2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an alternatifler arasında en ciddi isim Ömer Aşık'tır. Size'lı bir 5 numara gereksinimini Ömer fazlası ile kapatır. Ama NBA'a dönüş opsiyonu maalesef Bulls'da. Lokavt bittiği anda dönmesi kaçınılmaz.

Enes Kanter'de böyle bir sıkıntı mevcut değilmiş.Yıl sonuna kadar kontrat imzalanabiliyormuş.Enes Kanter de gelirse çok çok faydalı olur. Diğer alternatif ise Zaza Pachulia olarak konuşuluyor yerli statüsünde.

Yıl boyunca kalabiliyorsa eğer Kanter'le anlaşmamız daha doğru. Ama görünüyo ki Ömer Aşık ile anlaşıcaz. Enes Kanter'le anlaşma şansımız yüzde kaç tam olarak bilen var mı?

basketbol bilgisi hakkında atıp tutan gençlerle özelde bu konu hakkında fikir alışverişinde bulunabilirim :D
çok net bir rotasyonu var bu takımın...kimsenin bırakacagı fazladan dakikası yok...hele furkan ve andric'in ömer'e verecegi bir dakika bile yok keza bahsedildigi gibi ikisi de gelişime çok açık ve istekli isimler...

grubumuzdaki en sizelı 5 numaralar ndong,vazquez,ratko varda,savrasenko hadi belki bir de david andersen...vazquez hariç hepsi 30unun üstüne ayakları yavaş pivotlar...furkan ve andric pekala bu isimlerle baş edebilir...

taaa transfer döneminin başında söyledigim gibi euroleauge'de gruplardan çıkana kadar gereksizdir yapılacak fazladan bir yabancı transferi...nası geçen sene laboral esteban batistayı sezon ortasında aldıysa ciddi paralar ödeyip, takımımızda gruplardan çıkmamız halinde ciddi bir 5numara transferi yapabilir...ki muhtemelen de öyle olacak...

basketbol bilgisi hakkında atıp tutan gençlerle özelde bu konu hakkında fikir alışverişinde bulunabilirim :D
çok net bir rotasyonu var bu takımın...kimsenin bırakacagı fazladan dakikası yok...hele furkan ve andric'in ömer'e verecegi bir dakika bile yok keza bahsedildigi gibi ikisi de gelişime çok açık ve istekli isimler...

grubumuzdaki en sizelı 5 numaralar ndong,vazquez,ratko varda,savrasenko hadi belki bir de david andersen...vazquez hariç hepsi 30unun üstüne ayakları yavaş pivotlar...furkan ve andric pekala bu isimlerle baş edebilir...

taaa transfer döneminin başında söyledigim gibi euroleauge'de gruplardan çıkana kadar gereksizdir yapılacak fazladan bir yabancı transferi...nası geçen sene laboral esteban batistayı sezon ortasında aldıysa ciddi paralar ödeyip, takımımızda gruplardan çıkmamız halinde ciddi bir 5numara transferi yapabilir...ki muhtemelen de öyle olacak...

Kardeş sen aramızdaki gizli fenerlilerdenmisin yoksa?Çünkü Ömer Aşık'ın bize gelmesini en çok istemeyenler fenerliler olur.Sende buraya ajan fenerliler olarak yorum yapıyor gibisin.Eğer gerçekten bizden biriysen bari lokavt sorunu nedeniyle Ömer Aşığı isteme ki kimse seni fenerli zannetmesin. Çünkü Ömer Aşığı istememek ya fenerli olmak yada Ömer Aşığı hiç izlememiş olmaktır.

Kardeş sen aramızdaki gizli fenerlilerdenmisin yoksa?Çünkü Ömer Aşık'ın bize gelmesini en çok istemeyenler fenerliler olur.Sende buraya ajan fenerliler olarak yorum yapıyor gibisin.Eğer gerçekten bizden biriysen bari lokavt sorunu nedeniyle Ömer Aşığı isteme ki kimse seni fenerli zannetmesin. Çünkü Ömer Aşığı istememek ya fenerli olmak yada Ömer Aşığı hiç izlememiş olmaktır.

