2011/2012 Euroleague

Prince'in takıma katkısını gördükçe , Ruslara karşı oynayamama durumu daha da kritikleşiyor. Şu an maçları güle oynaya kazanıyoruz , bir galibiyetimizin de Ekaterinnburg'a karşı gelmesi önemli ama sekizli finalde Rus takımlarıyla muhtemel eşleşme durumlarında sıkıntı yaşayabiliriz.
 
Bu sıralamaya nereden bakıyorsunuz? Ben aramıştım ama bulamadım malesef. Ros Caseres'in kaybetmesi sonucu sadece biz ve Avenida kaldı 4/0 yapan ancak gruplar arası sıralama neye göre yapılıyor. Ve tüm maçlar sonucu 8 takımlı A-C gruplarıyla 7 takımlı B grubu arasındaki sıralamada neye bakılacak?
Futbol mantığıyla bakarsak 8 takımlı grubun son takımına karşı alınan galibiyetler sayılmayacaktır muhtemeln :)
 
Anlaşılan o ki gruplar sonrasın genel sıralamayı Fenerbahçe lider biterecek. Tabii bir salaklık yapmayacaklarını varsayıyorum. Bizim bence artık genel sıralamayı birinci bitirme şansımız çok azaldı. Öncelikle Fenerbahçe'nin maç kaybetmesi gerek sonrasında ise bizim UMMC ve Ros Casares takımlarını deplasmanda yenmemiz gerek. Gerçekçi olmak gerekirse pek olası değil. Birincilik o kadar önemli mi? Bence önemli. Çünkü 8 li finallerdeki gruplar normaz sezon gruplarının genel sıralamasına göre oluşacak.

A Grubu : 1 - 4 - 5 - 8
B Grubu : 2 - 3 - 6 - 7

Biz genel sıralamayı 2. veya 3. bitirmemeliyiz bence. Çünkü o zaman muhtemelen final gruplarında yine Ros Caseres ile eşleşeceğiz ki o zaman takıma Maya Moore ile LJ de katılacak. Ayarlamayı 4. veya 5. bitirmek üzerine yapmalıyız. Daha doğrusu Ros Casares'in durumuna göre kendimizi ayarlamalıyız.
 
Kerim Devrim'in dediği gibi o kadar zayıf bir gruptan genel sıralayı 1. olarak bitiren bir Fenerbahçe olacak ve biz 4-5 bitirirsek final maçını oynarız ve evimizde kupayı kaldırırız inşallah.

Aklın yolu bir. Her ne kadar bugünki oyunumuz bir iş kazası olarak nitelendirilebilirse de açıkçası ne olursa olsun Ros Casares ile bir daha finalden önce karşılaşmak istemem. Gerçi grup maçlarından sonra elenen takımlarda çok iyi bir avrupa pasaportlu ribauntlarda etkili orta mesafe şutu olan 4 numara alabilirsek o zaman rakip farketmez. Ancak bu transferi yapmaz isek işimiz çok zor.
 
F8 bizim sahamızda, kaçıncı sırada bitirdiğin bir tek bizim için o kadar önemli değil. ha 1 ha 3 ha 5 farketmez.

Çok farkeder. Top 8 de de iki grup olacak. Gruplar 1-4-5-8 ve 2-3-6-7 şeklinde olacak. Bu gruplardaki maçlar tek devreli usülde oynanacak. Yani telafisi yok. Gruplarını 1. bitirenler şampiyonluk için yine tek maç yapacaklar. Eğer çok iyi bir Avrupa'lı 4 numara almaz isek gerçekçi olmak gerekirse Maya Moore ve LJ nin de katıldığı Ros Casares'i yenmemiz mucize gibi bir şey olur. O yüzden bence sıralamamızı Ros Casares'den finale kadar kaçacak şekilde ayarlamalıyız. Çok iyi bir 4 numara alırsak o zama iş değişir tabi.
 
Çok farkeder. Ros Casares'i bu kadro ile yenmemiz çok zor. Final gruplarındaki maçlar tek devreli usülde oynanacak. Yani telafisi yok. Gruplarını 1. bitirenler şampiyonluk için yine tek maç yapacaklar. Eğer çok iyi bir Avrupa'lı 4 numara almaz isek gerçekçi olmak gerekirse Maya Moore ve LJ nin de katıldığı Ros Casares'i yenmemiz mucize gibi bir şey olur. O yüzden bence sıralamamızı Ros Casares'den finale kadar kaçacak şekilde ayarlamalıyız. Çok iyi bir 4 numara alırsak o zama iş değişir tabi.

nasıl ayarlayacaksın, var mı bir yöntemi, birbirinden bağımsız 3 grupta maçlar oynanıyor farkındaysan.
 
nasıl ayarlayacaksın, var mı bir yöntemi, birbirinden bağımsız 3 grupta maçlar oynanıyor farkındaysan.

