2011- NBA Play Off

Oklahoma-Memphis maçını izleyemedim.. Yukarıda Oklahoma abartılıyor, Denver play off takımı değildi yazmışlar. O zaman geçen seneki Play off'a bakın derim.. Geçen sene neler yapmışlar play off'ta.. Memphis ve Zach müthiş formdalar ve belli ki Oklahoma'ya kemik gibi rakip olacaklar..Maçı izlemediğim için maçla ilgili konuşamam..

Bir tek şunu söyleyebilirim ; o gün Edirne'ye giderken de Arca'larla falan konuşmuştuk. Geçen serinin son maçında Durant ve Westbrook bir kavga etmişler benchte.. Basın top paylaşımı ile ilgili olduğunu yazmıştı.. Biraz dedikodu babında ama bence tartışılacak olan bu.. Eğer ikisinin arasına kara kedi girdiyse o zaman Oklahoma için tehlikedir.. Bence Oklahoma skoru-topu gayet makul paylaşıyor.. Zach Randolph'ü tutabilmek önemli.. İnanılmaz işler yapıyor.. Kontratı uzattıktan sonra yavaşlar dedik ama daha da hızlandı.. Yukarıda "gösterdiği gelişim inanılmaz" yazmış bazı arkadaşlar.. Ona da çok katılmıyorum.. Gelişim göstermedi, zaten böyle bir adamdı, sadece yeniden oynamaya karar verdi..

Miami-Boston maçını izledik.. Benim anladığım şu ; Boston bir çok iyi oyuncusu etkisiz olmasına rağmen bence iyi dişini sıktı. Ben bu serinin uzayacağına inandım.. Miami'nin kazanacağı çok belliydi ama benim anladığım o.. kevin Garnett , Rondo ve Glenn Davis'ten hiç bir şey alamadılar.. PP ilk yarı hiç yok, sonrasında atıldı, Jermaine zaten boş, Shaq takım elbiseli.. Sadece Ray ile nasıl kazanacaksınız.. Jeff Green ile Delonte West ile ancak bu kadar olur.. Boston, play-offa zaten formsuz girmişti, bence bu maçta dibe vurdular.. Artık uyanırlar..

Ligde bir sürü süperstar var ama iki tane gerçek winner var.. Biri Kobe, biri Wade.. Bu adamlar ne zaman ne oynayacağını, hangi maçı kazanması gerektiğini bilen, kazanmayı alışkanlık haline getirmiş, hiç bir baskı altında ezilmeyen adamlar.. İkisinin de parmaklarında yüzükleri var.. Wade'in hala değerinin altında göründüğünü düşünüyorum.. Dün sahaya adını bıraktı gitti.. LBJ bile gölgede kalıyor yanında.. Müthiş bir oyuncu.. Müthiş bir hücum gücü.. Belki LBJ daha donanımlı bir adam..Daha çeşitli silahları var ama Wade bir winner.. Kazanıyor, kazanmayı biliyor.. LBJ de kötü oynamadı tabi ama o takım Wade'in.. Bu kesin.. C.Bosh her zamanki gibi sert maçta kayıp.. Normaldir.. James Jones , 5/7 üçlükle 25 sayı attı ki çok ekstra katkı. Sixers serisinin son maçında da Chalmers'tan böyle bir extra katkı gelmişti..Heat bu anlamda iki maçtır şanslı ama bu arkadaşlardan düzenli, istikrarlı bir katkı gelir mi bilemem..

Emre Abi,
Arkadaş Deniz'in Miami %100 oynadı Boston %10'unu oynadı lafının ardından ironi yapmış.

Deniz dün hangi maçı izledi bilmiyorum ama Miami dün oynayabilecği en kötü oyunlardan birini oynadı.Sadece Wade'in aktif olduğu ve bir tek beanch katkısnın olduğu maça Miami herşeyini verdiğ demek inanılmaz komik oluyor.

Emre Abi kötü oynamadı falan demiş ama defansif azminin dışında Lebron bence son derece kötüydü dün.