şunu söylüyorsan sen de bu forumu hiç takip etmiyorsun demektir...hani beni sosyal paylaşım sitelerinde takip etmemiş paylaştıklarımı görmemiş olman normal de ömer aşık'ı istememek = fenerli olmak demek çok talihsiz bir karalama...

aleksander koul lu kadrolardan tut da ben hanlognten-lollis-matej mamic li kadrolara kadar koch lu kadrolardan brian boddickerli kadrolara kadar takımımı yıllardır takip eden biriyim çamur atmanın alemi yok..
ömer petorak bu takımı devraldıgında fbyi yendigimiz gün de takip ediyordum takımı koray mincinozlu takımın başına gçetiginde de...
konuya gelince ömer aşık,rotasyonu bu kadar net bir takımda fazlalıktır...furkanın da andricin de gelişimini sekteye ugratır...tekrar ediyorum o serbest atışlarını izlemek istemiyorum bu forma altında hele ki dün takımın serbest atış yüzdesini gördükten sonra...

Ben transfer konusunda kararsız durumdayım. Bir yandan uzun eksikliğimiz olduğunu düşünüyorum, bir yandan da oturmaya başlamış bir rotasyon olduğunu ve buna çomak sokmamak gerektiğini de düşünüyorum. Ayrıca ekstra takviye sonrası Furkan ve Andric'e yeterli süre verememe durumu da düşündürüyor. Çünkü özellikle Furkan oynadıkça verimi artan, kısa sürelerden ziyade uzun sürelerde etkisini gösteren bir oyuncu. Sanki yoruldukça daha da yukarıya çıkan bir yapısı var. Ama şöyle de bir durum var ki Euroleague'de bir terslik olduğunda Luksa&Furkan ikilisi faul problemi, sakatlık, formsuzluk tarzı bir sıkıntı, başımızı ağrıtabilir.

Tüm bunlardan bağımsız ne Ömer, ne Enes hayır denilebilecek adamlar değiller. Enes müthiş potansiyele sahip, özellikle hücum tarafında bu genç yaşına rağmen herkesi denize dökebilecek bir yapıya sahip. Ömer ise bana göre şu an dünya üzerindeki en iyi savunmacı uzunlardan biri. Gerek yardımlaşma, gerek potayı karartma, gerek ribaund konusunda. Oktay Hoca'nın içine siniyorsa, zaten bir ihtiyaç vardı, artık bunu yapmak lazım diyorsa sıkıntı olmaz. Ama öncelikli olarak Oktay Hoca'nın planları önemli, rotasyonu baştan aşağı yıkıp, yeniden yapmak ters tepebilir.

Eğer takımımızın rotasyonunu olumsuz etkilemeyecekse,Furkan ve Luksa'nın sürelerini çalmayacaksa,Enes ve Ömer Aşık'dan birisinin transfer edilmesi tek eksiğimiz olan pota altımızı da doldurmuş olur.

Bir kalıplı pivot saha içinde sadece rakip pivotu savunur başka iş yapmaz mı? Rytas maçı izlenmemiş galiba. Tyrees Rice sakatlanmasaydı aslında sen bu yazıyı yazamazdın. Biz de Rytas'a elenmezdik ama bu üstünlüğü de asla kuramazdık.
Yani demem şu ki sen bu adamların sürelerine fazla kafayı takma. Oynadığımız oyun pozitif oldukça bunların hiç önemi yok. Ayrıca bir kaza olup biz Rytas'a elenseydik de bunun sorumlusu Andriç olurdu bunu da söyleyeyim. Maçı koparacağımız zamanlarda sürekli hücum faul yapıyor. Andriç çok güvenilecek bir isim değil ama iyi oyuncu. Piyasada hem ikili hem de sırtı dönük oyunu olan çok isim var.

