2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tek birşey söyleyeceğim Ömer Aşık transferini istemek ile Beşiktaşın yaptığı transferleri eleştirmek aynı düzlemde midir? değilse ne bu çelişki??

Bizim Ömer Aşık'a olan ihtiyacımız ile Bjk'nin transferleri iki ayrı uçurum

Biz EL'e katıldık ve katılmadan önce de eksik olduğu tartışılan mevkiye ekstra bir oyuncu istiyoruz.Biz takım oyununda zayıf bir halkayı, en makul ve en iyi şartlarda(yerli statüsü v.s) getirmeye çalışıyoruz.Duncan veya Howard peşinde de değiliz.Üstelik sponsorumuz belli değil, hesaplananın dışında EL'den gelecek rakamlar da var

Bjk'nin yaptığı ise tamamen Katarvari transfer. Sene içinde oyunculara alacakları ödenmemiş iken,kapı kapı sponsor aranırken Nba'den reklam olsun diye 1-2 isim alıp gösteriş yapmak amaç

Pekovic, NBA de çok fazla süre almıyor. Avrupa'ya kesin dönüş düşünüyorsa ve transfer imkanımız varsa çok fazla düşünmememiz lazım artık, Pekovic çok özel bir oyuncu.
Ömer Aşık ise 1 yıllığına olsa neyse ama lock out için gelecekse gerek yok onada, Zaza kesin dönüş isteyen isimlerdendi o olursa o da çok iyi olur.

Forumda yorumlara bakıldığında bazıları Ömer'e ya da lock out dan gelecek bir uzuna euroleague grupları için iyi bakmış ancak bazıları ise takım kimyasını-rotasyonu yerle bir edeceğinden bahsetmiş hatta 1 yıllık sözleşme ile gelecek bir 5 numaraya bile karşı çıkmışlar ancak ben eğer Euroleague'de ilk senemiz olmasına rağmen ciddi düşünüyorsak kesinlikle yerli-yabancı kalın bir 5 numara ve hatta yerli-yabancı bir 3 numara alabileceğimizi düşünüyorum. Nedenlerini açıklamam gerekirse; şu 3 günlük mac periyodunda da görüldüğü gibi Luksa-Songaila çok çabuk faul alabiliyor zaten Sertaç'ı hiç saymıyorum bile faul konusunda ayrıca Sertaç ligde bile bizim 5 numarada rotasyonunu doğru düzgün tamamlayamazken Euroleague'de çok fazla ezileceğini tahmin ediyorum. (tecrübe derseniz bence ligde bile çok kısa dakikalarda fauller alan basit hatalar yapan bir ismin kesinlikle Euroleague'de dakikalar alması için daha çok erken olduğunu düşünüyorum. Yanlıs anlaşılmasın ben Sertaç'ı gerçekten çok seviyorum ve inşallah çok başarılı maçlarını da izleyeceğiz) . O yuzden kesinlikle gerekirse sadece Euroleague için bir 5 numara şart. Gelelim 3 numara konusuna, bize 3 numarada savunma değilde isin hücum yününü iyi yapacak, beklenmedik yerlerden sayı çıkarabilecek tecrübeli bir oyuncu lazım. Diyeceksiniz ki bizde Shumpert var ancak eğer ciddi düşünüyorsak ve konuşulduğu gibi F16 hatta F4 hesapları yapıyorsak, gerçekten top eline nerede olursa olsun geldiğinde sayı bulacağına inandığımız bir 3 numara ilaç gibi olur tabi öncelik 5 numara :)

Bizim Ömer Aşık'a olan ihtiyacımız ile Bjk'nin transferleri iki ayrı uçurum

Biz EL'e katıldık ve katılmadan önce de eksik olduğu tartışılan mevkiye ekstra bir oyuncu istiyoruz.Biz takım oyununda zayıf bir halkayı, en makul ve en iyi şartlarda(yerli statüsü v.s) getirmeye çalışıyoruz.Duncan veya Howard peşinde de değiliz.Üstelik sponsorumuz belli değil, hesaplananın dışında EL'den gelecek rakamlar da var

Bjk'nin yaptığı ise tamamen Katarvari transfer. Sene içinde oyunculara alacakları ödenmemiş iken,kapı kapı sponsor aranırken Nba'den reklam olsun diye 1-2 isim alıp gösteriş yapmak amaç

takımın o bölgesinde eksik olduğu ve takviye gerektiği konusunda hemfikiriz yazının diğer kısmındaki soruları da yanıtlarsanız sevinirim , saygılar.

