2011/2012 Euroleague

Rica ederim Aykun..Bu arada gerçekten şaka gibi,bu basketbolda kadro güncelleyen adam gibi bir site yok,resmi sitede bile geçen senelerin kadroları var..Şöyle bakıp da oyuncuları takımları adam gibi değerlendiremiyoruz :)Bu arada bende emeğiniz için sizi tebrik ederim..

23 takımın 2011-2012 sezonundaki transfer hareketleri. Sanırım en doğru kaynak burası.

http://expectgreatorg.blogspot.com/2011/07/2011-2012-euroleague-takmlar-kadrosu.html
 
Burada Melisa gozukmuyor bizde.Eger cok iyi bir devsirme hamlesi yaparsak hem Turk milli takimini hem takimimizi rahatlatiriz.Artik paraya kiymaliyiz.Federasyonda milli maclar icin ekstra ucret ongorebilir boyle bir devsirmeye ve miktar abartili olursa cok iyi bir oyuncuyu devsirebiliriz.
 
Aslında birazcık hem bizim hem de Fenerbahçe'nin rakiplerinin mevcut kadroları üzerinde konuşmak lazım,zira çoğu kişi sadece UMMC,Ros Casares çok güçlü diğerleri çantada keklik sanıyor özellikle bizim grubumuzla ilgili.

Halcon;Sancho Lyttle ve Alba Torrens'i gönderdikten sonra baya bir güç kaybına uğradı,fakat Sancho'nun yerini bana göre baya yetenekli bir oyuncu olan ve geçen sene Wnba'de All-Star olan DeWanna Bonner ile doldurdu.Erika DeSouza-DeWanna Bonner-Anna Vajda pota altı hiç de yabana atılamayacak bir pota altı oldu bence.Takımın savunma gücünü milli oyuncuları ayakta tutuyor ve şu anda Ros Casares'ten Halcon'a bir transfer söylentisi var o da bu sene Wnba'de harika bir sezon geçiren Yunan pasaportlu eski oyuncumuz Katie Douglas,eğer bu hamleyi yapabilirlerse hem bizim güçlü bir rakibimizden önemli bir oyuncuyu almış olurlar hem de takım kimyalarındaki önemli bir eksiği kapatabilirler...

Euroleasing:Tamamen Macar oyunculardan kurulu bir ekiple mücadele edecek olan Euroleasing,hem takım hem de Macar milli takım kaptanı Honti'yi Ros Casares'e gönderdikten sonra sadece bedenen turnuvada yer alacak bir takıma dönüştü..Galibiyet çıkarmaları bile zor olabilir...

Bourges:Fransız takımlarının genel özelliği olan atletizm ve patlayıcılık özellikleri Bourges takımında da mevcut..Miyem ve Ndongue, gibi iki güçlü pota altı oyuncusuna sahipler..Ayrıca Kiesha Brown'u Zaragoza'dan transfer ettiler,Eurocup finalisti Arras takımından Fransız milli forvet Amant'ı kadrolarına kattılar,asıl ve en önemli hamleleri ise Celine Dumerc oldu UMMC'den..Evimizde hiçbir sorun yaşamadan rahatça yenebileceğimiz bir takım olan Bourges Basket,eğer yeterince ciddiye almazsak;taraftar baskısı ile deplasmanda bize zorluk çıkarma potansiyeli olabilecek bir takım..

Fenerbahçe'nin rakiplerinden CCC Polkowice ise alt torbalardan gelmesine rağmen oldukça iddaalı bir kadro oluşturmuş durumda..Sırp milli pota altı oyuncusu ve Avrupa Şampiyonasında mükemmel bir performans gösteren Iva Perovanovic,geçen sene kadromuzda bulunan ve kendini bir türlü gösteremeyen ama şampiyonada yine kalitesini ve kumaşını gözler önüne seren Petronyte,geçen sene ligimizde Botaş'ta çok iyi bir sezon geçiren Megan Freeze,Yunan milli takımının en iyi oyuncusu olarak gösterilen skorer forvet Maltsi ve Sharnee Zoll yanına eklenecek bir iki takviye ile Fenerbahçe'yi evinde zorlayabilir...

