2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sadece bütçe üzerinden gitmeyiniz.koç faktörü/takımın uyum faktörü/seyirci faktörü/istanbulda final four faktörü/ilk kez katılmamıza rağmen tecrübesiz olmama faktörü..lehimize birçok durum var.

Top 16 yeterlidir bu sene için F4 falan iyi hoş ama birazda gerçekçi olmak lazım.Saydığınız faktörler önemli ama Euroleague'de ki baba takımları etkilemez bunlar.Cska,Barcelona,Real Madrid,Siena,Maccabi,Pana,Oly gibi takımların yanı sıra Efes,Milano,Caja Laboral gibide üst düzey takımlar varken F4 biraz gerçek dışı bir hedefdir.Bizim bu sene hedefimiz özellikle tribün olarak avrupada ses getirmek ve her maçta başabaş mücadele edip buraların takımı olduğumuz göstermek.Bu 2 olayı gerçekleştirmemiz Euroleague için bundan sonra direk katılım hakkı almamızı sağlayacaktr.

edit:Zaza Pachulia'nın geri dönmek isteyeceğini sanmıyorum ben.Atlanta'da çok sevilen bir oyuncu,yıllık 5 milyon gibi birde para kazanıyor,tamamen geri dönüş yapması düşük ihtimal.

gerçek dışı hedef demek takımımıza hakaret gibi geliyor.zor bir hedef dersek daha şık olur gibi.tabiki final four un favori adaylarından değiliz ama tamamen kapsam dışında değerlendirirsek kendimizi küçük düşürmüş oluruz.final8 için iddiamız ciddi,final four hayal değil.

ustaların ustası sayın yalçın granit bile final fourdan ve hatta final ihtimalinden bahsediyorsa bu hedefin olabileceği fikrini benimsememiz gerekiyor.

Bence en yüksek hedefimiz final8 olmalıdır ki final8 "çok ciddi" bir başarıdır. Evet Türkiye'ye göre iyi bir kadromuz var ama söz konusu EL olunca işler değişiyor. Bugün futbol takımı Şampiyonlar liginde yarı finale kalabilir diyebilir miyiz? Hayır. Ya da çeyrek finale kalırsak başarılıydık diyebilir miyiz? Bu kadroyla kesinlikle evet. Böyle düşünelim bence.

Bu hedef koyma aşkı nedir anlayamadım. Koç ne dedi her maçı kazanmaya oynayacağız. Gidebildiğimiz yere kadar gidicez inşallah.

nejat sayman ile facebookta bu konuyu görüştüm. onun fikri :

Oğuzhan Tonyalıoğlu : Nejat hocam sorum olacaktı size. Galatasaray'ın ueroleague'de göz önüne alınırsa bir pivot lazım değil mi ?

Nejat Sayman : Kesinlikle lazım...kritik bir grup..pivot alırlarsa 3.bile olabilirler..

oğuzhan bende konuştum bu konuyu nejat saymanla uzun alınırsa %100 gruptan çıkar demişti.Arkadaşlar sizce Marcus Haislip gelse yada onun gibi bir atletik uzun iyi olmaz mı?

gerçekten bu takım bize mükemmel duygular tattırdı ancak son 1-2 senedir herkesin içinde kalmıstır diye tahmin ediyorum GÜZEL bir smaç-blok hatta alley-opp :)

ama onunda cogu atletik oyuncu gibi şut sorunu var hatta efes pilsen doneminden hatırladıgım kadarıyla adam sol turnike bile atamıyordu zaten gerek duymaz turnikeye ama yinede bir eksiklik

onun blokları smaçları hatta bazen attığı üçlükler yeter :) şaka bir yanada öyle bir oyuncuya ve 3 numaraya takviye şart shumpertla falan olmaz

Konudan kopmalar başladı..Tam anlamıyla dominant bir 3 numaramız da yok doğru ama oraya Caner,Shipp,Shumpert ve Haluk ile bir şekilde kapatabiliyoruz..Asıl önemli olan sağlam bir 5 numara,o da Oktay hocanın ve takımımızın kıstaslarına uyarsa..O yüzden artık diğer pozisyonlar için transferleri konuşmak pek mantıklı değil.

benim ilk tercihim kesinlikle ROBERT HİTE olur acaba ben mi gozumde cok buyutuyorum ? Bide onun suan nerede ve ne durumda oldugunu bileniniz var mı?

3 numara transferi nerden çıktı ya :) biz 5 numara için imkanlar oluşsa keşke diye düşünürken bu başlıkta düşünceler baya farklı..

ne hite ı ne 3 numarası. 3 numara alınacaksa bu demektir ki shipp ile yollar ayrılacak. yerli 3 numara yok. jasaitis gibi biri de yoktur boştaysa. robert hite ise o fizik ile anca 2 oynar. bir 5 numara gelirse iyidir. gelmezse de yapacak birşey yok. takımdaki 12 oyuncunun hepsi de katkı verir

ya biraz abarttım ama o kadroda fena degildi ve bi an o sene HİTE in yaptıkları aklıma geldi özellikle smaçları ve paylaşayım dedim ama euroleague seviyesinde bir 3 numara fena olmazdı tabi bu zamanda bulmak cok zor+masraflı

3 numara lazımsa 2 numarada oynayan birini örnek vermeyin yahu Hite nedir? takımda pozisyonu en kalabalık olan yer, Gelebale boşa çıktı hani onu deseniz anlayacağım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...