Kimin daha çok bu takımı geçmişte takip ettiğini yazarsak sen benim geçmişime bu sitede en son yaklaşacak kişisin çünkü Micheal Skörslü,Dawkinsli şampiyonlukları yakından izlemiş yaşamış biri olarak o yıllardan beri takımı destekler ve izlerim.Ayrıca bunları söyleyerek Galatasaray'ı çok daha fazla desteklemek demekde doğru değildir.Burada yıllarca yaşadıklarımızdan,gözlemlerimizden faydalanarak yorum yapıyoruz.Bu nedenle seninde senden çok daha fazla bu konularla ilgilenmiş kişilerin yazdıklarını saygıyla karşılamanı ve ona göre düşünerek yorum yapmanı tavsiye ederim.
Paok, Asvel, Rytas güçlü takımlar ve bunları eledik.Bundan sonra karşımıza çok daha güçlü takımlar çıkacak hem ligde hemde euroligde.Özellikle potaaltı oyuncularımız mücadeleci ve hırslılar ama tecrübe olarak bırak avrupayı Türkiyede bile zorlanırlar.Fener ve Efes'in uzunlarının yanında zayıf kalmak istemiyorum.Avrupa da çok fazla daha tecrübeli potaaltı oyuncularıyla karşılaştığımızda ezilmek istemiyorum.Artık hucüm ribauntu sorunu yaşamak istemiyorum.Şuana kadar rakiplerimiz sadece hucüm ribauntlarıyla bize üstünlük sağladılar.Bu bir gerçek görmemek için kör olmak lazım.Bunun içinde gerçek bir 5 numara lazım blok tehdidi ,ribaunt canavarı ,hucüm ribauntu alınca topu potalı değilde direkt smaçlayacak birini.Özelliklede Fener maçında Kaya'yı bloklayacak birini ve bize transfer edildiğinde ençok fenerlileri kızdıracak birini istiyoruz.Bu yazdıklarıma ilaç olacak kişi Ömer Aşık olduğu için bu kadar çok kişi Ömer'i istiyor.Umarım anlayışla karşılar bundan sonra ona göre yorum yazarsın.Ayrıca biz nekadar yazarsak yazalım Oktay hoca ve Hakan Bey gerekli ise o transferi muhakkk yapacaktır.Onlara güvencemiz sonsuz.

basketbol bilgisinden uzak yorumlar olmadıgı sürece yorumlara ve fikirlere saygım sonsuz tepkim ajan fenerbahçelilik olayınaydı...

Bir kalıplı pivot saha içinde sadece rakip pivotu savunur başka iş yapmaz mı? Rytas maçı izlenmemiş galiba. Tyrees Rice sakatlanmasaydı aslında sen bu yazıyı yazamazdın. Biz de Rytas'a elenmezdik ama bu üstünlüğü de asla kuramazdık.
Yani demem şu ki sen bu adamların sürelerine fazla kafayı takma. Oynadığımız oyun pozitif oldukça bunların hiç önemi yok. Ayrıca bir kaza olup biz Rytas'a elenseydik de bunun sorumlusu Andriç olurdu bunu da söyleyeyim. Maçı koparacağımız zamanlarda sürekli hücum faul yapıyor. Andriç çok güvenilecek bir isim değil ama iyi oyuncu. Piyasada hem ikili hem de sırtı dönük oyunu olan çok isim var.