Fenerbahçe bir salaklık yapmadığı sürece birinci olur. Muhtemelen de Ros Casares 2. olacak. Biz UMMC ve Casares maçlarını kaybedip diğer mçları kazanırsak 9-3 oluyor. Spartak 10-2 yaparsa maksimum 5. olabiliyoruz. Avenida da FB den başka kimseye yenilmez muhtemelen.

1 Fenerbahçe
2 Ros Casares
3 Spartak-Avenida
4 Avenida-Spartak
5 UMMC-Galatasaray
6 Galatasaray UMMC
7 Nadezhda veya Rivas
8 Rivas Ecopolis veya Nadezdha

Daha kesin bir ifade ile;

1 FB
2 Ros
3 Spartak
4 Avenida
5 Galatasaray
6 UMMC
7 Rivas
8 Nadezhda

O zaman gruplar;

A : Galatasaray - FB - Avenida - Nadezhda
B : Casares - Spartak - UMMC - Rivas


ulan ne senaryo yazdım iki dakkada :D
Burada kritik nokta UMMC ye attığımızdan daha fazla farkla yenilmemek. Bizim altımızda olmalılar. Yoksa biz 6. sıraya kayarız. UMMC yi deplasmanda yenersek de bu sefer 3. olma durumumuz var.

Edit: Düşündüm de galiba haklısınız. Bu ayar işi ancak son maçta yapılabilecek bir şey.
 
Fenerbahçe bir salaklık yapmadığı sürece birinci olur. Muhtemelen de Ros Casares 2. olacak. Biz UMMC ve Casares maçlarını kaybedip diğer mçları kazanırsak 9-3 oluyor. Spartak 10-2 yaparsa maksimum 5. olabiliyoruz.

biz nerdeyse bourges e yeniliyorduk, spartak bugün son 35-40 sn ye evinde 3 sayı yenik girdi kaybedebilirdi pekala, neyi nasıl ayarlıyorsunuz bu işi ancak yukardaki güç yapabilir, saçmalamayalım lütfen.
 
Çok farkeder. Ros Casares'i bu kadro ile yenmemiz çok zor. Final gruplarındaki maçlar tek devreli usülde oynanacak. Yani telafisi yok. Gruplarını 1. bitirenler şampiyonluk için yine tek maç yapacaklar. Eğer çok iyi bir Avrupa'lı 4 numara almaz isek gerçekçi olmak gerekirse Maya Moore ve LJ nin de katıldığı Ros Casares'i yenmemiz mucize gibi bir şey olur. O yüzden bence sıralamamızı Ros Casares'den finale kadar kaçacak şekilde ayarlamalıyız. Çok iyi bir 4 numara alırsak o zama iş değişir tabi.

Bende seningibi düşünüyorum avrupalı bir skorer almalıyız ama alsak bile yerlilerimizin bu kadar düşük sayıyla oynaması maalesef bu kupayı alma yüzdemizi çok düşürüyor belkide imkansızlaştırıyor. Ben ros kaseresi daha önce seyretmedim ama açıkçası kupanın fovorisi onlar bizide şanslı görüyordum ama son zamanlarda yerlilerin bu kadar performansı düşeceği ve güçlü takımlar karşısında bu kadar pasif durumda olacağımızı açıkçası beklemiyordum.
 
Bende okudum ve foruma taşıdım ilginç yazı ve GS neden kaybetti tespitleri doğru bence .Dee Euroleague'de oynamaması şu an itibari ile olamaz tabiki ama hiçbir şekilde Avrupa'lı 4 yada 5 numara bulamazsak (rakiplerimizden kimse bize eliyle vermek özellikle Avrupalı uzununu ) ve boşta bulabildiğimiz Avrupa'lı iyi şutor bir forvet olursa o zaman Syl ve Tina ile pota dibinde inanılmaz bir güç olmazmı ?
 
Bizim koça odaklanacağımıza, kadromuzu Prince Rus takımlarına karşı oynamayacağına göre iyi bir Guard ve 4 ve 5 numaralara takviyeye odaklanmamız lazım.Sanırım yönetim ilk tur maçlarının bitmesini bekliyor.Ayrıca kaynağı sağlam bir bilgi FB Avrupa ve özelliklede Türkiye için 2 yabancı takviyesi yapıyormuş.Bir kaç güne kalmaz açıklanır deniyor.
 