Tamam o zaman Doğan..Yazılan mesajın bir anlamı var diyebiliriz.
Deniz'e bakma sen : ))
Bence Miami'nin en iyi hali bu değildir ama Wade hep böyle giderse en iyi oynamaya gerek kalmayacak.
Miami yine bu seviyede tutunur ama ben Boston'ın mutlaka bir vites yukarı atacağını sanıyorum.
Özellikle 2. maç çok kritik..Boston, evine 0-2 ile dönmek istemez.
Bu maça çok asılacaklardır.

Hakemler artık salak salak kararlar vermeyi bırakmalı. Dün çok kötü olmamıza rağmen maçı çevirebilirdik.
Rondo çok çok kötüydü diğer maçlarda böyle oynayacağını sanmıyorum.

Biz kötü-Wade ise oynadı..Hakemler maçı doğradı :)
Ilga'ya saçma sapan hücum fauller çalındı,Rondo'yu daha ikinci periyodun başında saçma sapan bir düdükle üç faule çıkartıp kenarı oturttular,hele J.O'neal'a çalınan sportmenlik dışı faulün mantığını bilen varsa anlatsın..
Berbat bir ilk yarının ardından üçüncü periyod bir ara 10-0 seri yapsak da sonra fark yine açıldı..PP berbat başlamıştı ve gergin bitirdi maçı..KG ruh gibiydi sahada..Rondo şu bire birleri bırakıp sadece potaya dribling yapsaydı daha iyi olabilirdi herşey belki..Ray Ray iyi ki bu takımda herşeye rağmen,eğer o olmasaydı daha da kötü bir ilk yarı olabilirdi..Ergün Penbe gibi adam : )
Miami'de ise Wade şov yaptı,LeBron orta derece katkı verdi..Bosh ise her zamanki gibi yine büyük bir maçta söndü,işin ilginci KG'nin ruh gibi gezdiği maçta bile sönük kalması büyük soru işareti..James Jones bugün 5-6 üçlük salladı ama her maç böyle atamayacağı için mutlaka kalıcı katkı gelmesi lazım şampiyonluk için..
Sonuç olarak ikinci maç Celtics elinden geleni yapacaktır seriyi 1-1 yapmak için..Shaq'ın oynama ihtimali olsun ya da olmasın,herşeye rağmen bu takım seriyi onsuz da dengeleyebilir..Yeter ki takımın çekirdeğini oluşturan dörtlü aynı anda işlesin..Takımımıza güveniyoruz..

Arkadaşlar Miami daha ne oyayacak ki 1 adet topla ? Beklediğiniz şey Bosh'un sert olması ya da Chalmers'ın domine etmesi mi ? O sahada 1 tane top varsa 1 yıldız öne çıkar , 1 tane de iyi oynayan yıldız çıkar. Ritm ile çalışan 3 süper yıldız denilen sistemde 3ü nasıl efektif olsun ? kaç topla oynuyoruz ya da 90 dakikaya mı çıktı maçlar ? Bi bakın bench katkısına en azından oynayan kimse sırıtmadı Miami'de. Chalmers girdi ezilmedi , Joel geldi sertlik kattı , Jones geldi ne attıysa soktu. Lebron için kötüydü diyenlere cidden gülüyorum. Wade ateş içindeyken adam niye eline alsın topu gerizekalı mı adam ? Zaten duruşu bir tehtit ve o da bunun farkında olduğu için bunu kullandı. O takım için iyi dediğiniz kavram nedir ? 7 oyuncunun çift haneye ulaşması filan mı ? Az biraz dikkatle izleyin yastık gibi potaaltıyla ve 1 numara pozisyonuyla çok iyi savunma yaptı Miami. Miami'nin en iyi oyunu budur ve 1 adım ileri gidemez bu oyundan bu takımla. Bi maç belki Bosh extra oynar ama o da 10 maçta bir olcak iş bu kadar katkı gelen bi günde Bosh'un da 20 atması . Bu oyun şampiyonluğa yeter mi bilmem ama iyiydi gayet. Ama her maç Bibby , İlga bu savunma kurgusunu kurmak zor iş. Hücumu zaten hallediyorlar. Umarım yeterli cevaplar alınmıştır. Yok eğer hayalcilik varsa ben de Tyreke'den her maç 50 sayı atmasını , Demarcus'un sorunsuz olmasını , Casspi'nin Peja ayarında şutör olmasını , udrih'in savunma yapmasını bekliyorum kendi takımımdan. Ama 2kda oluyor bu kadarı sadece. O da bazen.