şu tarz yorumlara karşılık hep aynı yorumu yapmak zorunda kalıyorum; bi koşu bulup geliverin şu hem andric kadar hareketli aynı zamanda post oyunu ondan çok daha iyi biçok pivotu...

takımın o bölgesinde eksik olduğu ve takviye gerektiği konusunda hemfikiriz yazının diğer kısmındaki soruları da yanıtlarsanız sevinirim , saygılar.
Yazının diğer kısmında 1 tane soru var, onu da yanıtlamaya çalışayım

Bu adamların hiç biri keyfine oynamıyor burada,sonuçta profesyonel meslekleri.Dolayısıyla her an hazır durumda olmaları lazım

Zaten Ömer veya başka bir oyuncunun gelmesi demek Furkan'ın hiç süre almaması demek değil, süresinin azalması demek.Şuan 18-20 d.k oynuyorsa o zaman 10-12 d.k oynar

Keza Ömer gelince kesin 5 başlayacak diye bir garantisi de yok.Furkan kendisini geliştirip, açıklarını kapatırsa daha fazla süre alır

Ama Ömer'in gelmesi, bizim gruptan çıkmamızı garantiye alabilir.İlk kez katıldığımız EL'de gruptan çıkmamız da ekstra prestij olur bizim için

takımın final four oynayacağına inancım yüksek.bu takım uleb cup da ilk kez mücadele ederken çapsız yorumlar yapılıyordu basında.ne oldu son 4 e kaldık,joventutu elimizden kaçırdık.bir tane kaliteli sert uzunu en az 1 YIL takıma katabilirsek bu takımın final four oynama şansı ciddi anlamda var.

şu tarz yorumlara karşılık hep aynı yorumu yapmak zorunda kalıyorum; bi koşu bulup geliverin şu hem andric kadar hareketli aynı zamanda post oyunu ondan çok daha iyi biçok pivotu...

ndriç post oyunu mu yapıyo? Zuhahaha! Hadi hızı tamam Andriç sırtı dönük oyunda arkasında safinaz olsa bozuluyor. Ayrıca serilikte çok bişey değil o saçmasapan hareketlerinden vazgeçmedikçe. Ama ''ben görmedim daha iyisini bu konularda Andriç en iyi'' diyosan da isim verebilirim bir sürü istersen.

Andric'in post oyunu yoktu evet ama bu sene bol bol izleyeceğiz gibi. Euroleague elemelerinde ilk iki maçta gösterdi bunu.

bütçeyi zorlayıp zaza ile 1 yıllık anlaşma yapamazmıyız.kendi açımdan 4 aylık bir katkı sağlayacak bir basketbolcunun yerine yıllık transfer edeceğimiz adamlara yönelmeliyiz.zaza pachulia bizim tam aradığımız sert ve yetenekli uzundur.lig için efesin uzun rotasyonuna direnç sağlayabilecek yetenektedir.

bütçeyi zorlayıp zaza ile 1 yıllık anlaşma yapamazmıyız.kendi açımdan 4 aylık bir katkı sağlayacak bir basketbolcunun yerine yıllık transfer edeceğimiz adamlara yönelmeliyiz.zaza pachulia bizim tam aradığımız sert ve yetenekli uzundur.lig için efesin uzun rotasyonuna direnç sağlayabilecek yetenektedir.

Ayrıca Türk statüsünde oynayacak çok iyi olur...

nejat sayman ile facebookta bu konuyu görüştüm. onun fikri :

Oğuzhan Tonyalıoğlu : Nejat hocam sorum olacaktı size. Galatasaray'ın ueroleague'de göz önüne alınırsa bir pivot lazım değil mi ?

Nejat Sayman : Kesinlikle lazım...kritik bir grup..pivot alırlarsa 3.bile olabilirler..

Oğuzhan Tonyalıoğlu : Nejat hocam sorum olacaktı size. Galatasaray'ın ueroleague'de göz önüne alınırsa bir pivot lazım değil mi ?