Spartak Vidnoje ise bu sene nedense çok göz ardı edilen bir takım..Bana kalırsa ise bu turnuvada Galatasaray,Ros Casares,UMMC kadar şansları olduğunu söyleyebilirim...Ve yine bana kalırsa Pokey Chatman hiç ama hiç yabana atılamayacak bir faktör..Bir takımın pota altı oyuncuları ve oyun kurucuları kadar konuştuğu söylenir hep..Bu bağlamda Avrupa kontenjanından faydalanan Amerikalı süper star guard Becky Hammon ve yine Phoenix'ten Candice Dupree,Marina Kuzina,Osipova asıl üçlüsünden oluşan pota altı kombinasyonları bence gayet iyi görünüyor..Seimone da bu takımın skor yükünü çekecek bir oyuncu olacak..Sonja Petrovic,Skerovic,Milovanovic rotasyonu da fena gözükmüyor açıkçası,ayırca geçen sene Avrupa'nın en iyi geçn oyuncusu olarak gösterilen Nika Baric'i de kadrolarına kattılar..Her ne kadar UMMC ve Galatasaray gibi geniş rotasyonlu gözükmese de Pokey Chatman liderliğindeki Becky Hammon önderliğindeki bir takımı tamamen yokmuş gibi düşünmek bence saçma olur..

Nadezdha:Öncelikle Tina Charles gidince takımın yarı gücü azalmış oldu bu bir gerçek,çünkü Tina dünyanın en iyi iki pivotundan birisi..Ama Nadezdha yine de çok iyi bir takım konumunda bana kalırsa ve özellikle Fenerbahçe'nin işinin Rusya'da hiç kolay olmadığını düşünüyorum..Zira takımda Rebekkah Brunson gibi halen Wnba'in en iyi ribaundçısı olan bir oyuncu ve onu 3-4 numaralarda all around özelliğiyle tamamlayabilen ve bizim de inanılmaz takımımızda senelerdir görmek istediğimiz Vermeyanka'ya sahipler..Ayrıca bana göre geçtiğimiz basketbol şampiyonasında finalde bizi atışlarıyla yakan Rus Guard Danilochkina'yı da kadrolarına kattılar..Hala kadrolarına bir kıta dışı oyuncu katma hakları var ve bu seçimi de doğru yaparlarsa,kenardan gelen Rus ekolünün fizikleri pozisyonlarına göre fazla gelişmiş oyuncularıyla her takıma zorluk çıkarabilecek bir takım olabilirler...

USK Prague:Gelelim Ros ve UMMC'den sonra en güçlü rakibimize..Ben USK Prague'ın çok ama çok fazla ciddiye alınması gereken bir takım olduğunu düşünüyorum..Zira öyle oyuncuları var ki gününde olduklarında bir takımı tek başına alt edebilecek yetenekteler..Öncelikle guard pozisyonundan başlamak gerekirse bana göre dünyanın sayılı guardlarından biri olan Lindsay Whalen kadrolarında..Daha sonra Avrupa Şampiyonasın'da da yakından izleme fırsatı bulduğumuz ve benim gerçekten hayatımda gördüğüm ender bu derece yüksek yüzdeyle her yerden atabilen kısa forvet Katerina Elhotova,Ceyhun Hoca'nın da hayranlığını gizleyemediği yine all-around oyuncu tiplemesine çok iyi bir örnek olan Eva Viteckova,Los Angeles Sparks'ın deneyimli ve önemli üç sayılık yüzdesine sahip oyuncusu DeLisha Milton Jones ve bana göre Alba Torrens'ten sonra İspanyol milli takımının en önemli oyuncularının başında gelen pota altı oyuncusu Anna Montanana takımın en önemli oyuncuları..Eğer pota altına dominant bir uzun bulabilirlerse ben ilk sekizde rahatlıkla yer alabileceklerini düşünüyorum...

