2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence zorla oyuncu tutmanın anlamı yok gitmek isteyen gider.
Kadro oluşumuna gelince bayan basketbol koçları ile ilgili pek bilgi sahibi değilim ancak oyuncu kadrosunu gelirsek seneye hedeflerin daha da büyeyeceğini düşünürsek kadronun üç aşağı beş yukarı şu şekilde oluşması gerekir .

PG=Özge Yavaş(Ted Ankara)-Epiphanny Prince-Laia Palau(Ros Cacares)-Işıl Alben
SG=Ayşe Cora-Diana Taurasi-Tuğba Palazoğlu(Mersin BŞB)
SF=Alba Torrens-Şaziye İvegin-Gülşah Gümüşay-Kübra Siyahdemir(Fenerbahçe)
PF=Bahar Çağlar-Sancho Lyttle(Ros Cacares)-Tuğçe Canıtez(North Idaho)
C=Sylvia Fowles-Ann Wauters(Ros Cacares)-Holligsworth(Seat Györ[devşirme olacaksa eğer olamazsa Nevin Nevlin(Fenerbahçe)]

Ligde 4 Yabancı oynatacağımızı düşünürsek bunlar : Fowles-Taurasi-Torrens-Lyttle olmalı. Diğer yabancılar zaten Euroleague de oynayabilecekler.
Bunlar benim düşüncem bakalım yönetim bunun kaçta kaçını başarabilecek . Pek umudum yok ama umarım kafalar değişir ve sağlam adımlar atabiliriz.

Resmen öğrenilmiş çaresizlik. Fener'in yerlileri masalını anlatmaya, dinlemeye, inanmaya devam ediyoruz. Fener'in yerlileri felan kalmadı. Varsa Birsel var. Ne Esmeral ne Nevriye gereken katkıyı veremedi. Hoca, yönetim, taraftar topyekün sınıfta kaldık. Sonra başladık aynı nakarat. Fener'in yerlileri.. Şubenin başına iyi bir yönetici, menajer ve sonra iyi bir koç gelmedikten sonra yine bu masal devam eder. İyi uykular hepimize.

yönetim ne yapsın? en iyi oyuncuları almış. maddi zorluk yok ama takım takım olamamış. herkes taurisi 40 sayı atsın diye bekliyor. fowles 15 hava topu alsın bekliyor. ışıl 15 sayı 10 sayı pası yapsın bekliyor. ama takım olunması gerektiği bilinmiyor ya da unutuluyor. fener'in yerli oyuncuları iyi. en azından güvene biliyorlar. bizse elimizdeki tek üst düzey yerliyi nasıl küstürürüz derdindeyiz. oyuncuların saygı duyacağı bir baş antrenör her şeyi değiştirir.

yönetim ne yapsın? en iyi oyuncuları almış. maddi zorluk yok ama takım takım olamamış. herkes taurisi 40 sayı atsın diye bekliyor. fowles 15 hava topu alsın bekliyor. ışıl 15 sayı 10 sayı pası yapsın bekliyor. ama takım olunması gerektiği bilinmiyor ya da unutuluyor. fener'in yerli oyuncuları iyi. en azından güvene biliyorlar. bizse elimizdeki tek üst düzey yerliyi nasıl küstürürüz derdindeyiz. oyuncuların saygı duyacağı bir baş antrenör her şeyi değiştirir.

umarım üst düzey yerli diye kastedilen ışıl degildir...

Bilmiyorum Işıl'ı nasıl tanıyorsunuz ama aramızda Işıl'ı çok hafife alanlar var.Kaptan 2 senedir istenileni verememiş olabilir ancak ondaki potansiyeli görmemEk içinde kör olmak lazım...Bu kız 2 yıl öncesine kadar Avrupa'da en iyi guardlardan biri olarak gösteriliyordu.Çok uzağa gitmeyelimde Avrupa'nın Işıl'a verdiği öneme şurdan bakalım.Geçtiğimiz yaz oynanan Avrupa Kadınlar şampiyonasında ülkeleri tanıtmak için her takımdan 1 oyuncu klibe aldılar.Bilin bakalım bizden kimi tanıttılar?Ben cevabı vereyim IŞIL ALBEN!

Şimdi yanlış anlaşılmak istemem.Bencede Işıl bu sene kötüydü ama takımda kim iyiydi onu gösterin önce.Biz bu yıl takım olamadık malesef.Taurasi neden apar topar UMMC ye imza attı sizce?İstese UMMC kozunu kullanıp daha fazla paraya imzalayamazmıydı bizle? Oda gördü koç koç değil yönetim yönetim değil...Lafı fazla uzatmadn ben sistemi olan,disiplini olan bir koçla hem Bahar'ın hem de Işıl'ın kendini bulacağına inanıyorum.Bizlerde bu yolda onlara elimizden geldiğince destek olmalıyız.

