Çağlar Torun guard için Lindsay Whalen demiş. Hayırlısı bakalım.
4-5 Numaralı Pozisyonlarda herhalde avrupanın en iyi takımı olduk.
Ummc varken çok zor Candace Parker, Sandrine Gruda, Quanitra Hollingsworth, Ewelina Kobryn, Maria Stepanova ve Yelena Leuchanka(emin değilim ama ayrılabilir)
Bana göre onlardan daha iyi pota altımız.Ama kısa pozisyonda onlara göre çok kötü.Ummc varken çok zor Candace Parker, Sandrine Gruda, Quanitra Hollingsworth, Ewelina Kobryn, Maria Stepanova ve Yelena Leuchanka(emin değilim ama ayrılabilir)
Ann Wauters, fazla hafife alınıyor diyelim ki 3 numara transferi yapmadık ki ben de böyle olacağını düşünüyorum zaman zaman 3 uzunla oynamak durumunda kalacağız ve bu rotasyonda Wauters çok önemli bir yer sahibi olabilir.
UMMC'de kimin Euroleague'de oynayacağı büyük soru işareti, her ne kadar çoğu kişi Sue Bird'in kadro dışı kalacağını söylese de bence Sue Bird oynayacak ve Candace Parker'ı dışarıda bırakacaklar ki bu yazın yaptıkları uzun transfelerini açıklar cinsten. Ama bence değiştirerek oynayacaklar yani bir hafta Parker, bir hafta Sue Bird ve bir hafta Diana Taurasi'yi oynatarak Final-8'e kadar bir karara varmak isteyeceklerdir ...
Lindsay Whalen alınmalı mı? ben Prag'dan ayrıldıktan hemen sonra yani 2-3 ay belki daha önce alınmasını dile getirmiştim ama şuanda kafamda büyük soru işaretleri oluştu, Prag'daki performansından anlıyoruz ki Avrupa'da WNBA'de oynadığı gibi oynuyamıyor mesela Ticha Penichero oda öyle bir WNBA Efsanesi ama Avrupa'da o kadar etkili olamıyor hatta vasat kalıyor. Ama Ekrem Hoca, bir savunma takımı düşünüyor ve savunmada kapılacak topları düzgün kullanan birilerini istiyorsa bu kesinlikle Lindsay Whalen'dir. Açık sahada Lindsay Whalen-Alba Torrens ikilisini durdurmak imkansıza yakın olacaktır. Ama 2 tane vasat savunmacı Lindsay ve Işıl'ı savunmada ne kadar kaldırabiliriz bilmiyorum. Kabul etmek lazım Işıl Alben, çok iyi baskı yapar, top çalar ama hiçbir zaman iyi bir set savunmacısı olmadı, sürekli adam değişir, adam kovalamaz, gereksiz yardımlara gider vs vs
Ayrıca Lindsay Whalen, üst düzey bir oyun-kurucu değildir görüyorum ki bazı arkadaşlar pota altımızı besleyecek asist özelliği yüksek bir oyuncu falan demiş, Lindsay Whalen bir guarddır ve saf bir oyun-kurucu değildir. asistleri de Lynx'de görüyoruz ki penetre-pass üzerinden geliyor ve takımında Brunson-Moore-Augustus gibi oyuncular olunca otomatikmen asistlerin artıyor ayrıca hepimiz biliyoruz ki Amerika'da neredeyse her attığın pasa asist yazıyorlar
Ann Wauters kesinlikle kalmalı. Euroleague sampiyonluğu hedefse -ki daha önce 3.'lük yaşamış hocamızın kuracağı takımın hedefi o olmalı- 5 tane iyi uzuna sahip olmak gerekir. Biz de bu beşliyi tamamlamış durumdayız, bunu bozmak pek de akıllıca olmaz. skorer guard almak için neden bir uzunumuzu feda edelim ki, aynı anda sözleşme yapabileceğimiz yabancı sayısında bir sınırlama mı var? Bir Euroleague maçına 12 tane avrupalıyla çıkabiliyoruz diye biliyorum ama yanlış mı acaba???