bu tarz ileri seviye projeler için söz söylenmeli. Zaten VIP kombineleri de çıkacak bildiğim kadarıyla oralar tercih edebilir isteyen taraftarlarımız ve bu kombine fiyatlarını az bulan taraftarlarımız kombinelerinin yanına da sınırsız GS Store ürünüyle kulübümüze destek yaparak gönüllerini rahatlatabilirler. Biraz uzattık ama yazılanlara seyirci kalmak da istemedim.

Gayet mantıklı bunlar.

Bence tribün maksimum 150 tl olmalı ve hatta öğrencilere bir şekilde taksitli satış olmalı. Basketbolda bir ivme kazandığımız bir gerçek ve bu ivmeyi fiyatları yükselterek kaybetmeyelim. VIP tribüne zaten gidecek insanlar bellidir, maddi durumları iyi olduğu için ücretin yüksek olması onları çok zorlamaz diye düşünüyorum.

Benim asıl şiddetli tavsiyem VIP tribüne gelen herkes ya kombine ya da bilet alsın. Yöneticiler da dahil buna. Bazı maçlarda dikkat ettim oraya giriş kapısından bir çok insan elini kolunu sallayıp giriyor. Madem Galatasaray da basketbolun daha iyi yerlere gelmesini istiyoruz herkes elini taşın altına soksun.

Böyle bir taraftar potansiyeli oluşmuşken kombine ve bilet fiyatlarını dilerim açgözlülük yaparak arttırmazlar.Bu yıllardan beri oluşturan bir emeğe balta vurmak olur.

Biraz sonra Burak Eyvel'den kendime bir eleştiri bekliyorum.Yine mi Mahir abi :)

normal tribünlerin fiyatları fazla uçmamalı. saha içi biletler ise mantıklı ama çok da ucuz olmamalı. reklam panoları ve benç arkaları 600-700 protokol önü 500 gibi olmalı. ve asıl önemlisi portatif tribünler daha kaliteli olmalı. Bir kaç seneye de stadın yakınına yapılacak 15 000 kapasiteli çok amaçlı bir salon bizi salon sporlarında çok ileri taşır.

normal tribünlerin fiyatları fazla uçmamalı. saha içi biletler ise mantıklı ama çok da ucuz olmamalı. reklam panoları ve benç arkaları 600-700 protokol önü 500 gibi olmalı. ve asıl önemlisi portatif tribünler daha kaliteli olmalı. Bir kaç seneye de stadın yakınına yapılacak 15 000 kapasiteli çok amaçlı bir salon bizi salon sporlarında çok ileri taşır.
sen uçmadın yani şu an ?