2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beş yabancılı bir beşle şampiyon olacağımıza hiç olmayalım yahu. Zaten bu yerli oyuncu kapasitesi sorunu da yıldız yabancı oyuncuların artmasından sonra ortaya çıktı. Sadece bizim ülkemizde değil tabi tüm Avrupa'da.

sana katılmıyorum,Kerem kardeş,tarih şampiyonları yazar,kimse beş yabancıyla şampiyon oldu demez,kimsenin Rusya'da Spartak M'nın beş yabancıyla şampiyon oldu yada Ros Casares için ispanya'da 8-9 yabancıytla şampiyon oldu denmiyordur herhalde...

Ceyhun hoca'nın sözleşmesi sona erdiği için kovulma veya istifa gibi bir duruma gerek yok. Benim şu an için GS'da görmek istediğim yapılanmada Kadın basketbol şubesinde Murat Tümer'in yerine Cem Akdağ'ın, Müge Erdem'İn yerine Mihriban Oğuz'un gelmesi. Hoca olarak da Hejkova veya Beretta Famillia'nın koçunun gelmesi. Müge ablayı da masabaşı işlerin koordinasyonu ile ilgili bir göreve atardım. Müge Ablanın yapacaklarını Mihriban yapamaz. Mihriban'ın yapacaklarını ise Müge abla yapamaz ama ikisi iyi ve koordineli şekilde hiç sıkılmadan sorun olmadan rahatça çalışabilirler. Sorun saha dışındaki işleri yapanalrın gevşek kalması (rezervasyonlar transferler konaklamalar maç- antrenman programları yazışmalar) Saha içindekilerin ise yumuşak olması ve bench ile sahadaki takım arasındaki enerji farkının takımı enerjisizliğe sürüklemesi.

Bugün GS'ın başına geçsem Ceyhun hoca ile çalışabilirim ama İdari kadroyu komple değiştiririm. GS'daki sorunun ana kaynağı feodal ilişkilerin çok ilerlemiş olması. Beni tanıyorlar diye aram iyi diye orada çalışmamalıyım. İşimi layığı ile yaptığım sürece orada çalışmalıyım. Bunu orada işgören, yönetici/çalışan herkesin de farkında olması lazım. Kulübün basketbol şubesi her açıdan elde kalıyor. Hİç bir planlı çalışma yok. Erkek takımında, teknik kadro çalışanlarının iyi niyetli bireysel çabaları ile yarattıkları programı şubeye mal edip -Erkekler iyi kadınlar kötü- gibi bir çıkarım yapmayın. Şubenin tamamı kötü. Ki şube ile ilgilenen yönetici yok. Para ile her şeyin çözüleceğinin düşünmenin saçma bir mantık olduğunu hala anlayamadınız mı? En azından basketbola biraz baksanız Efes Pilsen fiyaskosu gibi bir durum var karşınızda bunu görürdünüz:(

Yakında herkes kendi kadrolarını buraya koymaya başlar. Yapacağınız kadrolar için size bir detay vereyim. Oynatacağımız devşirme dahil en fazla 4 yabancımız olacak sahaya çıkan 12 kişilik kadroda. Yani 8 yerli yazın öncelikle. Örnekle açıklarsam Melisa Can-Sylvia Fowles Alba Torrens-Diana Taurasi'yi kadroya yazarsanız başka yabancı koyamıyorsunuz kadronuza. Ve bunların 3'ü sahada olacak. Yani geçen seneki gibi Işıl-Dee-Alba-Melisa-Syl gibi bir beşle misal sahaya çıkamayacağız. Yerlilerin önemi daha da arttı. Bu durum, pazarlık güçlerini de arttıracaktır. Ayrıca bu sene KASKI'nin de hevesli olması sebebi ile dar olan Yerli oyuncu pazarı artık 3'e bölünecek

[QUOTE=Sühan Cem Uçsoy;530653
Yakında herkes kendi kadrolarını buraya koymaya başlar. Yapacağınız kadrolar için size bir detay vereyim. Oynatacağımız devşirme dahil en fazla 4 yabancımız olacak sahaya çıkan 12 kişilik kadroda. Yani 8 yerli yazın öncelikle.

Sühan abi mesela kadromuzda Alba Moore Fowles Wauters var diyelim.Bizde devşirme olarak Fenerbahçeden Nevlin aldık .Alba Moore Fowles Wauters ve Nevlin 12 kişilik kadroda aynı anda olamıyacakmı.Benim bildiğim Nevlin Milli takımda oynadığı için yerli sayılıyor ve 12 kişilik bu kadroda bu 5 oyuncuda yer alabiliyor .

Yahu bu devşirme konusu neden bu kadar önemseniyor pek anlamış değilim. Gerçekten Melisa Can gibi bir oyuncunun varlığı pek bir şey değiştirdi mi bu sezon boyunca ? Bence 8 tane yerli oyuncuyu rotasyona sokabilmek en önemli başarı olur, takımımızda Alba - Fowles ikilisinin yanında 1 kıta dışı 1 de Avrupalı oyuncu, bu malzemeyi kullanabilecek teknik ve olaylara daha hakim idari yönetimle gayet de başarılı olunabilir bence. Eğer Nevlin sadece devşirme kontenjanından alınacaksa hiç alınmasın derim.