Doğan senin efektif Miami anlayışını yazar mısın ? Benchten tek adamdan 25 sayı geldiği (bu sene belki de ilk ) , Wade'in süper olduğu (bu sene boston'a karşı ilk) , Lebron'un onsuz akan akışı bozmayıp sistemin içine dahil olduğu (lebron'un kariyerinde ilk) , Ilga ve Biby'nin savunmada efektif olduğu ve reaksiyon verdiği(son 3 yıldır ilk) bir takımdı dünkü. Extradan Chalmers ve Joel de gayet iyiydi. Bosh'a ise zaten gerek yoktu . Daha ne olcak Spoelstra 23te 15 üçlük atcak ve Pat Riley tribünün en üstünden adım alıp uzaktaki potaya topu karnına sokan genç Semih hareketiyle smaç mı basacak ? Bekliyorum merakla efektif Miami anlayışını herşeyini veren cinsten.

Emre abi ben iç skorersiz bir şampiyonluğun hayal olduğunu düşünüyorum günümüzde. O yüzden Oklahoma benim gözümde eğlenceli playoff takımıdır fazlası değil. Kavga olayına ise bismillah diyorum. Bi çaylak kontratınız bitsin beyler ne bu trip diyorum. Durant olsun Westbrook olsun daha tam olarak birşey ispatlamadılar. lakers zorlamak ve Denver elemek bence herşey değil. Durant şu anda Nba'de üstüne takımı tarafından en düşülen yıldız. Nate bıcırığını çıkartırsak takımda bir tane kafa sorunu olan adam yok melekler takımı resmen. O yüzden ötmeye hiç hakkı yok Durant'in. Adama bildiğiniz al takım senin , yanına milislerini yerleştirdik , bir tane de vezir atadık yanına dediler. Bu kadarı Lebron'a bile yapılmadı ilk geldiğinde. Yanında D-Miles'lar , Ricky Davis'ler vardı Wagner geliyordu benchten düşünün takımın psikolojik yapısını. o yüzden bu kavgayı Durant'e şımarıklık olarak yazdım. Miami'de 3 yıldız topu paylaşırken hiç sıkıntı olmuyor ama senin 1i tam yıldız olmayan 2 yıldızın sorun yaşıyorsa oturup düşünmek gerek bazı şeyleri. Denver ise gözümde hala toplama takımdır. İçleri geçmiş bir pota altının yanına orta düzey bi sürü oyuncu. Denver anca staminanın etkisinin yüksek olduğu bir 2k oyununda iş yapar. Assocation mode'da da o kadar parçayla çılgın atılır. Ama playoffta Ty Lawson'la filan komik oldular. Toronto'yla oynamıyorsun sonuçta playoffta.

Volkan dün geceki oyunu çevirebileceklerini iddia etmiş ama yeşil beyaz bakmış biraz olaya. Rakip dağıttı resmen Boston'u. Yüzde 10 oynarsanız olacağı bu. Kötü oynarsın olur ama bir tane sorumluluk alan yoktu takımda Ray Allen dışında . Jermaine zaten takımın iyilerinden biri olmuşsa o maçı kazanma durumun azdır Miami gibi silahları cephanelik kıvamondaki bir takıma karşı.

Halil Tolga Karaakın , ''bizde 3 yıldız var , lakers'ta 1 tane o yüzden bizi durduramazlar'' tarzı yaklaşımını hatırladıktan sonra ironin normal geldi bana şaşırmadım. Kaideye almam hata biliyorum bunu. Gerçi sen de haklısın sırf istihdam olsun diye Miami 9 oyuncuyla , Lakers 11 oyuncuyla sözleşme imzalamış dimi ? Aptallar gidip bedavaya Miller'lara , Artest'lere para saçmış ne gerek var nasılsa 3e 1 kaçarı yok Miami şampiyon :) herkese normal basketbol görüşüne göre cevap yazdım ama seninkine yazarken cidden gülüyorum. Nba Live 98'dekisanal zeka bile bu tezine güler , yarılır , cdsini kırar...