Ayrıca Beretta Familia da da göze Liron Cohen-Cherly Ford kombinasyonu dikkat çekiyor ama yanları doldurulmayan iki oyuncunun kişisel istatistikten ötede bir başarı yakalayacaklarını söylemek pek de mantıklı olmaz gibi...

Son olarak kendisinin sadece idman için geldiğini bilsem de rakibimiz Seat Szese Györ'ün Amerikan milli guard'ı Renee Montgomery'i de burada izlemek keyifli olacak...

Daha kadrolar tamamlanmadı ve belki de çok önemli hamleler gelecek ama bu saatten sonra asıl başa güreşenlerin kadroları hemen hemen oturmuş gibi..Bu bağlamda henüz çok erken de olsa bir final eight sıralaması tahmini yapmak istiyorum..

UMMC-Şampiyon
Galatasaray Medical Park-İkinci
Ros Casares-Üçüncü
Fenerbahçe-Dördüncü
Sparta&K-Beşinci
Halcon-Altıncı
USK Prague-Yedinci
Nadezdha-Sekizinci

Ayrıca Wisla Can-Pack takımını da Final Eight'i zorlayacak takımlar arasında görüyorum..Umarım iyi bir Avrupa'lı uzun kadromuza ekleriz ve devşirme kontenjanımız net belli olur da şampiyonluğa uzanabiliriz...
 
Ben Prague in ilk 8 e girmesini zor bir ihtimal olarak goruyorum.Bizim grupta 3 takim cok zorlu ayrica Bourgesde kendi evinde cok guclu.Bu gruptan cok yenilgiyle cikacaktir Prague ve bu durumda siralamada saha avantajini yitirecektir.Wisla veya Cras Basket daha yakin duruyor ilk 8 e.Bizim grup siralamada dezavantaja sahip olacak ozellikle Casares,Ecaterinburg ve bizim maclarimizda evinde olanlar avantaja sahip.Buda yenilgi sayisini arttiracaktir.
 
Kadınlar Eurulegue bu yıl Türkiye'de olacakmış kesinleşmiş.
Galatasarayımızın da iyi bir kadro kurduğunu düşünürsek en büyük favorilerden biri durumuna geliyoruz.
Elimizde böyle bir fırsat varken 2 transfer daha yapıp. Şampiyonluk yolunda çok daha büyük favori olmak elimizde.
 
Isi sansa birakmamaliyiz kesinlikle.Avrupali 4 numara ve cok iyi bir devsirme bulmaliyiz.Devsirme icin kesenin agzi acilmali.Cunku devsirme hem ligi hem Euroleaguei getirebilir bize.
 
Bazı takımların yaşadığı mali problemler nedeniyle Euroleague Women'a bu sezon katılamayacaklarını bildirmesi üzerine, geçtiğimiz sezonlarda 24 takımla oynanan "Kadınlar Avrupa Ligi" bu sezon iki grubun 8 takımlı ve bir grup 7 takımlı olmak üzere 23 takımla oynanacak. Bu sebepten statü de bazı değişiklikler oldu.


Değişen Statü Şöyle;

1- Her grubun ilk 4 takımı 8li finallere direk gider.
2- Gruplarda ki en iyi galibiyet sayısına sahip olan iki grup beşincisi takım da finallere direk gider.
3- Kasım ayında Fiba, son sekizin ev sahibi takımına karar verecek. Belirlenen takım son sekize otomatik olarak katılacak.
4- Eğer o ev sahibi olacak takım sekizli finallere çıkan 14 takım arasından biri ise, üçüncü en iyi beşinci takım seçilecek.
5- Sekizli finallerde 7 eşli şekilde 14 takım yer alacak. ( Ev sahibi takım bu turda maç oynamayacak.)
6- Daha önce olduğu gibi gruplarda ki galibiyet sayısına göre takımlar sıralanacak. İlk 7 takım seri başı olacak.
7- Bu takımlar arasında oynanacak seri maçlarda 2. galibiyeti kazananlar, son sekizde ev sahibine katılacak.
8- Ev sahibi takımın katılımıyla, son sekizde takımlar normal sezondaki sıralama kullanılarak kurulan dörderli 2 gruba ayrılacak.
9- Bu iki grubun kazananları finalde karşılaşacak.
10- Gruplarda ikinci üçüncü ve dördüncü. sırada yer alan takımlar da klasman maçları oynayacak. ( Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunlarında olduğu gibi üçüncü, dördüncü, beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci takımlar belli olacak. )