Burada Işıl'ın milli takımda nasıl verim verdiği konusunda kimsenin görüş bildirmemesi şaşırtıcı son olarak. Hatırlarsanız Birsel ile paylaştıkları guard pozisyonunda daha çok savunma ağırlıklı görev alması ile verimini çok arttırmıştı kaptanımız. Şayet gitmeyecek olursa bu sezon da Prince'nin saçma sapan kural sorunları nedeni gibi uygulamalara maruz kalmayacak kaliteli ve hücum yönü gelişmiş bir Avrupa'lı guard ile Işıl'ın verimi de kat kat artırılabilir. Çok hayalci olabilir ama Alba'nın da yakın arkadaşı Sylvia Dominguez dahi kaliteli bir sistemde çok faydalı olabilir. Her oyuncunun kendine has özellikleri vardır ve Işıl'ın da savunmasının hücumu ya da şutundan daha ağır basması kimseyi şaşırmamalı. Şaşırılacak birşey var ise bu oyuncunun en kritik anlarda dahi yabancı kuralları yüzünden hücumu yönlendirmek zorunda bırakılması veya hücumu daha iyi olan Prince'nin kenarda oturmak zorunda kalmasıdır. Yani sorunu daha geniş çaplı düşünmek ve oyuncuların bireysel performansları üzerinden yorum yapmamak çok daha mantıklı olacaktır.

Kim ne derse desin Işıl-Bahar-Şaziye-Gülşah-Yasemen-Ayşe 6'lısı mutlaka bozulmamalıdır. Daha tecrübeli yerliler isteniyorsa da Gülşah Akkaya, Nilay (Yiğit) Kartaltepe gibi oyuncular ya da geleceğe yatırım amaçlı olarak örneğin Kaski'deki Pınar Demirok iyi bir alternatif olabilir.

Mustafa Yalımdemir;530709 =Sühan Cem Uçsoy;530653 Yakında herkes kendi kadrolarını buraya koymaya başlar. Yapacağınız kadrolar için size bir detay vereyim. Oynatacağımız devşirme dahil en fazla 4 yabancımız olacak sahaya çıkan 12 kişilik kadroda. Yani 8 yerli yazın öncelikle. Sühan abi mesela kadromuzda Alba Moore Fowles Wauters var diyelim.Bizde devşirme olarak Fenerbahçeden Nevlin aldık .Alba Moore Fowles Wauters ve Nevlin 12 kişilik kadroda aynı anda olamıyacakmı.Benim bildiğim Nevlin Milli takımda oynadığı için yerli sayılıyor ve 12 kişilik bu kadroda bu 5 oyuncuda yer alabiliyor .[/QUOTE' Alıntı:
4) 2012-2013 sezonundan itibaren, bir takım, bir sezon içerisinde doğumdan sonra uyruğunu herhangi bir sebeple değiştirmiş yabancı sporcular arasından en fazla bir tanesini sonradan geçtiği uyruğuyla TBF’ye tescil ettirebilecektir. Bu kotaya, Türk Milli Takımlarında yer alan sporcuların dışında kalan Türk vatandaşlığını elde etmiş sporcular da tabi olacaktır.

Madde bu Mustafa. Türk milli takımında oynamış bir oyuncu yerli sayılacak. Yani Newlin Türk statüsünde sayılacak, devşirne statüsünde değil. Ama Melisa Türk milli takımında oynamadığı için kadroda olması halinde yabancı sayılacak. Tabii bu olaydan dolayı aslında kulüplere mahkeme yolu açıktır diye düşünüyorum. Zİra Vatandaşlık güçlü bir haktır. Bir oyuncu herhangi bir ülkeden Türk vatandaşlığına geçmişse onun Türklüğünü sorgulamak kimseye düşmez. Hele TBF'ye hiç düşmez. TBF böyle konularda yasa koyucu ve koruyucuların üstünde bir hak iddia edemez yürürlüğe koyamaz. Ki konuyu FIBa ve/veya EU'ya taşırsa hiç şansı yok. Dediğim gibi vatandaşlık güçlü bir haktır bunun önüne tümsek koymaya kimsenin gücü yok.

@İlke ; Melisa konusunda seninle hemfikiriz. Zaten o detayı belirtmemin sebebi -Ne yazık ki seneye Melisa olursa bir yabancımız eksik oalcak :( - anlamında değildi. Yeni hazırlanan talimata dikkat çekmekti. Kuşkusuz burada çok devşirmenin adı geçecek. Örnek olarak: Bahse varım KASKI'deki Bahar Öztürk (Barbara Turner) kesin dillendirilecek ama onun takıma kazandırılması onun devşirme statüsünde değerlendirilemeyeceği anlamına geldiğini belirtmek istedim.

