2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevher - Furkan - Songaila varken Shumpert ve Haluk artık 4 numara oynatılmaz diye düşünüyorum...
Shumpert - Haluk - Caner varken Shipp'in 3 numara oynamasına gerek yok...
Shipp yerine sağlam bir 5 numara alsak iyi olacak aslında...

furkan 4 numarada degil 5 numarada yer alacaktır rotasyonda agırlıklı olarak...yoksa andrıc tek başına kalır...haluk'u da devamlı rotasyon içinde saymak dogru olmaz çünkü bu sene takımın abisi rolünü üstlenir parkede degil de parke dışında etkinligi olur,geçen seneki eksra katkılarını gözardı etmem ama o katkılarından rotasyondaki darlıktan kaynaklandıgını belirtmek isterim...shumperti de agırlıklı olarak 3 numarada izleyecegimizi düşünsem de arada 4 numara oynayacagını da tahmin ederek caner ve shipp rotasyonu dolduracaklardır...kısaca shipp'e gereksiz demek yazıktır günahtır...

furkan 4 numarada degil 5 numarada yer alacaktır rotasyonda agırlıklı olarak...yoksa andrıc tek başına kalır...haluk'u da devamlı rotasyon içinde saymak dogru olmaz çünkü bu sene takımın abisi rolünü üstlenir parkede degil de parke dışında etkinligi olur,geçen seneki eksra katkılarını gözardı etmem ama o katkılarından rotasyondaki darlıktan kaynaklandıgını belirtmek isterim...shumperti de agırlıklı olarak 3 numarada izleyecegimizi düşünsem de arada 4 numara oynayacagını da tahmin ederek caner ve shipp rotasyonu dolduracaklardır...kısaca shipp'e gereksiz demek yazıktır günahtır...

shipp e gereksiz diyen yok ama mevkisi dışında oynayacağı için ne vereceği muamma.
bizim sıkıntımız o

eğer evren bu takımda kalıp göksenin kiralanırsa çok yazık olur

Göksenin'in kiralanacağını hiç zannetmiyorum, ligde altyapıdan 1 oyuncu bulundurmak zorundayız 12 kişilik maç kadrosunda. Tabi başka biri konabilir altyapıdan ama bu kontenjanı Göksenin'in dolduracağını düşünüyorum

Tabi başka bir açıdan da bakarsak, rotasyondaki kısa oyuncu bolluğunu düşününce ne kadar süre alıp kendini daha fazla geliştirebilir.. Orası biraz muamma..

Eğer Eurolig'te mücadele edeceksek mutlaka 5 numara transferi gerekli,şart yani.

4 Uzun var elimizde,5 uzun olmalı bence.Cevher,Songaila,Furkan,Andric bunların yanına bir uzun daha lazım.Kısa oyuncumuz zaten bol,orada bir sıkıntı yaşamayız ama içimde kalmasın,yazayım ben neden uzun oyuncu konusunda cimri davrandığımızı anlamıyorum geçen sezon FB ile oynadığımız final serisinde 2 uzunla oynadık resmen.Bundan sonra transfer yapılır veya yapılmaz teknik kadro bilir ama madem yorumlarımızı yapacağız benimde yorumun,düşüncem mutlaka bir uzun transferi daha yapılması.

Shipp 1.96 boyunda 3 numara için gayet yeterli fiziğe sahip. Ayrıca geçen sene Evren ve Shipp'i aynı anda sahada uzun süreler görüyorduk. Yani Shipp geçen sene de 3 numarada kullanılıyordu.

yorumları okuyunca şaşıp kalıyorum
bizde ki kadar oyuncu bağlılığı var mıdır acaba
her gelene göbekten bağlanıyoruz
şimdide shipp hastalığı başladı
tamam arkadaşlar bizim takımımızın eksiği gediği yok
3 numaraya da 5 numarada da transfer gereksiz yok
shipp kapatır eskisiği gediği
eyvallah

Aynen katılıyorum.5 numaraya sert bir pota altı lazım.Kaç aydan beri bunu burada konuşuyoruz.Oktay hocaya güveniyoruz.O iyisini bilir ama Bayram abi senin'de dediğin gibi final serisinde 2 uzunla oynadık Ermal-Luksa gerçekten zor olmuştu bizim için.Elimizde uzun olarak Luksa5-Darius4-Cevher4-Furkan5 var.İnşallah sakatlık olmaz ve bu 4 isim bir sezon boyunca sorunsuz oynarlar.Ama Euroleague katılacağımız için bu sene yırtıcı bir pota altına ihtiyacımız var.1-2-3 bölgelerine transfere bence daha gerek yok.Elimizde çok iyi oyuncular var o bölgede.4-5 bölgesinde yine yetenekli oyuncularımız var ama Euroleague tecrübesi olan SERT-YIRTICI-BİTİRİCİ bir 5 numaraya ihtiyacımız olduğuda aşikar.

