2012-2013 Sezonu Hazırlıkları

Jamont Gordon haricinde hepsi güvendiğim isimler transferlerimiz. İnşallah Gordon'da tecrübe edinmiştir gereken verimi verecektir.

Haber doğru muhtemelen. Oyuncu, bu sabah Bormio kampından ayrıldı, ilk olarak 24 Ağustos Cuma günü Abdi İpekçi SS'de antrenmana katılmış ve İtalya'ya da götürülmüştü.

"Olin Edirne bir süredir denediği Hırvat power forvet Sasha Cuic ile prensipte anlaşma sağladı. 29 yaşındaki 2.08 boyundaki tecrübeli oyuncuyla 1+1 yıllık sözleşme yapılacağı ifade edilirken transferin önümüzdeki günlerde açıklannması bekleniyor."

Bakın gün getçikte daha iyiye gidiyor rakibi bu sefer 67 sayıda tuttuk. Eksik olanlarda katılınca çok daha iyi olacağız. Ergin atamana haksızlık yapmadan takıma geçen yılki gibi destek verelim .

Murat Özyer yanlış tweet attı akşam, önce yendik diye baya sevindim meğerse 77-67 yenilmişiz :)

Şu şartlarda her iki maçta da Siena'yı zorlamak iyi iş bana göre. Siena elbette güç kaybetti ama bizde de Furkan, Göksenin, Ender, Macvan ve Ndong katılacak daha takıma.

Bu iki maçta en dikkat çekici husus bence Ersin'in performansı. Her ne kadar güç kaybetse de Kasun, Ress ve Eze gibi en iyi uzun rotasyonlarından birine sahip takıma karşı iki maçta da kayda değer bir istatistik ile oynamış. 4 numara için kaygılarımızı giderecek bir performans bu. Macvan'da katıldığı zaman çok can acıtan bir 4 numara pozisyonumuz olacak. N'dong'u saymıyorum bile. Onun olduğu boyalı bölgeye dalarken 2 değil 3 kere düşüneceksin.
Hawkins ve Henry zaten bildiğimiz gibi. Gordon da asistleriyle katkı vermiş. Gordon için biraz beklemek gerekecek sanırım.

Adam hazırlık maçını dahi aynı ciddiyetle oynayıp skor yapıyor ya takdirlik...st petersburg ve kazan zamanlarında çok sövmüşlügüm vardır kendisine fakat bu sene tam tersi olacak belli...

Galatasaray Medical Park 74 - 68 Virtus Roma

Henry Domercant 18 Sayı 5 Top Çalma 3 Asist
David Hawkins 15 Sayı 3 Ribaund 3 Asist
Ersin Dağlı 13 Sayı 10 Ribaund
Cenk Akyol 7 Sayı 4 Asist
Engin Atsür 7 Sayı 3 Asist
Sertaç Şanlı 6 Sayı 7 Ribaund
Can Korkmaz 6 Sayı
Jamont Gordon 2 Sayı 2 Asist

Domercant, Hawkins istatistik olarak iyi gibi gözüküyor. Ersin zaten joker oyuncu ama böyle oynarsa joker oyuncu bizim jokerimiz olur. :) Daha takım tam otursun Ender, Göksenin, Furkan, Macvan, Ndong gibi isimler gelecek aslında şu 5 li bi 3 numara ile şampiyonluğa oynar yani o derece kaliteli gelecek oyuncular. Zaten şu anda oynayanların maşallahı var Gordon hariç o da inşallah kendine gelir ve iyi bi katkı sağlar.

İstatistikleri de nerden aldıysam hepsi yanlış:) Kusura bakmayın.

Yalnız;Gordon biraz tutuk mu ne:) Düzelecektir elbette.Macvan ve N'dong'un katılmasıyla birkaç kademe atlayacağız.

Oyunun karakterinin nasıl olduğunu bilmediğimizden Erg,n Hocanın Gordon'dan bu maçta ne beklediğini bilmediğimizden yorum yapmak bence erken. Kaç şut kullandığı önemli Gordon'un. Yükleme dönemi şu anda fizyolojisi bu dönemlerde maçları kaldırmaya elverişli olmayabilir kaldı ki ondan beklenen yüksek skor yapması değil rakip takımın en iyi skorerini tutmak ve takımı organize etmek... Benim bu sene en çok beğendiğim transferimiz diyebilirim. Yıllardır takip ettiğim ve beğendiğim bir oyuncu rahat olun. Jamon Lucas'ı hiç mi hiç aramayacağız..

Gecen sene Songaila hazirlik maclarinda paso 15-20 sayi atiyordu. Hatta ligin ilk macinda Olin'e 19 sayi felan atmisti ama ilerleyen donemlerdeki oyunu hepimizi husrana ugratmisti. Umarim Jamont Gordon'in hazirlik maclarindaki performansi bizi yaniltir ve hepimizin istedigi Gordon'i izlettirir bize. Biraz zamana ihtiyaci var. Performansinin hazirlik maclarindan sonra zamanla yukselecegini umuyorum.

Video ve Cska maclarinda izledigim kadariyla Jerry Johnson'in 2 gomlek kaliteli versiyonunu aldigimizi dusunuyorum.

Bormio kampını tamamladık. Milli oyuncularımızdan ve N'Dong'tan eksik mücadele ettik bildiğimiz üzere. Ergin Ataman'ın bahsettiği try-out oyuncu Kuic ve Can-Doğukan eklemelerini gördük.

@Unics Kazan, 62-89
@Cimberio Varesa, 65-81
@Montepaschi Siena, 87-82
@Montepaschi Siena, 67-77
@Virtus Roma, 74-68

Maç kalitesinin oldukça iyi olması, takımın alışma döneminde olsa bile sertlik seviyesinin yüksek olması avantaj. Maçları maalesef izleyemediğimizden ötürü net şeyler diyemiyoruz ancak, takımda en istikrarlı ismin Domercant olduğunu görebiliyoruz, her maç istediği rakamlara ulaşmış gibi gözüküyor. Ayrıca takıma katıldıktan sonra Ersin'in de etkileyici performansları var.

Ek olarak şunun altını çizmek istiyorum, takip edebildiğim kadarıyla şu an en çok maç yapan takım konumundayız. Alışma evresinin daha çabuk atlatılması için kritik bir detay.

Şimdi Sardunya adası ve yeni bir turnuva var önümüzde, bilgileri alacağız umarım resmi siteden.