2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
geçen seneki rancik sevdası mı? küme düşmekten kurtulup playoff yapmanın kıyısından dönen takımın en yürekli adamını bırakıp o dönemin mali şartlarını da göz önünde bulundurup takıma daha iyi kim getirebiliyorduk çok pardon?? onu geçtim sanki geçen sene başarısız olduk ve bunun sebebi de manasız rancik sevdası sanki! bu takım geçen sene final oynadı yahu en son ne zaman final oynadık benim bunu hatırlamaya yaşım dahi yetmiyor...

Bir saniye şampiyon lütfen sakin ol...Rancik bahsedilen sene takıma yaptığı katkı mükemmeldi, ancak sistem değişince etkinliği azaldı Sinan Erdem'de ki Fener maçı dışında sene içinde en az katkı aldığımız oyuncuların başında geldi.
Onun yerinde daha iyi biri olsa daha yol alırdık gibime geliyor.

Ki o sene D-Wash-Jasa-Wilkonson da çok iş yapmıştı.Geçen sene ortasında Oktay Hocaya istediğin oyuncuyu getirelim yetkisinin verildiğini buradaki bazı abilerimizden duymuştum.
Geçen başarılı olduk başarısız olduk demek saçmalıktır ancak geçen seneki kadronun hataları eksiklikleri yok demek değildir bu...Mesela Jerry tercihi de çok tartışıldı.
Evet takım 2. oldu başarılıyız bu takım kusursuz demek çok saçma...

Ersan süper olur ancak malesef fb ülkerle 3 yıllık sözleşme imzaladı ben nedense bu yıl hem Efesin ve bu transferle fbnin gerisine düştüğümüzü düşünüyorum tabiki Oktay hoca faktörü var .

Aydın Örs kesinlikle ilgilenmediklerini açıkladı ( Çok şükür , feci moralim bozulmuştu , bize geleceğinden değil ama ersan güç dengelerini fena sarsar )

Bilindiği üzere oyuncumuz Furkan Aldemir U20 şampiyonasının ilk beşine seçildi . Bu vesileyle 2006 ya kadar olan turnuvaların en iyi beşlerini derledim , neden 2006 derseniz o turnuva hem İzmirde düzenlenmişti, finalde kaybedip 2olmuştuk hem de halihazırda Milli Takım potaaltı o turnuvada mücade etmişti (Ersan , Oğuz , Ömer , Semih ) FURKAN istatistiklerini daha iyi değerlendirebilmek için .....

2006 :

Luca Vitali / Cenk Akyol / Ersan İlyasova ( MVP ) / Emir Preldzic / Nikola Pekovic

2007 :

Milan Teodosic ( MVP ) / Alexey Shved / Luigi Da Tome / Dargan Labovic / Xavier Rey

2008:

Abdolaye Mbaye / Milan Macvan / Marytnas Gecivicius / Vladimir Dasic / Miroslav Raduljica ( MVP )

2009 :

Nikolaos Pappas / Antoine Diot / Kostas Papanikolaou ( MVP ) / Pere Tomas / Kevin Seraphn

2010 :

Andrew Albicy ( MVP ) / Nikolaos Pappas / Kostas Papanikolaou / Mario Delas /Nikola Mirotic

2011:

Alessandro Gentile / Bojan Dubljevic / Even ournier / Nikola Mirotic ( MVP ) / FURKAN ALDEMİR

2006 yılındaki turnuvada Oğuz 11.8 sayı , 6,8 ribaund ; Ömer Aşık 2 sayı , 2,6 ribaund ; Semih Erden 5,4 sayı 3,4 ribaund istatistiklerini yapmış. Furkan ise 2010 yılında 13.9 sayı 11.6 ribaund ; 2011 yılında hepinizin malumu 14.8 sayı 15.9 ribaund yaptı.Bu rakamlar Furkanın taşıdığı potansiyeli gösterme anlamında çok değerli . Uzun oyuncu transferi isterken Furkanın gelişimi de gözardı edilmemeli.