deniz baskın edepsiz baskın yapmışsın..senin boston %10 miami %100 oynamış tezi asıl gülünecek bir tespit olmuş..ve bu ortaya %100-%50 tezini atanlara uyuz olurum..lafım sadece sana değil..neyin %100ü neyin %10u bir de onu anlatsana bana..hatta %20 oynamaları için ne yapmaları lazım,%30un sınırı ne?
3 yıldızlı meseleye gelince..yazdıklarımı iyi oku ondan sonra cevap ver..ben lakers'ın bir yıldızı miami'nin 3 yıldızı var diye birşey söylemedim..anlatmak istediğim tek şey lakers boston-orlando-chicago'yu çok rahat eler ama miami'yi eleyemez yazdımm ki burada miami nba finallerine bile gidemeyebilir anlamı da çıkar...sadece miami lakersa ters gelir..onlarda kobe varsa miamide wade var,artest'ın tutmak zorunda olacağı adam lebron james gasolun karşısında bosh var....miami'nin en zayıf noktası dediğimiz yer oyun kurucu posizyonu diyoruz lakersın oyun kurucusu da belli...lakers 5 numardan miami 3 numardan ağır basıyor..5 numaradan ağır basıyor dediğmiz bynum'un istikrarı ortada...hala iddialıyım..lakers-miami finalini miami kazanır..
bu arada yaşını şimdi gördüm..değmezmiş...

Şimdi;

Dallas, Lakers'ı ilk maçta yenmiş..Bordro mahkumu insanlar olarak , sabah 07.30 da çalan bir saatimiz var, şu maçları izleme şansımız yok.. O yüzden fazla konuşmak doğru olmaz box score'a bakarak. Yalnız S.Marion ve J.Terry'nin her sene play off başladığında ortadan kaybolduğu gerçeği malum.. Bu sene ikisi de katkı veriyorlar çapları yettiğince. Silinip gitmiyorlar.. İlk turu da bu sayede kolaylamışlardı, dün de öyle olmuş.. Hatta basketbolcu olduğunu bile unutan Stojakovic benchten gelip 23 dakika alarak 10 sayı atmış.. Marion+Terry+Stojakovic skoru 35. Bence beklenenin çok üstünde bir skor katkısı var burada.. Nowitzki zaten durdurulabilen değil sadece yavaşlatılabilen bir skorer.. Böyle varyasyonu bol hücumlarla son topta kazanmışlar..

Lakers'ın performansı ise bayrak gibi dalgalanmaya devam ediyor.. Dün sadece Kobe oynamış sanırım.. 36 sayısı var ama maçın sonunu hiç oynayamadığını yazmışlar.. Sanırım son 5 topu kullanmış ve hep boş atmış. Adamın da bir gücü var.. Gasol katkısı sağlam olmadığı zaman dımdızlak ortada kalıyor Lakers. Bynum'ın bu seviye oynayacak bir oyuncu olmadığını düşündüğümü bu vesile ile bir daha hatırlatırım.. Play off yarı finalinde, takımın pivotu 8 sayı 5 ribaund yapıyorsa ve daha iyisini yapacağına dair bir ışık yoksa , söylenecek de bir şey yok.. Benchten Odom gelmese, şu tablo Lakers'ı çok bozar ama dengeleniyor bir şekilde..

Atlanta play off başlarken çok aşağılanmıştı.. Orlando'yu zorlanmadan geçtiler.. Şimdi de doğunun en fiyakalı takımını yenmişler deplasmanda..Coachlarını çok sevmeme ve saygı duymama rağmen Bulls sevmiyorum MJ yüzünden.. Bize dayatılan hiç bir yıldızı, hiç bir takımı sevmedim zaten.. Dün gece Bulls'ta yanlış giden neydi bilmiyorum..Biraz bench katkısı zayıf görünüyor.. Derick Rose gerçekten şut anlamında , kendi ortalama kalitesinin çok altında bir isim.. Dün yüzdesi çok düşük kalmış..Rose'u şutunu riske ederek bir adım geriden savunmak artık ciddi bir opsiyon haline geldi, çünkü gerçekten istikrarlı bir dış şutu yok.. Dün de 2/7 atmış üçlüğü. Süperstar iddaasına sahip bir adam %22 ortalama ile üçlük atamaz, öyle bir şansı yok.. Kimse Ray Allen olmasını beklemiyor ama cezayı kesecek kadar sokması şart.. Ayrıca bu play off a özel bir durum değil. Dünya basketbol şampiyonasında ve bu sene regular season'da da durum aynıydı..