Ömer çok beğendiğim bir basketbolcu. Avrupa'da bence savunma açısından pozisyonunun en iyisi. Oynadığı takımlara kesinlikle çok büyük güç katar. Milli takımdaki oyununa bakarsak onun olmadığı dakikakalarda takımın hali ortadaydı. Bunları soyledikten sonra Omer'e itiraz etmek biraz garip olacak. Takımın uzun rotasyonuna bakarsak: Andric, Furkan, Songolia, Shumpert ve Sertaç. Doğrusu 3 pivot ve iki power forvet ile uzun rotasyonu tamamlanmış durumda. El için 5 tane iyi uzun şart. Sertaç henüz El düzeyinde oynayabilecek bir uzun oyuncu değil. Bu nedenle bir uzun oyuncu alınabilir.

Takım iyi giderken yapılan transferler, oluşan oluşmakta olan kimyayı bozmak gibi bir işleve de sahiptir. kimyayı bozmak gibi bir risk bazı özel oyuncular ve o oyuncuların katkıları düşünülerek alınabilir. Ömer'i çok sevsem de, uzun rotasyonunda hem 4 ve hem de 5 oynayabilecek, hem savunmada hem de hücumda takıma büyük artırlar katacak ve tüm sezon boyunca oynayacak uzun oyuncuya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. 1-2 ay hadi bilemediniz 3 ay oynayıp sonra da gidecek bir oyuncu uğruna, oluşan kimyayı bozmak bence büyük hata olur.

Eğer özellikle 4 numarada oynayabilecek ve bütün sezonu takımla geçirecek potansiyelli, kaprissiz ve uyumlu bir oyuncu bulunabilirse bir oyuncu alınabilir. Melik Cem Koşar'ın görüşlerine kısmen katılıyorum. Eğer yukarıdaki özelliklere sahip bir oyuncu bulunabilirse (ki öyle bir oyuncu bulmanın pek mümkün olmadığını düşünüyorum) gruptan çıkmayı beklemek bence mantıklı bir hamle olmaz. Eğer öyle bir oyuncu bulunamazsa gruptan çıkamayan takımlardan kaliteli bir transfer yapılabilir.

Ancak ben son tahlilde ne şimdi ne de top 16 için transfer yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Takım belli bir düzen tutturmuş durumda. Furkan ve Sertac'ın alacağı her bir dakika onların oyunlarına da olumlu etki edecektir. Bu kadronun EL'deki mücadelesini merakla bekliyorum.

Takımda Ermal kalsaydı kesinlikle bende transfer istemezdim.Ama Euroleague için 10 dk oynayacak bir uzuna ihtiyacımız var.Furkan ve Andric yedeği Sertac ve kesinlikle şu an o seviyede oynayamaz.Oynaması için 2-3 yıla ihtiyacı var.Lorbek,Anderson gibi uzunlar ona 2 dkda 4 faul aldırır.Yaşlı bir uzun fena olmaz mı arkadaşlar yapmayın.:)

şunu söylüyorsan sen de bu forumu hiç takip etmiyorsun demektir...hani beni sosyal paylaşım sitelerinde takip etmemiş paylaştıklarımı görmemiş olman normal de ömer aşık'ı istememek = fenerli olmak demek çok talihsiz bir karalama...

aleksander koul lu kadrolardan tut da ben hanlognten-lollis-matej mamic li kadrolara kadar koch lu kadrolardan brian boddickerli kadrolara kadar takımımı yıllardır takip eden biriyim çamur atmanın alemi yok..
ömer petorak bu takımı devraldıgında fbyi yendigimiz gün de takip ediyordum takımı koray mincinozlu takımın başına gçetiginde de...
konuya gelince ömer aşık,rotasyonu bu kadar net bir takımda fazlalıktır...furkanın da andricin de gelişimini sekteye ugratır...tekrar ediyorum o serbest atışlarını izlemek istemiyorum bu forma altında hele ki dün takımın serbest atış yüzdesini gördükten sonra...

