2012-2013 Sezonu Hazırlıkları

Yeni sezon öncesi hazırlık kampları, kamplardan gelen haberler ve oynayacağımız hazırlık maçları hakkında paylaşımda bulunacağımız bir konu bulunmamaktaydı. Hazırlık maçları için ayrı ayrı konu açmak yerine tüm hazırlık dönemimizi bu başlık altında konuşmakta fayda var. Hazırlık dönemimiz hakkında bilgisi olan varsa bizi bilgilendirebilirse çok güzel olur. Şimdilik sadece Rixos Cup'tan haber var. Bunun dışında hazırlıklar ne zaman başlıyor bilgisi olan?

Basketbol severlerin heyecanla beklediği 5. Uluslararası Rixos Cup Basketbol Turnuvası, 12-16 Eylül tarihleri arasında Antalya Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Rixos Hotels’in sponsorluğunda düzenlenen turnuvada Anadolu Efes, Galatasaray, Beşiktaş, Banvit, Unics Kazan, Cibona Zagrep kıyasıya mücadele edecek.

5. Uluslararası Rixos Cup Basketbol Turnuvası, Rixos Hotels’in sponsorluğunda 12-16 Eylül tarihleri arasında Antalya Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşecek.

NTV Spor’dan naklen yayınlanacak olan turnuvaya Türkiye'den Anadolu Efes, Galatasaray, Banvit ve Beşiktaş katılacak. Turnuvada, Rusya'nın güçlü ekiplerinden Unics Kazan ve Hırvatistan’dan Cibona Zagrep boy gösterecek.

Hazırlıklara kaç oyuncuyla başlayacağız acaba?

Ender, Göksenin, Cenk, Furkan milli takımda. Sertaç da çağrıldı deniyordu ama oynadığını görmedim. Macvan da Sırp milli takımında.

Antalya'daki maçlarda Engin, Gordon, Hawkins, N'dong, Domercant, Ersin Dağlı olarak mı yer alacağız acaba? Genç oyuncular da olacak tabi ama tam keyifle izleyemeyeceğiz sanırım. Milli maçlar 11'inde bitiyor, bizim maçımız 13'ünde. Milli maçları kolay atlatırız inşallah da oyuncularımız yorgun olmadan Antalya'daki maçlara yetişebilir, takımı tam olarak izleyebiliriz.

Ben, Murat ÖZYER tweet atmıştım hazırlık döneminin şekillendiğini, belli olunca açıklanacağını söylemiş. İlk etap çalışmalarına genç oyunculardan oluşan bir ekip ile başlayacağız anlaşılan.

Ben, Murat ÖZYER tweet atmıştım hazırlık döneminin şekillendiğini, belli olunca açıklanacağını söylemiş. İlk etap çalışmalarına genç oyunculardan oluşan bir ekip ile başlayacağız anlaşılan.

UNICS ve Banvit maçları kesin olacak. Muhtemelen Efes ve Beşiktaş maçları da olabilir. Tam kadro olsak muhteşem bir hazırlık dönemi olabilirdi.

Milli Takım turnuvaları gerçekten tam bir düzene oturtulamadı, hep sekteye uğratıyor takımları, tam hazırlık açısından...

Cenk milli takım kadrosundan çıkartılmıştı sakatlığı yüzünden,acaba hala sakat mı?

Ayrıca geçen sezon Ender Arslan milli takımdan 2 gün sonra İzmir'de katıldığımız bir turnuvanın ilk maçına çıkmıştı,hatta şaşırmıştım.Bu sezon da milli oyuncularımız Antalya'daki turnuvaya yetişebilir.

Galatasaray Medical Park Sezonun İlk Antrenmanını Gerçekleştirdi

Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı 2012-13 sezonu hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı.

Teknik ekipten Yağızer Uluğ, Yakup Sekizkök, Tolga Başer ve kondisyoner Semih Eroğlu yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve menajer Ömer Yalçınkaya'nın da takip ettiği çalışma, yaklaşık olarak bir buçuk saat sürdü.

CSKA Moskova'dan transfer edilen ve geçtiğimiz hafta İstanbul'a gelip sağlık kontrolünden geçen Jamont Gordon, Fenerbahçe Ülker'den transfer edilen Engin Atsür, Anadolu Efes'ten transfer edilen Cenk Akyol'un yanı sıra Sertaç Şanlı ve genç takım oyuncularımız antrenmana katılırken, Jaka Lakovic takımdan ayrı çalıştı. Milli Takım kamplarında bulunan oyuncularımız, izinli olan Ersin Dağlı ve FC Barcelona Regal'den transfer edilip takıma daha sonra dahil olacak Boniface Ndong antrenmanda yer almadı.

Fotoğraflar linkte;

http://www.galatasaray.org/basketbol/erkek/haber/14190.php

Bu arada yeri mi bilmiyorum ama Unics ile oynuyoruz bugün sanırım. Murat Özyer'in tweetine göre ilk yarıyı 52-38 geride kapatmışız.

Ergin Ataman : N'Dong'un fizik tedavisi devam ediyor. 10 gün sonra bize katılacak. Ayrıca hazırlık dönemi için 1 aylık bir "try-out oyuncu" getirebiliriz.

Hazırlık maçlarında oynatacak oyuncu bulamıyoruz ama bu takımın geçen seneki 2 as oyuncusu yedeklerle dolu Milli takımda yer bulamıyor. İyi niyetli değilim Milli takım teknik heyetine karşı.

http://www.galatasaray.org/basketbol/erkek/haber/14228.php

Galatasaray Medical Park 62 - Unics Kazan 89

Galatasaray Medical Park, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Unics Kazan ile hazırlık maçında karşılaştı. Takımımız, Bormio'daki mücadeleden 62-89'luk skorla yenik ayrıldı.

1. Çeyrek: 17-24
2. Çeyrek: 21-28 (38-52)
3. Çeyrek: 8-21 (46-73)
4. Çeyrek: 16-16 (62-89)

Yeni transferlerimizden Henry Domercant karşılaşmayı 5/10 saha içi isabetiyle 18 sayıyla tamamlarken, Cenk Akyol 6/11 saha içi isabetiyle 14 sayı, Engin Atsür 8 sayı, 2 asist, Jamont Gordon 2/9 saha içi isabetiyle 5 sayı, 2 asist ve Can Korkmaz 8 sayı, Sertaç Şanlı da 4 sayı, 9 ribaund, 3 blok ile oynadı. Milli Takımlarda yer alan oyuncularımız ve izinli olan Ersin Dağlı, Boniface Ndong mücadelede yer almadı.

Takımımız yeni sezon hazırlıkları çerçevesindeki ikinci maçını Bormio'da 30 Ağustos Perşembe akşamı saat 19.45'te C. Varese takımıyla yapacak.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Italya Kampi kalan hazirlik maclari:

30.08.2012 saat 19:45, Bormio, Galatasaray Medical Park - C. Varese
31.08.2012 saat 19:45, Bormio, Galatasaray Medical Park - Montepaschi Siena
02.09.2012 saat 17:30, Sondrio, Galatasaray Medical Park - Montepaschi Siena
03.09.2012 saat 19:45, Bormio, Galatasaray Medical Park - Virtus Roma