simasjasaitis.blogspot.com'dan alıntıdır.
 
BASKETFAUL ÖZEL

2001 Erkekler Avrupa Şampiyonası.. 2005 Kadınlar Avrupa Şampiyonası.. 2010 Erkekler Dünya Şampiyonası.. 2014 Dünya Kadınlar Şampiyonası.. Alt yapılarda kız-erkek bütün kategorilerde Avrupa Şampiyonaları.. 2011/12 THY Euroleague Final Four..

Ülkemizde organize edilen ya da organizasyonu alınan büyük finaller..

Bugüne kadar hepsini Türkiye’ye getirmiştik.. Ama biri hariç..

Euroleague Bayanlar Final 8..

Bir aksilik olmazsa 28 Mart-1 Mart tarihlerinde Avrupa’nın bayanlardaki en büyük takımları İstanbul’da Avrupa Şampiyonluğu için mücadele edecek. Böylece aynı yıl hem erkeklerin, hem bayanların Avrupa Şampiyonu İstanbul’da belirlenecek.

Proje gerçekleştiğinde organizasyona ev sahipliği yapacak olan Galatasaray, ilk 8’e girmese dahi, organizasyonun patronu olarak 8’li finallere katılacak, ki normal koşullarda buna ihtiyacı olmayacak. Fenerbahçe ise diğer 7 takım arasında yer bulduğu taktirde Final 8’te yer alacak. Organizasyonun nerede yapılacağı ile ilgili haber, FIBA tarafından önümüzdeki günlerde belirlenecek ancak TBF’nin de verdiği katkıyla Galatasaray’ın ev sahipliğini üstlenmesine muhakkak gözüyle bakılıyor..

Tabii ki gönlümüzden geçen, finali Galatasaray ile Fenerbahçe’nin oynayarak, bu alanda bir ilke imza atmaları..

Umarız bir aksilik çıkmaz..

Galatasaray’a da şimdiden bu büyük organizasyon için kolaylıklar diliyoruz..
...............................................
Konuda bilgisi olan var mı ?
 
2011 sezonuyla beraber, Euroleague'de giyilecek şortlar böyle olacak deniliyordu, Prag ve Bourges hazırlanmış. Bütün takımların böyle olacak şortları, daha doğrusu taytları.
 

Ekli dosyalar

  • 2010_09_08_CF_joueuses_010_Romane.jpg
    2010_09_08_CF_joueuses_010_Romane.jpg
    49.8 KB · Görüntüleme: 8
  • 3246.jpg
    3246.jpg
    88.7 KB · Görüntüleme: 6
2011 sezonuyla beraber, Euroleague'de giyilecek şortlar böyle olacak deniliyordu, Prag ve Bourges hazırlanmış. Bütün takımların böyle olacak şortları, daha doğrusu taytları.
 
2011 sezonuyla beraber, Euroleague'de giyilecek şortlar böyle olacak deniliyordu, Prag ve Bourges hazırlanmış. Bütün takımların böyle olacak şortları, daha doğrusu taytları.
 

Ekli dosyalar

  • 2010_09_08_CF_joueuses_010_Romane.jpg
    2010_09_08_CF_joueuses_010_Romane.jpg
    49.8 KB · Görüntüleme: 109
  • 3246.jpg
    3246.jpg
    88.7 KB · Görüntüleme: 109
Belerus milli takımının giydiği formalardan olsaydı bari; bunlar güzel değil düşünsenize Yasemin Horasanın üzerinde bunlar nasıl durur.
 