Basketbol şubesi doğru bir kararla Avrupanın en özel oyuncularından biri olan Furkana yatırım yapmıştır , elit takımlar arasına tekrar girebilmek için sadece olmuş ve maliyetlioyunculara değil bir taraftanda yabancı gençözel oyunculara odaklanmamız gerekmektedir ( Fülker'in Preldzice ve Vidmara yaptğı yatırım gibi )

furkan avrupa düzeyinde rahatlıkla 5 oynayabilecek bir oyuncudur...2 tane genç ve potansiyelli 5 numaramızın olması umut verici...eminim post oyunu orta mesafe şut konusunda da songalia'dan birşeyler kapacaklardır...ben de takımda istiyordum lampeyi batistayı javtokası ama bunlar olmuyor diye de takımın uzunlarını küçümsemeyecegim...zaten andric şu takıma geldigi günden beri ne kadar eleştirilse de taylorla birlikte çok savundum ikisini de...birebirde lance williams,zell wesson gibi ciddi manada ürkütücü pivotları savunabildigine de canlı canlı şahit oldum andric'in çünkü korkak bir oyuncu degil...borousisi de savunacaktır sofoklisi de...ki artık yanında furkan gibi bir enerji küpü daha mevcut...andric basit faul alma alışkanlıgından vazgeçsin yeter...bu saatten sonra transfer olmasa da olur yeter ki üzücü bir sakatlık haberi almayalım...

Galatasaray, kaptan Haluk Yıldırım ile yeniden sözleşme imzaladı.

Sezon bittiğinde Yıldırım, en az bir sezon daha oynamak istediğini belirtmiş ve “Koşullar uyarsa kalmak isterim. Ama istemiyor da olabilirler. Anlayışla karşılayabilirim. Sonuçta profesyonelim” demişti.

Basketfaul’un notu: Galatasaray çok önemli transferler yaptı ancak bize göre en büyük transferi Haluk Yıldırım oldu. Az oynar, çok oynar ama takımı takım yapar.. Kritik anlarlarda deneyimi ile takıma enerji verir, gençleri korur, takım ruhuyla oynar..Sözleşme 1 yıllık..

Ama Haluk bu.. 3 yıl sonra da benzer yazılar yazarsak, şaşırmayacağız..

basketfaulün haberi çok sevindim daha yeni görüyorum .

Efes bu sene sağlam kadro kurdu gibi, lig değil EL'de bile iddialılar. Fenerbahçe zaten iyi bir kadroya sahipti, yaptıkları transferlerle güçlendiler.

Bizim en büyük sorunumuz dış şutlardı ve Cevher, Jaka ikilisiyle çok büyük oranda çözdük gibi bu işi. Ancak ben bir 5 numara daha alınmalı diyorum.

Önümüzdeki sene de final istiyorsak kesinlikle normal sezonu lider bitirmeliyiz çünkü Efes / FÜ ikilisinden birini dörde atamayız. TT ilk 4 için benim en güçlü adayım ancak yarı finalde FÜ / Efes - TT olursa bizim işimiz çok zor olur bence.

Can Korkmaz'ı geçen sene izledim Abdi İpekçi'de bir kaç maçta. Birisi playofftaki Hacettepe maçıydı tamamen şuta dayalı bir isim savunması da çok zayıf. İstatistikler de şuta dayalı olduğunu gösterir cinsten zaten. Geçen sene ligde 2'lik yüzdesi 19/48 3'lük yüzdesi 32/122 gibi düşük bir rakam. Dolayısı ile çok umutlu değilim kendisinden.

Kenan Sipahi'yi bir şekilde almak lazım Tofaş'tan yoksa 2-3 sene sonra Efes + Fenerle kapışırız onun için yüksek paralara, çok önemli bir yetenek. İlkan transferi sebebiyle de belki aramız iyidir onlarla bize öncelik tanınabilir şimdiden almak istersek, Tofaş'ta da kiralık oynamaya devam eder.