Atlanta cephesinde Joe Johnson resmen yağmur olup yağmış..5/5 üçlük , 5/5 faul ile toplamda 12/18 ile 34 sayı bırakmış.. Etkileyici.. Al Horford iyi.. Yalnız Atlanta'da benim dikkatimi sadece J.Crawford çekiyor son 15-20 günde.. Şu play off döneminin kesinlikle en iyi 6. oyuncusudur.. Adamın kariyer sayı ortalaması 15.4, normal sezon ortalaması 14.2.. Bu sene play offlarda ortalama 20.7 atıyor. Ve bunu saha içi isabet yüzdesini yükselterek atıyor, eskisinden daha çok top kullanarak değil.. Atlanta, bence Orlando'yu geçerken de Crawford'dan çok faydalandı..O seride de ortalama 20.5 atmış..

rose 7 de 0 ile başlamıştı...malesef ömer aşık play offlarda ortada yok..aldığı süre zaten çok kıstlı..atlantada joe johnson ile jamal orlanda serisinden kaldıkları yerden devam ediyor..miami-boston serisiden çıkan finale kalacak gibi..

deniz baskın edepsiz baskın yapmışsın..senin boston %10 miami %100 oynamış tezi asıl gülünecek bir tespit olmuş..ve bu ortaya %100-%50 tezini atanlara uyuz olurum..lafım sadece sana değil..neyin %100ü neyin %10u bir de onu anlatsana bana..hatta %20 oynamaları için ne yapmaları lazım,%30un sınırı ne?
3 yıldızlı meseleye gelince..yazdıklarımı iyi oku ondan sonra cevap ver..ben lakers'ın bir yıldızı miami'nin 3 yıldızı var diye birşey söylemedim..anlatmak istediğim tek şey lakers boston-orlando-chicago'yu çok rahat eler ama miami'yi eleyemez yazdımm ki burada miami nba finallerine bile gidemeyebilir anlamı da çıkar...sadece miami lakersa ters gelir..onlarda kobe varsa miamide wade var,artest'ın tutmak zorunda olacağı adam lebron james gasolun karşısında bosh var....miami'nin en zayıf noktası dediğimiz yer oyun kurucu posizyonu diyoruz lakersın oyun kurucusu da belli...lakers 5 numardan miami 3 numardan ağır basıyor..5 numaradan ağır basıyor dediğmiz bynum'un istikrarı ortada...hala iddialıyım..lakers-miami finalini miami kazanır..
bu arada yaşını şimdi gördüm..değmezmiş...

Yaşla başı aynı tutuyorsan zaten ciddiye almakla hata etmişim seni bu son cevabımdır. Bu sitede 16 yaşında olup da sizden daha dolu yorum yapacak bi sürü kişi var , aynı şekilde benden de. Yaş olayına sesli güldüm. Bayramlaşmıyoruz burda. Yüzdeler anlatılmak istenenin sembole yansımasıdır ve gayet de açıktır. Yani ha yüzde 10 yüzde 20. Önemli olan Boston'un potansiyelini yansıtmadığının anlatılmaya çalışılması ve anlamayı isteyen gayet anlar. İşinize gelmeyince anlamamayı seçmişsiniz. Neyse işinize geldiği gibi takılın açıkcası zerre umrumda değil ne düşündüğünüz . Edep öğretecek saygınlıkta olduğunuzu düşünmüyorum ki zaten bu size düşmez kesinlikle. Neyse yaşla oluyorsa Kenan Evren'le devam edersiniz. Son olarak uyuz olmuşsunuz yine güldürdünüz :) Ben de size uyuz oldum demek isterdim ama o kadar değerli değilsiniz gözümde kusura bakmayın.