Kimin daha çok bu takımı geçmişte takip ettiğini yazarsak sen benim geçmişime bu sitede en son yaklaşacak kişisin çünkü Micheal Skörslü,Dawkinsli şampiyonlukları yakından izlemiş yaşamış biri olarak o yıllardan beri takımı destekler ve izlerim.Ayrıca bunları söyleyerek Galatasaray'ı çok daha fazla desteklemek demekde doğru değildir.Burada yıllarca yaşadıklarımızdan,gözlemlerimizden faydalanarak yorum yapıyoruz.Bu nedenle seninde senden çok daha fazla bu konularla ilgilenmiş kişilerin yazdıklarını saygıyla karşılamanı ve ona göre düşünerek yorum yapmanı tavsiye ederim.
Paok, Asvel, Rytas güçlü takımlar ve bunları eledik.Bundan sonra karşımıza çok daha güçlü takımlar çıkacak hem ligde hemde euroligde.Özellikle potaaltı oyuncularımız mücadeleci ve hırslılar ama tecrübe olarak bırak avrupayı Türkiyede bile zorlanırlar.Fener ve Efes'in uzunlarının yanında zayıf kalmak istemiyorum.Avrupa da çok fazla daha tecrübeli potaaltı oyuncularıyla karşılaştığımızda ezilmek istemiyorum.Artık hucüm ribauntu sorunu yaşamak istemiyorum.Şuana kadar rakiplerimiz sadece hucüm ribauntlarıyla bize üstünlük sağladılar.Bu bir gerçek görmemek için kör olmak lazım.Bunun içinde gerçek bir 5 numara lazım blok tehdidi ,ribaunt canavarı ,hucüm ribauntu alınca topu potalı değilde direkt smaçlayacak birini.Özelliklede Fener maçında Kaya'yı bloklayacak birini ve bize transfer edildiğinde ençok fenerlileri kızdıracak birini istiyoruz.Bu yazdıklarıma ilaç olacak kişi Ömer Aşık olduğu için bu kadar çok kişi Ömer'i istiyor.Umarım anlayışla karşılar bundan sonra ona göre yorum yazarsın.Ayrıca biz nekadar yazarsak yazalım Oktay hoca ve Hakan Bey gerekli ise o transferi muhakkk yapacaktır.Onlara güvencemiz sonsuz.

Açıkcası transfer konusunda ben de Ömer Aşık'ın gelmemesi gerektiğini düşünüyorum...
Yanlış anlaşılmasın Ömer Aşık çok iyi bir oyuncu, FB'li olması ya da FB alt yapısından yetişmiş olması da beni zerre kadar ilgilendirmiyor...
Ömer takıma girerse, önemli dakikalar alır ama en kritik zamanlarda takımı yarı yolda bırakma riski var. Bu da takımda tamir edilmeyecek tahribat bırakabilir... Ben koç olsam lokavt bitmesin diye dua etmek yerine sanki lokavt yarın bitecekmiş gibi hazırlanmayı tercih ederdim.
Açıkcası uzun konusunda ben Songalia-Cevher-Andric-Furkan-Sertaç'a güvenilmesi taraftarıyım. Gelecek sezonlar içinde iyi tecrübe edinirler, Euroleague tadını aldıktan sonra oyunlarında aşama kaydederler...
Ha illa 5 numara alınacaksa Efes'in geçmiş senelerdeki Santiago hamlesi gibi transfer olabilir. Ama onunda ne kadar yarar sağladığı soru işareti.
Son olarak Oktay Hoca işini bilir diyorum, başta eleştirdiğim 4 PG'li sistemi şu ana kadar saat gibi işledi...

Açıkcası transfer konusunda ben de Ömer Aşık'ın gelmemesi gerektiğini düşünüyorum...
Yanlış anlaşılmasın Ömer Aşık çok iyi bir oyuncu, FB'li olması ya da FB alt yapısından yetişmiş olması da beni zerre kadar ilgilendirmiyor...
Ömer takıma girerse, önemli dakikalar alır ama en kritik zamanlarda takımı yarı yolda bırakma riski var. Bu da takımda tamir edilmeyecek tahribat bırakabilir... Ben koç olsam lokavt bitmesin diye dua etmek yerine sanki lokavt yarın bitecekmiş gibi hazırlanmayı tercih ederdim.
Açıkcası uzun konusunda ben Songalia-Cevher-Andric-Furkan-Sertaç'a güvenilmesi taraftarıyım. Gelecek sezonlar içinde iyi tecrübe edinirler, Euroleague tadını aldıktan sonra oyunlarında aşama kaydederler...
Ha illa 5 numara alınacaksa Efes'in geçmiş senelerdeki Santiago hamlesi gibi transfer olabilir. Ama onunda ne kadar yarar sağladığı soru işareti.
Son olarak Oktay Hoca işini bilir diyorum, başta eleştirdiğim 4 PG'li sistemi şu ana kadar saat gibi işledi...
Aynen Emrah abi bende senin gibi aynı fikirdeyim.Tecrübeli sert bir uzun bize ve genç oyuncularımıza çok faydalı olacaktır.