Konu almış başını gitmiş Miami, Real, Oklahoma derken..

Konunun başına gelecek olursak Shipp'den bahsedilmiş 3 numara oynayıp oynayamayacağı konusunda. Fenerbahçe serisinde gördüğüm şey şuydu. Çift gardlı sistemde Shipp 3 numaraya kayıyor ve orda Tomas-Preldzic ikilisine karşı size olarak eziliyordu. Emir alçak post da aldığında rahatça yüklenip boyu sayesinde arkadaşlarına rahatça pozisyon hazırlayabiliyordu. Ben kendi düşüncemi belirtirsem bu sene bizim 3 numaramız Preston Shumpert olmalı kesinlikle ama Evren,Caner ve muhtemelen Göksenin'in kalmasından sonra 3 pozisyonda da üçer oyuncu olacağından dolayı Shumpert daha çok 4 düşünülüyor, tabii ki bu 3 numaradan süre almayacağı anlamına gelmez.

Benim elimde olsaydı Shipp'i başka bir takıma kiralar yerine takım ihtiyacına göre bir pivot veya bir kısa forvet alırdım ama kadro planlamasını yaptık artık. Belki lokavt sonuna kadar bir isimli bir uzunla anlaşılabilirdi ama Fiba'nın onay belgesini verip vermeyeceği, lokavtın süresi, maaş dengesi gibi şeyler düşünülerek vazgeçilmiştir buna da saygı duyuyorum.

Tam 2 sayfa, 30 küsür gereksiz mesaj sildim. 14 tanesi aynı kişiye ait.

Ekstra bir uyarı yapmaya gerek duymuyorum, lütfen içinde bulunduğumuz foruma. Forum içinde de bölüme ve başlığa uygun şekilde davranın.

Shipp şu takımda en sevdiğim oyunculardan bir tanesi...
asla ayrılsın istemem ancak şuanki görüntüde ihtiyaca daha uygun olan Shipp yerine bir 5 numara alınmasıdır yazdım...
daha dikkatli okursan sevinirim...
geçen yılki kadroda bulunan bütün oyuncular benim için çok çok özeldir...
Koç hepimizden iyi bilir elbette o ne derse o olmalıdır olacaktırda zaten...

Geçen sene Rancik sevdası yüzünden daha iyi oyuncu alma şansımızı kaçırdık umarım bu sene aynı şeyi de Shipp için yaşamayız...
Çok iyi oyuncudur kabul ederim ancak hucumunu geliştirmeli kesinlikle.

Geçen sene Rancik sevdası yüzünden daha iyi oyuncu alma şansımızı kaçırdık umarım bu sene aynı şeyi de Shipp için yaşamayız...
Çok iyi oyuncudur kabul ederim ancak hucumunu geliştirmeli kesinlikle.

geçen seneki rancik sevdası mı? küme düşmekten kurtulup playoff yapmanın kıyısından dönen takımın en yürekli adamını bırakıp o dönemin mali şartlarını da göz önünde bulundurup takıma daha iyi kim getirebiliyorduk çok pardon?? onu geçtim sanki geçen sene başarısız olduk ve bunun sebebi de manasız rancik sevdası sanki! bu takım geçen sene final oynadı yahu en son ne zaman final oynadık benim bunu hatırlamaya yaşım dahi yetmiyor...
şu takımda yeterince hücum opsiyonu yok mu allahaşkına?tutku-ender-lako-shumpert-songaila-andric zaten savunma vasıflarından ziyade hücumcu özellikleriyle ön plana çıkan oyuncular..şuanda gs'nın rotasyonunda iyi savunma yapar karşı tarafı canından bezdirir diyebilecegimiz 3 oyuncu var bırakın da o kadar olsun;caner,gordon,shipp...ki gordon'ı henüz takımımızda izlemedigim için onu dışarda bırakarak söylüyorum caner de shipp de kısa olmalarına ragmen iyi birer reboundçu ve içeriye penetreleri de vasatın üstünde...
kısacası diyecegim şudur ki;takım öyle savunma yapıp rakibe saldırmak dışında(bruce bowen misali hiç sevmem kendisini)bir numarası olmayan oyunculardan kurulu degil ki zaten...

Benim bir sorum olacak
Hatırladığım caner'in geçen sene başında sözleşmesi uzatıldığında sözleşme süresi 1 yıllıktı. Henüzde uzatılmadı. Yani ortada bir sorun yoksa caner'in sözleşme uzatma işi yaptığımız transferlerden daha kolaydır heralde bu kadar aksaması normal değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...