2012-2013 Sezonu Hazırlıkları

Galatasaray Medical Park, yeni sezon hazırlıkları kapsamında üçüncü hazırlık maçına Montepaschi Siena karşısında çıktı. Takımımız, Bormio'daki mücadeleyi 87-82'lik skorla kazandı.

1. Çeyrek: 28-17
2. Çeyrek: 23-22 (51-39)
3. Çeyrek: 19-21 (70-60)
4. Çeyrek: 17-22 (87-82)

Yeni transferlerimizden Ersin Dağlı karşılaşmayı 4/11 saha içi ve 10/12 serbest atış isabetiy bulup 18 sayıyla tamamlarken Henry Domercant 5/9 saha içi isabetiyle 17 sayı, 4 ribaund üretti. Genç pivot Sertaç Şanlı 26 dakika süre alıp 7/9 saha içi isabetiyle 14 sayı, 5 asist, David Hawkins 5/14 saha içi isabetiyle 11 sayı, 9 ribaund, 2 top çalma, 2 blok, 3 asist, Jamont Gordon 4/6 saha içi isabetiyle 9 sayı, 5 ribaund, 4 asist kaydetti. Cenk Akyol 9, Engin Atsür de maçı 8 sayıyla tamamladı.

Milli Takımlarda yer alan oyuncularımız ve izinli olan Boniface Ndong mücadelede yer almadı.

Takımımız yeni sezon hazırlıkları çerçevesindeki dördüncü maçını Sondrio'da 2 Eylül Pazar günü yerel saatle 17.30'da bir kez daha Montepaschi Siena ile yapacak.

Kaynak: galatasaray.org

Ne farklı mağlubiyete ağıt yakmak lazım, ne de Siena'yı yendiğimizde havalara uçmak..

Bu takımın ana rotasyonuna daha 6 oyuncu katılacak, bunu göz ardı etmemek lazım. Bunun yanı sıra Siena'da kimin oynadığını da bilmiyoruz, bu açıdan da fazla uçmamak lazım.

Simdi sanırım durum düzelmistir.Tek macla yorum yapmak ne kadar dogru bilmıyorum ama senin mantıgında suanda siena yı yendigimize göre takım süper ucuyor.

Zamanla bu takım oturucak vede cok can yakıcaz ama yanan canlar bu sefer unutulmıcak acılar yasıcaklar

Oynadığımız iki maçta da kötü sonuçlar elde etmiştik ki ona ithafen yazmıştım ben. Takımda zamanla taşlar yerine oturacaktır o zaman göreceğiz takımı.

Arkadaşlar kardeşler daha sakin yahu hele resmi maçlar bi başlasın ak mı kara mı o zaman göreceğiz. Cutc mudur nedir kimdir o ya Ergin Atamanın dediği try-out oyuncusu o mu yoksa? Varsa bi bilgisi olan paylaşsa da bizde nasiplensek :)

Olay budur daha bu takıma Ndong furkan ender arslan göksenin ve macvan katılacak ve oynadıkça birbirlerine uyum sağladıkça en önemlisi seyircimizin önüne çıktımı düşünebiliyormusunuz arkadaşlar hakketten çok iyi takımımız var karşımızdaki takımda aslarını oynatmıştır.

İnşallah sakatlık aksilik olmazssa ben ligin şampiyonluktaki en büyük adayın galatasaray olduğunu düşünüyorum atamanın oyuncu seçimi ve sisteminede güvenim sonsuz ne yalan konuşayım bu takımı seyretmek için ligin başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum.

Siena'yı yenmek güzel de Bo, Andersen gitmişti sienadan bunu da hatırlatmak lazım. Hawkins ve Domercant'ın performansı sevindirici. Cenk de öyle :)

Galibiyet ile ilgili bir fikir edinmek adına, Siena'nın da kadrosunu bilmek gerekir. Siena'nın sitesinde de maç haberi yapılmış;

Bobby Brown 28 sayı, Benjamin Eze 3 sayı, Mario Kasun 13 sayı, Marcelus Kemp 8 sayı, Matt Janning 10 sayı, David Moss 16 sayı, Tomas Ress 3 sayı, Luca Lechthaler 1 sayı, Carraretto

http://www.menssanabasket.it/site/detailNews.aspx?K=4817

Siena'nın kadrosunda şu an eksik olan oyuncular; Aleksandr Rasic, Daniel Hackett, Viktor Sanikidze, Kristjan Kangur..

En çok Sertaç'ın performansına sevindim, tabi istatistiklerden gördüğüm kadarıyla. Eğer transfer yapmayacaksak Sertaç'ın performansı çok önemli olacak bizim için.

En çok Sertaç'ın performansına sevindim, tabi istatistiklerden gördüğüm kadarıyla. Eğer transfer yapmayacaksak Sertaç'ın performansı çok önemli olacak bizim için.
Zaten artik Sertacin kendini gosterme sirasi bu sene geldi diye dusunuyorum... Ya Fatih Solak olacak ya da Mehmet Okur...Tercih kendisinin.

İk maçlarda uzun problemimiz olduğu için mağlup olmuştuk fakat Ersin ilk maçına çıktı ve kendini farkettirdi . Takımdan iyi şeyler bekliyoruz..

Belki de bu İlkan´ın gitmesi en çok Ersin Dağlı ve Sertaç´ın iştahını kabartıcak ve bu da bize bu şerefsizin yaptığı olay çok daha pozitif yansıycak gibi geliyor. Bence düşünüldüğünde N'dong Furkan MacvanErsin ve Sertaç 5´lisi sakatlık olmadığı sürece potaaltımızı rakipler için karartırken bizim içinde çok dengeli ve son yılların en iyi potaltı rotasyonu olarak değerlendirilebilir. Biz Sertaç´a güveniyoruz Siena karşısında bunları yapan bi adam (tamam Siena eski Siena değil ama sonuçta bir ekol) kendi değerlerinin farkına varmıştır kanımca ve bence Sertaç´ta ligde 10-12 dakika arası süre almayı hakediyor hem kendi gelişimi açısından hemde takımımızın 50´ i aşacak yoğun programında çok önemli olacak kendisi bizim için... Kadromuz her an herşeyi yapabilecek bir kadro renkli isimler var.. Heyacan ve enerjiyle oynayacak bir takımız bu yeterli mi değil ama yangının alevi bence bunlar. Bu sene herşeyi yapabiliriz ligde şampiyon Eurocup´ta şampiyon TR kupasında şampiyon olabiliriz bence pekala... Güveniyoruz aslanlarımıza...