Halil Uner der koseme cekilirim.
aynen katılıyorum
bence artık Ceyhun beyde gönderilip,bir daha bu kulübün kapısından girmemeli...
Halil Uner der koseme cekilirim.
Beş yabancılı bir beşle şampiyon olacağımıza hiç olmayalım yahu. Zaten bu yerli oyuncu kapasitesi sorunu da yıldız yabancı oyuncuların artmasından sonra ortaya çıktı. Sadece bizim ülkemizde değil tabi tüm Avrupa'da.
Mustafa Yalımdemir;530709 =Sühan Cem Uçsoy;530653 Yakında herkes kendi kadrolarını buraya koymaya başlar. Yapacağınız kadrolar için size bir detay vereyim. Oynatacağımız devşirme dahil en fazla 4 yabancımız olacak sahaya çıkan 12 kişilik kadroda. Yani 8 yerli yazın öncelikle. Sühan abi mesela kadromuzda Alba Moore Fowles Wauters var diyelim.Bizde devşirme olarak Fenerbahçeden Nevlin aldık .Alba Moore Fowles Wauters ve Nevlin 12 kişilik kadroda aynı anda olamıyacakmı.Benim bildiğim Nevlin Milli takımda oynadığı için yerli sayılıyor ve 12 kişilik bu kadroda bu 5 oyuncuda yer alabiliyor .[/QUOTE' Alıntı:4) 2012-2013 sezonundan itibaren, bir takım, bir sezon içerisinde doğumdan sonra uyruğunu herhangi bir sebeple değiştirmiş yabancı sporcular arasından en fazla bir tanesini sonradan geçtiği uyruğuyla TBF’ye tescil ettirebilecektir. Bu kotaya, Türk Milli Takımlarında yer alan sporcuların dışında kalan Türk vatandaşlığını elde etmiş sporcular da tabi olacaktır.
Madde bu Mustafa. Türk milli takımında oynamış bir oyuncu yerli sayılacak. Yani Newlin Türk statüsünde sayılacak, devşirne statüsünde değil. Ama Melisa Türk milli takımında oynamadığı için kadroda olması halinde yabancı sayılacak. Tabii bu olaydan dolayı aslında kulüplere mahkeme yolu açıktır diye düşünüyorum. Zİra Vatandaşlık güçlü bir haktır. Bir oyuncu herhangi bir ülkeden Türk vatandaşlığına geçmişse onun Türklüğünü sorgulamak kimseye düşmez. Hele TBF'ye hiç düşmez. TBF böyle konularda yasa koyucu ve koruyucuların üstünde bir hak iddia edemez yürürlüğe koyamaz. Ki konuyu FIBa ve/veya EU'ya taşırsa hiç şansı yok. Dediğim gibi vatandaşlık güçlü bir haktır bunun önüne tümsek koymaya kimsenin gücü yok.
@İlke ; Melisa konusunda seninle hemfikiriz. Zaten o detayı belirtmemin sebebi -Ne yazık ki seneye Melisa olursa bir yabancımız eksik oalcak - anlamında değildi. Yeni hazırlanan talimata dikkat çekmekti. Kuşkusuz burada çok devşirmenin adı geçecek. Örnek olarak: Bahse varım KASKI'deki Bahar Öztürk (Barbara Turner) kesin dillendirilecek ama onun takıma kazandırılması onun devşirme statüsünde değerlendirilemeyeceği anlamına geldiğini belirtmek istedim.
Dee konusunda UMMC'ye gitme ihtimali yüksek diye sanırım forumda ilk ben söyledim. Ama Dee'nin kalması için çalışma yapılıyormuş. Israrla hocayı belirlemeyip hala önce oyuncuları almaya çalışmak bir sorun olsa da gelişmeyi de takip edeceğiz tabii ki
Dedikodular ışığında yazalım kadromuzu:
??? - Maya - Alba - Bahar - Sylvia
Yasemen - Meral - Şaz - ??? - Nevlin
ikinci 5teki soru işareti yabancı bir oyuncu ile doldurulur ama haydi doldurun Işıl'ın yerini! Evet bekliyorum, doldurun... Varsa o seviyede 1 tane Türk guard yazın bakalım. Sen de gitme be Işıl, Galatasaray ile şu kupayı kaldırmadan gitme.
Not: Cem abi, devşirme işini yanlış yorumluyorsun.
1- Nevlin Türk Milli Takım oyuncusu olduğu için devşirme değil, Türk.
2- Tüm takımda sadece 1 sporcu sonradan kazandığı uyruğu ile kayıt edilebilecek. Örneğin Michelle kalsaydı Türk olarak kaydedilirdi. Bu seçim sonrası 4 yabancın 2 kıta dışı ve 2 "saf" Avrupalı olmalı. Yani hem Türk Michelle, hem de Avrupalı Prince aynı anda lisans çıkartamıyor sadece. (http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb...21E2078BBB2195A9C22579DE005413B9?OpenDocument 4. madde)
Neden bunları düşünüyorum bilmiyorum ama, Galatasaray Kadın Basketbol Takımına artık inanmıyorum ve kapatılması gerektiğini düşünüyorum. Seneye de bundan farklı bir durum olmayacak. 2010-2011'de Seimone Augustus&Fowles&Catchings'le, 2011-2012'de Taurasi&Charles&Fowles&Piph&Torrens gibi yabancılarla da ne lig şampiyonu oluyorsun, ne de avrupa'da ciddi bir şeyler yapıyorsun.. Eğer yönetim bakımından bu sene yaşanılanlar seneye de yaşanacaksa, Galatasaray Kadın Basketbol Şubesi kapatılmalıdır..
bu düşünceye katılmıyorum, öyle pes edip gitmek, şube kapatmak, biz oynamıyoruz artık olmaz, futbol takımımız 14 yıl şampiyon olamadığında kapatalım dediler mi ya da taraftar kapatın bu şubeyi dedi mi
böyle bir şey mantıklı mı şimdi kardeşim
ne kapatılması daha fazla büyümeli
Bahsettiğim konu başarısızlık değil, yönetimin ilgisizliği. Şube yönetilemiyor.
Gülşah akkaya yerli olarak yararlı olabilir ama Vincent kimdir nedir bilmiyorum .