Oktay Hoca NTV Spor da açıklamalarda bulundu.

Ömer Aşık ve Pekovice teklif yapıldığını ama oyuncuların belirsizlik nedeniyle teklife sıcak bakmadıklarını söylediler.

Açıkçası bu kadroya ben çok güveniyorum ve Furkanın süresinin azalmasını istemiyorum.Sertaçı da yavaş yavaş hazırlıyoruz zaten.

Belki Eurolig de önemeli bir yere gelemeyiz bu yıl ama her maç savaşacağız bu ortada...

Bu da bize bu yıl yeter!

Oktay hocanın açıklamalarından çıkardığım hoca pahalı transfer yapılmasını istemiyor.Hoca sisteme ve takıma ayak uyduracak ücreti makul bir uzun bulunursa transferin olabileceğini anlatmaya çalıştı.Bencede dediklerindede çok haklı.Birde mutlaka tecrübeli ve yabancı uzun alırız eğer hocanın kriterlerine uyarsa.

Oktay Hoca NTV Spor da açıklamalarda bulundu.

Ömer Aşık ve Pekovice teklif yapıldığını ama oyuncuların belirsizlik nedeniyle teklife sıcak bakmadıklarını söylediler.

Açıkçası bu kadroya ben çok güveniyorum ve Furkanın süresinin azalmasını istemiyorum.Sertaçı da yavaş yavaş hazırlıyoruz zaten.

Belki Eurolig de önemeli bir yere gelemeyiz bu yıl ama her maç savaşacağız bu ortada...

Bu da bize bu yıl yeter!
Abi hazır EL'i bulmuşken yapalım bişeyler.Zaten bu kadro EL yokken kuruldu,bunun daha Sponsoru var ki artan bütçe ile çok çok iyi bir 5 alabiliriz

Ben şu takımın bile gruptan çıkmayı zorlayacağını düşünüyorum.Çünkü EL'de başarı savunma ile geliyor ve biz EL seviyesinde savunmayı daha geçen seneden yapıyorduk

Gordon,Songaila ve Lako ile de bunu çok çok ileri taşıdık

Şayet Ömer Aşık gelirse takım savunmamızı 1-2 değil 3-5 basamak atlatacaktır ki, Final Four'un İstanbul'da olacağını düşünürsek kayda değer bir risk olacaktır

Tek birşey söyleyeceğim Ömer Aşık transferini istemek ile Beşiktaşın yaptığı transferleri eleştirmek aynı düzlemde midir? değilse ne bu çelişki??

Şubat da gidecek oyuncuya bel bağlarsanız oyuncu gittiğinde tekrar Furkana mı sen aslansın diyeceğiz?? Onun mental durumu ne olacak ?? giden oyuncunun yerine tekrar oyuncu almak istenirse o maliyet nasıl karşılanacak??

Ne çok transfer odaklı olduk ya futbol basket fark etmiyor bi fırsatını bulduk mu başlıyoruz oyuncu getirmeye..

Şu an yapılacak en aklıselim durum avrupadan kalifiye bi uzun kovalamaktır.Ki sanırım koç bunu düşünüyor.

Not: İnsanların görüşleri yüzünden fenerlilikleri ,basketbol cahillikleri bırakılmamış biraz daha saygı lütfen herkes Ömer Aşık'ı en az sizin kadar biliyor bu forumda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...