2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fcnblog da çıkan bu yazı, belirsiz gibi görünen bir çok konunun aydınlığa kavuşması açısından iyi oldu. Ben Alba Torrens ve Sylvia Fowles ile yerlilerin korunmasına sevindim. Epiphanny Prince de mutlaka kalmalı, kalırsa S.Bird'e gerek kalmaz. M.Moore ikna edilirse çok iyi olur, olmazsa 4 numara için D.T. ile P.T.'un gitmesiyle UMMC'den ayrılma ihtimali olan C.Parker veya Sanco en doğru tercih olur diyorum. Ayrıca yeni kurallar gereği yerlilerin önemi arttığından P.Demirok, Ö.Yavaş, Esra Ural ve iyileştiyse G.Takmaz, hatta bu sene Burhaniye'de süper performans sergileyen Gizem Başaran düşünülmelidir. Karşı yakaya giderlerse üzülebiliriz.

Mahir kardeş,görüşüne saygı duyumakla bilikte,katılmıyorum,eğer Sancho yada Gruda'yı alamıyorsak,Verameyenka alınabilir,zaten Fowles var,şöyle bir uzun rotasyonu olabilir, Fowles,Wauters,Verameyenka,Bahar.
Ama kısa rotasyonumuz rakiplerin çok altında olur,Parker'ı alırsak.
fb'de Pondexter,Angel,Ummc'de Taurasi,Taylor,bence yapacağımız tranfer kısa pozisyonuna olmalı...

Bence 4 numara avrupalı olmalı. Verameyanka karşıyaka ile anlaşmış diyorlar. İlk hedefimiz Sanco ve Gruda olmalı fakat bu oyuncularda takımlarının kilit roldeler, nasıl olur bilmem iyi PF şart. Benim takımda görmek istediğim kişi Sue Bird, bu sezon avrupada son kez oynayacağını söylemişti. Alabilirsek çok çok iyi olur. 4 numara kilit bölge.

Eğer Ruslar Prince'nin pasaportunu iptal etmezlerse devşirmemiz o olur, macera aramayalım. 1 numara prince olur. Lig için Fowlesı yedekleyecek bir Türk lazım Yasemin Horasan olabilir.

Yabancılar;

PG: Prince (Eu pasaportu iptal olmazsa)
SG: Kıtadışı
SF: Torrens
PF: Avrupalı
C : Fowles ve Wauters.

Maya Moore dışında kaliteli, boşta bir kısa oyuncu aklıma gelmiyor. Bence iyi bir oyuncu olacak, kaçırmamak lazım sonra hiç bulamayacağız. Maya gelirse Albayı 2 numaraya çekeriz.

Seneye sanırım yine yüksek bir bütçemiz olacak. Hedef yine El olacaktır, ben sadece El için 1-2 oynayabilen Becky Hammonuda alırım. Hem tecrübeli ve kaliteli bir oyuncu zaten yaşı 35 bu saatten sonra sadece paraya bakar. El için kısa rotasyonumuz Moore, Alba, Prince ve Hammon olursa belkide avrupa'nın en iyi kısa oyuncularına sahip olmuş oluruz. Yüksek bir bütçemiz olacaksa bunu iyi değerlendirmeliyiz.

Arkadaşlar Celine Dumerc nasıl olurdu acaba ? Euroleague için Prince ile guard rotasyonunu götürür. Hem amerikalı kısalara göre daha düşük fiyata anlaşıp 4 numaraya ciddi bütçe ayırabiliriz.

Ben eğer Taurasi gittiyse kesin olarak (ki hala umudum vardı ancak yönetim dünkü fb mağlubiyetinden sonra futbola konsantre olacak gibi) kesinlikle TAMİKA gelsin isterim.Çünkü hem dengeli bi oyuncu savunma var hücum da var.Hatta geçen yıl geldiği anda takımı birleştirici etkisi olmuştu.