13 Ekim Çarşamba günü Euroleague sezonunu açıyoruz. Heyecanın başlamasına kısa bir süre kala rakiplerimiz kadrolarında ne gibi yeniliklere gitmişler bir göz gezdirelim.

VICI Aistes (13 Ekim - @30 Kasım)
Litvanya şampiyonu Aistes ile 3. Euroleague sezonumuzda da aynı grupta başlıyoruz. Daha önceki 4 karşılaşmamızda iç sahadaki maçları farklı kazanıp, deplasmanlarda mağlup olmuştuk. Aistes, bu sene Eurobasket'te Milli Takımımıza rakip olan Litvanya Milli Takımı'ndan 5 oyuncuyu kadrosunda bulunduruyor. O yüzden tanıdık bir rakip olacak. Geçen sene takımın en çok öne çıkan oyuncusu olan Ausra Bimbaite'yi Dinamo Kursk'a kaptıran rakibimiz, bir diğer milli yıldızı Giedre Paugaite'yi de USO Mondeville'ye gönderdi. Bimbaite'nin boşluğunu Kursk'tan aldıkları Sandra Linkeviciene ile kapatacaklar. Tecrübeli guard, Litvanya Milli Takımı'nın en skorer ismi olarak sivrilmişti bu yaz. Önemli bir ekleme oldu Aistes adına. Sandra'nın yanı sıra, Belarus Milli Takım oyuncusu Tatsiana Likhtaravich, ülkenin genç yeteneklerinden Kvederaviciute, Fransa'nın Arras takımında oynayan Aija Putnina ve son sezonu İtalya liginde geçiren milli oyuncu Vaida Sipaviciute ile kadrolarını güçlendirdiler. Litvanya'da kadın basketbolunun lokomotifi konumundaki Aistes yerli oyunculara ağırlık veriyor, bu misyonu gereği. Kıta dışı haklarını düşük profilli oyuncularla kullanıyorlar; Kanadalı Courtnay Pilypaitis ve Litvanya kökenli ABD'li Amanda Kemezys.

Canımızı çok yaksalar da, kolay rakip olarak sınıflandırabileceğimiz konumdalar. Sezona onlarla başlamak da iyi olacak.

USK Prag (@19 Ekim - 7 Aralık)
Giriş satırında kullanacağımız cümleler bakımından, VICI Aistes ile benzer yönleri fazla bir takım. Çek Cumhuriyeti Ligi'nin şampiyonu, Çek Milli Takımı'nın 6 önemli ismini kadrolarında bulunduruyorlar, ekibimiz ile geçen sene aynı grupta yer alıyorlardı. Prag ile de oynadığımız maçlarda deplasmanda üzülürken, iç sahada Sylvia Fowles'ın dominant performansı ile rahat kazanmıştık. Geçen sene üst üste gelen sakatlıklar sonrası transfer edilen Anna Vajda ile geçen sene sakatlığı dolayısıyla takıma fazla katkı sağlayamayan Eva Maltsi Çek kulübünden ayrıldılar. Amerikalı yıldızlar Lindsay Whalen ve DeLisha Milton-Jones takımdaki kariyerlerini sürdürüyorlar. Tabii Çek Cumhuriyeti'nin büyük yıldızı Viteckova ve milli takımdan arkadaşları Elhotova(ki kendisi %100 ile şut atıp Milli Takımımızın potasına 19 sayı göndermişti Polonya'da), Kulichova ile Bartonova'nın da kadroda olduklarını belirtelim. Yeni transferler son şampiyon Halcon'dan Anna Montanana, Sika Brno'dan İsveçli Frida Eldebrink, Bourges'ten gelen Çek Milli Takımı oyuncusu Ilona Burgrova, Michael Zrustova ve Adela Necaskova ile kadrolarını güçlendirdiler. Güçlendirdiler sözü lafın gelişi değil, iyi oyuncularını elde tutup üstüne iyi takviyeler yaptılar gerçekten. Yerel liglerinin de başladığını söylemek gerekiyor, biz onlarla karşılaşırken 7 tane lig maçına çıkmış olacaklar. Biz ise önce VICI ile ilk resmi maçımıza çıkıp, Cumhurbaşkanlığı Kupası maçının 3 gün sonrası Ankara'dan Prag'a gideceğiz.