"Bu antrenör değişikliğini anlamanın bir yolu da aralarına katılıp yorumlarını paylaşmak ve ne düşündüklerini ilk ağızdan dinlemektir" diyerek Ros Casaresli arkadaşlarla iletişim kurdum.
Genel kanı yapılan bu değişikliğin büyük bir hata olduğu yönünde. Çoğunluk durumdan son derece hoşnutsuz. Avrupada Hejkova'dan daha iyisini mi bulacaksınız? Nereden çıktı Iñiguez? (İnyigez okunuyor) soruları sıkça dile getiriliyor.
Iñiguez'in beceriksiz, kavgacı ve bayan basketbolu konusunda sınırlı bilgisi olan bir antrenör olduğu, bu hocayla bizim, UMCC'nin, Fb nin ve Halcon'un karşısında ne kadar iyi oyunculara sahip olsalar da başarılı olmalarının zor olduğu konuşuluyor.
Diğer yorumların bizdekilerden pek bir farkı yok. Kimileri böyle büyük oyunculardan kurulu bir kadroyu ben de şampiyon yaparım, takıma bir ivme ve ilerleme kaydettiremedi, kilit maçlarda başarılı olamadı derken, diğerleri de bu değişikliğe neden olacak bir bozgun yaşamadı, gayet iyi gidiyordu, oyuncularla diyaloğu da oldukça iyiydi diyorlar.
 
lovewomensbasketball.com sitesi Euroleague Kadınlar'da tüm zamanların istatistik liderlerini hesaplamış ve bununla ilgili bir yazı yayınladı. Toplam istatistiklerde -doğal olarak- ligin yerlileri, Avrupalıları tepelerde görürken, maç başına ortalamalarda Amerikalı yıldızları görüyoruz. Bizi ilgilendiren kısımların altını çizmek gerekirse;

Maç başına 19.0 sayı üreten Diana Taurasi Euroleague'nin aktif sporcular içinde 1., tüm zamanlarda ise maç başına en çok skor üreten 3. oyuncu. 1615 sayı atan Dee, toplamda ise 18. sırada. Bir diğer yıldızımız Sylvia Fowles 9.22 ribaund, 1.22 blok ortalamalarıyla her iki istatistikte de 9. sırada. Ayrıca maç başına 19.6 verimlilik puanına sahip olan Fowles, Euroleague tarihinin bu konudaki en başarılı 4. oyuncusu. Diana Taurasi Verimlilik Puanı sıralamasında 15. sırada 18.48 puanla, 11. sırada da 18.71 ortalama ile.

Bu sezon Beşiktaş formasıyla izlediğimiz İlona Korstin, Euroleague'nin en çok maça çıkan 2. oyuncusu Ann Wauters ile birlikte (203'er maç), Alena Kovacova'nın (211 maç) gerisinde. Nilay Yiğit Kartaltepe, maç başına 3.52 asist ile 19. sırada, hemen gerisinde 3.51 asist ortalaması ile Laia Palau, Birsel Vardarlı ve Diana Taurasi yer alıyor. Asist/Top Kaybı oranı ise 2.18 olan Birsel, Euroleague'nin en başarılı 2. oyuncusu bu istatistikte, Caroline Aubert'in hemen arkasında 0.02 gibi ufak farkla. 3. sırada da Laia Palau var 1.95 ortalama ile.

Tüm zamanların en çok;
Sayı: 3144 Ann Wauters
Ribaund: 1733 Maria Stepanova
Asist: 957 Dalma Ivanyi
Maç: 211 Alena Kovacova

Tüm Zamanlarda Maç Başına Ortalama Liderleri:
Sayı: 19.74 Jennifer Gillom
Rib.: 12.48 Yolanda Griffith
Asist: 5.61 Caroline Aubert
Blok: 2.71 Anastasia Verameyenka
A/TO: 2.20 Caroline Aubert
VP: 24.80 Yolanda Griffith

Kaynak: http://lovewomensbasketball.com/201...ll-time-stats-leaders-updated-new-categories/
---------

Hazır ortalamalardan bahsetmişken, geçen sene maç başına 867 olan seyirci ortalamamızın, bu sene 3160'a yükseldiğini de belirtelim Euroleague'deki iç saha maçlarında.
 
kıta dışı oyuncu değiştirme hakkı tüm sezon boyunca ya 3 ya 4 kere (tam emin değilim ama 5 değil), ama 15 Şubattan sonra kıta dışı değiştirme yasak, 16 şubattan sonra birisi sakatlık yaşayıp sezonu kapatsa bile yasak, eksik kıta dışı kontenjanı ile devam etmek zorundasınız.
 
katılır mısınız bilmem ama Fowles'un Tina'ya göre biraz daha büyük bir tehdit oluşturduğunu düşünüyorum içeride. Tecrübesi de cabası. Açıkçası Alba'nın oynadığı maçlarda takım çok hızlı oynuyor ve bu bana keyif veriyor. Dee ile de çok iyi anlaşıyorlar. Ligde de Alba-Dee-Fowles üçlüsüyle başlamak sanki daha iyi olacak gibi, benim görüşüm.
 
Su anda çok iyi bir kısa rotayınumuz var
Isıl , Ticha , Prince , Alba ,Taurasi , saziye ( begenmesekte )
Ama uzun oyuncu konusunda sorunlar var
Matic , Bahar , Tina Alba ( oyunda zaman zaman 4 numara oynuyabilir )
Uzun takviyesiyle bu takım euroleague önemli noktalara gelir.
 

Üst