Kenan Sipahi'yi bir şekilde almak lazım Tofaş'tan yoksa 2-3 sene sonra Efes + Fenerle kapışırız onun için yüksek paralara, çok önemli bir yetenek. İlkan transferi sebebiyle de belki aramız iyidir onlarla bize öncelik tanınabilir şimdiden almak istersek, Tofaş'ta da kiralık oynamaya devam eder.

Kenan Sipahi oyun kurucu oynuyor ve hem Millî takım hem de Tofaş'ta koçu Nihat İziç. Yani gelişimini en iyi o biliyor ve eski oyuncumuz. Ama geçen seneki Antalya maçı için sitemkâr konuşuyor ve Tofaş'ta bizi play-offa sokmadılar diye inceden dokundurdu Bursa medyasında. KOnuya dönersek geçenlerde Kenan Sipahi için Habertürk Barcelona'nın 1 milyon euroluk teklif yaptığını ve Real Madrid'dinde ilgilendiğini yazdı. Nİhat İziç de hemen bir açıklama yaptı ve "istendiğini biliyorum ama daha 15 yaşında ve gelişimi için daha önce NBA oyuncuları (Mehmet Okur) yetiştiren bu kulüpte ve Türkiye'de kalmalı, yurtdışı için daha çok erken" demiş. Yani sözün özü Kenan Sipahi ile bir ilgimiz var ise elimizi gerçekten çabuk tutmamız gerekiyor.

emrah bakın kardeşimiz yazımızı kale alıp güzel bir yazı yazmış teşekkür ediyoruz, sertaç konusunda haklı çıkmasını ümit ediyorum, her ne kadar seyrettiğim maçlarda bana pek ümit vermediyse de kendisini geliştirmesini gerçekten isterim. ama fiziksel eksikliklerini gidermesi acilen şart, bileklerini bilmem de savunmasının çok yumuşak olduğu aşikar. furkan ermal meselesine gelince evet birbirlerinden farklı oyuncular, tabi isterdik ki ikisinin kırması bir oyuncumuz olsun-böyle bir oyuncu dünya çapında olur- bir tercih gerekirse ben uzun vadede tabiki furkan derim ama bu sene için tercihim ermal olur. takımımızın sırtı dönük oyunu olan gerçek bir 5 numarası yok, ünal özüak bununla ilgili -pek hoş bir üslupla olmasa da- bir yazı yazmıştı ve nur gencer de ona destek veriyordu, açıkçası ben de onlara katılıyorum, centerı olmayan bir takım daima ciddi sorunlar yaşar: bize basketbolu ilk öğrettiklerindeki felsefe basitti ve değişmez: basketbol topu çembere en yakın yerden atma sanatıdır.

bu Trabzon gençlik olimpiyatlarında oynayan Milli Takımımızda bizim alt yapıdan oyuncu var mı acaba?

Maalesef yok. Tofaş 5 oyuncuyla öne çıkmış.

2011 Yılı Kadrosu (01.06.2011-01.08.2011)

Oyuncu Pozisyon Boy Kulübü
A. Buğrahan Tuncer Skorer Guard 1.92 Beşiktaş JK
Metin Türen Kısa Forvet 1.99 Darüşşafaka
Berkay Candan Uzun Forvet 2.05 Fenerbahçe Ülker
Erbil Eroğlu Oyun Kurucu 1.94 Fenerbahçe Ülker
Talat Alp Altunbey Uzun Forvet 2.03 Genç Banvitliler
Bulut Altın Oyun Kurucu 1.86 Pertevniyal
Ramazan Tekin Pivot 2.12 Pertevniyal
Tayfun Erülkü Skorer Guard 1.90 Pertevniyal
Onur Çalban Pivot 2.08 Pınar Karşıyaka
Kenan Sipahi Oyun Kurucu 1.94 Tofaş
Mertcan Özen Kısa Forvet 1.94 Tofaş
Samet Geyik Uzun Forvet 2.05 Tofaş
Uğur Dokuyan Kısa Forvet 1.97 Tofaş
Yiğit Emre Mirza Pivot 2.06 Tofaş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...