Özellikle evlerinde sürpriz işlere imza atabilecek kapasitedeler. Takvim olarak şanssız olsak da geçen seneden farkımız olduğunu göstermek için doğru maç. Bizim için Euroleague, Prag deplasmanında başlayacak.

UMMC Ekaterinburg (26 Ekim - @14 Aralık):
Yıllardır Euroleague'nin en kuvvetli takımlarından olan UMMC, bu sene yine çok iddialı. Sadece 2 maçta değil, kupa yolunda en ciddi rakiplerimizden biri konumundalar. Rusya Ligi'nde son 3 senedir şampiyonluğu Spartak'a kaptırmayan UMMC, aynı süre zarfında Eurolegue yarı finalinde de Spartak engelini bir türlü geçemeyip, 3.'lükten ileriye gidemediler. Fakat transfer döneminde ezeli rakipten kopartılan Sue Bird, yazın en ses getiren transferlerinden biriydi. Bird'in yanı sıra, Cappie Pondexter ve Candace Parker Rus ekibiyle devam ediyorlar, bu üç Amerikalı'dan biri Euroleagu kadrosunda yer alamayacak. Parker ve Bird geçtiğimiz sene Ocak ayından sonra Avrupa'ya gelmişlerdi, bakalım bu sene durum nasıl olacak... Sue Bird'in yanı sıra Fenerbahçe'den Hana Horakova ve Anete Jekabsone'u transfer eden Ekaterinburg'un son hamlesi de eski oyuncumuz Yelena Leuchanka oldu. Geçen sene hamileliği sebebiyle kullanılamayan Ann Wauters ve ülkesine dönen Celine Dumerc takımın kayıpları. Fakat Rus forvetler Arteshina ve Abrosimova, pota altında Stepanova, Gruda, Vidmer, Leuchanka ve Parker, guard rotasyonunda da Horakova, Jekabsone, Nolan, Pondexter ve Bird ile sınırları zorlayan bir kadroları var.

Abdi İpekçi kalemiz olacak, evimizde ne olursa olsun kimseye yenilmemeliyiz ama Rusya'daki maçın sıkıntılı olacağı açık.

Seat Györ (@3 Kasım - 11 Ocak)
Macar ekibi, Mizo Pecs'in Euroleague'den çekilmesi üzerine bu sahnedeki ilk deneyimini yaşayacak. Gruba son torbadan gelen Györ'ün işinin çok zor olduğu açık. Yerli ağırlıklı kadrolarını Hırvatistan ile bu yaz Polonya'da boy gösteren oyun kurucu Iva Ciglar, WNBA'de New York forması giyen Quanitra Hollingsworth ve Connecticut Sun'dan Renee Montgomery ile takviye ettiler. Renee bu takımın çok üstünde bir oyuncu, iki senedir iddiasız takımlarda yer alması da onun için yetersiz aslında.

Györ maçlarının en dikkat çekici yanı Tina Charles'ın takım arkadaşı Montgomery ile hasret gidermesi olur. Galatasaray'ı zorlamaları pek ihtimal dahilinde değil.