soruma cevap vermemişsin,ben nerede miaminin 3 yıldızı var lakersın 1 yıldızı var demişim?bundan sonrada verme zaten.. sen git genç kızların tarkanla aşk yaşadığı gibi kobeyle aşk yaşamaya devam et..yaşadığın aşktan vaktin kalırsa,üniversite gidiyorsan veya hazırlanıyorsan ders çalış ne yaparsan yap da bu konu burada kapansın..gözlerinden öpüyorum benim basketbolun agahı kardeşim...

hiç haddim değil ama miami-lakers için birbirimizi kırmayalım bence...Burdaki insanların takımları ortak,paydamız aynı,gerek yok başka takımlar için birbirimizi kırmaya..

Sen kimsin yahu onu yap bunu yap diyorsun. Yaşın kaçsa kaç umrumda değil. Gidiyorsun Kobe'yle aşk yaşa filan gibi 3 yaşındaki çocuk çirkeflikleriyle cevaplar veriyorsun. Sonra yaş mevzusu açıyorsun. Sanane ister okuluma giderim , ister dersime giderim , istersem köprü altında sevgilimle sevişirim sana ne ki bundan. hayat koçu musun trafik polisi misin ? Cidden uğraşamayacağım seninle ve 3 yaşındaki çocuğun mahalle maçında yapacağı çirkef laf geçirme çabalarıyla.

denizcim,ben sana bunu yyap onu yap demiyorum..bu tartışmaya devam etmenin dışında herşeyi yapablrsin diyorum..istersen sana kumdan havuzdan yaparım orada oynarsın..sadece tartışma kapansın...

Açıkçası Atlanta'nın ilk 2 maçtan birini almasını bekliyordum. Crawford buraları bekliyormuş sanki, inanılmaz bir patlama yaşıyor şu an için. Chicago'nun bana göre çevirmesi zor gibi. Tabi konferans 1.si olan bir takımdan bahsediyoruz, o yüzden herşey olabilir. Ben hissiyatım çevirmesi zor yönünde..

Lakers maçında böyle bir sürpriz beklemiyordum kendi adıma. Bu seride herşey olabilir. Bana göre serinin kaderini Marion-Terry-Stojakovic üçlüsü belirleyecek Dallas adına. Bu üçlüden en az ikisinden iyi katkı alırsa Dallas'ın şansı artar. Ancak 3 oyuncu da bu aşamalarda canlı bomba konumunda. Birden dibe vuran yada vuranlar olursa içlerinden şaşırmam... Turu geçer geçmez bilemem ancak Lakers eski iyi halinde değil şu ana kadar. Bakalım bu böyle mi devam edecek yoksa ağırlıklarını koyacaklar mı..

Beyler Google a "Kobe için birbirine giren Türkler" yazınca siz geliyorsunuz haberiniz olsun :=)
Neyse Oklahoma korkunç bir maç kaybetti bu halde Memphis i yakalamışken cezayı kesmeliydi adamlar hangi seride oynadıklarını karıştırırken geldiler yendiler Thunder i gerçekten tebrik etmek gerek özellikle 3 saat uykuyla önce Spur s a ardından Thunder a koyan Zach gözlerimizi yaşarttı ama ben hala Oklahoma diyorum çünkü Memphis in tam gaz oynadığına inanıyorum lastik patlar biryerde aslında çoktan patlamaı lazımdı ama Oklahoma bana daha güven verici geliyor
Lakers serisi için tek yorum Lakers çakar (maalesef) 4-2
Lakers Oklahoma serisi sağlam olur her maç yakın geçer ama LAkers finali alır hala görüşlerim batı için bu ama bu Miami nin şampiyonluğunu asla engellemez bize Bold Pilot ın Yavuzhan ın yanına at yazılmaz diye öğrettiler dimi Emre Yüksel:=)

Emre abi işin zor be :D

Deniz %10 %100 düşüncen gülünç. Bir de tutup onu 21039021312 tane paragrafla açıklamışsın. Sen Miami'yi tam anlamıyla izlediysen bu yıl, sırf savunmada daha fazla sert oynadılar diye %100'ünü vermiş demezsin ama anlaşılıyor ki izlememişsin.