2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tamam bir 5 numaraya ihtiyacımız var doğru ama o 5 numara olmazsa da bizden bişi olmaz gibi bi hava yaratanlar var..Geçen sene Fb'nin tüm uzunları sağlıklı iken(ki o uzunlar Avrupa'nın en iyi pota altlarından birine sahiptiler) biz yine yenmiştik Fb'yi..

İhtiyaç var doğru ama olmadan da yine gelmek istediğimiz yerlere gelebiliriz..

Kesinlikle 5 numara lazım. Bu sene çıtayı yükselttik şampiyonluk ve euroleague'de önemli yerlere gelmek istiyoruz. Pota altımız yetersiz olmasa da olur dersek yanlış yaparız. Dediğim gibi sağlam ve EuroLeague tecrübesi olan bir pivot lazım bize.

Bu işler yanlışa doğru demekle olmaz. Kaliteli 5 numara olmassa hiçbir şeyin anlamı kalmaz. Lakovic'in verimi düşer, rakiplere kolay sayı imkanı veririz. Rancikin smacını tekrar tekrar izleyip testesteron salgılayan kişiler, Rancik'in maç başına 0,7 hücum ribaundu, 0,4 blok ortalaması ile oynadığını unutmasınlar. Sırf üçlü çektiriyor diye taraftara güzel gözükme çabaları beni etkilemez. 2.06 boyu olan adam müsade edin de smaç bassın. Kaç kere savunmada iken rakip oyuncuları sadece seyrettiğine şahit oldum. Zıplamıyor derken mücadeleden kaçıyor, kaçak oynuyor anlamı var. BAŞARI istiyorsak net basketbol oynamamız lazım. FB'yi uzunları varken de yendik diyenler, olin'e 2 maçta da yenildiğimizi ne çabuk unuttular. Her zaman söylerim sezon içi maçları ayrı, playoff maçları ayrı. Bakın "müthiş savunma yapıyor" denilen takım fener'den playoff'ta her maç 85-90 sayı civarı yedi. Niye? Çünkü rakibin uzunları bizim pota altında fink atıyorlardı. Alamadığımız savunma ribaundları nedeniyle arka arkaya 3-4 kez hücüm imkanı verdik. Ve hala 5 numaraya gerek yok? Peki tamam. Bu da herhalde basketbolun 4-3-3'ü gibi anlamsız bir macera.

Orlando,Dwight Howard'a rağmen neden başarısız?Demek ki her takımın kendine göre artıları eksileri olabiliyor ve şuanda Türkiye'de hiçbir takım kusursuz değil,burası Galatasaray basketbol forumu ve yorumlarınızı bunu bir kez daha gözden geçirerek daha ılımlı bir eleştiri şeklinde yapınız lütfen!

arkadaslar tabiki Efes kadar para harcayamayız.adamlar Vujacice yıllık 2.7 milyon euro veriyor :) amacimiz zaten şuan o kadar para verelim değil.sadece euroleague girmeliyiz başka çare yok.bu hem basketteki karizmamızı yukarı çekecek hem de bahsettiğimiz oyuncuları getirmemizi kolaylaştıracak.bize de direkt katılma hakkı verseler bu sıkıntıyı çekmeyiz zaten.bu takıma ianıyoruz ama eksiğimizi de söylüyoruz zaten bu forumun amaci bu değil mi?ben sadece acımasız eleştiren ve özellikle hakaret eden arkadaşlarımıza kızıyorum.Rancik bu takımda unutulmayacak oyuncular listesine girmiştir.o bize önemli katkılar sağladı.unutmayın Rancik bu takıma geldiğinde playoffa acaba kalacakmıyız diye düşünüyorduk.bu kadar kolay adam harcamayalım hemde bu formanın hakkını veren adamları.

Rancikin smacını tekrar tekrar izleyip testesteron salgılayan kişiler, Rancik'in maç başına 0,7 hücum ribaundu, 0,4 blok ortalaması ile oynadığını unutmasınlar. Sırf üçlü çektiriyor diye taraftara güzel gözükme çabaları beni etkilemez. 2.06 boyu olan adam müsade edin de smaç bassın.