Lotos Gdynia (9 Kasım - @19 Ocak):
Kesintisiz 14 sezondur Euroleague'de boy gösteren Lotos'ta son yıllarda bir kan kaybı olduğu açık, geride kalan Avrupa sezonunda berbat bir performans sergileyip grup sonuncusu olmuş, Polonya Ligi'ni de final göremeden kapamışlardı. Bundan rahatsızlarmış gibi de görünmüyor, takımın en önemli oyuncusu Babkina'yı ve koçları Dikeoulakos'u Fenerbahçe'ye, Karadağlı başarılı oyuncu Bjelica'yı da yerel rakipleri Wisla'ya kaptırdılar. Takımın geçen sene Euroleague'deki en iyi istatistiklere sahip oyuncusu Monica Wright'ı da TKBL'de Botaş formasıyla izleyeceğiz. Transferlere gelirsek onların da Botaş'tan TKBL'nin son sayı kraliçesi Jolene Anderson'ı kopardıklarını görüyoruz. Geçtiğimiz seneyi İspanya takımı Mann Filter ile geçiren Jamaikalı pivot Aneika Henry'i de kadrolarına kattılar ve kıta dışı haklarını bu iki oyuncudan yana kullandılar. Henry de smaç basabilen nadir kadın basketbolculardan. Lotos'un diğer transferleri; Sırp oyuncular Ajanovic, Knezevic, Fransa pasaportlu Robert, Yunan Ploumpi, Slovak Jalcova ve Polonya milli takım forması da giyen Zurowska oldu.

Galatasaray'ın olduğu seviyenin oldukça altında bir takım, hatasız geçilmesi gereken iki maç daha diye bakıyorum.

Bourges Basket (@16 Kasım - 25 Ocak)
Fransa şampiyonu olarak gelen Bourges'in, Euroleague'nin en köklü ve başarılı bir ekiplerinden biri olduğunu görüyoruz. Her ne kadar son yıllarda, bu başarıları tekrarlayamasalar da. Geri dönüş planları için yaptıkları ilk hamle eski oyuncuları, Avrupa'nın en iyi oyun kurucularından Celine Dumerc'i kadroya katmak oldu. Celine'nin de katılımıyla, takımda (Ndongue, Digbeu ve Miyem) yazın ülkesinin formasını terleten oyuncu sayısı 4'e çıktı. Pota altına takviye edilen -Fransa'nın umut bağladığı gençlerden biri- Marielle Amant, Györ'den Letonyalı Ieva Kublina, Galatasaray'ın da bir süre formasını giyen Amerikalı Kiesha Brown takımın diğer transferleri oldular. Takımın diğer Amerikalısı Catherine Joens ve Yunan forvet Styliani Kaltsidou Bourges ile devam eden isimler.

Son 8 için iddialı ekiplerden olsa da Bourges, Türkiye-Fransa maçını kıstas olarak aldığımda fazla korkutucu gelmiyor. Dikkatli olmamız kesin ama her iki maçtan da galibiyet almamız gerekiyor.

Ros Casares (23 Kasım - @ 1 Şubat)
İspanyol ekibi, bizimle birlikte Euroleague'nin en fazla yatırım yapan ekiplerinden biri. Euroleague yarı finalinde ve İspanya Ligi finalinde Halcon tarafından bozguna uğratılmalarının ardından, çok ama çok güçlü bir kadro ile geri geliyor Ros Casares. Euroleague'de son beş senede alınan iki ikincilik, bir de dördüncülüğün ardından bu sene daha fazlasını istediğini transferleriyle gösterdi. Halcon'dan Silvia Dominguez ve Sancho Lyttle, UMMC'den Ann Wauters, Spartak'tan Lauren Jackson, Beretta'dan Isabelle Yacoubou, MKB Euroleasing'den Katalin Honti, İspanya Ligi'nin sayı kraliçesi Shay Murphy ve ilk Avrupa deneyimini Valencia'da yapması için Maya Moore'u kadrolarına kattılar. Bunların yanı sıra Laia Palau, Jana Vesela ve Sonia Reis takımın elde tuttuğu, çok önemli bağlayıcı parçalar. Guard rotasyonları -tabii ki uzunlara göre- biraz daha zayıf gözüküyor, Lauren Jackson, Sancho Lyttle, Ann Wauters, Isabelle Yacoubou, Sonia Reis ve Jana Vesela'nın da kullanılabileceği pota altı rotasyonu tarifsiz bir güce tekabül ediyor.

