2011- NBA Play Off

Ntvspor'un şu yayın akışına bak yahu,tamam Lakers-Dallas serisi güzel ama diğer maçlar nerede ?

05 MAYIS 2011 PERŞEMBE
05:30 - LA LAKERS – DALLAS | NBA | BATI YARI FİNAL 2.MAÇI | NTVSPOR | CANLI

07 MAYIS 2011 CUMARTESİ
04:30 - DALLAS – LA LAKERS | NBA | BATI YARI FİNALİ 3.MAÇ | NTVSPOR | CANLI

08 MAYIS 2011 PAZAR
22:30 - DALLAS - LA LAKERS | NBA | BATI YARI FİNALİ 4.MAÇ | NTVSPOR | CANLI

2-0dan seriyi vermesi oldukça zor Dallas'in.. Ama bunlar beklenen gelişmeler. Buradan dönerler dönmezler bilinmez ancak Lakers ve Boston'u artık zor seneler bekliyor..

Lakers-Dallas maçının 2. yarısını izledim. Kendi potansiyelinin en çok altında kalan takımlar Lakers ve Boston bu sene.. Kesinlikle çok kötü, kuru ve sevimsiz bir basketbol oynuyorlar.. Sırf kaliteleri ile, tarihleri ile, geçmişleri ile bir şeyler oluyor işte ama artık ben de vazgeçtim.. Miami-Oklahoma finali olur yazmıştım, fikrim değişmedi, kuvvetlendi..

Bir kere Lakers benchten hiç bir destek alamıyor.. Geçen maçın aynısı oldu. Dallas'ta bir varyasyon var, çeşitlilik var hücumlarda. Lakers benchi 12 sayı, Dallas benchi 30 sayı.. Kenardan Odom geliyorsa geliyor, başka hiç bir katkı yok hücuma.. Gasol play off boyunca hep kötü oynadı, bu maçta da çok kötüydü bence.. Kobe de batmamak için çırpınıyor ama asıldıkça yüzdesi düştü.. Dünkü şut yüzdesi felaket.. Lakers kendi sahasında oynuyor, alışık olduğu salonda, alışık oldukları potaya şut atıyor.. Üçlük yüzdesi 2/10 ile % 20.. Böyle maçta, böyle şut atarak nasıl maç kazanılabilir.

Dallas ise inanmış görünüyor.. Nowitzki çok öz top kullandı, hiç zorlamadı, sokma ihtimali düşük topları atmadı çünkü atmasını gerektirecek durum yok.. Peja , Marion, Terry iyi oynuyorlar, yardımcı oluyorlar..

Tabii tüm bunların Staples'ta olduğunu görmek daha garip.. Mark Cuban'ı hiç sevmiyorum ama Rick Carlisle'ı seviyorum.. Indiana'dan beri iyi coach olduğu belli, bazı haksızlıklara uğradı ama şimdi yeniden gündeme geliyor..

Lakers gidip 3. maçı kazanamazsa, 4. maçı hayatta kazandırmazlar.. Kader maçı olacak..

Atlanta'ya bu kez nefes aldırmamış Bulls.. Zaten bu maçı kaybetmeye tahammüleri yoktu..
Atlanta sadece 73 sayı atmış.. Herkesi susturmuşlar.. Joe Johnson ve Jamal Crawford dahil..
Bulls'ta Rose 25 sayı atmış ama benim Rose ile baktığım tek şey şutu, 1 / 8 ile üçlük atmış adam..
Bu adam nasıl MVP oluyor anlamam.. MVP süper şut atar diye bir kural yok ama adamın şutu resmen sıfır.
Şu seri bence Miami serisi öncesi Bulls'a ciddi bir uyarı..
Wade rencide eder Rose'u..
Öyle Indıana'ya , Atlanta'ya benzemez..
Adamlar psikolojiyi bozuyorlar.

Yürüyedur Dallas. :) Dallas - Lakers maçını izleyemedim ama Bulls - Hawks maçının ilk yarısını izlemiştim. İlk yarıdan belliydi Bulls'un kazanacağı nihayetinde de kazanmış. Emre abiye katılıyorum Bulls bu sezon beklentileri çok aştı yalnız doğuda Miami'yi geçmeleri çok zor. Doğudan finale gelen Miami olur %90 bence. :)

Lakers bynum ve Odom'un ikisinin birden katkı verdiği maçı kazanamadı. Eski topçularımızdan Peja reyiz eskisi gibi atıyor Dallas'a geldi geleli. Chandler kontrat senesinin hakkını veriyor. Terry ve Marion katkı veriyor playoffta ilk defa. Bi de bu takımın normalde 2. opsiyonu olan adam yok sakat olduğu için. 3. maç çok güzel maç olur. Dallas rahatlama yaşarsa bence çok büyük hata yaparlar. Bi de Artest atıldı oynar mı 3. maçta ? Adebayor vari bi hareket yaptı resmen Barea'ya. Bu kadar güzel bir seriye yakışmadı o hareket.

Şoktayım ama inanç kaybolmadı asla.
Herşeyi geçtim, Staples Centerda 2/20 üçlük kabul edilemez..

Bostonun 2-2 yapacağını düşünürken, kendi takımımızın da 2-2 yapacağını düşünüyorum artık.

Ron Artest 3. maçta yüksek ihtimalle oynamayacak..

lakers dallasa elenecek gibi duruyor çok kötü basketbol oynuyoruz. pg mevkisi ciddi sıkıntı 3 numara ve 1 numara da dış sut atabilen adam yok şut konusunda tüm yük kobeye bırakılmış durumda kobe de bir yere kadar ama o kadar da yüklenilmez. gasol desen ruh gibi oynuyor. lakers geniş kapsamlı takaslar yapmalı. 1 ve 3 numaraya iyi adamlar almalı özellikle zeki oyun kurabilen şut tehdidi olan bir pg şart.

Miami gerçekten bütün takımların moralini ciddi anlamda bozdu...
zaten Lebron'a verilen tepkilerin temelinde yatanda buydu...
ve bu daha başlangıç git gide güçlenecekler tahminim 3. sezonun sonunda tam güce ulaşırlar ondan sonra rekor falan toz duman ederler ortalığı...
bu sezon 0 pota altı ve 0 a yakın bench katkısı ile bile bu denli psikolojik üstünlükleri var...
batıdan Oklahoma geldi, Memphis geliyor
doğudan Chicago geldi, New York geliyor
Miami gerçeği var ortada...

Lakers ve Boston için işler ciddi anlamda sıkıntıya girdi bana göre bu iki takımın kurtuluşu C.Paul ve D.Howard bu ikisini ciddi anlamda kovalamaları gerekir, ikisini kapan toparlar durumu...

ancak mevcut durumda Miami kafa olarak hazır olduğu, istediği her maçı kazanır...

Lakers bu seride iki kere geriden gelme şansı verdi ve üstüne el yakan topları hiç iyi oynayamadılar. Genelde kendilerinin iyi yaptığı bir şeydi. Rüzgarı arkalarına alamadılar. Büyük ihtimal süpürülürler, 4. maçı kazanırlarsa 3-2'ye gelir seri ama bu saatten sonra elemeleri çok zor.

Chicago geri dönemez diye düşünüyordum ama yanılttılar beni. Cidden helal olsun, tabi seri daha uzun ama bu takım sürprize kolay kolay izin vermez..