Lakers-Dallas maçının 2. yarısını izledim. Kendi potansiyelinin en çok altında kalan takımlar Lakers ve Boston bu sene.. Kesinlikle çok kötü, kuru ve sevimsiz bir basketbol oynuyorlar.. Sırf kaliteleri ile, tarihleri ile, geçmişleri ile bir şeyler oluyor işte ama artık ben de vazgeçtim.. Miami-Oklahoma finali olur yazmıştım, fikrim değişmedi, kuvvetlendi..
Bir kere Lakers benchten hiç bir destek alamıyor.. Geçen maçın aynısı oldu. Dallas'ta bir varyasyon var, çeşitlilik var hücumlarda. Lakers benchi 12 sayı, Dallas benchi 30 sayı.. Kenardan Odom geliyorsa geliyor, başka hiç bir katkı yok hücuma.. Gasol play off boyunca hep kötü oynadı, bu maçta da çok kötüydü bence.. Kobe de batmamak için çırpınıyor ama asıldıkça yüzdesi düştü.. Dünkü şut yüzdesi felaket.. Lakers kendi sahasında oynuyor, alışık olduğu salonda, alışık oldukları potaya şut atıyor.. Üçlük yüzdesi 2/10 ile % 20.. Böyle maçta, böyle şut atarak nasıl maç kazanılabilir.
Dallas ise inanmış görünüyor.. Nowitzki çok öz top kullandı, hiç zorlamadı, sokma ihtimali düşük topları atmadı çünkü atmasını gerektirecek durum yok.. Peja , Marion, Terry iyi oynuyorlar, yardımcı oluyorlar..
Tabii tüm bunların Staples'ta olduğunu görmek daha garip.. Mark Cuban'ı hiç sevmiyorum ama Rick Carlisle'ı seviyorum.. Indiana'dan beri iyi coach olduğu belli, bazı haksızlıklara uğradı ama şimdi yeniden gündeme geliyor..
Lakers gidip 3. maçı kazanamazsa, 4. maçı hayatta kazandırmazlar.. Kader maçı olacak..