Işılda , Baharda son 2 sezondur vasatın altında kaldılar bencede
ama kesinlikle ikisinede destek vermeye devam etmek lazım.
şu anda türk olarak ligte olan en iyi 10 oyuncudan 2 si ışıl ve bahar

Işıl Türkiye'nin en iyi kadın sporcularındandır. bakın sadece basketbol demiyorum. Bu kızı bu kadar küçük görmeyin. yaşadığı sakatlık ve sonrası dönemde eski formuna kavuşmamış olabilir ama bu kız hala en iyiler arasında. potansiyelini küçümsemeyin. o hayran olduğunuz birsel milli takımda işler zora girince elinde topu tutmuyordu. atıyordu topu ışıl'a ya da tuğba'ya ortalıktan kaçıyordu.

bence Işıl'da,Bahar'da takımda kalmalı,ikiside son iki sezon kötü oynadı,ama bence Ceyhun Beyle bu kadar oynarlarlar zaten,bizim takımdaki hangi oyuncu bütün sezon iyi oynadı,ben Işıl ve Bahar'a üst düzey oyuncu demiyorum,ama iyi oyuncu olduklarını söylüyorum,bence zaten üst düzey türk oyuncuda şuan yok,eğer Nevriye eski hali gibi olsaydı,bence üst düzey oyuncudur,Birsel'ide abartıyorlar,oda iyi oyuncu ama üst düzey bir oyuncu değil,Birsel,fb'de bir bizim maçlarda iyi oynuyor diğer avrupa maçlarında vasat oynuyor,şuan biz Işıl ve Bahar'ı bırakırsak,ismi bizle anılan 30 küsür yaşındaki oyuncularlamı dolduracağız yerlerini onlar dahamı iyi,yada onlar üst düzeymi?bence bu takımda kalmalılar...

Işılda, Baharda, Şaziyede iyi oyuncular ve kesinlikle kalmalılar, transferde adı geçen yerli oyuncularda komedi gibi ahları gitmiş vahları kalmış yerlileri takıma doldurmanın ne manası var maalesef hala aynı kafa yapısı devam ediyor şubeyi yönetenlerde bu zihniyet değişmeden takım olgusunu yakalamamız çok zor..

taurasi ile taylor UMMC ye gittiyse C.Parker boşa mı çıkmış oluyor? Bilgisi olan var mı ? Al Parkerı 4 numaya , yanına da eski oyuncumuz Katie Douglas (hem avrupalı statüsünde). Lig için belki yetersiz olabilir, özellikle de 1-2 pozisyonunda zayıf kalmış olabiliriz ama EL de Ann Wauters ve bir avrupalı guard ile çok iyi bir kadroya sahip oluruz.

Büyük ihtimalle Parker veya Sue Bird'den birini yollayacaklar. Penny'i 3. yabancı olarak kullanacaklardır. Uzun rotasyonlarındaki avrupalıları düşünürsek Parker'dan vazgeçmeleri daha olası gözüküyor.

Ligde:Fowles-Parker-Alba-1-2 oynayan avrupalı guard
Euroleague: Fowles-Parker-Alba-Avrupalı 2-3 ve ligde oynattiğïmız guard ile iyi bir rotasyonumuz olabilir.

Yerli transferi ise Beşiktaş'tan Tuğba Taşçı'nın ismi geçiyor. Palazoğlu'nu da alabilirsek iyi bir yerli rotasyonu kurabiliriz.Ayrıca devşirme konusunda gelirsek, yeni kurallara göre Türkiye'de yerli statüsünde sadece Nevlin ve Holingsworth oynayabilecek değil mi ?

Taurasi takımdan ayrılıyor. Moore sözleşme yeniliyor. Hollingsworth Rusya'ya gidiyor. Tuğçe Canıtez'in okulu dolayısı ile gelemeyeceği defalarca yazılıyor. Bazı arkadaşlar hala neden bu isimleri yazarak kadro kuruyor acaba ??

ben iki kıta dışı hakkımızın kesinlikle pota altına kullanılmasını istemiyorum,zaten bir kıta dışı hakkımız Fowles'la doluyken,ikincisinide Parker'a harcamak yanlış olur,kısa rotasyonumuzda kime güveneceğiz,sakatlıktan çıkacak olan Alba'nın nasıl döneceği belli değilken, bir,iki oynayacak avrupalı oyuncuda devşirme avrupalılar dışında üst düzey oyuncu olduğunu düşünmüyorum(not:skor yükü açısından),zaten ben iki uzun amerikalı yerine,iki kısa amerikalıyı tercih ederim,eğer Fowles'un yanına Parker'ı alırsak,bu seneki Fowles,Tina hatasını yaparız,alabiliyorsak Bırd'ü alalım,en iyi 1 ve 5 numara bizde olsun,mantıklısı bu bence...

Burada sadece düşündüklerimiz ve istediklerimizi yazıyor daha ne diğer oyuncular nede bizim oyuncularımızla ilgili resmi açıklama gelmedi . Bekleyip göreceğiz...

Moore ve Holligstworth haberleri var ama kesinlşemiş imzalanmış bir durum yok .Kuvvetle ihtimal duyumlardan ibaret Tuğçe olayını kim bilyor bilmiyorum birileri okulu 2 yıl diyorlardı 2009 da gittiyse bitmiş olması lazım ancak bilgimiz yok.