Dee konusunda UMMC'ye gitme ihtimali yüksek diye sanırım forumda ilk ben söyledim. Ama Dee'nin kalması için çalışma yapılıyormuş. Israrla hocayı belirlemeyip hala önce oyuncuları almaya çalışmak bir sorun olsa da gelişmeyi de takip edeceğiz tabii ki

Dedikodular ışığında yazalım kadromuzu:

??? - Maya - Alba - Bahar - Sylvia
Yasemen - Meral - Şaz - ??? - Nevlin

ikinci 5teki soru işareti yabancı bir oyuncu ile doldurulur ama haydi doldurun Işıl'ın yerini! Evet bekliyorum, doldurun... Varsa o seviyede 1 tane Türk guard yazın bakalım. Sen de gitme be Işıl, Galatasaray ile şu kupayı kaldırmadan gitme.

Not: Cem abi, devşirme işini yanlış yorumluyorsun.
1- Nevlin Türk Milli Takım oyuncusu olduğu için devşirme değil, Türk.
2- Tüm takımda sadece 1 sporcu sonradan kazandığı uyruğu ile kayıt edilebilecek. Örneğin Michelle kalsaydı Türk olarak kaydedilirdi. Bu seçim sonrası 4 yabancın 2 kıta dışı ve 2 "saf" Avrupalı olmalı. Yani hem Türk Michelle, hem de Avrupalı Prince aynı anda lisans çıkartamıyor sadece. (http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb...21E2078BBB2195A9C22579DE005413B9?OpenDocument 4. madde)

Tutku, Misal Dee-Syl-Melisa-Alba-Prince KAdromuzdaysa Bunların sadece 4'ünü 12'kişilik kadromuza alabileceğiz ve bunların 2si kıta dışı 2'si avrupalı olmak zorunda. İşte o zaman bu devşirme statüsü devreye giriyor. Yani Prince-Melisa'dan hangisini devşirme dediysek o da kadroda yer alabilecek. Dee-Syl varken Melisa ve Prince'in ikisini birden kadroya almamız imkansız 2+2 nedeniyle. Benim anladığım bu.

Eğer diğer türlü diyorsan yani Melisa milli takımda oynamamasına rağmen Türk vatandaşı olduğundan dolayı ligde TÜRK olarak oynayabilecekse O zaman Prince gibi oyunculara elvada demek zorundayız.

Neden bunları düşünüyorum bilmiyorum ama, Galatasaray Kadın Basketbol Takımına artık inanmıyorum ve kapatılması gerektiğini düşünüyorum. Seneye de bundan farklı bir durum olmayacak. 2010-2011'de Seimone Augustus&Fowles&Catchings'le, 2011-2012'de Taurasi&Charles&Fowles&Piph&Torrens gibi yabancılarla da ne lig şampiyonu oluyorsun, ne de avrupa'da ciddi bir şeyler yapıyorsun.. Eğer yönetim bakımından bu sene yaşanılanlar seneye de yaşanacaksa, Galatasaray Kadın Basketbol Şubesi kapatılmalıdır..

bu düşünceye katılmıyorum, öyle pes edip gitmek, şube kapatmak, biz oynamıyoruz artık olmaz, futbol takımımız 14 yıl şampiyon olamadığında kapatalım dediler mi ya da taraftar kapatın bu şubeyi dedi mi

mehmet cibara kız voleybol takımıyla nasıl ilgileniyorsa kız basket takımıylada onun gibi ilgilenecek bir yönetici gerekiyor..

Yani hala 4-5 yıl önceki mantıkla düşünülüyor Gülşahın fb liliğini geçtim yaş 35, tamam önceki kariyeri iyiymiş ama kariyerinin sonuna gelmiş bu haliyle fizik kondisyonla özellikle Gs-Fb maçlarında yarar sağlaması imkansız.Bu yıl final serisinde genç oyuncuların bile pestili çıktı sertlik mücadele dinamizim en son seviyedeydi eğer 5. maç oynansa oyuncular komaya girebilirlerdi(bu biraz abartı)bu nedenle böyle bir transferin yarar sağlamayacağı kansındayım.Alınacak oyuncuların takımda uzun yıllar kalacağı mantığıyla transfer yapılmalı yoksa bir yıl oyna sonra git mantığı sadece yılı kurtarmaya çalışmaktır bu mantıkla başarı özellikle şampiyonluk ve El şampiyonluğu kazanmak çok zor bir ihtimal.Yeni teknik ve idari kodro hemen belirlenmeli yerli oyuncularımızın Sariye hariç hepsi takımda kalmalı ,yabancılardan giden olursa onun yerine oyuncular hocayla birlikte karar verilerek transfer yapılabilir

Ceyhun Yıldızoğlu bir raporla Sue Birdin alınmasını istemiş gideceğinden haberi yok galiba. Tamam bende çok istiyorum Sue Birdi ama bu sene son kez avrupada oynayağını söylemişti. İhşallah ikna ederiz diye notu mu da düşeyim.

İyi bir oyun kurucuda lazım bu sene görünen o. 4 numara eksikliğimizi herkes biliyor. Sanırım Ann Wauters seneye bizde. Fowles varken niye 5 numara aldık soru işareti fakat Wauters avrupanın en iyilerinden birisi. Bu sene eurolig performansına bakmak yeterli. Memnunsuzluk var gibi bu transferde Euroligde çok işimize yarar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...