Eminim herkes Tamika ve Alba olmaz diyecek ama bence olur önemli olan takım halinde oyanyabilmek..Ama eğer alamaycaksak ta 4numara için Sophia yı alalım

Galatasaray'da bu sene başarı olunması konusunda tek garanti gördüğüm branş kadın basketboldu. ama malesef bazı etkenler bunu başaramamızda etkili oldu: fowles in geç katılması, alba nın sakatlığı vs. ancak en önemli etken "takımın sahipsizliği" idi bence. başında otoritesini ve özgüvenini kaybetmiş bir koç vardı. takım içinde "abla" yetersizliği vardı. bu özellikle son maçlarda kendisini iyice hissettirdi. ve bunlardan da önemlisi; yönetimin ilgisizliği. herhalde yönetim; çok iyi takım kurduk,nasıl olsa başarılı oluruz dedi ve takımı kendi başına bıraktı.
ilk olarak acilen yönetimin bir ya da bir kaç kişiyi görevlendirmesi,hemen akabinde hem otoriter,hem bilgili bir coach bulunması gerekmektedir. bunlar işin temeli ve direksiyonudur. bunlar başta iyi olmazsa, istediğin kadar süper kadro kur... istikrarsız bir takım yaratmış oluruz. çok öteye gitmeyelim; işte erkek takımı, 2 senedeki gelişimi.... en iyi kadro bizde mi var? hayır. düşmemeye çalışan takımdaki bu başarı nasıl geldi peki?

Yönetim bir an önce elini çabuk tutmalı oyuncular elden kaçmadan 2-3 oynayan skorer bir isim bulunmalı tabi bunlardan önce koç gerek iyi bir koç

Parker,Ummc'yle sözleşme yenilemiş,eğer Taurasi ve Taylor'ı alırlarsa,o zaman Bırd boşa çıkar herhalde,bizde alabiliyorsak onu alalım...

Bence de önce iyi bir koç... Prince'i bırakmamalıyız, o yaşta o yetenekte ve Avrupa pasaportlu başka oyuncu bulamayız. Üstelik yeni sezonda yeni koç ile daha da başarılı olacağını düşünüyorum. Taurasi, Moore, Parker, Sanco, Bird, Gruda, Verameyenka kimsenin hayır diyemeyeceği oyuncular. Kıta dışı-Avrupa hesabına göre bazılarıyla beraber yürürüz inşallah.

bencede prince ı bırakmamalıyız ..bence bu arada önemli olan husus 4 yabacı hakkımız olduğuna göre hangi posizyonda tamamen türklere emanet edicez..

Parker Ummc ile tekrar anlaşmış.Rivas koçu Mendez yeniden anlaşmış takımıyla.Yönetimin koç ve idari kadro problemini hemen çözmesi lazım.Bu işler doğru şekilde çözülürse mantıklı yapılacak hamleler ile takımımız yine çok iddealı konuma gelecektir.

Arkadaşlar, öncelikle böyle bir haberi paylaşacağım için büyük bit tereddüt içindeyim.Çünkü çoğu kimsede böyle bir haber asparagas havası uyandıracak nitelikte.Ama sonuçta burası ayrıca bir haber alma forumu ise bunu yapmayı uygun görüyorum.İdareye çok yakın bir arkadaşımdan aldığım bilgiye göre antrenörlük görevine Ratgeber getirilecek.Fenerbahçe'den Kristin Nevlin ile anlaşılmış durumda. Aslında bu tür haberler forumlarda konuşuluyordu.Büyük bir etki oluşturacak haber ise Fenerbahçe'li Penny Taylor ile önümüzdeki sezon için anlaşmış durumda olduğumuzdur.

Taurasi giderken P.Taylor'un gelecek olması hiç inandırıcı gelmedi. Kıta dışı hesabı tutuyorsa P.T.'a itiraz edemem ama Ratgeber'e kesinlikle hayır derim. Fenerdeyken hakkında yapılan yorumları hatırlıyorum, alay ediyorlardı. Zaten başarılı bulunsaydı fener bırakmazdı.

Tezinizde kesinlikle haklısınız. Ancak bu bilgiyi idareye çok yakın bir arkadaşımdan aldığım için paylaşma gereği hisssettim.

Fowles-Nevlin
Gruda - Bahar
Şaziye-Alba-Gülşah
Esmeral-Tuğba-Ayşe
Işıl-Sue Bird

Euroleague için

Fowles-Wauters-Nevlin
Gruda-Bahar
Alba-Şaziye
Piph-Esmeral-Tuğba
Işıl-Sue Bird

İyi bir koç ile geçen sezondan daha iyi kadro olur.

O zaman Taurasi'de kalır. Ben Taurasi'nin Penny yüzünden Rusya'ya gitmek istediğine eminim. Çünkü paraysa para,Euroleague ise Euroleague. Bizim Ruslar'dan ne eksiğimiz var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...