Nejat Sayman : Kesinlikle lazım...kritik bir grup..pivot alırlarsa 3.bile olabilirler..

Nejat Hoca bile alınırsa 3.cü olunur diyor ise alınmazsayı düşünmek istemiyorum.Gerçi yönetimde muhakkak gerçekleri görüyordur ve ciddi bir 5 arayışındadırlar inşallah

Pivot almasak dahi o gruptan üçüncu çıkabiliriz yahu Prkokomun ve Olimpija'nın kadrosu bizden iyi değil bence Kazan ile kıyaslanabilir kadrolar şu halde zaten 3. için Kazan ile çekişiriz.İnterbaskette falan grup üçünlüsü olmamızı bekleyen çok kişi var

millet ya dalga geçiyor ya da basketboldan anladıkları yok.şu anki kadro bile son dakikalarda rehavete kapılmasa idi rytası evinde 15-20 sayı bandında yenebilecek bir potansiyele sahipti.ŞU ANKİ KADRO 3.OLABİLECEK GÜCE SAHİPTİR.BİZİM DERDİMİZ FİNAL FOUR U HEDEFLEYEBİLMEK.UZUN ALINMAZSA FİNAL FOUR ÇOK ÇOK ZOR.AMA SAĞLAM BİR PİVOTLA SİENAYA ÇOK YAKLAŞIRIZ BARÇAYI DİŞ BİLERİZ.

Zaza gelsin,avrupaya kesin dönüş niyetindeymiş sanırım..
Bu arada F4 filan gerçekçi beklentiler değil.Bu sezon için euroleaguede başarı kıstası iç sahadaki maçları kazanmak olmalıdır.

Zaza gelsin,avrupaya kesin dönüş niyetindeymiş sanırım..
Bu arada F4 filan gerçekçi beklentiler değil.Bu sezon için euroleaguede başarı kıstası iç sahadaki maçları kazanmak olmalıdır.
bir pivot hariç kadromuzda temel olarak ne eksiklik var,koçumuz final four kotarabilecek bir adam değil mi?..tecrübe var,lider oyuncu var,uyumlu ve güçlü amerikalılar var.tecrübeli ve etkili avrupalılar var.eurolig tecrübeli türk oyuncular var.en önemlisi belki de avrupanın en iyi savunma yapan takımlarının başında geliyoruz.inanmak çok önemli bence.

bir pivot hariç kadromuzda temel olarak ne eksiklik var,koçumuz final four kotarabilecek bir adam değil mi?..tecrübe var,lider oyuncu var,uyumlu ve güçlü amerikalılar var.tecrübeli ve etkili avrupalılar var.eurolig tecrübeli türk oyuncular var.en önemlisi belki de avrupanın en iyi savunma yapan takımlarının başında geliyoruz.inanmak çok önemli bence.

Euroleague'de ilk sezonunun oynayacak bir takımdan ki bu takım galatasarayımız bile olsa F4 adayıdır diye söz etmek gerçekçi değil.Benzerini ulebcupta yaptık diyenleriniz olacak ama ulebcup ile euroleague kıyas bile kabul etmeyecek organizasyonlar..

Bu sezon Galatasarayımız için iç sahadaki bütün maçlarını kazanmak bile bence başarıdır..Ne eksiğimiz var sorusunun cevabına gelince CSKA'nın ya da Armani Jeans Milanonun ya da Barcelonanın kadrolarına bakmak yeterlidir..Anadolu Efes bile kadro kalitesi olarak çok çok üstümüzde..

Şimdi açık konuşalım mı..? Basketbol sürprizlerin oldukça az olduğu bir spordur..Bu bütçelerle F4 beklemek hayalcilikten öteye geçmez..maalesef ki geçmez..

Yani o yüzden böyle içinde F4 geçen cümlelere filan gerek yok.Galatasarayımızın bu sezon Euroleaguede iç sahadaki maçlarını kazanması benim için başarıdır..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...