Haa smac basmıyorsa kötü oyuncu Rancik evet. Mücadeleden kaçıyor dediğin oyuncu iki sezon önce takıma belki senden bile fazla inanan, sonuna kadar müdacele eden ve şu fütursuz yorumları zerre kadar hak etmeyen bi oyuncuydu.

Hani sistem diye birşey (!) var ya basketbolda, Rancik ona uymadığı için verimi düştü SMAÇ falan basamadı .

Hani sistem diye birşey(!) var ya basketbolda , miss mach falan, her dezavantajın bi avantaj olması falan; bu takım o sayede ve MÜCADELE AZMİ ile bir yerlere geldi.

Takımın başında Çemişkezespor antrenörü var ve siz herşeyi ondan iyi biliyorsunuz anladım hiç smaç basamayan oyuncunun olduğu takım mı olu!!!11111!!!

Hayat ne güzel vapurlar falan..

sakin olun yahu.. anlamsız bir şeyi tartışıyorsunuz kaç sayfadır... rancik özel bir adamdı, yüreğini koydu, mücadele verdi bizim için.. nasıl bu emeği göz ardı edip sadece geçen sezona bakıp silip atarız bir anda?

efesin transferlerine de bu kadar kafa takmanın anlamı yok.. adamlar senelerdir eurolig oynuyor ve sonuçta bir şirket takımı.. bırakın da alsınlar istedikleri adamları.. bizim o seviyeye gelebilmemiz için geçen sene başlanan planın arkasında durmamız ve sabırla beklememiz lazım.. tamam geçen sene final oynadık bu çok güzel bir şey ama bunu 21 sene sonra başardık bunu da göz ardı etmeyelim.. herkeste aynı düşünce, geçen sene final oynadık bu sene şampiyon olalım.. tamam olalım tabiki de kolay değil ki bu o kadar.. belki 3. belki de 4. olacaz bu sezon, napacaz o zaman? ee o kadar adam aldık hala ne 4.lüğü ya bu takımdan bir şey olmaz mı diyecez? tabiki hayır.. biz onurlu mücadelemizi sürdürelim yeter.. bırakalım basketbol şubemiz yapsın planlamayı ve biz arkasında duralım sadece.. ben bu sene şampiyon olup 20 sene final görememektense istikrarla belli bir mantaliteyle her sene gelişen bir basketbol takımı görmek istiyorum..

Transfer haberlerine dair hiç yazı göremiyorum. Bir süre bu başlık kapalı kalsa iyi olacak yoksa her şey burada konuşulacak. Zamanı geldiğinde tekrar açarız.

Efes'in veya başka bir takımın transferleri için;

http://gsbasket.org/forum/threads/7418-BBL-2011-2012-Sezonu-Transfer-ve-Hazırlık-Dönemi

Takımımızın transferler sonrasını durumunu tartışmak için;

http://gsbasket.org/forum/threads/7639-Yeni-Sezonda-Sistem-ve-Kadro-Yapısı

Oyuncu önerileri için;

http://gsbasket.org/forum/threads/6952-Oyuncu-Önerileri

başlıklarını, oyuncuları özel olarak tartışmak için kendi başlıklarını, ikili tartışmalar için ise özel platformları kullanın lütfen.

Radoslav Rancik'e gelen eleştrileri okuyunca basketbol konusunda gelişmemiz gerektiğini görüyoruz. Daha geçtiğimiz sezon Becirovic mi neydi onu Ankara'da poster yaptı ??? Bu adam mı savunma yapmıyormuş ? E bu adam Euroleague takımı Fenerbahçe Ülker'e geçen sezon deplasmanda 20 attı onu nasıl yapacağız ? R.Rancik all around bir oyuncudur. Oktay hocanın sistemine fazla uyamadı bunun sebepleri vardır o tartışılır ama körü körüne eleştri yapmak bizlere yakışmaz (!)

Transfer konusuna gelirsekte ben bir 5 numara transferinin yapılabileceğini düşünüyorum fakat takım kimyası hıza dayalı ouştu sanki hani tam bir 5 numara alırsak takımın ritmi sıkıntıya girer gibi geliyor. Bu konuda kararsız kaldım...

Amacım X, Y ya da Z isimli bir oyuncu üstünden konuşmak değil. Belli isimleri eleştirmek için sudan sebepler yaratıldığı kadar belli isimlerin korunması adına da çok fazla mesaj atılıyor. Rancik üzerinden de bunu görmek beni rahatsız etti.