Geçen yıl bu zamanlar Sophia Youngun Türk olacağı bayağı konuşulmuş formda.Sophianın ABD milli takım beklentisi için kabul etmediği yazılmıştı.Bu yıl açıklanan ABD kadrosunda yanlış bilmiyorsam Sophia yoktu.Tam prosedürü bilmiyorum ancak imkan varsa böyle bir oyuncuyu Türk yapmak bütün dengeleri değiştirir.

Tuğba Taşçı bizim eski oyuncumuz yaşıda çok ileri değil kabiliyetli bir oyuncu gibi ama. Önce yönetimin idari teknik kadroyu belirlemesi gerek kısa zamanda.

Amerikalı kısa diyorsunuz da eğer Moore da casaresle tekrardan imzalamışsa elde avuçta kimse kalmadı.

1-)Sue Bird alırsınız, o zaman avrupalı iyi bir 4 numara almak zorunda kalırsınız. Kim var? Gruda veya Sancho. Eğer bu iki isimden birini alamıyorsan Sue Bird ü almayacaksın.

2-) Tekrardan Tamikayı getirirsin ama yine Gruda veya Sancho yu alabiliyorsan.

3-) Ya da 1-2 oynabilen , avrupa pasaportlu, savunmacı, skorer katie douglas ı getirirsin. 4 numaraya da C.Parkerı alırsın. Wnba in Blake Griffini sende olur.

Sezona yarıştığı tüm kulvarlarda şampiyonluk ve Avrupa'da final oynamak hedefiyle başlayan, fakat yaşadığı problemler nedeniyle sadece Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluk yaşayan, ligde şampiyonluğu üstüste 7.kez ezeli rakibine kaptıran Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımında gelecek sezona dair hamleler gerçekleşmeye başladı. İşin en ilginç tarafı ise, gelecek sezona dair hamleler yapılırken takımın antrenörünün daha netleşmemesi ve şube yöneticisinin belirlenmemesi oldu. Transferleri kim yapıyor, neye göre yapılıyor, hangi sisteme göre yapılıyor belli değil. Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı gelecek sezona hazırlanıyor ama neye göre, kime göre? Neyse bu ayrı bir yazı konusu, biz gelelim gelecek sezona dair hamlelere...Gelecek sezon TKBL'de değişen yabancı oyuncu kuralı sonrasında artık sahada 2 yabancı oyuncu bulunabilecek. 2+2 şeklinde değiştirilen yabancı oyuncu kontenjanının yanı sıra takımların kadrolarında ayrıca maksimum 2 Amerikalı oyuncu yer alacak. Bu doğrultuda Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımında önemli gelişmeler yer alıyor fakat yabancı oyuncuların mevcut kurallar doğrultusunda sadece Euroleague'de oynayacak olması transferlerin önünde en temel sıkıntı olarak görünüyor. Her ne kadar gelecek sezon takımı kimin çalıştıracağı daha belli olmasa da, transferler yapılıyor... Bu hamleler ve yaşanan gelişmeler şu şekilde;1) Gelecek sezon için 32 yaşındaki Belçikalı pivot Ann Wauters ile kesin olarak anlaşma sağlandı. Avrupa'nın en iyi uzunları arasında gösterilen ve son Avrupa şampiyonu Ros Casares'te forma giyen tecrübeli oyuncu gelecek sezon Galatasaray Medical Park'ın başarısı için mücadele edecek.2) Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımında bu sezon forma giyen Tina Charles gelecek sezon kadroda yer almayacak. Amerikalı pivot geçtiğimiz sezonu ligde maç başına 14.6 sayı - 8.3 ribaund, Avrupa Kupası'nda ise maç başına 18.7 sayı - 8.9 ribaund ortalamaları ile tamamladı.3) Galatasaray Medical Park'ta yerli oyuncular Işıl Alben, Bahar Çağlar, Yasemen Saylar, Ayşe Cora ve Melek Bilge'nin kontratları devam ediyor. Sezon sonunda sözleşmesi sona eren tecrübeli forvet Şaziye İvegin ile bir yıllık kontrat yenilendi, kendisi gelecek sezon Galatasaray'da mücadele edecek. Melisa Can ve Sariye Kumral ise gelecek sezon bizimle olmayacak gibi görünüyor.4) Gelecek sezon takımda kalacak olan yabancı oyuncular yavaş yavaş belli oldu. Kontratları devam eden Alba Torrens ve Sylvia Fowles gelecek sezon takımda yer alacak. Epiphanny Prince'ın durumu belirsizliğini korurken, Tina Charles ve Diana Taurasi gelecek sezon takımda yer almayacaklar.5) Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımının gelecek sezon için kontratları sona eren yerli oyuncular Esmeral Tunçluer ve Nevin Nevlin ile görüştüğü iddia ediliyor. Winner oyuncu konumunda görüşülen Maya Moore'un sezon ortasında (Ocak ayında) gelmek istemesi nedeniyle transfer askıda gibi görünüyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...