UMMC için söyleyeceklerimiz Ros Casares için de geçerli, içeride belki Ruslar'a göre daha da kolay mağlup edebiliriz ama deplasmanda alınacak mağlubiyet kesinlikle sürpriz olmaz.
 
Süper Kupa Halcon Avenida'ya gitti. Geride bıraktığımız günde oynanan maçta son Euroleague şampiyonu Halcon ile son Eurocup şampiyonu Elitzur Ramla karşı karşıya geldi ve İspanyollar maçtan 95-72 galip ayrıldı. Marta Fernandez ve Marta Xargay'ın etkili performansları maçı getirmeye yetmiş.
 
Bizim gruba daha detaylı bakmıştık, şimdi dikkat çeken takımların transferlerine, Avrupa Şampiyonası'nın yıldızlarının transfer hareketlerine hızlıca göz gezdirelim Euroleague'nin başladığı şu günde:

Spartak Moskova: Seimone Augustus, Candice Dupree, Becky Hammon, Marina Kuzina, Jelena Skerovic

Wisla Can-Pack: Milka Bjelica, Ana Dabovic, Anke de Mont, Petra Ujhelyi. Nicole Powell ve Erin Phillips de devam ediyor. Keyifli bir kadro olmuşlar, takip edilesi.

Halcon: İspanyollar nadas senesinde, muhtemelen yeni yıldızlarıyla 2-3 sene içinde geri döneceklerdir. Bu seneki transferler; Laura Antoja, DeWanna Bonner, Marisa Coleman, Alllison Feaster, Marta Fernandez, Sonja Kireta, Lusila Pascua, Anna Vajda. Bu seneki kadroda Marta Xargay'ı parlatmak isteyeceklerini düşünüyorum.

Nadezhda: Onları İstanbul'da izledik, pota altında çok potansiyelli bir takım. Şimdilik kıta dışı haklarından biri boşta iyi bir guard ile pota altındaki gücü kinetiğe dökebilirlerse oldukça iyi bir takım olurlar. Transferler: Natalia Zhedik, Anastasia Logunova, Eurobasket MVP'si Elena Danilochkina ve Lynx'in etkili silahlarından Rebekkah Brunson.

CCC Polkowice: Sharnee Zoll, Iva Perovanovic, Gintare Petronyte, Eva Maltsi, Megan Frazee.

Gospic: Sandra Mandir (Eurobasket'te en iyi 5'e seçilmişti), Julie McBride (Onu TKBL'den çok iyi tanıyoruz)

Euroleague'de benim dikkatimi çeken başlıca hamleler bunlar. Sezon ilerledikçe kadroları daha iyi bir şekilde etüt edebiliriz.

Bir de ek yapalım önümüzdeki senelerle ilgili. Kadın basketbolunun efsanelerinden Lauren Jackson (bu sezondan sonraki sezondan itibaren) önümüzdeki 4 senenin 3'ünü kapsayan bir anlaşma yapmış ülkesinin Canberra Capitals takımıyla. Avustralya Ligi (WNBL) Avrupa ligleriyle aynı dönemde oynandığı için LJ, 2013/2014 sezonu haricinde bu kıtadan çok uzaklarda olacak. Anlaşma 2012/13, 2014/15 ve 2015/16 sezonlarını kapsıyor. Şu anda 30 yaşında olduğunu göz önüne alırsak onu canlı izlemek için belki de son şansımız olacak Galatasaray-Ros Casares maçı. Başka bir açıdan bakınca Sylvia Fowles ve Tina Charles'ın değerini de arttırıyor bu haber. Bu ikiliyi elimizde tuttuğumuz sürece pota altı hakimiyetinin biz de olacağına işaretçi. Tabii ikisini Avrupa'da bir arada oynatmanın yolunu bulabilirsek inanılmaz olur.
 

Üst