Rancik net kötü, bence çok kötü, savunmacıdır. Mental olarak savunmada kopabildiği gibi savunma fundamentalında da ciddi sorunlar olduğunu iki yıl boyunca gördük.Rancik mücadeleci oyuncudur, birçok uzunda olmayan özellikleri vardır. Bu da çok net. Anlamadığım şeyse her türlü eleştiride kutuplaşma yaşanması.

Oktay Hoca Rancik'i sevmiyordu, Rancik Oktay Hoca'yı sevmiyordu...Bu kadar net olay.Taraftarın sevgilisi olduğundan ve kendinden önce geldiğinden gönderilemediğini düşünüyorum.

Transfere gelince sırtı dönük oynayabilen 5 numara isteğim devam edecek... yıllardır 5 numara 5 numara diye haykırır dururuz gene öyle bi sezon bizi beklemez inşallah...

Şu kadroda Ermal kalsaydı çok daha iyi olurdu en azından sadece pick & roll hucumları değil zaman zaman sırtı dönük oynayacağımızı bilirdik ve hucum çeşitliliği açısından da çok önemli olurdu.

olaya lodoslama dalayım (sakın bodoslama diye düzeltmeye kalkmayın) : 1. rancik iyi bir galatasaraylı ne var ki savunması zayıf bir oyuncuydu, oktay hoca da ona fazla süre vermedi çok büyük yıldızlar hariç savunmasız oyuncuları takımda tutmanın mantığı yok. 2. Takımımızda 5 numara sıkntısı çekeceğimiz aşikar, 5 numara yüzünden önemli engellerde tökezleyeceğiz. ermalı çok arayacağız,furkan aynı şeyleri şu an yapamaz, ayrıca ben sertaç ve melihin yeterli potansiyeli olmadıklarını çok önce söylediğimde ne hikmetse kıyamet kopmuştu, yine söylüyorum yeterli potansiyelleri yok, sertaça güvenerek uzun rotasyonu düşünülüyorsa yandı gülüm keten helva...

olaya lodoslama dalayım (sakın bodoslama diye düzeltmeye kalkmayın) : 1. rancik iyi bir galatasaraylı ne var ki savunması zayıf bir oyuncuydu, oktay hoca da ona fazla süre vermedi çok büyük yıldızlar hariç savunmasız oyuncuları takımda tutmanın mantığı yok. 2. Takımımızda 5 numara sıkntısı çekeceğimiz aşikar, 5 numara yüzünden önemli engellerde tökezleyeceğiz. ermalı çok arayacağız,furkan aynı şeyleri şu an yapamaz, ayrıca ben sertaç ve melihin yeterli potansiyeli olmadıklarını çok önce söylediğimde ne hikmetse kıyamet kopmuştu, yine söylüyorum yeterli potansiyelleri yok, sertaça güvenerek uzun rotasyonu düşünülüyorsa yandı gülüm keten helva...

Ben Sertaç'da potansiyel görüyorum...
Çok yumuşak bir bileği var...Orta mesafe şutları şu anda bile iyi, ümitlerde üçlükleride atmaya başladı...
Uzun kolları savunmada ona avantaj sağlıyor...Tabi çok çalışması, fiziğini güçlendirmesi lazım...
Büyük bir yıldız olamaz belki, ama bencten girip 10-15 dakika önemli katkı sağlayabilen bir uzun olabilecek potansiyel var...
Melih'in şutları çok güven verici, ama savunma zaafı var, o da çalışırsa önemli bir 2 numara olur. Ama 1-2 yıldır hiçbir ilerleme yok.(Sertaç'da var mesela)
Furkan Ermal'in yapabildiği çok şeyi yapamaz belki ama Ermal'da Furkan'ın şu an yapabildiği çok şeyi yapamaz...
İkisi de ayrı tür oyuncular...

Cevher - Furkan - Songaila varken Shumpert ve Haluk artık 4 numara oynatılmaz diye düşünüyorum...
Shumpert - Haluk - Caner varken Shipp'in 3 numara oynamasına gerek yok...
Shipp yerine sağlam bir 5 numara alsak iyi olacak aslında...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...